Miksi kalastajat roskaavat edelleen?

Anonyymi

Saanut taas talven pilkkireissuilla nähdä valehtelmatta satoja tupakantumppeja pilkkireikien ympäristössä. Miksi porukka edelleen tekee näin? Järvien vettä juodaan ja kalaa syödään, ja palkkioksi järveen mätetään paskaa. Ei voi toivoa mitään hyvää tälläisille veijareille.

Tupakan filtteri ei ole puuvillaa vaan muovia, eikä se maadu koskaan. Veteen liukenee myös kaikki filtteriin imeytyneet myrkyt, jotka siirtyvät käytännössä suoraan kaloihin. Ei tarvitse olla kovinkaan fiksu tajutakseen, että vähitellen nuo myrkyt ja mikromuovit päätyvät myös ihmiseen. Tästä löytyy netin täydeltä yliopistotason tutkimuksia, jos kiinnostaa.

Eletään kuitenkin vuotta 2021 ja tietoa kyseisestä asiasta luulisi kaikilla olevan, joten vesistöjen roskaaminen olisi syytä lopettaa. Pieni ja helppo juttu, vaikkapa tyhjä pullo pilkille mukaan tumppeja varten. Ei oo kovin vaikeeta. Jokainen tupakoiva kalastaja on tästä vastuussa. Samaa koskee luonnollisesti myös kaikkea muuta roskaa ja jokaista vesillä liikkujaa.

Kiitos ja anteeksi.

5

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se johtuu siitä, kun savuke muuttuu poltettaessa niin painavaksi, ettei sitä tumppia enää millään jaksa kotiin kantaa, kun on ne syyllisyyden- ja alemmuudentunnotkin vielä kannettavana.

      Yhden tupakoitsijan olen tavannut, jolla oli mukanaan pieni rasia, johon hän karisti tuhkan ja pani sinne tumpinkin. Mutta hän nyt ei tietenkään ollut suomalainen.

    • Anonyymi

      Jokainen voisi tehdä osansa luonno pitämiseksi puhtaana. Ei voi vaan kalastajia syyttää. Vasta tehtiin tutkimus, jossa rannoilta kerättiin 10 000 muovi yms roskaa ja vain 6 esinettä liittyi kalastukseen. Joten kyllä se muu hupiporukka on, joka vesistöjä roskaa.

      • Anonyymi

        Toki, ei ollut tarkoitus syyttää vain kalastajia. Kaikki roskaaminen on idiotismia.


      • Anonyymi

        Kaikki on suhteellista ja pääosin pidän kalastajia siisteinä ja luontoa kunnioittavina ihmisinä. Olen siis itsekin intohimoinen kalamies, kaiken muun luontoon liittyvän lisäksi.

        Poikkeuksiakin toki on. Viime vuonna käytyäni Tammisaaren "kuuluisalla" ahvensillalla kalassa, näin kyllä järkyttävimmän määrän paskaa, jota olen ikinä kalastuksen yhteydessä nähnyt. Sillan kivipenkat olivat kirjaimellisesti täynnä uistinpaketteja, siimaa, katkenneita vapoja, noita surullisen kuuluisia röökintumppeja, kaljatölkkejä ja kaikkea muuta ryönää, jota kalastajat ovat sinne jättäneet. Näin yhden läskin äijän kalastuksen lomassa polttavan ketjussa malppia ja viskovan kaikki tumpit suoraan mereen. Millään muulla paitsi saaliilla ei ole tuon kaltaiselle roskaväelle mitään merkitystä. Näkihän sen toki tuosta äijästäkin, että saalista on todellakin vuosien varrella tullut ja voita ei ole paistaessa säästelty. Ja tuossa kohtaa on kyllä mahdotonta syyttää ketään muuta kuin kalastajia, noilla kivisillä jyrkillä rinteillä autotien vieressä ei kukaan muun paitsi ahvenjigittelijät viihdy.

        Käsittääkseni tuosta poiki paikallisten toimesta joku case, jossa alue ainakin siivottiin kunnan toimesta. Jossain vaiheessa oli huhuja jopa alueen kalastamisen kieltämisestä, mutta tuskimpa siihen asti mentiin.

        Joten, kyllä kalastajiakin on moneen junaan...


    • Anonyymi

      verko avannon tyrös levyllä peittelijöille tonnin sakko , olen nähnyt Ivalo joen alajuoksulla lahe perukoissa muovi pulloja ja tyroksen palasia aivan helvetisti .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe