Tilanne ei ehkä helpota kesään mennessä

Anonyymi

Vastuullista journalismia -logo

Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta.

Varoitus viruksesta: Tilanne ei ehkä helpota kesään mennessä
ANTTI KIRKKALA | 12.03.2021 | 10:46- päivitetty 12.03.2021 | 11:05
Liikkumisrajoitukset eivät tuo tutkijan mukaan lisäarvoa, jos ihmiset välttävät fyysisiä kontakteja suositusten mukaisesti.

Helsingin yliopiston tautiekologian tutkijatohtori Tuomas Aivelon mukaan ei ole vielä selvää, tuleeko Suomen koronavirustilanne helpottamaan viime vuoden lailla kesään mennessä.

Hän varoittaa luottamasta pelkästään viruksen kausivaihteluun.

– En mielelläni puhu kausivaihtelusta pandeemisessa vaiheessa olevan viruksen kanssa. Viruksen leviämistä tällä hetkellä rajoittavat lähinnä tiukat rajoitukset ja suositukset, jotka ovat johtaneet fyysisten kontaktien vähenemiseen, Tuomas Aivelo sanoo Verkkouutisille.

Kesän odotetaan olevan helpompaa aikaa, kun ihmiset ovat lomilla ja ulkotiloissa. Muutos talvikauteen verrattuna voi vähentää viruksen leviämistä. Aivelo painottaa, että viime vuonna viruksen kuihduttivat ennen kaikkea maalis–huhtikuussa tehdyt tehokkaat tukahdutustoimet.

– On hieman avoin kysymys miten käy, jos kesään mennään suuremmalla tartuntamäärällä kuin viime vuonna. Mitä matalampi taso, niin sitä helpompaa, tietenkin.

Kuntavaaleja päädyttiin lykkäämään heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi huhtikuulta kesäkuulle. Harkinnassa oli myös siirto syksyyn, mikä olisi antanut enemmän aikaa rokottamiseen ja epidemian tukahduttamiseen.

Viime vuonna tautitilanne oli nykytilanteeseen verrattuna suhteellisen rauhallinen niin kesäkuussa kuin alkusyksystäkin, vaikka syyskuussa tartuntoja alkoi kertyä jo huomattavasti enemmän.

– Toisaalta voi pohtia, miten vaaleihin liittyy esimerkiksi vaalityö: jos elokuussa olisi mahdollista kohdata äänestäjiä turuilla ja toreilla, sekin tuonee jonkin verran lisäarvoa, Tuomas Aivelo sanoo.

https://www.verkkouutiset.fi/varoitus-viruksesta-tilanne-ei-ehka-helpota-kesaan-mennessa/#439b70a4

Rokotusten suojavaikutus näkyy jo alkukesällä

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

    Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
    Kotimaiset julkkisjuorut
    170
    4718
   2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

    " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
    Sinkut
    166
    3838
   3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

    Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
    Kotimaiset julkkisjuorut
    84
    2686
   4. Luksusrouva taas ulosotossa

    Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
    Kotimaiset julkkisjuorut
    94
    2456
   5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

    Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
    Maailman menoa
    107
    1877
   6. Martinan ilmoitukset matkasta

    Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    68
    1642
   7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

    Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1231
   8. Rakas Sofia

    Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    153
    1050
   9. Rambo kolaroi "autonsa"

    Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
    Kotimaiset julkkisjuorut
    32
    1035
   10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

    Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
    Kotimaiset julkkisjuorut
    68
    1008
   Aihe