Koronaväsymys iskenyt päättäjiin. Meitä on vain 5,5milj rokotettavaa

Anonyymi

Joista osa ei halua koko rokotusta., osa vielä liian nuoria. Englannissa yksin Lontoossa on 9 mil. asukasta. Eli yhdessä Euroopan kaupungeista jo melkein kaksinkertainen väkimäärä meihin nähden. Jos rokotusjärjestyksestä paljon riidellään, hidastuu tämän suhteellisen pienenkin joukon rokotukset ja rokotusohjelma entisestäänkin. Eikä kukaan tiedä keitä pitäisi pistää. Lupaus oli, että riskiryhmät on rokotettu huhtikuun loppuun mennessä. On jo pettämistä, jos osa heistä ei saakaan rokotetta, samoin hoitohenkilökunta olisi pitänyt ajat sitten rokottaa, mutta heidänkin joukossa on kai rokottamattomia. Sille ei voi mitään, jos emme ole saaneet riittävästi rokotteita ja rokotteiden saamiseksi on kaikki voitava tehty. Jos rokotukset muulle väestölle voidaan aloittaa toukokuun alussa, kuten luvattiin ja kaikki on rokotettu kertaalleen kesäkuun loppuun mennessä, tilanne on melko hyvä ja ainakin sellainen kun luvattiin. Missä järjestyksessä kuntien sisällä loput rokotetaan , on kai sitten riidan alainen. Ainakin rokotetta pitäisi jakaa suhteessa asukasmäärään. Siihen asti, että kaikilla on edes jonkintasoinen suoja kaikkien pitäisi vähentää kontaktejaan ja käyttää maskia. sillä runsaat ihmiskontaktit ja maskittomuus takaa koronan leviämisen. Ulkomaalaistenkin tulisi toimia itseään ja muita suojelevalla tavalla, eli koulutusta ja informaatiota lisätä heidän keskuudessaan. On ihana asia, että rokotteita on keksitty ja ne ovat jo jaossa. Vaikuttavauus on huomisen tutkimuksen kohde, kun valitaan parhaat jatkoon.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rokotteita jaetaan nyt nimenomaan väestömäärän mukaan siten jaoteltuna että kukin kunta saa senverran rokotteita kuin sillä hetkellä rokotettavia asukkaita on kunnassa.

      Pienistä ja harvaan asutuista kunnista voisi rokotemääriä jo vähentää hieman, koska asukkaita on rokotettu prosentuaalisesti kaksin-kolminkertaisesti enemmän kuin suurissa kaupungeissa. Noissa pikkukunnissa ei ole vuoden aikana ollut kuin ehkä muutama koronaan sairastunut, eikä naapuria nähdä päiväkausiin. Kirkolla kaupassa käydessäkin ei ole mitään ruuhkaa että olisi erityistä tartuntavaaraa ja miten voi ollakaan kun kukaan ei ole sairastunut, mutta rokotettu jo aikoja sitten.

      Tuntuu että nuo vaihto-oppilaat ja muut jo aiemmin Suomeen tulleet ulkomaalaiset elävät melkoisen varomattomasti, koska katsovat ettei Suomessa ole lainkaan niin paha koronatilanne kuin heidän kotimaassaan.

      • Anonyymi

        Kyllä, mutta käsitin, että vierasta kieltä puhuvien asuinalueelle halutaan huomattavasti enemmän rokotteita kuin muualle ja etuajassa. Pikkukuntien "lahjoituksista" ei niin suuria määriä heru. Riskiryhmät ensin päätös syntyi perustellusti, koska kuolleisuusluvut em. ryhmissä sekä vakavasti sairastuneiden määrä oli ja olisi ollut huomattavan suuri ja ylittänyt nopeasti sairaaloiden ja hautaustoimistojen kapasiteetin. Nyt on kyllä tilanne hieman toinen, koska muuntovirukset tartuttaa jo lapsetkin, mutta miten vakavia nuorempien ihmisten sairaudet ovat. Ihan alkuun halusivat jotkut tahot sen "laumasuojan" yksinkertaisesti sairastamalla taudin. Toisaalta siis perusterveet vaihto-oppilaat ym. eivät ehkä sairastu kovin vakavasti, eivätkä joudu tehohoitoon. Heille voisi vielä yrittää tehostettua valistustakin. Toisaalta jos he saavat rokotteet muuta väestöä aikaisemmin, eivätkä nyt rokottamattomanakaan käytä maskia, eivätkä välitä ryhmäkoosta ja etäisyyksistä, he harrastavat riskikäyttäytymistä vielä vähemmän rokotuksen saatuaan ja em. ryhmien bileet vain paranevat. Rokotettukin voi tartuttaa tai siis levittää tautia, vaikka ei itse sairastu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1679
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1568
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1169
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1124
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1102
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      6
      1012
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    8. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      971
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      965
    10. 6
      960
    Aihe