Kemiallinen kastraatio

Anonyymi

Koirani on vanha uros . Lähes 13 vuotias. Koirallani on sydänvika joka huomattiin sattumalta ja lääkityksen avulla se on olut oireeton.

Koirallani todettiin myös eturauhasen hhvänlaatuinen laajentuma. Tätä hoidettiin tardak pistoksella, mutta sitä ei enää ole saatavilla.

Päädyimme eläinlääkärin kanssa kemialliseen kastraatioon ja otin 6 kk kapselin.

2 viikkoa laiton jälkeen koirani muuttui. Koira on aina ollut rauhallinen, mutta nyt into lenkeillä on kokonaan poissa. Koira vaikuttaa lenkillä aralta. Ei enää kulje reippaasti vaan on hidas. Jos sataa tai on pakkasta koira ei hlua kuin pissata pihaan ja palata sisälle. Ennen säällä kuin säällä koira oli innokas lenkkeilijä.

Sisällä koira on oma itsensä vaikkakin ruokahalu on kasvanut valtavasti. Ruokaanon kuitenkin vähennetty ja vaihdettu kevyempään, koska kastroidut koirat tuppaavat lihomaan helposti.

Mietin siis johtuuko tämä lenkkikäyttäytymisen muutos tuosta kastraatiosta vai onko nyt käynyt että sattumalta samaan aikaan jokin vaiva on tullut myös esiin koiralleni. Tarkoitus soittaa ell heti kun aukeaa yhdeksältä. Muutos on niin iso, mutta toki ymmärrän että tällainen muutos voi tulla kun hormoonit eivät enää ohjaa.

Kokemuksia kellään?

2

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos joku tämän lukee niin päivitän, että soitin eläinlääkärille ja meinasi, että tarkkaillaan vielä.

      Koirani ei siis ole koskaan pitänyt sateesta, loskasta tai pakkasesta ja nyt kun hormoonit ei ohjaa hajujen perässä ulos voi olla että huono keli vaikuttaa ulkoilun laiskuuteen. Jos ei muita oireita ilmene niin odottelemme kunnes kelit paranee ja katsotaan muuttuuko lenkkeilyinto.

    • Anonyymi

      Kemiallisessa kastraatiossa on selvästi enemmän riskejä kuin kunnon kastraatiossa. Kannattaa välttää ihan viimeiseen asti, mutta nythän se on myöhäistä. Tardak on muuten estrogeenia, ja sitä ihan kaikkein vähiten tulee urokseen tuikata, joskaan tuo kapselikaan ei erityisen hyvä ratkaisu ole.

      Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat nimenomaan arkuus ja aktiivisuustason lasku, mikä on aivan selvää jokaiselle, joka tietää, mitä testosteroni elimistössä tekee. Varsinkin alkujaankin vähän aremman puoleiselle koiralle ei missään nimessä kannata kemiallista kastraatiota tehdä, ja eläinlääkärin pitäisi tämä tietää.

      Mitä tarkoitat sillä, että ruoka on vaihdettu kevyempään? Millä tavalla kevyempään? Riippumatta siitä, onko koira kastroitu vai ei, sen elimistö on kehittynyt hyödyntämään esimerkiksi rasvaa energiana erittäin hyvin, kun taas esimerkiksi viljat sulavat huonosti koiralla kuin koiralla. Jos menet sen tärkeimmän energian lähteen poistamaan vain siksi, että se on nyt pilattu kapselilla, niin mitä ajattelit energiatasoille käyvän? Et sinä itsekään kovin virkeä ole, jollet saa kaipaamaasi energiaa ruoastasi. Niinpä mikään kevytruoka ei sovellu yhdellekään koiralle, kastroitu tai ei, mutta määrä viilataan sellaiseksi, että energia ja kulutus ovat -0 paikkeilla, jolloin koira ei liho eikä laihdu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe