Keitä nyt kuolee?

Anonyymi

Väestöstä on rokotettu yli 12 %. Suurin osa iäkkäitä ja yli 50v riskiryhmäläisiä, mutta samaan tahtiin kuolee väkeä kuin ennen rokotuksien aloittamista. Aikaisemmin on kerrottu että suurin osa kuolleista on 80 . Ketä tautiin nyt kuolee, vai onko rokotteet tehottomia?

14

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei rokotteet ole tehottomia! Esimerkiksi Israelissa on kuollut rokotuksen seurauksena useampi kuin koronan vuoksi.
      Ongelmana on vain, että rokotuksen kerrotaan auttavan vasta kaksi viikkoa toisen rokotuksen jälkeen.
      Täten on varmistettu, että kaikki jotka kuolevat pian rokotusten jälkeen, lasketaan koronan syyksi, sillä sattuu aina tulemaan sopivasti korona ennenkuin on kulunut paria viikkoa toisesta rokotuksesta.

      Outoa, että se korona tulee aina heti rokotusten jälkeen!

      • Anonyymi

        Possunassa uutisoitiin näyttävästi ensimmäiset 12 kpl kuolleita.

        Possunuhaan uutisoisut kuolleet olivat juuri saaneet rokotuksen paria poikkeusta lukuunottamatta.

        Sitten lopetettiin moinen uutisointi jollain päätöksellä ;)


      • Anonyymi

        No jaa, tuo väittämä että korona tulee heti rokotuksen jälkeen, voi johtua siitä että rokotettu ihminen luulee että rokote tehoaa heti eikä enää suojaudu virukselta. Rokotteen tehokaan ei ole 100%, mutta yleensä se estää vakavan tautimuodon (sairaalaan joutumisen).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jaa, tuo väittämä että korona tulee heti rokotuksen jälkeen, voi johtua siitä että rokotettu ihminen luulee että rokote tehoaa heti eikä enää suojaudu virukselta. Rokotteen tehokaan ei ole 100%, mutta yleensä se estää vakavan tautimuodon (sairaalaan joutumisen).

        Rokotettu ihminen on riski muille, koska voi levittää tautia mutta ei tiedä/ tajua sitä.


    • Anonyymi

      Tällä hetkellä tehohoidossa eniten 25-32 vuotiaita eli heitä kuolee nyt.

    • Anonyymi

      Sä oot tehoton sängyssä


      Korona ei mua pysäytä

    • Anonyymi

      70-75 vuotiaat ovat saaneet rokotuksia suhteellisesti vähän (näkyi hyvin THL:n tämän päivän esityspalkeista), vaikka sairastumisen riski heillä on suuri.

    • Anonyymi

      Keitä nyt kuolee?
      Jotenkin korona on nyt nostettu kuoleman ainoaksi aiheuttajaksi.

      Todellisuudessa, kaikilla on riski kuolla minkä ikäisenä hyvänsä, olipa koronaa tai ei.
      En ole tilastotieteilijä, mutta korona ei mielestäni ole tehnyt ns. "piikkiä" mihinkään ryhmään.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No sehän on selvä asia että 80 ihmisiä kuolee normaalistikin paljon enemmän ikäluokkaan nähden kuin 20-40 vuotiaita. Jos oikeasti pandemiasta olisi haluttu päästä nopeasti eroon niin rokotukset olisi pitänyt aloittaa työikäisistä ja aktiivisesti liikkuvista ihmisryhmistä jotka virusta eniten levittävät.

    • Anonyymi

      Koronarokotteiden tehon arviointi vaatii tietyn tason tiedot infektioista ja viruksista sekä tietyn tason älykkyysosamäärän, sekä aktiivista tilanteen seurantaa. Rokotukset aloitettiin meillä kuten monessa muussakin maassa (Britania jne) vanhuksista, syystä että heidän sairastumisensa vaatii koko terveydenhuollon kapasiteetin melko nopeasti, koska oireet ovat vakavia ja kuolleisuusluvut korkeat. Minun kunnassani, maamme toiseksi suurimmassa kaupungissa , ei rokotteiden teho ole alkuunkaan vielä voimassa edes, korkeintaan koronapotilaiden hoitohenkilökunnan rokotukset alkavat suojata. Maamme väestöstä melkein puolet asuu Helsingissä ja sen lähipiirissä ja suuri osa väestöstä kolmen suurimman kaupungin läheisyydessä ja terveydenhoitoalueella. Omassa kunnassani yli 70v ja riskiryhmien, jotka jo ennestään ovat sairaita täysi teho alkaa vasta kesä-heinäkuun vaihteessa. Toisen rokotteen , tehosteen anto siirrettiin 12 viikon päähän. Lisäksi on syntynyt muuntoviruksia, jotka tarttuvat aiempaa helpommin ja joihin nuoret, jopa lapsetkin sairastuvat. Ei voi odottaa tuloksia, kun ei ole vielä edes rokotettu. Kunnassani ei vielä 75v- ikäiset ole saanut ensimmäistä rokotetta.

      • Anonyymi

        Noinhan se vähän menee. Kuitenkin vois vähän tarkemmin priorisoida järjestystä ja tehdä enempi täsmärokotuksia joillekin ryhmille.


    • Anonyymi

      Kysymys oli, keitä nyt kuolee.?
      Vastaus on: vanhuksia kuolee. Mutta niinhän se on aina, olipa koronaa tai ei. Vanhuudessa vain se kuolema on todennäköisempi kuin nuoruudessa.

    • Anonyymi

      Jospa joku kysyisi vanhusten ja heidän omaistensa mielipidettä!

      Oletetaan että sinun monisairas mummosi on virunut hoitokodissa pari vuotta, saanut makuuhaavoja, ja useita tulehduksia. Henkilön suurin ilo on kun joku tulee katsomaan. Kuolema ei pelota, kenties hän jo odottaa sitä.
      Sitten tulee nämä rajoitukset: kukaan ei tule katsomaan, ei pääse edes ruokasaliin toisten seuraan, henkilökuntakin välttää kontaktia, ja ovat piilossa naamarien takana. Päivät tuntuvat pitkiltä kuin nälkävuosi.
      Omaiset ovat kotona, huolissaan siitä miten mummo selviää. He haluaisivat edes saada nähdä mummoa, varsinkin kun kuulevat, että tämä on saanut "koronan", mikä voi olla mikä tahansa vilustuminen.
      Jos he saisivat tulla katsomaan mummoa, he kenties sanoisivat: Mummo on ollut sairas jo niin kauan, eikä hän enää tahdo edes elää kauemmin. Älkää lähettäkö mummoa minnekään tehohoitoon. Me tulemme olemaan hänen seuranaan, jotta mummo eí tunne oloaan yksinäiseksi. On hyvä, että saamme näin ottaa jäähyväiset mummostamme. Ei hänen tarvitse kärsiä enempää.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe