SSD vai HDD

Anonyymi

Kumpi se säilyttää tietonsa kauemmin ja minkälaisista eroista on kysymys.

8

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on itsellekin ajankohtainen kysymys, kun oli tarkoitus hankkia usb-liintäntäisen kovalevy muutaman tietokneen tärkeimmän sisällön varmentamiseen. Lähinnä valokuvia 500 GB verran. Tällä hetkellä 4 tietokoneen varmuuskopiot on tallennettu yhdelle 3 TB asemalle, mutta ne eivät ole siellä oikein missään selvässä järjestyksessä, joten oli tarkoitus hankkia 500 GB - 4 TB toinen asema johon säilön samat asiat kuin tuohon vanhempaankin, mutta sen verran suodatettuna ja järjestettynä, että ne on sieltä myös helppo löytää.
      Artikkeli ei oikeastaan antanut vastausta siihen, että kumpi asematyyppi on parempi valinta pitkäaikaiseen datan säilytykseen tilanteessa, jossa kovalevyä käytetään harvoin, eikä se ole edes virtoihin kytkettynä kuin varmuuskopioinnin aikana. Kummassa tyypissä mahtaa data säilyä varmemmin sen noin 10 vuotta, jonka jälkeen asema varmasti uusitaan ihan vaikka vain varmuuden vuoksi. Käyttötunteja ei 10 vuodessakaan tule juuri 2 vuorokautta pidempään.

    • Anonyymi

      Ei kyse ole pelkästään tallennusmediasta. Minulla meni yksi 500 Gt varmuuskopio HDD käyttökelvottomaksi kun yhtäkkiä läppäri ei enää tunnistanutkaan USB-laitetta. Eli oletan että USB-kontrolleri tms. hajosi. Ihan sama voi tapahtua SDDlle. Jos USB interface kuolee, niin tavallinen pulliainen ei voi mitään. Tuota HDD:tä käytin vain jokusen kerran vuodessa lähinnä valokuvien back-upiksi.

      Tietojen säilymisen kannalta luottaisin enemmän HDDhen, mutta sitäkin ehkä kannattaisi ajoittain käyttää, kun kyseessä on mekaaninen laite ja lukupään liikuttamiseen siinä on lukupään kelojen ylä- ja alapuolella erittäin voimakkaat magneetit. Jos avaat vanhan kovalevyn, niin älä yritä kammeta levyä väkivalloin irti. Muuten on purkutila täynnä ohutta, terävää hopeanhohtoista lasia, jota löytyy vielä vuosien päästäkin :)

    • Anonyymi

      SSD kestää paremmin iskuja joten siinämielessä tiedot säilyy siinä varmemmin. Toisaalta tietojen palautus on erittäin hankalaa jos se sattuu menemään rikki. Myöskin mitä enemmän dataa säilyttää sitä kalliimmaksi se tulee SSD levyillä verrattuna tavallisiin kovalevyihin.

      Varmuuskopiot on siis hyvä olla olemassa ja aina välillä ajaa levyjen tarkistusohjelmat läpi kuten Crystaldiskinfo ja Hd tune pro. Ne kertoo onko levy menossa rikki.

    • Anonyymi

      Oma luottamukseni SSD:nkin kestävyyteen mureni hieman muutamia vuosia sitten, kun kamerani käytti vielä CF muistikortteja. Yksi gigatavun kortti alkoi kärsiä muistinmenetyksestä. Eli kaikki tieto oli tallessa niin kauan kuin kortissa oli virta, mutta kortti tyhjeni jos odotti muutaman minuutin ennen kuin kortin laittoi muistikortinlukijaan. Olettaisin, että CF kortin tekniikka on läheistä sukua SSD:lle? Tavallinen kovalevy voi hajota mekaanisesti, mutta muistin pyyhkiytymistä ei mikään vikatila taida siinä aiheuttaa. Eri asia on sitten se, montako euroa pitää lyödä tiskiin, jos moottori tai elektroniikkavikaisesta kovalevystä halutaan tiedot talteen.

    • Anonyymi

      SSD:llä yksi kopio. Toinen HDD:llä. Kolmas kakkoskoneella HDD. Pilvessäkin osa.

    • Anonyymi

      Kummassa DATA säilyy pitempään, komerossa ollessaan, ei käytössä. Jos perillisille jättää videon pätkiä, missä sisäänkäynti ennen oli, näin meille ilmajohdot meni maan alle ja niin edelleen.

    • Anonyymi

      Mulla on v. 2014 saakka ollu pöytäkoneessani SSD päivittäisessä käytössä (Windows, 10 ihan ensimmäisestä Insiderversiosta alkaen) ja hyvin pelaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe