Lisämaalikerros ennen suojausta

kannattaako

Uusi auto on tulossa parin viikon sisällä ja on ollut tässä aikaa miettiä noita ruosteenestovaihtoehtoja. Ostamassani merkissä ei autoja ole tehtaalla massattu lainkaan, on siis paljas maalipinta. Auto ei kuulu varsinaisiin "laatumerkkeihin" eli päätin kiinnittää erityistä huomiota ruosteenestoon.

Mitä olette mieltä: Jos auton pohjan maalaisi jollain erikoismaalilla ennen ruosteenestokäsittelyä? Minkälaisia maaleja on saatavilla ja mikä olisi paras? Kannattaako tällainen toimenpide. Autoa ei ole tarkoitus vaihtaa vuosiin, sillä sen jälleenmyyntiarvo on ilmeisen heikko.

Entä onko kokemuksia eri suojauksista, tectyl, finikor ja dinitrol... mikä paras...

7

2520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tumppi-82

      Itse luotan eniten Finikoriin. En laittaisi mitään erikoismaaleja pohjaan vaan, ensin sumuttaisin Finikor 1:stä eli kotelonsuojaa pohjaan, ja sen kuivuttua paksumpi massa päälle. Lokareihin ja muihin kulutukselle alttiisiin pintoihin, alle Finikor 1 ja päälle paksu siveltimellä levitettävä massa.
      Parhaan tuloksen saat kun viet auton ammattilaiselle.

      • ja palkit

        on huomattavasti tärkeämpi suojata kuin pohjan massaus. Koteloiden sisällä ruoste pääsee etenemään esteettömästi jos niitä ei suojata. Kotinikkarit usein suojaavat autonsa pohjan juuri massaamalla mutta vähänpä se hyödyttää kun ruoste hyökkää silloin sisältä päin. Kannattee käyttää ammattilaista jos itsellä ei ole tietotaitoa!


    • Pave

      Esimerkiksi epoksi maali voisi olla hyvä ratkaisu, jonka päälle sitten normaali ruosteenesto eli massaus. Tosin mikä tahansa maali sen tehtaan harson päälle on parempi kuin ei mitään ja sitten massaus. Perustelut: Jos massaan tulee kiveniskemästä pieni "reikä" niin tuo maalikerros estää vielä ruosteen alkamisen, ennenkuin teet seuravan jatkokäsittelyn massaukselle (n.1-2 vuotta) edellisen jälkeen. Mikään massaus kotelosuojaus ei ole ikuinen vaan tulisi uudistaa viimeistään parin vuoden välein, teki sen sitten liikkeessä tai itse.

    • pumppa

      Jos haluat lisäsuojaa alustaan niin epoximaali on hyvä vaihtoehto.Itselläni on 3 autoa ja kaikkien pohjat on pelkästään maalattu,tosin lähinnä mainosmielesssä kun tuota työkseni teen.
      ruoste ei puraise kun laitat pohjalle esim. tikkurilan temacoat GPL-S primerin paksulti pensselillä tai ruiskulla 2-3 kerrosta ja sen kuivuttua esim temacoat GS-50 pintamaalin.
      pintamaalin päälle sitten koteloaine ja massa.
      tikkurilan maaleja saat rautakaupoista ja 3litran purnukka riittää pohjaan mainiosti eikä ole kallista.( 20l purkki GPL-S primeriä n.100e)
      kaikki massat on suurinpiirtein samalla viivalla jos pohjatyöt on tehty oikein.ite oon käyttäny tectyliä ja se tuntuu olevan kaikista tiukimmin pohjassa kiinni puhaltaessakin.
      imupurkille tarkoitettu massaruisku on kanssa oiva maalausruisku paksukalvoepoxeille,saapi kerta vedolla hyvän kalvopaksuuden eikä pöllyä hirmuisesti.
      Alustan maalaus kotikonstein on aika sotkuinen homma mutta ei mahdoton.
      suosittelisin että kysele re-liikkeistä jos maalaus ja suojaus onnistuisi samalla kertaa niin säästyy oman tallin lattia..
      Ja kyllä asiallisesti tehty re-käsittely ilman erillistä pohjamaalaustakin antaa hyvän suojan mutta se tarvitsee säännöllistä uusintaa.
      Mutta jos siellä on paksu epoxi massan alla niin uusintakäsittelyväliä voipi oleellisesti pidentää...

      • kannattaako

        Kiitti neuvoista. Joo, en rupee ite maalaamaan tällä kertaa vaan vien ammattilaiselle. Ei sen tuoma lisähinta voi kovin hirveä olla. Uskoisin että kyllä se epoksimaalaus kannattaa teettää ja uuteen pintaa se on helppo tehdä. Varsinkin sitten auton ollessa iäkkäämpi alkaa epoksimaalauksesta olla hyötyä lisäsuojana. Pitää muistaa vaan kiinnittää huomiota myös koteloiden suojaukseen.


      • outo auto ilman suoj
        kannattaako kirjoitti:

        Kiitti neuvoista. Joo, en rupee ite maalaamaan tällä kertaa vaan vien ammattilaiselle. Ei sen tuoma lisähinta voi kovin hirveä olla. Uskoisin että kyllä se epoksimaalaus kannattaa teettää ja uuteen pintaa se on helppo tehdä. Varsinkin sitten auton ollessa iäkkäämpi alkaa epoksimaalauksesta olla hyötyä lisäsuojana. Pitää muistaa vaan kiinnittää huomiota myös koteloiden suojaukseen.

        ihan ensimmäistä kertaa kuulen kenenkää edes suunnittelevan uuden auton pohjan maalausta, huh.
        Teetä jossain alan liikkeessä täydellinen suojaus, aineella ei ole väliä.
        Hintaa tuolle tulee helposti 600-1000 egua.


    • paskaa.

      aika kumma ettei ole ruoste suoijattu tehtaan puolesta kannattaisi pyytää autoliikkeeltä suojaus ennen ostoa taitaa olla kyseesä joku korealainen auto en suosittele tai itä plokin maasta hyi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe