Vastauksia aiempiin keskusteluihin Aikidosta ja kiistä

Jari Parviainen

Hei.

Mukava katsella kun väittelette keskenään kiistä ja sen ansioista.

Chi jota myös sanotaan kiiksi.

Kiinalaiset puhuvat termistä joka kuvastaa elämän energiaa,,eli meissä kaikissa kulkevaa elämän virtaa.Se käsittää meissä tapahtuvan hermostollisen toiminnan, sähköisen , mekaanisen, veren ja nesteiden virtauksen.
Sitä yleisesti kaunokuvataan itämaiseen tapaan.
Koska esim kiinassa elokuvat ovat aika lailla lennokkaita näissä pyritään luomaan vahva mielikuva vapaasta mielestä..jolla pystyy tekemään mitä vaan...". Se on kiinassa tapa esittää vahvoja ajatuksia ja visuaalisesti se onnistuu kyllä hyvin. Tosin länsimaisina me ei ymmärretä tällaista, meille asioiden pitää olla realistisia , "tosia" eli emme usko asioiden olemassa oloa jos emme sitä pysty jotenkin todistamaan.
Koemme siitä johtuvaa närää.
Luokittelemme ne jotka tällaista tarjoaa hömppäukkoiksi.
No asia ei aivan suoraan näin ole.
Heidän unelmansa ja halunsa ovat paljon korkeammalla tasolla kuin meidän.
Länsimaiset ihmiset harvoin uskaltavat ylittää omat lähirajansa,,eli se mitä on kaukana etäällä..ei uskalleta tavoitella.
Tälläisistä asioista kuitenkin on hyötyä jos on esim huippu-urheilija joka haluaa parempia tuloksia,,on tavoiteltava ylevämpiä etappeja jotta saavuttaa alempia tasoja.
Samoin on myös liikemaailmassa,,eli hoet ja haet suuria visioita mutta yleensä tavoita jää tavoiteltua alemmas mutta jotakin on saavutettu.
Näistä asioista ovat tulleet rikkaat ihmiset maailmassa, he ovat olleet tarpeeksi "hulluja " ajamaan asiaansa johon uskovat.

Chi tai kii on samanlainen ilmiö.
Tutkimalla sen vaikutuksia ihmiskehossa saavutetaan jotain sellaista jota ilman tutkimista ei koskaan tiedettäisi olevan edes olemassa.
Kun näin on tehty on löydetty keinoja ohjata ja käyttää kehoa paremmin kuin ihminen yleensä.
Eli tietämys itsestä ja muista kokeilujen ja kokemusten kautta on kasvanut.Näin tätä kautta saatu hyöty voidaan kanavoida hyötykäyttöön.
Tosin ei aivan niin vahvana ja hallittavana kuin olisi haluttu .Mutta se on saanut kuitenkin tahdon avulla joitakin asioita esiin.
Kamppailussa tällaista voidaan käyttää sanonnalla kiin virtaus tai chin virtaus..johon yhdistyy vahvan mielen käyttö ..siitä on olemassa hyvin yksinkertaisia harjoituksia joka selkeäsi edesauttaa kamppailu maailmassa tai missä tahansa urheilusuorituksessa, samoin myös työn teossa.
Ajatelkaa maratonin juoksijaa joka vahvaa pälliä käyttäen juoksee tipahtamis pisteeseen ja kuukahtaa seisovilta jaloilta.
Kun taas sellainen ihminen joka ei sitä osaa käyttää luopuu juoksusta jo paljon aiemmin.
Todellisuudessa hänellä on voimavaroja vielä paljon jäljellä mieli ei vaan ole niin vahva että keho toimisi.
Yksinkertainen kokeilu.
Asetu istumaan ilmaan seinää vasten , jalat 90 asteen kulmassa.Ole siinä niin kauan kuin pystyt.
Yleensä kun ihminen luopuu tuosta istunnasta hän nousee ylös,,koska voimat ei riitä.
Väärin , mieli on antanut periksi,parempi suoritus olisi ollut valua alas kun jalat ei vaan enää pysty kantamaan.ja siltikin voi vielä miettiä luopuiko pälli vai keho..
Kehon liikuttamisessa on helpompaa kuvata tätä virtausta ruokkimalla opetettaville ihmisille lisä ärsykettä eli esim käyttämällä termiä chi tai kii koska ei sille oikein ole olemassa mitään muita termejä tai olisi mutta näin sitä on lähdetty kutsumaan.Näin ollen kun asiaa ei aluksi ymmärretä sen mielikuva nostaa esiin mystisen asian jota romanttisesti lähdetään tavoittelemaan..se antaa ehkä suuremman pohjan lähteä tutkimaan kehon liikuttamista.
Esim.
Lyönti tai potku,,voidaan suorittaa monella tapaa ja oikeata tapaa ei ole yhtä ainoaa olemassa.
Mutta mieli jos pystytään käyttämään hyväksi siihen löytyy lisä jota kannattaa käyttää, eli mieli virtaa kehossa sen keskuksesta raajojen ääripäihin,, näin ollen saavutetaan rennompi olotila jolloin liikettä vastustavat voimat kumotaan pois.Näin ollen vain esim lyönnin eteenpäin vievät ajatukset ovat vahvempia.
Keho saa siitä huomattavan hyödyn,ja vaikutukset ovat vahvat.
Kokemus itseltäni..
Löin 2 vuotta sitten harjoituspariani 10-15cm etäisyydeltä..rintakehään,,löysän ,,,lyönnin..keskustelin samaan aikaan ju jutsu kavereiden kanssa jotka seisoivat vieressä.Aihe oli rentous ja tekemisen helppous,,esim lyönnissä..samalla kun kaverini otti lyönnin vastaan hän oikeasti lensi selälleen maahan 3-4 metrin päähän ja jäi makaamaan eikä saanut henkeä.
en ollut uskoa ensin että häntä oli sattunut koska
minusta itsestäni se ei tuntunut miltään.
Mutta se mitä kaveri koki oli voimakas kokemus.
Hän kuvasi sitä tykin kuulaksi joka oli lentänyt hänen rintansa sisään.
Hänen rintakehänsä murtui ja hänet jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan hoitoon jossa murtuma rintakehässä todettiin.
Ja mikä tässä oli vaikutin oli juuri tuo tutkiminen jota olen tehnyt lyönnin etsimiseen noin 13 vuotta,,siinä tuli pienessä hetkessä esiin kii virtauksen käyttö..tai kiinalaisin termein Chi.
Minä en tosin nimitä tuota chitä tuolla sanoin vain olen opissani pyrkinyt luomaan ihmisille läheisemmän tavan löytää tuo "chi"
eli suomeksi tee helvetikseen työtä jotta löydät kehosi ja mielesi vapauden,!
Hänestä joka sain tuon rintavamman on kerrottava että hän on harjoitellut kamppailulajeja paljon ja treenannut useita vuosia ju jutsua ja kertoi että häntä on lyöty rekkitangolla riippuessakin eli käytetty jonkunlaisena säkkinä ja on saanut myös kovia potkuja sisäänsä mutta koskaan mikään ei ole tuntunut samalta kuin tuo mainitsemani lyönti.
Hänen fysiikkansa oli siis tosi hyvässä kunnossa.
Lyönnin nopeudesta yksi esim..
Löin joskus langan varassa olevaa pahvinpalaa harjoitusmielessä paljon.
Noin 8kertaa 8 cm..naputtelin sitä aina ohimennen
ja yritin etsiä vapautta "chissä".
Aina kun yritin se lyönti oli hidas eli se vain työnsi pahvin edestä,,
kun sitten oivalsin ja luovuin "yrittämisestä ja liian vahvasta kontrollista "löin niin että se pahvi alkoi lennähtelemään ja osuma pahvissa myös äänellisesti muuttui.
Kerran sitten taas samaan tyyliin kuin puolihuolimattomasti löin pahvia ajatuksellisesti,
eli mitään ajattelematta keskittymättä, ällistyin.
Pahvi oli ehjä ensin , mutta tuon lyönnin jälkeen se jakaantui eli se oli kerrospahvia ja sen takaosa lensi iskusta irti ja se nopeus joka kädessäni virtasi oli erilainen eli lennokas.
Tuosta voisi käyttää sanontaa kii virtasi vapaasti...
Minulle chi on kehollisen ja mielellisen vapauden sekä sen terveydellisten vaikutusten mielle yhtymä..
Ilman ilmiötä chi meillä tuskin olisi kiinalaista akupunktuuria tai hermopiste manipulaatioita,,kamppailussa.
Nämä ovat syntyneet myös chin etsimisen yhteydessä, tai toisinpäin..
Nykyaikainen lääketiede tutkii myös ilmiötä chi omalla tavallaan.
Ja jos teidän chi ei virtaa olette kipeitä tai sairaita,,kehossa on lukkoja jotka estävät kiin virtauksen vapaasti.
Jo pelkkä negatiivinen ajattelu sairastuttaa kehon..eli kehon toiminta on jännittynyttä..ja elimistö toimii ylikuormalla.eli henkinen ajattelu voi tuhota hyvän kehon,..ja näin chi toimii.
Aikido ihmisten maailmassa kii on myös liikkeen ohjaamista ja sen ulos ohjaamista omasta kehosta eli tuo kuviteltu nosto tapahtuma toimii vain tietyissä olosuhteissa. ja jossakin tavassa nostaa. Se on fyysinen ilmiö jossa esim kyynärpäistä nostettaessa "mestari ohjaa"nostovoimaa ja myös ohjaa noston suuntaa niin että sitä nostoa ei voi suorittaa,,käyttämällä omia käsivarsiaan niin että nosto käytännössä kääntyy itse nostajaa vastaan.
Sama kuin yrittäisit nostaa itsesi ilmaan.
Rentous tietysti auttaa tuossa tuntemisessa kun ohjataan nostovoimaa ja tunnetaan liikkeen suunta.
Älkää aina kumotko asioita joita ette heti voi todentaa niissä voi monesti piillä vinha perä.
Eli siellä on olemassa taustalla joku asia miksi näin.Tutkikaa ensin ennenkuin hutkitte.

Tarmokasta harjoittelua ja löytäkää epäolennaisen takana oleva olennainen.


Terveisin Jari Parviainen

68

8139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varjo

      Ki on mambojamboa. Jos todella olet sitä mieltä, että "ki" tai "chi" toimii, sinun tulee todistaa se tieteellisin menetelmin. Sinun tulee ymmärtää, että vaikka kerrot miten laveasti tahansa jonkin olemattoman olemassaolosta, se ei vakuuta ketään nykypäivänä. Saatat kysyä miksi näin. Vastaan itse.

      a) Sinulla ei ole tieteellisesti todistettua materiaalia väittämästäsi "ki":stä. Sinun tulee osoittaa jollakin olemassaolevalla havainnointitavalla "ki":n olemassaolo.

      b) Kun olet osoittanut tämän "ki":n olemassaolon, sinun tulee dokumentoida testin tulokset, tämän jälkeen pyytää useaa eri puolueetonta tutkijaa toistamaan kokeesi - jotta tieto ei tule puolueellisesta lähteestä.

      c) Tämän jälkeen voit osoittaa "ki":n olemassaolon dokumentoidusti.

      Ymmärrä hyvä ihminen, että vaikka kirjoitat 100000 sanaa johon liittyy jotenkin "ki" tai vaikkapa "voodoo", se EI tee siitä sen todempaa. Sinun tulee ensin tehdä kohta a), johon tämä "ki-tutkimus" on aina pysähtynyt.

      Lisäksi voit luntata tietoa osoitteesta http://www.skepsis.fi ja varsinkin suosittelen lukemaan skepsiksen haasteen.

      Ai niin, turha vedota siihen että "ki" on luonnollista energiaa ja siihen ei liity mitään yliluonnollista. Jos "ki" on luonnollista energiaa, sen pystyy mittaamaan. Jos sitä ei pysty mittaamaan, sitä ei ole. Mikäli olet ammattilainen tässä "ki-asiassa", sinun tulee voida luoda myös mittalaitteisto jolla "ki-asia" todistetaan. Näin pystyt osoittamaan "ki":n olemassaolon.

      • tiedeuskovaisille nauran

        Eikö tällaisille inttäjille mikään todistus riitä? Juurihan luit millaisen käsittämättömän voiman iskuun voi saada ki-energiaa hyödyntämällä. Taidat kuulua siihen joukkoon, joka tyrmää kaiken muunkin, mitä tiede ei pysty selittämään, kuten akupunktion, henkiparannuksen, kielilläpuhumisen muut armolahjat.


      • metsänkeiju

        Kehotan sinua Varjo tutustumaan Kiinalaiseen perinteiseen lääketieteeseen, joka on tuhansia vuosia vanha kokonaisvaltainen hoitomuoto. PKL perustuu vanhaan Kiinalaiseen maailmankuvaan - maailmankaikkeudessa kaikki koostuu kahdesta keskenään harmoniassa olevasta voimasta (Yin ja Yang).
        Qi juontaa juurensa sieltä se on energiaa, joka kiertää kehossamme meridiaaneja (energian kulkureitti) pitkin. Ja jos tämä energia joutuu epätasapainoon tai sen kulku ei ole vapaata ihminen sairastuu..

        Qi on kokonaisenergia, joka muodostuu hengitysilmasta, ravinnosta sekä perimästä saadusta energiasta. Jne.
        --
        Energia värähtelyä on kaikkialla olevassa!

        Monet itämaiset lajit hyödyntävät tämän enegian olemassa oloa, on kummallista kuinka länsimaiset nuoren kulttuurin ihmiset eivät voi hyväksyä energian olemassa oloa ilman tieteellisiä todisteita. Eikö se riitä, että se on toiminut vuosi tuhansien ajan idässä!?!

        Kenelle meidän pitäisi todistella ja miksi?

        Omakohtainen kokemus ja tuntemus energian kulusta riittää. Se toimii ja se on voimakasta.


      • Jari Parviainen

        Hyvä varjo.

        Uskoitko pienenä äitiäsi?

        Uskoitko isompana opettajaasi.

        Kuunteletko ylipäätään viisaampien neuvoja.

        Tässä asiassa en väitä että olisin ammattilainen ,
        kerroin kokemukseni ja ajatukseni mitä tämä chi
        käsittää.

        Minä kysyn sinulta mitä kokemuksia tarvitset elämässä että uskot jonkun olevan enemmän tietoinen ympärillä ja itsessä tapahtuvassa elämässä?

        Tarvitset omakohtaisen kokemuksen..

        Et usko äitiäsi ennen kuin kokeilet ja opit sitä kautta.

        Ja uskallan väittää että tästä asiasta et pysty sanomaan yhtään mitään koska et tiedä siitä mitään.

        Ei ole pitkä aika kun ihmiset väittivät että maa on pannukakku,

        Ja idässä ihmiset tiesivät sen olevan aivan jotain muuta.

        Nykyajan tiede on vasta alussa tietämyksestä maailmankaikkeuden rakenteesta.

        Idässä ne asiat olivat viisaampien ajattelijoiden tiedossa,,ja mykyaikainen tiede on nöyränä nämä asiat joutuneet todistamaan..

        Että se siitä tieteestä..

        Todista minulle että tiede on oikeassa..

        Terveisin edelleenkin kokenut..'


      • ..on

        Miksi et voi hyväksyä todeksi mitä on? Suomesta läytyy kyllä useita Chi:n käytön mestareita, tutustu heihin ja tule sitten tänne kirjoittelemaan..
        Ai niin.. Ethän sinä voikaan tutustua heihin koska sinähän et liiku ihmisten kanssa jotka puhuvat paskaa.
        Vai..
        Olisiko niin että pelkäät.. Entä jos se onkin totta mitä he puhuvat. Ei.. Eihän sellaista VOI olla olemassa

        Tosiasiassa minulle on ihan sama missaatko jutun vai et. Etpähän tiedä mistä jäät paitsi. Mieluummin luotan itseeni, omiin tunteisiini ja kokemuksiini kuin siihen että joku tiedemies sanoo asian olevan totta.. No helvetti soikoon jos itse tunnen niin, silloin se on totta. En tarvi muita kertomaan onko omat kokemukseni totta vai eivät. Varsinkaan nykytiedemiehiä..
        Tosiasiassa "Minulle on ihan sama uskotko vai et!"


      • AndyS
        tiedeuskovaisille nauran kirjoitti:

        Eikö tällaisille inttäjille mikään todistus riitä? Juurihan luit millaisen käsittämättömän voiman iskuun voi saada ki-energiaa hyödyntämällä. Taidat kuulua siihen joukkoon, joka tyrmää kaiken muunkin, mitä tiede ei pysty selittämään, kuten akupunktion, henkiparannuksen, kielilläpuhumisen muut armolahjat.

        "Eikö tällaisille inttäjille mikään todistus riitä? Juurihan luit millaisen käsittämättömän voiman iskuun voi saada ki-energiaa hyödyntämällä."

        Kirjoittaahan voi mitä hyvänsä. Eri asia sitten, kun pitäisi oikeasti näyttää niitä lyöntejä. Onko olemassa todistetia, että joku ki-mestari oikeasti löisi kovempaa kuin esimerkiksi huipputason nyrkkeilijät? Jos on, niin kerrotko niistä. Voin minäkin väittää, että mestari Hui Jaa Mua pystyy mystisellä pöö-energialla lyömään kiviseinsätä läpi. Uskotko senkin?

        " Taidat kuulua siihen joukkoon, joka tyrmää kaiken muunkin, mitä tiede ei pysty selittämään, kuten akupunktion, henkiparannuksen, kielilläpuhumisen muut armolahjat."

        Akupunktion fysiologinen tausta tunnetaan kohtuullisen hyvin. Kielilläpuhuminen on siansaksaa, jota voi kuka hyvänsä suoltaa ja henkiparannuksesta ei ole yhtään todistetta.


      • AndyS
        metsänkeiju kirjoitti:

        Kehotan sinua Varjo tutustumaan Kiinalaiseen perinteiseen lääketieteeseen, joka on tuhansia vuosia vanha kokonaisvaltainen hoitomuoto. PKL perustuu vanhaan Kiinalaiseen maailmankuvaan - maailmankaikkeudessa kaikki koostuu kahdesta keskenään harmoniassa olevasta voimasta (Yin ja Yang).
        Qi juontaa juurensa sieltä se on energiaa, joka kiertää kehossamme meridiaaneja (energian kulkureitti) pitkin. Ja jos tämä energia joutuu epätasapainoon tai sen kulku ei ole vapaata ihminen sairastuu..

        Qi on kokonaisenergia, joka muodostuu hengitysilmasta, ravinnosta sekä perimästä saadusta energiasta. Jne.
        --
        Energia värähtelyä on kaikkialla olevassa!

        Monet itämaiset lajit hyödyntävät tämän enegian olemassa oloa, on kummallista kuinka länsimaiset nuoren kulttuurin ihmiset eivät voi hyväksyä energian olemassa oloa ilman tieteellisiä todisteita. Eikö se riitä, että se on toiminut vuosi tuhansien ajan idässä!?!

        Kenelle meidän pitäisi todistella ja miksi?

        Omakohtainen kokemus ja tuntemus energian kulusta riittää. Se toimii ja se on voimakasta.

        "Monet itämaiset lajit hyödyntävät tämän enegian olemassa oloa, on kummallista kuinka länsimaiset nuoren kulttuurin ihmiset eivät voi hyväksyä energian olemassa oloa ilman tieteellisiä todisteita. Eikö se riitä, että se on toiminut vuosi tuhansien ajan idässä!?! "

        Pitäisi ensin todistaa, että se todella on toiminut siellä idässäkin. Uskottiinhan länsimaissakin vuosituhansia tonttuihin, noituuteen ja piruihin, muttei niitä silti ole olemassa.

        "Omakohtainen kokemus ja tuntemus energian kulusta riittää. Se toimii ja se on voimakasta."

        Minäkin voin väittää tuntevani mystisen pöö-energian olemassaolon. Onko tämä hyväksyttävä todiste sen olemassaolosta? Miten erotan pöö-energian ki-energiasta? Miten sinä ne erotat?


      • AndyS
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Hyvä varjo.

        Uskoitko pienenä äitiäsi?

        Uskoitko isompana opettajaasi.

        Kuunteletko ylipäätään viisaampien neuvoja.

        Tässä asiassa en väitä että olisin ammattilainen ,
        kerroin kokemukseni ja ajatukseni mitä tämä chi
        käsittää.

        Minä kysyn sinulta mitä kokemuksia tarvitset elämässä että uskot jonkun olevan enemmän tietoinen ympärillä ja itsessä tapahtuvassa elämässä?

        Tarvitset omakohtaisen kokemuksen..

        Et usko äitiäsi ennen kuin kokeilet ja opit sitä kautta.

        Ja uskallan väittää että tästä asiasta et pysty sanomaan yhtään mitään koska et tiedä siitä mitään.

        Ei ole pitkä aika kun ihmiset väittivät että maa on pannukakku,

        Ja idässä ihmiset tiesivät sen olevan aivan jotain muuta.

        Nykyajan tiede on vasta alussa tietämyksestä maailmankaikkeuden rakenteesta.

        Idässä ne asiat olivat viisaampien ajattelijoiden tiedossa,,ja mykyaikainen tiede on nöyränä nämä asiat joutuneet todistamaan..

        Että se siitä tieteestä..

        Todista minulle että tiede on oikeassa..

        Terveisin edelleenkin kokenut..'

        "Kuunteletko ylipäätään viisaampien neuvoja."

        Viisaampien neuvoja kannattaa kuunnella. Tämä ei tarkoita, että sinun neuvosi olisivat viisaamman neuvoja.

        "Minä kysyn sinulta mitä kokemuksia tarvitset elämässä että uskot jonkun olevan enemmän tietoinen ympärillä ja itsessä tapahtuvassa elämässä?"

        Tästä uskomattomasta ki-lyöntivoimastasi olisi aika hyvä todiste, jos kävisit tyrmäämässä muutaman kontaktilajin suomenmestarit kisoissa.

        "Et usko äitiäsi ennen kuin kokeilet ja opit sitä kautta."

        Näin vanhemmiten olen huomannut, ettei äiti tiedäkään kaikkea.

        "Ei ole pitkä aika kun ihmiset väittivät että maa on pannukakku,"

        Tiedepiireissä maan pyöreys on ollut tunnettu antiikin kreikan ajoista. Ympärysmitta laskettiin muistaakseni joskus 300-luvulla ekr.

        "Ja idässä ihmiset tiesivät sen olevan aivan jotain muuta."

        Esittäisitkö todisteet, joiden mukaan itämaissa maan pyöreys tiedettiin aiemmin?

        "Nykyajan tiede on vasta alussa tietämyksestä maailmankaikkeuden rakenteesta.

        Idässä ne asiat olivat viisaampien ajattelijoiden tiedossa,,ja mykyaikainen tiede on nöyränä nämä asiat joutuneet todistamaan.. "

        Mitähän nimenomaisia asioita tarkoitat? Luetteltko muutamia 1900-luvulla saavutettuja tieteellisiä tai teknisiä läpimurtoja, jotka idässä tiedettiin jo aiemmin? Suhteellisuusteoria? Kvanttimekaniikka? Kännykät? Fraktaalit? Tietokoneet?

        "Todista minulle että tiede on oikeassa.. "

        Todisteena vaikkapa se, että näyttö, jolta tätä luet toimii. Se on rakennettu tieteen eikä ki-huuhaan perusteella. Luultavasti näkökentässäsi ei ole juuri nyt yhtään esinettä, joka olisi voitu rakentaa ilman länsimaista tiedettä.


      • AndyS
        ..on kirjoitti:

        Miksi et voi hyväksyä todeksi mitä on? Suomesta läytyy kyllä useita Chi:n käytön mestareita, tutustu heihin ja tule sitten tänne kirjoittelemaan..
        Ai niin.. Ethän sinä voikaan tutustua heihin koska sinähän et liiku ihmisten kanssa jotka puhuvat paskaa.
        Vai..
        Olisiko niin että pelkäät.. Entä jos se onkin totta mitä he puhuvat. Ei.. Eihän sellaista VOI olla olemassa

        Tosiasiassa minulle on ihan sama missaatko jutun vai et. Etpähän tiedä mistä jäät paitsi. Mieluummin luotan itseeni, omiin tunteisiini ja kokemuksiini kuin siihen että joku tiedemies sanoo asian olevan totta.. No helvetti soikoon jos itse tunnen niin, silloin se on totta. En tarvi muita kertomaan onko omat kokemukseni totta vai eivät. Varsinkaan nykytiedemiehiä..
        Tosiasiassa "Minulle on ihan sama uskotko vai et!"

        "Miksi et voi hyväksyä todeksi mitä on? Suomesta läytyy kyllä useita Chi:n käytön mestareita, tutustu heihin ja tule sitten tänne kirjoittelemaan.."

        Keitäs nämä henkilöt ovat? Millä tavoin he ovat todistaneet kykynsä? Varmaan löytyy ki-piireistä äijiä, jotka lyövät kovaa säkkiin tms. Minäkin pystyn lyömään säkkiä kovaa, mutta se on vähän eri asia, kun pitäisi lyödä kaveria,joka mättää takaisin.


      • potkupalloilija
        AndyS kirjoitti:

        "Miksi et voi hyväksyä todeksi mitä on? Suomesta läytyy kyllä useita Chi:n käytön mestareita, tutustu heihin ja tule sitten tänne kirjoittelemaan.."

        Keitäs nämä henkilöt ovat? Millä tavoin he ovat todistaneet kykynsä? Varmaan löytyy ki-piireistä äijiä, jotka lyövät kovaa säkkiin tms. Minäkin pystyn lyömään säkkiä kovaa, mutta se on vähän eri asia, kun pitäisi lyödä kaveria,joka mättää takaisin.

        Mäkin potkin palloa tosi kovaa. On ihan eriasia tehdä maali kun kentällä on maalivahti ja vastustajan puolustajia.

        Silti mä potkin palloa kovaa.

        Se ei vaan liittynyt mitenkään tähän.


      • pikkuasioista niuhottava
        AndyS kirjoitti:

        "Eikö tällaisille inttäjille mikään todistus riitä? Juurihan luit millaisen käsittämättömän voiman iskuun voi saada ki-energiaa hyödyntämällä."

        Kirjoittaahan voi mitä hyvänsä. Eri asia sitten, kun pitäisi oikeasti näyttää niitä lyöntejä. Onko olemassa todistetia, että joku ki-mestari oikeasti löisi kovempaa kuin esimerkiksi huipputason nyrkkeilijät? Jos on, niin kerrotko niistä. Voin minäkin väittää, että mestari Hui Jaa Mua pystyy mystisellä pöö-energialla lyömään kiviseinsätä läpi. Uskotko senkin?

        " Taidat kuulua siihen joukkoon, joka tyrmää kaiken muunkin, mitä tiede ei pysty selittämään, kuten akupunktion, henkiparannuksen, kielilläpuhumisen muut armolahjat."

        Akupunktion fysiologinen tausta tunnetaan kohtuullisen hyvin. Kielilläpuhuminen on siansaksaa, jota voi kuka hyvänsä suoltaa ja henkiparannuksesta ei ole yhtään todistetta.

        "Akupunktion fysiologinen tausta tunnetaan kohtuullisen hyvin."

        Viitsitkö sitten valaista minuakin, mielellään tieteellisesti uskottavilla viitteillä höystäen?

        Meinaan, noista meridiaaneista kun ei ole näkynyt jälkeäkään asiaa tutkittaessa, ja tutkimuksissa on selvinnyt, että piikkien paikalla ei ole mitään väliä tulosten kannalta.

        Eli akupunktio on ihan passeli plasebo siksi, että piikeillä tökkiminen on vakuuttavampaa kuin kalkkipillerin nieleminen, mutta jos hoidat potilasta plasebolla, sitä pidetään yleensä lääkärin etiikan vastaisena. Siksi ihmettelen, miten tällaiseen puoskarointiin on jopa lääkärismiehiä voinut sekaantua.

        Muutama päivä sitten muuten uutisoitiin päihderiippuvuuksien tutkimisesta että näyttäisi ettei esim. ilokaasuhoidosta ja akupunktiosta ole hyötyä. Ettei se niin hyvä plasebo olekaan, mutta tärkeintä kai on, että asiakas on tyytyväinen saamaansa "hoitoon". Vai?


      • AndyS
        pikkuasioista niuhottava kirjoitti:

        "Akupunktion fysiologinen tausta tunnetaan kohtuullisen hyvin."

        Viitsitkö sitten valaista minuakin, mielellään tieteellisesti uskottavilla viitteillä höystäen?

        Meinaan, noista meridiaaneista kun ei ole näkynyt jälkeäkään asiaa tutkittaessa, ja tutkimuksissa on selvinnyt, että piikkien paikalla ei ole mitään väliä tulosten kannalta.

        Eli akupunktio on ihan passeli plasebo siksi, että piikeillä tökkiminen on vakuuttavampaa kuin kalkkipillerin nieleminen, mutta jos hoidat potilasta plasebolla, sitä pidetään yleensä lääkärin etiikan vastaisena. Siksi ihmettelen, miten tällaiseen puoskarointiin on jopa lääkärismiehiä voinut sekaantua.

        Muutama päivä sitten muuten uutisoitiin päihderiippuvuuksien tutkimisesta että näyttäisi ettei esim. ilokaasuhoidosta ja akupunktiosta ole hyötyä. Ettei se niin hyvä plasebo olekaan, mutta tärkeintä kai on, että asiakas on tyytyväinen saamaansa "hoitoon". Vai?

        En ole akupunktion asiantuntija,joten en ryhdy kaivamaan mitään viitteitä. Akupunktion toimintaa on tutkittu ja toimintamekanismi on kohtuullisesti selvillä. Se siis _ei_ ole meridiaanit ja ki/chi/prana vaan mm. placebo ja tiettyjen hermojen stimulointi. Kovin tehokas hoitomuoto akupunktio ei käsittääkseni moneenkaan vaivaan ole, jos sitä verrataan vaihtoehtoisiin hoitotapoihin,kuten lääkkeisiin. Muutenhan sitä käytettäisiin jo halvan hinnan takia.


      • Aku Ankka
        AndyS kirjoitti:

        En ole akupunktion asiantuntija,joten en ryhdy kaivamaan mitään viitteitä. Akupunktion toimintaa on tutkittu ja toimintamekanismi on kohtuullisesti selvillä. Se siis _ei_ ole meridiaanit ja ki/chi/prana vaan mm. placebo ja tiettyjen hermojen stimulointi. Kovin tehokas hoitomuoto akupunktio ei käsittääkseni moneenkaan vaivaan ole, jos sitä verrataan vaihtoehtoisiin hoitotapoihin,kuten lääkkeisiin. Muutenhan sitä käytettäisiin jo halvan hinnan takia.

        "Se siis _ei_ ole meridiaanit ja ki/chi/prana vaan mm. placebo ja tiettyjen hermojen stimulointi."

        Olet väärässä. Se on pelkästään plasebo. Jos sillä olisi jotain hermostimulointivaikutusta, niin miksi sitten tutkimuksissa ei ole ollut väliä työnnetäänkö neulat oikeaoppisiin paikkoihin vai muualle? Toki löydät ison määrän huuhaamateriaalia, jossa vannotaan akupunktion toimivan, mutta akupunktio ei ole tiedettä, vaan uskomuslääkintää. Perehdypä asiaan niin jatketaan myöhemmin.


      • AndyS
        Aku Ankka kirjoitti:

        "Se siis _ei_ ole meridiaanit ja ki/chi/prana vaan mm. placebo ja tiettyjen hermojen stimulointi."

        Olet väärässä. Se on pelkästään plasebo. Jos sillä olisi jotain hermostimulointivaikutusta, niin miksi sitten tutkimuksissa ei ole ollut väliä työnnetäänkö neulat oikeaoppisiin paikkoihin vai muualle? Toki löydät ison määrän huuhaamateriaalia, jossa vannotaan akupunktion toimivan, mutta akupunktio ei ole tiedettä, vaan uskomuslääkintää. Perehdypä asiaan niin jatketaan myöhemmin.

        Täällä http://www.tkdharrastajat.net/Foorumi/viewtopic.php?t=689&postdays=0&postorder=asc&start=0 on kesksutelu, jossa puhutaan akupunktiosta ja hermopisteistä. Kannattaa lukea erityisesti nimimerkki fysion tekstit, jotka alkavat kakossivulta. Hän kertoo mm. meridiaani-käsitteen synnystä.

        Itseäni ei akupunktio kiinnosta niin paljon, että viitsisin alkaa siitä vääntämään. Käsitykseni asiasta on vain maallikon käsitys ja voin toki olla väärässäkin. Mitään hinkua varsinkaan akupunktion tehon osoittamiseen minulla ei ole. Jos se ei jossain toimi, niin ei toimi. Olen kuullut, että sitä olisi käytetty eniten kipulääkkeen korvikkeena. Itse luotan kuitenkin buranaan.


      • kapu
        ..on kirjoitti:

        Miksi et voi hyväksyä todeksi mitä on? Suomesta läytyy kyllä useita Chi:n käytön mestareita, tutustu heihin ja tule sitten tänne kirjoittelemaan..
        Ai niin.. Ethän sinä voikaan tutustua heihin koska sinähän et liiku ihmisten kanssa jotka puhuvat paskaa.
        Vai..
        Olisiko niin että pelkäät.. Entä jos se onkin totta mitä he puhuvat. Ei.. Eihän sellaista VOI olla olemassa

        Tosiasiassa minulle on ihan sama missaatko jutun vai et. Etpähän tiedä mistä jäät paitsi. Mieluummin luotan itseeni, omiin tunteisiini ja kokemuksiini kuin siihen että joku tiedemies sanoo asian olevan totta.. No helvetti soikoon jos itse tunnen niin, silloin se on totta. En tarvi muita kertomaan onko omat kokemukseni totta vai eivät. Varsinkaan nykytiedemiehiä..
        Tosiasiassa "Minulle on ihan sama uskotko vai et!"

        Nietzsche sanoi aikanaan:
        A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything.


      • Nenä
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Hyvä varjo.

        Uskoitko pienenä äitiäsi?

        Uskoitko isompana opettajaasi.

        Kuunteletko ylipäätään viisaampien neuvoja.

        Tässä asiassa en väitä että olisin ammattilainen ,
        kerroin kokemukseni ja ajatukseni mitä tämä chi
        käsittää.

        Minä kysyn sinulta mitä kokemuksia tarvitset elämässä että uskot jonkun olevan enemmän tietoinen ympärillä ja itsessä tapahtuvassa elämässä?

        Tarvitset omakohtaisen kokemuksen..

        Et usko äitiäsi ennen kuin kokeilet ja opit sitä kautta.

        Ja uskallan väittää että tästä asiasta et pysty sanomaan yhtään mitään koska et tiedä siitä mitään.

        Ei ole pitkä aika kun ihmiset väittivät että maa on pannukakku,

        Ja idässä ihmiset tiesivät sen olevan aivan jotain muuta.

        Nykyajan tiede on vasta alussa tietämyksestä maailmankaikkeuden rakenteesta.

        Idässä ne asiat olivat viisaampien ajattelijoiden tiedossa,,ja mykyaikainen tiede on nöyränä nämä asiat joutuneet todistamaan..

        Että se siitä tieteestä..

        Todista minulle että tiede on oikeassa..

        Terveisin edelleenkin kokenut..'

        Juuri tällaiset ihmiset todistavat että Jerry Springer ei ole etukäteen kirjoitettu. Typeriä idiootteja kuten tämä Jari on valitettavasti liikaakin.

        Ainahan voi uskoa voodoonukkeihin sun muihin. Mikä siinä on niin vaikea tajuta että asiat pitää todistaa?


      • puhua
        Aku Ankka kirjoitti:

        "Se siis _ei_ ole meridiaanit ja ki/chi/prana vaan mm. placebo ja tiettyjen hermojen stimulointi."

        Olet väärässä. Se on pelkästään plasebo. Jos sillä olisi jotain hermostimulointivaikutusta, niin miksi sitten tutkimuksissa ei ole ollut väliä työnnetäänkö neulat oikeaoppisiin paikkoihin vai muualle? Toki löydät ison määrän huuhaamateriaalia, jossa vannotaan akupunktion toimivan, mutta akupunktio ei ole tiedettä, vaan uskomuslääkintää. Perehdypä asiaan niin jatketaan myöhemmin.

        jos ei mitään tiedä. Olen itse lääkäri ja vaikken akupuntuuria osaa antaakaan, olen siihen varsin läheltä päässyt tutustumaan. Sen verran läheltä, että varmasti voin vakuuttaa sen olevan joissakin tilanteissa varsin käyttökelpoinen hoitomuoto. Hoitomuotona se on myös hyväksytty Suomalaisen koululääketieteen rinnalla käytettäväksi ihan virallisestikin.

        Vaikutusmekanismia ei tarkkaan ottaen tiedetä, mutta voi pojat kun ei tiedetä monesta muustakaan ihmiskehon asioista.
        Hypoteesejahan toki on kuten mielihyvätuntemuksia esillekutsuvien välittäjäaineiden vapautuminen.

        Tutkimustyön ja uusien asioiden eteenpäinvientiä ovat kautta vuosisatojen jarruttaneet paikoilleenjämähtäneet paksukallot, jotka hyväksyvät vain sen mitä omissa rajoittuneissa aivoissaan pystyvät käsittämään.
        Luuletteko että kaikki fysiikan, fysiologian jne. saralta on jo keksitty?
        Eikö ilmiötä ole olemassa, jos sen mittaamiseen ei ole kehitetty menetelmää.
        Mitähän olisit sanonut vaikkapa sähköstä jokunen vuosisata takaperin?
        Tuntemattomia asioitahan ei tule toki sellaisenaan niellä ja virallistamiseksi täytyy osoittaa luotettavia tutkimuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kaikki tutkimaton tulisi jääräpäisesti kieltää.


      • äläs levitä huuhaata
        puhua kirjoitti:

        jos ei mitään tiedä. Olen itse lääkäri ja vaikken akupuntuuria osaa antaakaan, olen siihen varsin läheltä päässyt tutustumaan. Sen verran läheltä, että varmasti voin vakuuttaa sen olevan joissakin tilanteissa varsin käyttökelpoinen hoitomuoto. Hoitomuotona se on myös hyväksytty Suomalaisen koululääketieteen rinnalla käytettäväksi ihan virallisestikin.

        Vaikutusmekanismia ei tarkkaan ottaen tiedetä, mutta voi pojat kun ei tiedetä monesta muustakaan ihmiskehon asioista.
        Hypoteesejahan toki on kuten mielihyvätuntemuksia esillekutsuvien välittäjäaineiden vapautuminen.

        Tutkimustyön ja uusien asioiden eteenpäinvientiä ovat kautta vuosisatojen jarruttaneet paikoilleenjämähtäneet paksukallot, jotka hyväksyvät vain sen mitä omissa rajoittuneissa aivoissaan pystyvät käsittämään.
        Luuletteko että kaikki fysiikan, fysiologian jne. saralta on jo keksitty?
        Eikö ilmiötä ole olemassa, jos sen mittaamiseen ei ole kehitetty menetelmää.
        Mitähän olisit sanonut vaikkapa sähköstä jokunen vuosisata takaperin?
        Tuntemattomia asioitahan ei tule toki sellaisenaan niellä ja virallistamiseksi täytyy osoittaa luotettavia tutkimuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kaikki tutkimaton tulisi jääräpäisesti kieltää.

        "jos ei mitään tiedä. Olen itse lääkäri ja vaikken akupuntuuria osaa antaakaan, olen siihen varsin läheltä päässyt tutustumaan. Sen verran läheltä, että varmasti voin vakuuttaa sen olevan joissakin tilanteissa varsin käyttökelpoinen hoitomuoto. Hoitomuotona se on myös hyväksytty Suomalaisen koululääketieteen rinnalla käytettäväksi ihan virallisestikin."

        Ja höpö höpö. Jos oikeasti olisit lääkäri, niin olisit kyllä melkoinen puoskari näitä uskomushoitoja ylistäessäsi.

        "Vaikutusmekanismia ei tarkkaan ottaen tiedetä, mutta voi pojat kun ei tiedetä monesta muustakaan ihmiskehon asioista."

        Vaikutusmekanismi tiedetään, ja se on psykosomaattinen. Akupunktiota ovat jotkut lääkärit puolustelleet sillä, että se on kohtalaisen tehokas plaseboksi. Mutta kun plasebolla hoitaminen on useimpien mielestä lääkärietiikan vastaista.

        Hiljattain uutisoitiinkin tutkimuksesta, jossa tulokset akupunktion käytöstä tupakka- ja muihin päihderiippuvuuksiin osoittautuivat olemattomiksi. Nämähän ovat olleet ne viimeiset väitteet mitkä akupunktion hyödyistä on ollut jäljellä, mutta osoittautuivat nekin vain luuloiksi.

        Plaseboefektikään ei siis ole sitä luokkaa, kuin aiemmin toivottiin. Teille akupunktiouskovaisille vielä tiedoksi, että tuokaan vähäinen plaseboefekti, joka joissakin tutkimuksissa on tullut esiin, ei näytä olevan lainkaan kiinni noista neulojen paikoista. Vaan neulat voi tökätä mihin vain, eikä "meridiaaneihin", ja efekti tai efektittömyys on aivan sama.

        Jos tämäkään ei vakuuta, niin sitten olet otollista riistaa kaikille mahdollisille uskomushoidoille. Näet dopamiinin liikatoiminta aiheuttaa taipumusta uskonnollisuuteen, ufouskoon ja huuhaahoitoihin. Näitä löytyy kyllä paljon lääkärikunnastakin, joten jonkun hömppälääkärin oma kanta ei todellakaan merkitse mitään. Lääkärihän se Rauni-Leena Luukanen-Kildekin on, tai ainakin oli.


      • leku
        äläs levitä huuhaata kirjoitti:

        "jos ei mitään tiedä. Olen itse lääkäri ja vaikken akupuntuuria osaa antaakaan, olen siihen varsin läheltä päässyt tutustumaan. Sen verran läheltä, että varmasti voin vakuuttaa sen olevan joissakin tilanteissa varsin käyttökelpoinen hoitomuoto. Hoitomuotona se on myös hyväksytty Suomalaisen koululääketieteen rinnalla käytettäväksi ihan virallisestikin."

        Ja höpö höpö. Jos oikeasti olisit lääkäri, niin olisit kyllä melkoinen puoskari näitä uskomushoitoja ylistäessäsi.

        "Vaikutusmekanismia ei tarkkaan ottaen tiedetä, mutta voi pojat kun ei tiedetä monesta muustakaan ihmiskehon asioista."

        Vaikutusmekanismi tiedetään, ja se on psykosomaattinen. Akupunktiota ovat jotkut lääkärit puolustelleet sillä, että se on kohtalaisen tehokas plaseboksi. Mutta kun plasebolla hoitaminen on useimpien mielestä lääkärietiikan vastaista.

        Hiljattain uutisoitiinkin tutkimuksesta, jossa tulokset akupunktion käytöstä tupakka- ja muihin päihderiippuvuuksiin osoittautuivat olemattomiksi. Nämähän ovat olleet ne viimeiset väitteet mitkä akupunktion hyödyistä on ollut jäljellä, mutta osoittautuivat nekin vain luuloiksi.

        Plaseboefektikään ei siis ole sitä luokkaa, kuin aiemmin toivottiin. Teille akupunktiouskovaisille vielä tiedoksi, että tuokaan vähäinen plaseboefekti, joka joissakin tutkimuksissa on tullut esiin, ei näytä olevan lainkaan kiinni noista neulojen paikoista. Vaan neulat voi tökätä mihin vain, eikä "meridiaaneihin", ja efekti tai efektittömyys on aivan sama.

        Jos tämäkään ei vakuuta, niin sitten olet otollista riistaa kaikille mahdollisille uskomushoidoille. Näet dopamiinin liikatoiminta aiheuttaa taipumusta uskonnollisuuteen, ufouskoon ja huuhaahoitoihin. Näitä löytyy kyllä paljon lääkärikunnastakin, joten jonkun hömppälääkärin oma kanta ei todellakaan merkitse mitään. Lääkärihän se Rauni-Leena Luukanen-Kildekin on, tai ainakin oli.

        Älä itse höpötä paskaa aiheesta, mistä ilmeisesti et tiedä tuon taivaallista.

        "Vaikutusmekanismi tiedetään, ja se on psykosomaattinen. Akupunktiota ovat jotkut lääkärit puolustelleet sillä, että se on kohtalaisen tehokas plaseboksi. Mutta kun plasebolla hoitaminen on useimpien mielestä lääkärietiikan vastaista."

        Hohhoijaa, kukahan sen mahtaa tarkkaan ottaen tietää.Kerrot varmaankin meille lähteesi.
        Aiheesta on tehty kymmeniä tutkimuksia eikä kyllä ainakaan minun silmiini ole absoluuttista totuutta sattunut, on vain esitetty hypoteesejä. Kaksi yleisintä teoriaa ovat ne, että kipuimpulssien johtuminen selkäytimeen estyy/Neulojen pistäminen vapauttaa endorfiinejä, mielihyväaineita.

        Tutkimuksista yleisesti ottaen suosittelisin, ettet usko jokaista juttua mitä Iltalehdessä - tai vaikkapa Duodecimissäkään julkaistaan. Tutkimus on aina ainoastaan yhden tutkijaryhmän saama tulos tietystä vedoksesta.

        Sen sijaan tiedän henkilökohtaisestikin kymmeniä potilastapauksia joissa akupunktuurilla on saatu merkittäviä hoitotuloksia. Tiedän myös joukon erikoislääkäreitä joilla asiasta samankaltaisia kokemuksia. Halutessasi voin järjestää sinulle näiden henkilöiden yhteystietoja, voit sitten tarkemmin keskustella aiheesta ja esittää loistavat argumenttisi ja ensikäden tietosi.

        Voihan toki olla että nämä akupunktiohoitoa antaneet henkilöt ovat vain eläneet harhakuvitelmissaan. Pelottavan paljon näitä "puoskareita" siinä tapauksessa Suomen lääkärikunnasta ja lääkintöhallituksestakin löytyy - onhan akupunktio virallistettu fysikaalinen hoitomuoto. Sinähän toki tunnet aiheen heitä paremmin?Tunnethan? Ota ihmeessä siihen suuntaan yhteyttä ja kerro miten asiat todellisuudessa ovat.

        Suomalaisten lääkäreiden antamaa akupunktiota ei lisäksi tule sotkea jonkinkaltaiseen itämaiseen mytologiaan, kuten kaltaisesi rajoittuneen ajattelukyvyn omaavat usein tekevät.

        Merkitystä on sillä että akupunktio TAKUUVARMASTI antaa helpotusta OSALLE henkilöistä jotka sitä saavat. Kaikille ei laisinkaan. Eivät lääkeaineetkaan vaikuta kaikkiin yksilöihin samalla tavalla, jos ollenkaan.

        Mistähän muuten olet tuon kannan plasebojen käyttöön kuullut? Äitisi serkulta?

        Tunnutpa kaiken lisäksi tietävän tosi paljon dopamiinista. Haluatko että yritän järjestää luentomahsdollisuuden vaikkapa seuraaville lääkäripäiville? Kaikkien olisi niin kiva oppia jotain uutta tosi ammattilaiselta.


      • AndyS
        leku kirjoitti:

        Älä itse höpötä paskaa aiheesta, mistä ilmeisesti et tiedä tuon taivaallista.

        "Vaikutusmekanismi tiedetään, ja se on psykosomaattinen. Akupunktiota ovat jotkut lääkärit puolustelleet sillä, että se on kohtalaisen tehokas plaseboksi. Mutta kun plasebolla hoitaminen on useimpien mielestä lääkärietiikan vastaista."

        Hohhoijaa, kukahan sen mahtaa tarkkaan ottaen tietää.Kerrot varmaankin meille lähteesi.
        Aiheesta on tehty kymmeniä tutkimuksia eikä kyllä ainakaan minun silmiini ole absoluuttista totuutta sattunut, on vain esitetty hypoteesejä. Kaksi yleisintä teoriaa ovat ne, että kipuimpulssien johtuminen selkäytimeen estyy/Neulojen pistäminen vapauttaa endorfiinejä, mielihyväaineita.

        Tutkimuksista yleisesti ottaen suosittelisin, ettet usko jokaista juttua mitä Iltalehdessä - tai vaikkapa Duodecimissäkään julkaistaan. Tutkimus on aina ainoastaan yhden tutkijaryhmän saama tulos tietystä vedoksesta.

        Sen sijaan tiedän henkilökohtaisestikin kymmeniä potilastapauksia joissa akupunktuurilla on saatu merkittäviä hoitotuloksia. Tiedän myös joukon erikoislääkäreitä joilla asiasta samankaltaisia kokemuksia. Halutessasi voin järjestää sinulle näiden henkilöiden yhteystietoja, voit sitten tarkemmin keskustella aiheesta ja esittää loistavat argumenttisi ja ensikäden tietosi.

        Voihan toki olla että nämä akupunktiohoitoa antaneet henkilöt ovat vain eläneet harhakuvitelmissaan. Pelottavan paljon näitä "puoskareita" siinä tapauksessa Suomen lääkärikunnasta ja lääkintöhallituksestakin löytyy - onhan akupunktio virallistettu fysikaalinen hoitomuoto. Sinähän toki tunnet aiheen heitä paremmin?Tunnethan? Ota ihmeessä siihen suuntaan yhteyttä ja kerro miten asiat todellisuudessa ovat.

        Suomalaisten lääkäreiden antamaa akupunktiota ei lisäksi tule sotkea jonkinkaltaiseen itämaiseen mytologiaan, kuten kaltaisesi rajoittuneen ajattelukyvyn omaavat usein tekevät.

        Merkitystä on sillä että akupunktio TAKUUVARMASTI antaa helpotusta OSALLE henkilöistä jotka sitä saavat. Kaikille ei laisinkaan. Eivät lääkeaineetkaan vaikuta kaikkiin yksilöihin samalla tavalla, jos ollenkaan.

        Mistähän muuten olet tuon kannan plasebojen käyttöön kuullut? Äitisi serkulta?

        Tunnutpa kaiken lisäksi tietävän tosi paljon dopamiinista. Haluatko että yritän järjestää luentomahsdollisuuden vaikkapa seuraaville lääkäripäiville? Kaikkien olisi niin kiva oppia jotain uutta tosi ammattilaiselta.

        Ottamatta nyt kantaa akupunktion toimivuuteen, minusta on hyvin outoa, että kritisoit vastaväittäjäsi argumentaatiota yksittäisistä tutkimuksista, jotka kiistäisivät akupunktion tehon. Kummalliseksi tämän tekee se, että oma todistusaineistosi perustuu anekdootteihin, jotka ovat ehdottomasti vielä huonompia tieteelliseltä arvoltaan.

        Onko sinulla esittää tutkimuksia, joissa akupunktion on todettu tehoavan johonkin sairauteen?


      • lekuvaan
        AndyS kirjoitti:

        Ottamatta nyt kantaa akupunktion toimivuuteen, minusta on hyvin outoa, että kritisoit vastaväittäjäsi argumentaatiota yksittäisistä tutkimuksista, jotka kiistäisivät akupunktion tehon. Kummalliseksi tämän tekee se, että oma todistusaineistosi perustuu anekdootteihin, jotka ovat ehdottomasti vielä huonompia tieteelliseltä arvoltaan.

        Onko sinulla esittää tutkimuksia, joissa akupunktion on todettu tehoavan johonkin sairauteen?

        Hyvä Andy`s !
        Ehkäpä minun olisi tullut ilmaista itseäni selvemmin, ehkäpä haluat vain ymmärtää asiani väärin. Näillä yksittäisillä tutkimuksilla tarkoitin lähinnä keltaisessa lehdistössä esiintyviä pikku-uutisia, joiden sisältö on - jos ei arveluttavaa, vähintäänkin populistista.

        Akupunktuurin myönteistä vaikutusta voidaan vielä vähätellä Suomi24 Kamppailulajien palstoilla, käytännön lääketieteessä/hoitotyössä ei enää juurikaan. Keskustelua käydään kyllä siitä milloin akupunktiota tulisi käyttää, ei siitä tulisiko sitä laisinkaan käyttää. Tällainen keskustelu on sinänsä erinomaisen tervehdyttävää - ei akupunktiota tule pitää absoluuttisena vastauksena kaikkiin ongelmiin, se on vain yksi hoitomuoto joihinkin vaivoihin - toisten ohella, aivan kuten vaikkapa hieronta tai fysioterapiakin.
        Akupunktion täydellinen teilaaminen sen sijaan osoittaa vain täydellistä asiantuntemuksen puutetta.

        Vastaväittelijäni puolelta ainoa tarjottu argumentti oli "Tutkimus jonka mukaan.."
        Minun näkökantaani tukee Lääkintöhallitus, joka akupunktion on virallistanut, sekä varsin kattava erikoislääkäreiden joukko niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Tämän toin myös viestissäni esille, eikö vain?
        Kumpaako kantaa uskot mieluummin?
        Uskallatko muuten väittää akupunktuurin päässeen lääketiedettä tukevaksi virallistetuksi hoitomuodoksi perusteetta?

        Kysymykseesi virallisista tutkimuksista voin esittää vastakysymyksen: oliko se vitsi?
        Kokeilepa aloittaa vaikkapa hakemalla internetistä sanoilla acupuncture research.
        Siitä voit sitten siirtyä kirjaston tiloihin ja lääketieteellisen aikakausikirjallisuuden pariin. Matskua ja tutkimuksia on tuhottomasti ja erittäin luotettavista yliopistoista. Valitse sitten itse ne mitkä kiinnostavat.

        Minusta puolestaan on varsin kummallista, että haluat ottaa kantaa ainoastaan käyttämiini väittelymetodeihin, etkä akupunktion toimivuuteen keskustelussa jota käydään juuri akupunktion toimivuudesta. Miksi? Itseäni vähäisemmästä vähäisemmästä "argumenttien väljyydestä" et voi juuri vastaväittelijääni kiittää.


    • Ki-hörhö

      Miksi kauhea tarve todistaa ki:n olemassaoloa? uskoo ken uskoo. Ei ole pois minun elämästä. Itse tiedän että on olemassa asioita joita selitetään ki:n avulla. Ja ne asiat on totta. Uskoo ken uskoo.

      • Ki-hörhö

        Voisiko joku todistaa sellaiselle joka ei ole koskaan rakastanut ketään elämässään, että rakkaus on olemassa. Todista se tieteellisesti. Haluan tieteellisiä tuloksia paperille. Muuten en usko että rakkautta on olemassa.


      • Jari Parviainen
        Ki-hörhö kirjoitti:

        Voisiko joku todistaa sellaiselle joka ei ole koskaan rakastanut ketään elämässään, että rakkaus on olemassa. Todista se tieteellisesti. Haluan tieteellisiä tuloksia paperille. Muuten en usko että rakkautta on olemassa.

        Moi!

        En tiedä miksi mutta minulle tuo ajatus aamulla mieleen , toisesta termistä eli Rakkaus.

        Ja kun nykytiede ei pysty sille antamaan mittaria niin sitä ei ole olemassa.

        Mutta edelleen minulle se on olemassa.

        Rakastan lapsiani ja läheisiä ihmisiä ympärilläni, jopa kavereitani jotka ovat aika miehiä.
        Potkivat ja lyövät kovaa ,,eivät vielä tiedä chi,stä mutta kehittyvät kyllä koko ajan paremmaksi ja paremmaksi toisin kuin ne sokeat, jotka kieltävät asioiden olemassa olon mahdollisuuden.

        Edelleen rakastan hengittämistä ja elämää,,

        Jos en rakastaisi en hengittäisi en haluaisi elää.

        Ja mitä Chi ,in tulee,

        Sillä on ehkä pikkuisen ylevämmät tavoitteet kuin se että pystynkö lyömään jonkun kehon kappaleiksi.
        Aivan sama onko se joku kamppailija.

        Minulla ei ole tarvetta sen todisteluun,,

        kerroin tapahtumasta jota olen yksinomaan harjoitellut ja jota kautta olen löytänyt paljon muutakin tässä elämässä.

        Aloitin itsekin tuollaisena hölmönä niin kuin moni, jotka täällä heittelee kommentteja , ja jos en olisi saanut oppia sen jälkeen kun olin treenaillut asioita muutamia vuosia ja jokapäivä..ja monta kertaa päivässä ja keinolla jolla pystyy harjoittelemaan vaikka koko ajan, ymmärtämällä asioiden sisällä olevan olennaisen.
        Sain oppia joka , alkoi kumota minun aiemmat harjoitteet , oli luovuttava kovemman voiman edessä,,oli luovuttava siitä mitä olin oppinut , muuten en olisi pystynyt omaksumaan mitään uutta kehittymään..
        Sitä oli aluksi vaikea myöntää että kovaa treenaamalla en saavuttanut niitä tarpeita mitä olin hakemassa..harjoittelin lyöntiä , potkua,, painia,, kovuutta, murskausta,,kehoon hakattavia seipäitä,,mutta mikään niistä ei itsessään ollut mitään , kun aloin lopulta ymmärtämään todellisen syvyyden tuon tekemisen takana,ja ilman opttajaltani saamaa ohjausta en olisi sitä koskaan löytänytkään.
        Mutta mikä parasta vaikka sain ohjauksen kaikki tuo oli koettava itse tehtävä se todeksi.

        Minulle on aivan sama myös, jos joku ei usko Chi,n merkitykseen tekemisessä ..

        Ja toisaalta jo kuten aiemmin kirjoitin ihmiset ei ymmärrä.Edes sitä mitä lukee,.
        Miten voi ymmärtää jos ei tiedä mitä lukee.

        Kamppailun ylevin tavoite on kamppailusta luopuminen ,,turhana satuttamisena,jonkun maineen ja kunnian takia.

        Ainoa joka voi sille antaa hyväksynnän on oman henkensä puolustaminen.
        Ja kun alat ymmärtää elämään , tuo tilanne siirtyy sinusta kauemmas.

        On aivan eri asia puhua rahan ja maineen perässä juoksemisesta kuin todellisesta elämän kamppailusta.

        Vaikka pidän lyömisestä ja potkimisesta , ottelusta , painista , olen tehnyt sitä myös mon ien hyvien ottelijoiden kanssa , tärkein on tuon kaiken takana oleva oppi,.

        Hyvän urheilijan erottaa hänen ilmeettömästä tekemisestään kaiken tuon tekemisen yksinkertaisuudesta,ja hänen tekemisessään näkyy hänen mielensä liikkeet.
        Koska keho paljastaa mielen liikkeet sen sisällä.

        Mutta se joka ei sitä ymmärrä ja näe sitä ihmisen tekemisestä ei pysty koskaan sitä myöskään kehon vapaaksi virtaukseksi todentamaan.

        Ei mäkihyppääjäkään muuten hakisi herkkyyttä hyppyynsä,,jos hänen mielensä olisi kone.
        Se hyppäisi aina samoin..välittämättä chi,n virtauksesta.
        Mutta kun asia on niin että kun pälli ei anna chi,n virrata ei hyppykään kulje.

        Oikein kaunista kevättä kaikille ja eikun hakkaillaan toisiamme edelleen.


      • mielen hallinta on avain
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Moi!

        En tiedä miksi mutta minulle tuo ajatus aamulla mieleen , toisesta termistä eli Rakkaus.

        Ja kun nykytiede ei pysty sille antamaan mittaria niin sitä ei ole olemassa.

        Mutta edelleen minulle se on olemassa.

        Rakastan lapsiani ja läheisiä ihmisiä ympärilläni, jopa kavereitani jotka ovat aika miehiä.
        Potkivat ja lyövät kovaa ,,eivät vielä tiedä chi,stä mutta kehittyvät kyllä koko ajan paremmaksi ja paremmaksi toisin kuin ne sokeat, jotka kieltävät asioiden olemassa olon mahdollisuuden.

        Edelleen rakastan hengittämistä ja elämää,,

        Jos en rakastaisi en hengittäisi en haluaisi elää.

        Ja mitä Chi ,in tulee,

        Sillä on ehkä pikkuisen ylevämmät tavoitteet kuin se että pystynkö lyömään jonkun kehon kappaleiksi.
        Aivan sama onko se joku kamppailija.

        Minulla ei ole tarvetta sen todisteluun,,

        kerroin tapahtumasta jota olen yksinomaan harjoitellut ja jota kautta olen löytänyt paljon muutakin tässä elämässä.

        Aloitin itsekin tuollaisena hölmönä niin kuin moni, jotka täällä heittelee kommentteja , ja jos en olisi saanut oppia sen jälkeen kun olin treenaillut asioita muutamia vuosia ja jokapäivä..ja monta kertaa päivässä ja keinolla jolla pystyy harjoittelemaan vaikka koko ajan, ymmärtämällä asioiden sisällä olevan olennaisen.
        Sain oppia joka , alkoi kumota minun aiemmat harjoitteet , oli luovuttava kovemman voiman edessä,,oli luovuttava siitä mitä olin oppinut , muuten en olisi pystynyt omaksumaan mitään uutta kehittymään..
        Sitä oli aluksi vaikea myöntää että kovaa treenaamalla en saavuttanut niitä tarpeita mitä olin hakemassa..harjoittelin lyöntiä , potkua,, painia,, kovuutta, murskausta,,kehoon hakattavia seipäitä,,mutta mikään niistä ei itsessään ollut mitään , kun aloin lopulta ymmärtämään todellisen syvyyden tuon tekemisen takana,ja ilman opttajaltani saamaa ohjausta en olisi sitä koskaan löytänytkään.
        Mutta mikä parasta vaikka sain ohjauksen kaikki tuo oli koettava itse tehtävä se todeksi.

        Minulle on aivan sama myös, jos joku ei usko Chi,n merkitykseen tekemisessä ..

        Ja toisaalta jo kuten aiemmin kirjoitin ihmiset ei ymmärrä.Edes sitä mitä lukee,.
        Miten voi ymmärtää jos ei tiedä mitä lukee.

        Kamppailun ylevin tavoite on kamppailusta luopuminen ,,turhana satuttamisena,jonkun maineen ja kunnian takia.

        Ainoa joka voi sille antaa hyväksynnän on oman henkensä puolustaminen.
        Ja kun alat ymmärtää elämään , tuo tilanne siirtyy sinusta kauemmas.

        On aivan eri asia puhua rahan ja maineen perässä juoksemisesta kuin todellisesta elämän kamppailusta.

        Vaikka pidän lyömisestä ja potkimisesta , ottelusta , painista , olen tehnyt sitä myös mon ien hyvien ottelijoiden kanssa , tärkein on tuon kaiken takana oleva oppi,.

        Hyvän urheilijan erottaa hänen ilmeettömästä tekemisestään kaiken tuon tekemisen yksinkertaisuudesta,ja hänen tekemisessään näkyy hänen mielensä liikkeet.
        Koska keho paljastaa mielen liikkeet sen sisällä.

        Mutta se joka ei sitä ymmärrä ja näe sitä ihmisen tekemisestä ei pysty koskaan sitä myöskään kehon vapaaksi virtaukseksi todentamaan.

        Ei mäkihyppääjäkään muuten hakisi herkkyyttä hyppyynsä,,jos hänen mielensä olisi kone.
        Se hyppäisi aina samoin..välittämättä chi,n virtauksesta.
        Mutta kun asia on niin että kun pälli ei anna chi,n virrata ei hyppykään kulje.

        Oikein kaunista kevättä kaikille ja eikun hakkaillaan toisiamme edelleen.

        "Ja mitä Chi ,in tulee, Sillä on ehkä pikkuisen ylevämmät tavoitteet kuin se että pystynkö lyömään jonkun kehon kappaleiksi. Aivan sama onko se joku kamppailija. Minulla ei ole tarvetta sen todisteluun,,"

        Kyllä , nämä täällä eivät vain ymmärrä yleviä tavoteita!

        "kerroin tapahtumasta jota olen yksinomaan harjoitellut ja jota kautta olen löytänyt paljon muutakin tässä elämässä."

        Henkinen ylevyys astuu kuvaan kun oppilas nöyrtyy äärettömän totuuden edessä!

        "Aloitin itsekin tuollaisena hölmönä niin kuin moni, jotka täällä heittelee kommentteja ,"

        Ihan tyhmää jengiä! kyllä,,?!

        " ja jos en olisi saanut oppia sen jälkeen kun olin treenaillut asioita muutamia vuosia ja jokapäivä..ja monta kertaa päivässä ja keinolla jolla pystyy harjoittelemaan vaikka koko ajan, ymmärtämällä asioiden sisällä olevan olennaisen."

        Vuosi kausien jatkumo mielen harjoitushallinta vie vain tuolle tasolle,,

        "Sain oppia joka , alkoi kumota minun aiemmat harjoitteet , oli luovuttava kovemman voiman edessä,,oli luovuttava siitä mitä olin oppinut , muuten en olisi pystynyt omaksumaan mitään uutta kehittymään.."

        Ole kuin vesi ja ime voima, taivu kuin bambu tuulessa, sanoi suuri mestari,.. ja minä tein ja näin siellä valo pisteen ja seurasin, kyllä,! Olet selvästi samalla polulla, poikani.

        "Sitä oli aluksi vaikea myöntää että kovaa treenaamalla en saavuttanut niitä tarpeita mitä olin hakemassa..harjoittelin lyöntiä , potkua,, painia,, kovuutta, murskausta,,kehoon hakattavia seipäitä,,mutta mikään niistä ei itsessään ollut mitään , kun aloin lopulta ymmärtämään todellisen syvyyden tuon tekemisen takana,ja ilman opttajaltani saamaa ohjausta en olisi sitä koskaan löytänytkään."

        Ilman mestaria joka perehyttää katan salaisuuksiin on kaikki turhaa,

        "Mutta mikä parasta vaikka sain ohjauksen kaikki tuo oli koettava itse tehtävä se todeksi."

        Mielen sisältä löytyy viime kädessä se lopullinen vastaus,, joka on muihin kysymyksiin myös se vastaus viime kädessä.

        "Minulle on aivan sama myös, jos joku ei usko Chi,n merkitykseen tekemisessä .."

        Ei noista kannata välittää ne ei vaan tajuu mitään!

        "Ja toisaalta jo kuten aiemmin kirjoitin ihmiset ei ymmärrä.Edes sitä mitä lukee,.
        Miten voi ymmärtää jos ei tiedä mitä lukee."

        Ne ei sitä voi käsittää koska ne ei ole vaeltaneet sitä pitkää tietä totuuteen, Hanskat kädessä heiluminen on vain urheilua, ei tie jota me kuljemme.

        "Kamppailun ylevin tavoite on kamppailusta luopuminen ,,turhana satuttamisena,jonkun maineen ja kunnian takia."

        Se on ihan turhaa kyllä! Eikä noista kannata välitää!

        "Ainoa joka voi sille antaa hyväksynnän on oman henkensä puolustaminen.
        Ja kun alat ymmärtää elämään , tuo tilanne siirtyy sinusta kauemmas."

        Ne luulee olevansa jotain kun ne vain kehässä pomppii muttei ne pysty Taistelemaan kun on tosi kysymys!

        "Vaikka pidän lyömisestä ja potkimisesta , ottelusta , painista , olen tehnyt sitä myös mon ien hyvien ottelijoiden kanssa , tärkein on tuon kaiken takana oleva oppi,."

        Niin minäkin! Ei ne pärjää yhtään jos otan täysiä tai edes puoli täysiä ..

        "Hyvän urheilijan erottaa hänen ilmeettömästä tekemisestään kaiken tuon tekemisen yksinkertaisuudesta,ja hänen tekemisessään näkyy hänen mielensä liikkeet.
        Koska keho paljastaa mielen liikkeet sen sisällä."

        Varjo liikahtaa hieman kuin tuulessa eikä tee yhtään turhia liikkeitä,, Se on tosi keskitymisen tulos vuosi kausien harjoittelulla joka päivä, mutta moni ei sitä opi vaikka kuinka yrittää.

        "Mutta se joka ei sitä ymmärrä ja näe sitä ihmisen tekemisestä ei pysty koskaan sitä myöskään kehon vapaaksi virtaukseksi todentamaan.

        "Ei mäkihyppääjäkään muuten hakisi herkkyyttä hyppyynsä,,jos hänen mielensä olisi kone.
        Se hyppäisi aina samoin..välittämättä chi,n virtauksesta.
        Mutta kun asia on niin että kun pälli ei anna chi,n virrata ei hyppykään kulje."

        Nöyrtymistä ilman ei mestariksi voi kasvaa. Korostan KASVAA.

        "Oikein kaunista kevättä kaikille ja eikun hakkaillaan toisiamme edelleen."

        Samoin Sinulle on hyvä että täällä on meitä asian ymmärtäviä muitakin vaikka ei montaa.


      • AndyS
        Ki-hörhö kirjoitti:

        Voisiko joku todistaa sellaiselle joka ei ole koskaan rakastanut ketään elämässään, että rakkaus on olemassa. Todista se tieteellisesti. Haluan tieteellisiä tuloksia paperille. Muuten en usko että rakkautta on olemassa.

        Osoitit lähinnä tietämättömyytesi tieteellisen metodin olemuksesta. Rakkautta voidaan tutkia useammankin tieteen menetelmin.

        Biokemian keinoin voidaan todeta ja selittää ihmisessä tapahtuvia hormonireaktioita tiettyjen henkilöiden läsnäollessa.

        Käyttäytymistieteet voivat havaita miten ihminen kohtelee rakastamiaan ihmisiä eri tavoin kuin vieraita.

        Evoluutiobiologia voi taarkastella rakkautta lajia säilyttävänä ja geenilinjan periytymistä edistävänä ominaisuutena.

        Kyseessä on siis ilmiö, joka voidaan helposti havaita, jonka toimintamekanismi tunnetaan ja jonka syykin on selvillä. Kin kanssa on aika paljon heikompi tilanne.


      • Ki-hörhö
        AndyS kirjoitti:

        Osoitit lähinnä tietämättömyytesi tieteellisen metodin olemuksesta. Rakkautta voidaan tutkia useammankin tieteen menetelmin.

        Biokemian keinoin voidaan todeta ja selittää ihmisessä tapahtuvia hormonireaktioita tiettyjen henkilöiden läsnäollessa.

        Käyttäytymistieteet voivat havaita miten ihminen kohtelee rakastamiaan ihmisiä eri tavoin kuin vieraita.

        Evoluutiobiologia voi taarkastella rakkautta lajia säilyttävänä ja geenilinjan periytymistä edistävänä ominaisuutena.

        Kyseessä on siis ilmiö, joka voidaan helposti havaita, jonka toimintamekanismi tunnetaan ja jonka syykin on selvillä. Kin kanssa on aika paljon heikompi tilanne.

        Nii mutta kun ki ei ole sen kummempi asia. Itse luulet että se on jedi power jota se ei tod. ole. Mutta jos tahdot pitää sitä jedi powerina niin siittä vaan. Tuskin tulee ki selviämään sinulle ikinä tuolla asenteella.


      • AndyS
        Ki-hörhö kirjoitti:

        Nii mutta kun ki ei ole sen kummempi asia. Itse luulet että se on jedi power jota se ei tod. ole. Mutta jos tahdot pitää sitä jedi powerina niin siittä vaan. Tuskin tulee ki selviämään sinulle ikinä tuolla asenteella.

        Tietenkin ki on olemassa, jos sen määrittelee tietoisuuden ja ruumiin yhteistoiminnaksi tms. mutta mitä lisäarvoa tällaisella määrittelyllä saavutetaan? Parantaako se treenituloksia? Jos parantaa, niin minkä lajin huipulla nämä ki-miehet ovat? Jos eivät minkään, niin mikä osoittaa sen parantavan treenituloksia?

        Miksi ki-teoria olisi jotenkin parempi tapa lähestyä valmennusta kuin fysiologiaan perustuva teoria liikumisen luonteesta?


      • ki-hörhö
        AndyS kirjoitti:

        Tietenkin ki on olemassa, jos sen määrittelee tietoisuuden ja ruumiin yhteistoiminnaksi tms. mutta mitä lisäarvoa tällaisella määrittelyllä saavutetaan? Parantaako se treenituloksia? Jos parantaa, niin minkä lajin huipulla nämä ki-miehet ovat? Jos eivät minkään, niin mikä osoittaa sen parantavan treenituloksia?

        Miksi ki-teoria olisi jotenkin parempi tapa lähestyä valmennusta kuin fysiologiaan perustuva teoria liikumisen luonteesta?

        Noita asioita on erittäin vaikea selittää millää fysiologisella tavalla, niin että harrastajat sen ymmärtäisivät ja osaisivat siirtää sen harjoitteluun.

        Tiedän itse vain mitä olen kokenut mutta en osaa millään tavalla sitä selittää. Mihin nuo jutut oikeasti sitten perustuu on erittäin vaikea sanoa. Todella vaikea selittää. Pitää vain olla avoin mieli ja itse treenaamalla kokea. Järkeilemällä ei tuloksia synny.

        Voisin heittää tähän ison kasan arvauksia mitä ki on ja mihin ne jutskat perustuu mutta ne olisi vain arvauksia. En tiedä. Tiedän vain mitä olen kokenut. Ja se toimii.


      • AndyS
        ki-hörhö kirjoitti:

        Noita asioita on erittäin vaikea selittää millää fysiologisella tavalla, niin että harrastajat sen ymmärtäisivät ja osaisivat siirtää sen harjoitteluun.

        Tiedän itse vain mitä olen kokenut mutta en osaa millään tavalla sitä selittää. Mihin nuo jutut oikeasti sitten perustuu on erittäin vaikea sanoa. Todella vaikea selittää. Pitää vain olla avoin mieli ja itse treenaamalla kokea. Järkeilemällä ei tuloksia synny.

        Voisin heittää tähän ison kasan arvauksia mitä ki on ja mihin ne jutskat perustuu mutta ne olisi vain arvauksia. En tiedä. Tiedän vain mitä olen kokenut. Ja se toimii.

        Minä nimittäisin tuota huonoksi opetustaidoksi. Minun valmentajani ovat ihan hyvin osanneet opettaa käyttäen sellaisia termejä kuin rentous, voiman suuntautuminen, iskun heittäminen, runttaus, voimalla läpi, tasapaino, lantion kierron hyväksikäyttö jne. Ei siihen kitä tarvita sekoittamaan asioita, jos oikeasti tietää, mistä on kyse.


      • Ki-hörhö
        AndyS kirjoitti:

        Minä nimittäisin tuota huonoksi opetustaidoksi. Minun valmentajani ovat ihan hyvin osanneet opettaa käyttäen sellaisia termejä kuin rentous, voiman suuntautuminen, iskun heittäminen, runttaus, voimalla läpi, tasapaino, lantion kierron hyväksikäyttö jne. Ei siihen kitä tarvita sekoittamaan asioita, jos oikeasti tietää, mistä on kyse.

        Siinä kun ei ole kyse noista asioista. Luettelemasi asiat onkin helppo selittää!


      • AndyS
        Ki-hörhö kirjoitti:

        Siinä kun ei ole kyse noista asioista. Luettelemasi asiat onkin helppo selittää!

        Jaha. No mitäs hyötyä näistä ki-jutuista sitten kamppailussa on ja mikä sen osoittaa?


      • hip hei
        AndyS kirjoitti:

        Jaha. No mitäs hyötyä näistä ki-jutuista sitten kamppailussa on ja mikä sen osoittaa?

        Pannaan ki-mies ja nyrkkeilijä lyömään paineanturilla varustettua säkkiä, niin eiköhän homma ratkea ja se Randin palkintokin saattaa tilille napsahtaa.


      • Jari Parviainen
        AndyS kirjoitti:

        Tietenkin ki on olemassa, jos sen määrittelee tietoisuuden ja ruumiin yhteistoiminnaksi tms. mutta mitä lisäarvoa tällaisella määrittelyllä saavutetaan? Parantaako se treenituloksia? Jos parantaa, niin minkä lajin huipulla nämä ki-miehet ovat? Jos eivät minkään, niin mikä osoittaa sen parantavan treenituloksia?

        Miksi ki-teoria olisi jotenkin parempi tapa lähestyä valmennusta kuin fysiologiaan perustuva teoria liikumisen luonteesta?

        Hei.

        Miksi tuo chi teoria olisi parempi.?

        juuri siksi että se ottaa paremmin huomioon ihmisen kokonaisuuden.
        Fysiologialla saavutetaan jotain..
        Ja tietysti pitkälle..
        Ihminen on paketti toiminteita joita ei tunneta vielä tänäkään päivänä kokonaan.
        Esim sitä miten mieli teossa toimii.
        Koko keskusteluhan lähti siitä käyntiin että tutkimalla chi,tä haettiin ihmisen kokonaista olemusta sisältäen kaikki mitä ihmisessä on löydettävissä.
        Ja tarkoitin tällä lähinnä myös henkisen kasvun liittymistä , sekä mielen ja tahdon yhteistä pakettia ,missä tämä chi vaikuttaa.
        korostin alussa että se on kuin porkkana aasille.
        se luo suurempia tavoitteita , haettaessa mieltä esiin..ja kuinka sen löytäminen käynnistää tekemisen hallinnan erilaiseksi.
        Keho on polku mieleen,,ja kun se löytyy ymmärrys mielestä kehoon kasvaa ja kehoa voi ohjailla eri tavoin.Mielen löytäminen konkreettisesti tuo helpotusta tekemiseen.
        Tähän astuvat myös mukaan tahto tilat.
        Tätä kautta ymmärtää asioista tekemisessä sen syvyyden ,,tässä astuu mukaan vapaus tekemisessä..
        Mieli ja henki pystyy vapaammin kulkemaan teon aikana.
        Se tuottaa liikettä vastustamattoman tilan jossa keho purskahtaa esiin.
        Eli voimme saada kehon sykkimään luonnollisesta tilasta nopeasti tapahtuviin liikkeisiin.
        Tämä on esim tärkeää kun viemme kehon kokonais massaa..ja kun liitämme sen tähän nopeuteen saamme
        tuloksi fysiologisen ilmiön energian.
        Itseasiassa chi on pitkälti mielen tila..sen vapaus...


      • AndyS
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Hei.

        Miksi tuo chi teoria olisi parempi.?

        juuri siksi että se ottaa paremmin huomioon ihmisen kokonaisuuden.
        Fysiologialla saavutetaan jotain..
        Ja tietysti pitkälle..
        Ihminen on paketti toiminteita joita ei tunneta vielä tänäkään päivänä kokonaan.
        Esim sitä miten mieli teossa toimii.
        Koko keskusteluhan lähti siitä käyntiin että tutkimalla chi,tä haettiin ihmisen kokonaista olemusta sisältäen kaikki mitä ihmisessä on löydettävissä.
        Ja tarkoitin tällä lähinnä myös henkisen kasvun liittymistä , sekä mielen ja tahdon yhteistä pakettia ,missä tämä chi vaikuttaa.
        korostin alussa että se on kuin porkkana aasille.
        se luo suurempia tavoitteita , haettaessa mieltä esiin..ja kuinka sen löytäminen käynnistää tekemisen hallinnan erilaiseksi.
        Keho on polku mieleen,,ja kun se löytyy ymmärrys mielestä kehoon kasvaa ja kehoa voi ohjailla eri tavoin.Mielen löytäminen konkreettisesti tuo helpotusta tekemiseen.
        Tähän astuvat myös mukaan tahto tilat.
        Tätä kautta ymmärtää asioista tekemisessä sen syvyyden ,,tässä astuu mukaan vapaus tekemisessä..
        Mieli ja henki pystyy vapaammin kulkemaan teon aikana.
        Se tuottaa liikettä vastustamattoman tilan jossa keho purskahtaa esiin.
        Eli voimme saada kehon sykkimään luonnollisesta tilasta nopeasti tapahtuviin liikkeisiin.
        Tämä on esim tärkeää kun viemme kehon kokonais massaa..ja kun liitämme sen tähän nopeuteen saamme
        tuloksi fysiologisen ilmiön energian.
        Itseasiassa chi on pitkälti mielen tila..sen vapaus...

        Vai niin. Minkälaisia etuja harjoittelun kannalta on ki-teoriasta? Mikä osoittaa, että sen pohjalta voidaan opettaa ihmisiä tehokkaammin kamppailemaan?

        Selitähän ki-teorian perusteella, miksi kaveri putoaa vasemmalla koukulla paremmin kuin oikealla? Miksi kaveri putoaa potkaisemalla munille? Miksi nenästä ei putoa, mutta leuasta putoaa? Entä rintalasta? Miksi pitkän treenin jälkeen palautuu hitaammin kuin lyhyen treenin jälkeen, vaikka molempien jälkeen olisi puhkipoikki? Miksi palautuu paremmin, jos vetää palarit treenin jälkeen? Miksi elottomalla rautatangolla lyöminen vahingoittaa yhtä hyvin tai enemmänkin kuin elollisella kädellä lyöminen. Entä miten puukepillä lyöminen suhtautuu tähän. Lisäksi haluan luonnollisesti kuulla, miten selityksesi on havaittu oikeiksi.

        Ki-teoriahan on kokonaisvaltainen, joten vastaaminen onnistunee helposti. Ja kyllä, kykenen itse vastaamaan noihin fysiologian ja parin muun tieteen pohjalta.


      • vänkäävät aina vain
        AndyS kirjoitti:

        Vai niin. Minkälaisia etuja harjoittelun kannalta on ki-teoriasta? Mikä osoittaa, että sen pohjalta voidaan opettaa ihmisiä tehokkaammin kamppailemaan?

        Selitähän ki-teorian perusteella, miksi kaveri putoaa vasemmalla koukulla paremmin kuin oikealla? Miksi kaveri putoaa potkaisemalla munille? Miksi nenästä ei putoa, mutta leuasta putoaa? Entä rintalasta? Miksi pitkän treenin jälkeen palautuu hitaammin kuin lyhyen treenin jälkeen, vaikka molempien jälkeen olisi puhkipoikki? Miksi palautuu paremmin, jos vetää palarit treenin jälkeen? Miksi elottomalla rautatangolla lyöminen vahingoittaa yhtä hyvin tai enemmänkin kuin elollisella kädellä lyöminen. Entä miten puukepillä lyöminen suhtautuu tähän. Lisäksi haluan luonnollisesti kuulla, miten selityksesi on havaittu oikeiksi.

        Ki-teoriahan on kokonaisvaltainen, joten vastaaminen onnistunee helposti. Ja kyllä, kykenen itse vastaamaan noihin fysiologian ja parin muun tieteen pohjalta.

        Toi on just tota pikkumaisuutta mitä noi skeptikotkin on täynnä. Oletkos kuullut koskaan käsitteestä holistinen? Haloo!


      • Jari Parviainen
        AndyS kirjoitti:

        Vai niin. Minkälaisia etuja harjoittelun kannalta on ki-teoriasta? Mikä osoittaa, että sen pohjalta voidaan opettaa ihmisiä tehokkaammin kamppailemaan?

        Selitähän ki-teorian perusteella, miksi kaveri putoaa vasemmalla koukulla paremmin kuin oikealla? Miksi kaveri putoaa potkaisemalla munille? Miksi nenästä ei putoa, mutta leuasta putoaa? Entä rintalasta? Miksi pitkän treenin jälkeen palautuu hitaammin kuin lyhyen treenin jälkeen, vaikka molempien jälkeen olisi puhkipoikki? Miksi palautuu paremmin, jos vetää palarit treenin jälkeen? Miksi elottomalla rautatangolla lyöminen vahingoittaa yhtä hyvin tai enemmänkin kuin elollisella kädellä lyöminen. Entä miten puukepillä lyöminen suhtautuu tähän. Lisäksi haluan luonnollisesti kuulla, miten selityksesi on havaittu oikeiksi.

        Ki-teoriahan on kokonaisvaltainen, joten vastaaminen onnistunee helposti. Ja kyllä, kykenen itse vastaamaan noihin fysiologian ja parin muun tieteen pohjalta.

        Odota käyn ensin kirjastossa lainaamassa pari teosta,
        tieteestä..!
        Tiedätkö että ihminen on luontokappale,,
        sitä et voi kokonaisuudessaan tieteellä vielä selittää.
        Ja aivan sama lyökö koukkua vasemmalla vai oikealla kädellä, kyse on paikasta mihin lyödään.
        Ja nenä , olen varma että nenästä myös tippuu.
        Koska koko pärstä hajoaa.
        Ja rautatanko, mitä väliä on lyönkö tappelussa rautatangolla,riippuen tangon koosta, sen nopeus vaihtelee käden jatkeena.,ja jos käsi joka sitä tankoa vie ei toimi nopeasti on parempi huitoa käsin.
        Käsin voi rikkoa myös.
        Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta.
        Lisäksi tähän vaikuttaa lyönnin voiman suuntaaminen.
        Samoin myös nenässä.
        Itseasiassa kädellä voi tiputtaa kaverin myös jaloista, ja kädestä,.Ja ei tarvitse manipuloida..hermoja.
        Ki teoria itsessään ei selitä mitään niin kuin ei tiedekään.
        Ja yksi asia miksi keskustelu kanssasi ei ole hedelmällistä , siksi että nojaat kaiken tieteen ja lukemasi oppiin.
        Todellisuudessa et ole kokenut juuri mitään.
        Osaat hyvin käyttää tieteen termejä ja luet fysiikan ilmiöitä..joka on tietysti hyvä, mutta yksin tieteesi tämän asian pohjaalta ei riitä.
        Ja yksi sanoilla voi aina kikkailla.
        Tämä asia on sellainen jota et kirjoista opi.

        Ja tiedän että sinulle tulee mahtava olo kun saat lyödä tieteellisiä asioita pöytään. jotka kumminkaan eivät ole edes sinun omia kokemuksiasi.
        Et ole edes koskaan lyönyt kaveria kunnolla.
        sen osoittaa jos kysymyksesi koukuista ja potkuista munille , lyönnistä nenään.
        Olen joskus pudottanut hepun pottivarpaalla nenänvarresta.Meni kerrasta polvilleen.
        Tosin välissä oli vielä tyyny,josta jalka kirposi.
        Kaikki odottamaton kaverissa on tuhoisaa.

        Jatka vain puuhastelua kirjojesi parissa kyllä sekin kehittää..
        Tutki myös joskus sitä mitä sisältäsi löytyy.

        On hyvä olla kriittinen mutta jossakin kulkee raja..jolloin kiellät myös opin..kun se on edessäsi.
        Sinun mahtava egosi tieteen turvin,,pitää sinut poissa itsestäsi ja sen tuntemisesta.

        Palaillaan :-))


      • kapu
        vänkäävät aina vain kirjoitti:

        Toi on just tota pikkumaisuutta mitä noi skeptikotkin on täynnä. Oletkos kuullut koskaan käsitteestä holistinen? Haloo!

        Aika törkeitä tyyppejä...haluavat nyt todisteita.

        Kun kerta sanotaan, että KI:tä on olemassaja se on perkules holististakin vielä ja kaikkee, niin sillon on parempi uskoo.


      • AndyS
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Odota käyn ensin kirjastossa lainaamassa pari teosta,
        tieteestä..!
        Tiedätkö että ihminen on luontokappale,,
        sitä et voi kokonaisuudessaan tieteellä vielä selittää.
        Ja aivan sama lyökö koukkua vasemmalla vai oikealla kädellä, kyse on paikasta mihin lyödään.
        Ja nenä , olen varma että nenästä myös tippuu.
        Koska koko pärstä hajoaa.
        Ja rautatanko, mitä väliä on lyönkö tappelussa rautatangolla,riippuen tangon koosta, sen nopeus vaihtelee käden jatkeena.,ja jos käsi joka sitä tankoa vie ei toimi nopeasti on parempi huitoa käsin.
        Käsin voi rikkoa myös.
        Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta.
        Lisäksi tähän vaikuttaa lyönnin voiman suuntaaminen.
        Samoin myös nenässä.
        Itseasiassa kädellä voi tiputtaa kaverin myös jaloista, ja kädestä,.Ja ei tarvitse manipuloida..hermoja.
        Ki teoria itsessään ei selitä mitään niin kuin ei tiedekään.
        Ja yksi asia miksi keskustelu kanssasi ei ole hedelmällistä , siksi että nojaat kaiken tieteen ja lukemasi oppiin.
        Todellisuudessa et ole kokenut juuri mitään.
        Osaat hyvin käyttää tieteen termejä ja luet fysiikan ilmiöitä..joka on tietysti hyvä, mutta yksin tieteesi tämän asian pohjaalta ei riitä.
        Ja yksi sanoilla voi aina kikkailla.
        Tämä asia on sellainen jota et kirjoista opi.

        Ja tiedän että sinulle tulee mahtava olo kun saat lyödä tieteellisiä asioita pöytään. jotka kumminkaan eivät ole edes sinun omia kokemuksiasi.
        Et ole edes koskaan lyönyt kaveria kunnolla.
        sen osoittaa jos kysymyksesi koukuista ja potkuista munille , lyönnistä nenään.
        Olen joskus pudottanut hepun pottivarpaalla nenänvarresta.Meni kerrasta polvilleen.
        Tosin välissä oli vielä tyyny,josta jalka kirposi.
        Kaikki odottamaton kaverissa on tuhoisaa.

        Jatka vain puuhastelua kirjojesi parissa kyllä sekin kehittää..
        Tutki myös joskus sitä mitä sisältäsi löytyy.

        On hyvä olla kriittinen mutta jossakin kulkee raja..jolloin kiellät myös opin..kun se on edessäsi.
        Sinun mahtava egosi tieteen turvin,,pitää sinut poissa itsestäsi ja sen tuntemisesta.

        Palaillaan :-))

        "Ja aivan sama lyökö koukkua vasemmalla vai oikealla kädellä, kyse on paikasta mihin lyödään."

        Et ole vissiin hirveästi lyönyt niitä koukkuja, jos et tajua, että maksan kärki on vain oikealla puolella. Siihen lyömällä - vasemmalla koukulla - tipahtaa paremmin kuin lihaksiin mättämällä, eikä se johdu kistä.

        "Ja nenä , olen varma että nenästä myös tippuu.
        Koska koko pärstä hajoaa. "

        Aha. Sulla on kai melko kovat lyönnit, kun ei Tysoninkaan vastustajilta sentään koko pärstä tavannut hajota.

        "Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta."

        Aika vaikuttavaa. Mitenkä olisi asian demoaminen kehässä?

        "Itseasiassa kädellä voi tiputtaa kaverin myös jaloista, ja kädestä,.Ja ei tarvitse manipuloida..hermoja."

        Käteen lyömällä on mahdollista tiputtaa kaveri siten, että tämän kyynärpää iskee maksaan, muttei juuri muuten. Käteen potkaisemalla voi kyllä saada ihan merkittävää tuhoa aikaan.

        "Ki teoria itsessään ei selitä mitään niin kuin ei tiedekään."

        No kyllä se tiede pystyy selittämään vaikkapa sen, mikä sinulta jäi selittämättä, eli miksi vasemmalla koukulla tippuu paremmin kuin oikealla. Maksassa on paljon hermoja ja siksi siihen lyöminen käy kipeää. Hermojen suuri määrä taas johtuu ihan maksan monimutkaisesta rakenteesta ja tärkeästä osuudesta kehon toiminnassa.

        "Et ole edes koskaan lyönyt kaveria kunnolla.
        sen osoittaa jos kysymyksesi koukuista ja potkuista munille , lyönnistä nenään."

        Se, että sinä et tiedä, mistä vahingot eri kehon osiin johtuvat ei tarkoita, että minä en tietäisi. Tiedän vallan mainiosti, mutta halusin kuulla sinun käsityksesi, joka tuntuu olevan melko sekava.

        "Olen joskus pudottanut hepun pottivarpaalla nenänvarresta.Meni kerrasta polvilleen.
        Tosin välissä oli vielä tyyny,josta jalka kirposi.
        Kaikki odottamaton kaverissa on tuhoisaa."

        Ehkä näin. Minäkin olen "pudottanut" kaverin alahuulesta ilman, että siltä meni hampaita - paljaalla nyrkillä. Ei tämä kuitenkaan ole osoitus mistään ihmeellisestä iskuvoimasta, vaan siitä, että kaveri oli luuseri. (Kamppailun suhteen siis, ihmisenä muuten hän ei ole luuseri.)

        Mutta jos kerran olet noin kova äijä, niin miksipä et demoaisi taitojasi kehässä? Etkös ollut Kuopiosta? KFC varmaan mielellään ottaa riveihinsä tyypin, joka murskaa vastustajien naamat ja pudottaa nämä käsivarsista. Voitaisiin pistää vaikka satasen veto siitä, voitatko SM-kultaa potkunyrkkeilyssä vuonna 2006. Ihan sama, onko alapotkuilla vai yläpotkuilla, kunhan kyseessä on täyskontakti ja painoluokka sellainen, että kultaan tarvitaan ainakin yksi ottelu. Pelkästä mitalin pokkaamisesta en maksa mitään. Noilla taidoilla ei pitäisi olla ongelma.


      • rankaisija
        AndyS kirjoitti:

        "Ja aivan sama lyökö koukkua vasemmalla vai oikealla kädellä, kyse on paikasta mihin lyödään."

        Et ole vissiin hirveästi lyönyt niitä koukkuja, jos et tajua, että maksan kärki on vain oikealla puolella. Siihen lyömällä - vasemmalla koukulla - tipahtaa paremmin kuin lihaksiin mättämällä, eikä se johdu kistä.

        "Ja nenä , olen varma että nenästä myös tippuu.
        Koska koko pärstä hajoaa. "

        Aha. Sulla on kai melko kovat lyönnit, kun ei Tysoninkaan vastustajilta sentään koko pärstä tavannut hajota.

        "Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta."

        Aika vaikuttavaa. Mitenkä olisi asian demoaminen kehässä?

        "Itseasiassa kädellä voi tiputtaa kaverin myös jaloista, ja kädestä,.Ja ei tarvitse manipuloida..hermoja."

        Käteen lyömällä on mahdollista tiputtaa kaveri siten, että tämän kyynärpää iskee maksaan, muttei juuri muuten. Käteen potkaisemalla voi kyllä saada ihan merkittävää tuhoa aikaan.

        "Ki teoria itsessään ei selitä mitään niin kuin ei tiedekään."

        No kyllä se tiede pystyy selittämään vaikkapa sen, mikä sinulta jäi selittämättä, eli miksi vasemmalla koukulla tippuu paremmin kuin oikealla. Maksassa on paljon hermoja ja siksi siihen lyöminen käy kipeää. Hermojen suuri määrä taas johtuu ihan maksan monimutkaisesta rakenteesta ja tärkeästä osuudesta kehon toiminnassa.

        "Et ole edes koskaan lyönyt kaveria kunnolla.
        sen osoittaa jos kysymyksesi koukuista ja potkuista munille , lyönnistä nenään."

        Se, että sinä et tiedä, mistä vahingot eri kehon osiin johtuvat ei tarkoita, että minä en tietäisi. Tiedän vallan mainiosti, mutta halusin kuulla sinun käsityksesi, joka tuntuu olevan melko sekava.

        "Olen joskus pudottanut hepun pottivarpaalla nenänvarresta.Meni kerrasta polvilleen.
        Tosin välissä oli vielä tyyny,josta jalka kirposi.
        Kaikki odottamaton kaverissa on tuhoisaa."

        Ehkä näin. Minäkin olen "pudottanut" kaverin alahuulesta ilman, että siltä meni hampaita - paljaalla nyrkillä. Ei tämä kuitenkaan ole osoitus mistään ihmeellisestä iskuvoimasta, vaan siitä, että kaveri oli luuseri. (Kamppailun suhteen siis, ihmisenä muuten hän ei ole luuseri.)

        Mutta jos kerran olet noin kova äijä, niin miksipä et demoaisi taitojasi kehässä? Etkös ollut Kuopiosta? KFC varmaan mielellään ottaa riveihinsä tyypin, joka murskaa vastustajien naamat ja pudottaa nämä käsivarsista. Voitaisiin pistää vaikka satasen veto siitä, voitatko SM-kultaa potkunyrkkeilyssä vuonna 2006. Ihan sama, onko alapotkuilla vai yläpotkuilla, kunhan kyseessä on täyskontakti ja painoluokka sellainen, että kultaan tarvitaan ainakin yksi ottelu. Pelkästä mitalin pokkaamisesta en maksa mitään. Noilla taidoilla ei pitäisi olla ongelma.

        "Et ole vissiin hirveästi lyönyt niitä koukkuja, jos et tajua, että maksan kärki on vain oikealla puolella. Siihen lyömällä - vasemmalla koukulla - tipahtaa paremmin kuin lihaksiin mättämällä, eikä se johdu kistä."

        Et vissiin sinäkään ole hirveästi koukkuja lyönyt kun et näytä ymmärtävän että koukkuja lyödään muuallekkin kuin maksankärkeen. Esim. naamaan tai oikeammin leukaan.

        "Aha. Sulla on kai melko kovat lyönnit, kun ei Tysoninkaan vastustajilta sentään koko pärstä tavannut hajota."

        Ja Tyson löi/lyö kehässä vastustajiaan ilman hanskoja?


        "Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta."
        "Aika vaikuttavaa. Mitenkä olisi asian demoaminen kehässä?"

        Tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Miksi se pitäisi kehässä demota? Silloinhan kysymyksessä on kilpailu. Vai tarkoitatko että toinen hakee paikaa lyödä rintalastaan ja toinen käyttää sillä välin kaikkea mahdollista?
        Mikä on tämä kehätesti?

        "Käteen lyömällä on mahdollista tiputtaa kaveri siten, että tämän kyynärpää iskee maksaan, muttei juuri muuten. Käteen potkaisemalla voi kyllä saada ihan merkittävää tuhoa aikaan."

        Näkee taas että puhutaan asioista 100%:sen varmoinan vaikka ei tiedetä kuin 25%.

        "No kyllä se tiede pystyy selittämään vaikkapa sen, mikä sinulta jäi selittämättä, eli miksi vasemmalla koukulla tippuu paremmin kuin oikealla. Maksassa on paljon hermoja ja siksi siihen lyöminen käy kipeää. Hermojen suuri määrä taas johtuu ihan maksan monimutkaisesta rakenteesta ja tärkeästä osuudesta kehon toiminnassa."

        Kin 'teoria' on jokapäiväisene käyttöön tarkoitettu yksinkertaistettu malli tai työväline. Et sinäkään kulje fysiikankirja kainalossa kaupungilla.
        Älä sekoita kahta aivan eri asiaa.

        "Se, että sinä et tiedä, mistä vahingot eri kehon osiin johtuvat ei tarkoita, että minä en tietäisi. Tiedän vallan mainiosti, mutta halusin kuulla sinun käsityksesi, joka tuntuu olevan melko sekava."

        No sehkän on hienoa. Mutta juurihan osoitit ettet tiedä.

        "Mutta jos kerran olet noin kova äijä, niin miksipä et demoaisi taitojasi kehässä? Etkös ollut Kuopiosta? KFC varmaan mielellään ottaa riveihinsä tyypin, joka murskaa vastustajien naamat ja pudottaa nämä käsivarsista. Voitaisiin pistää vaikka satasen veto siitä, voitatko SM-kultaa potkunyrkkeilyssä vuonna 2006. Ihan sama, onko alapotkuilla vai yläpotkuilla, kunhan kyseessä on täyskontakti ja painoluokka sellainen, että kultaan tarvitaan ainakin yksi ottelu. Pelkästä mitalin pokkaamisesta en maksa mitään. Noilla taidoilla ei pitäisi olla ongelma."

        Eikä noilla sinunkaan. Odotan Andy vastaan Parviainen ottelua innolla!
        Tuleeko se digiltä?


      • saatte karkkia
        rankaisija kirjoitti:

        "Et ole vissiin hirveästi lyönyt niitä koukkuja, jos et tajua, että maksan kärki on vain oikealla puolella. Siihen lyömällä - vasemmalla koukulla - tipahtaa paremmin kuin lihaksiin mättämällä, eikä se johdu kistä."

        Et vissiin sinäkään ole hirveästi koukkuja lyönyt kun et näytä ymmärtävän että koukkuja lyödään muuallekkin kuin maksankärkeen. Esim. naamaan tai oikeammin leukaan.

        "Aha. Sulla on kai melko kovat lyönnit, kun ei Tysoninkaan vastustajilta sentään koko pärstä tavannut hajota."

        Ja Tyson löi/lyö kehässä vastustajiaan ilman hanskoja?


        "Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta."
        "Aika vaikuttavaa. Mitenkä olisi asian demoaminen kehässä?"

        Tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Miksi se pitäisi kehässä demota? Silloinhan kysymyksessä on kilpailu. Vai tarkoitatko että toinen hakee paikaa lyödä rintalastaan ja toinen käyttää sillä välin kaikkea mahdollista?
        Mikä on tämä kehätesti?

        "Käteen lyömällä on mahdollista tiputtaa kaveri siten, että tämän kyynärpää iskee maksaan, muttei juuri muuten. Käteen potkaisemalla voi kyllä saada ihan merkittävää tuhoa aikaan."

        Näkee taas että puhutaan asioista 100%:sen varmoinan vaikka ei tiedetä kuin 25%.

        "No kyllä se tiede pystyy selittämään vaikkapa sen, mikä sinulta jäi selittämättä, eli miksi vasemmalla koukulla tippuu paremmin kuin oikealla. Maksassa on paljon hermoja ja siksi siihen lyöminen käy kipeää. Hermojen suuri määrä taas johtuu ihan maksan monimutkaisesta rakenteesta ja tärkeästä osuudesta kehon toiminnassa."

        Kin 'teoria' on jokapäiväisene käyttöön tarkoitettu yksinkertaistettu malli tai työväline. Et sinäkään kulje fysiikankirja kainalossa kaupungilla.
        Älä sekoita kahta aivan eri asiaa.

        "Se, että sinä et tiedä, mistä vahingot eri kehon osiin johtuvat ei tarkoita, että minä en tietäisi. Tiedän vallan mainiosti, mutta halusin kuulla sinun käsityksesi, joka tuntuu olevan melko sekava."

        No sehkän on hienoa. Mutta juurihan osoitit ettet tiedä.

        "Mutta jos kerran olet noin kova äijä, niin miksipä et demoaisi taitojasi kehässä? Etkös ollut Kuopiosta? KFC varmaan mielellään ottaa riveihinsä tyypin, joka murskaa vastustajien naamat ja pudottaa nämä käsivarsista. Voitaisiin pistää vaikka satasen veto siitä, voitatko SM-kultaa potkunyrkkeilyssä vuonna 2006. Ihan sama, onko alapotkuilla vai yläpotkuilla, kunhan kyseessä on täyskontakti ja painoluokka sellainen, että kultaan tarvitaan ainakin yksi ottelu. Pelkästä mitalin pokkaamisesta en maksa mitään. Noilla taidoilla ei pitäisi olla ongelma."

        Eikä noilla sinunkaan. Odotan Andy vastaan Parviainen ottelua innolla!
        Tuleeko se digiltä?

        Tuota noin. Tähän joutuu kyllä sanomaan, ettei se Andy omilla ottelutaidoillaan rehennellyt, toisin kuin tämä kuopiolainen. Joten heidän välisekseen otteluksi riittänee mielestäni jos se käydään sanan säilin. Mutta toki toteutuneet ja dokumentoidut nettihaasteet olisivat hauskoja, ei siinä mitään...

        Ki:stä taas: nämä väittelyt tuppaavat menemään siihen, että yksi sanoo, että ki (tai muu kiistan kohde, vaikkapa kata) tekee sitä, toinen väittää vastaan, kolmas sanoo että se tekeekin jotain muuta jne. Eli argumentit eivät pysy yhtenäisinä, kun toiselle puolelle liittoutuneiden perustelut kannalleen vaihtelevat. Esim. ki:n tapauksessa joku väittää ki:n mekanismiksi sellaista, että se on selkeästi luokiteltava magian piiriin kuuluvaksi skeptikon näkövinkkelistä, kun taas toinen väittää sen kuvaavan vain keskittymistä iskuun tms. Nämä kun liittoutuvat samalle puolelle, ei väittelyssä ole päätä eikä häntää.


      • AndyS
        rankaisija kirjoitti:

        "Et ole vissiin hirveästi lyönyt niitä koukkuja, jos et tajua, että maksan kärki on vain oikealla puolella. Siihen lyömällä - vasemmalla koukulla - tipahtaa paremmin kuin lihaksiin mättämällä, eikä se johdu kistä."

        Et vissiin sinäkään ole hirveästi koukkuja lyönyt kun et näytä ymmärtävän että koukkuja lyödään muuallekkin kuin maksankärkeen. Esim. naamaan tai oikeammin leukaan.

        "Aha. Sulla on kai melko kovat lyönnit, kun ei Tysoninkaan vastustajilta sentään koko pärstä tavannut hajota."

        Ja Tyson löi/lyö kehässä vastustajiaan ilman hanskoja?


        "Rintalastasta tippuu myös ,riippuen lyöjän nopeudesta ja massan hallinnasta."
        "Aika vaikuttavaa. Mitenkä olisi asian demoaminen kehässä?"

        Tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Miksi se pitäisi kehässä demota? Silloinhan kysymyksessä on kilpailu. Vai tarkoitatko että toinen hakee paikaa lyödä rintalastaan ja toinen käyttää sillä välin kaikkea mahdollista?
        Mikä on tämä kehätesti?

        "Käteen lyömällä on mahdollista tiputtaa kaveri siten, että tämän kyynärpää iskee maksaan, muttei juuri muuten. Käteen potkaisemalla voi kyllä saada ihan merkittävää tuhoa aikaan."

        Näkee taas että puhutaan asioista 100%:sen varmoinan vaikka ei tiedetä kuin 25%.

        "No kyllä se tiede pystyy selittämään vaikkapa sen, mikä sinulta jäi selittämättä, eli miksi vasemmalla koukulla tippuu paremmin kuin oikealla. Maksassa on paljon hermoja ja siksi siihen lyöminen käy kipeää. Hermojen suuri määrä taas johtuu ihan maksan monimutkaisesta rakenteesta ja tärkeästä osuudesta kehon toiminnassa."

        Kin 'teoria' on jokapäiväisene käyttöön tarkoitettu yksinkertaistettu malli tai työväline. Et sinäkään kulje fysiikankirja kainalossa kaupungilla.
        Älä sekoita kahta aivan eri asiaa.

        "Se, että sinä et tiedä, mistä vahingot eri kehon osiin johtuvat ei tarkoita, että minä en tietäisi. Tiedän vallan mainiosti, mutta halusin kuulla sinun käsityksesi, joka tuntuu olevan melko sekava."

        No sehkän on hienoa. Mutta juurihan osoitit ettet tiedä.

        "Mutta jos kerran olet noin kova äijä, niin miksipä et demoaisi taitojasi kehässä? Etkös ollut Kuopiosta? KFC varmaan mielellään ottaa riveihinsä tyypin, joka murskaa vastustajien naamat ja pudottaa nämä käsivarsista. Voitaisiin pistää vaikka satasen veto siitä, voitatko SM-kultaa potkunyrkkeilyssä vuonna 2006. Ihan sama, onko alapotkuilla vai yläpotkuilla, kunhan kyseessä on täyskontakti ja painoluokka sellainen, että kultaan tarvitaan ainakin yksi ottelu. Pelkästä mitalin pokkaamisesta en maksa mitään. Noilla taidoilla ei pitäisi olla ongelma."

        Eikä noilla sinunkaan. Odotan Andy vastaan Parviainen ottelua innolla!
        Tuleeko se digiltä?

        "Et vissiin sinäkään ole hirveästi koukkuja lyönyt kun et näytä ymmärtävän että koukkuja lyödään muuallekkin kuin maksankärkeen. Esim. naamaan tai oikeammin leukaan."

        Jos nyt aletaan saivartelemaan, niin vain vasemmalla koukulla voi järkevästi lyödä sinne maksaan,joten sillä tippuu paremmin, kun muutosumakohdat ovat suht identtiset. Lyöjä ja lyötävähän voivat olla myös vasureita.

        Alun perin en tarkentanut, että kyse on alakoukuista, koska kuvittelin jopa tämän Kuopion kungfumestarin tajuavan asian itse. Olin väärässä.

        "Miksi se pitäisi kehässä demota?"

        Siksi, että silloin on vastassa kaveri, joka lyö takaisin. Kyllähän nyt jokainen pystyy lyömään paikallaan seisovaa kaveria niin, että tälle käy kipeää, mutta on ihan eri asia tehdä sama homma toisen lyödessä takaisin ja väistellessä.

        "Näkee taas että puhutaan asioista 100%:sen varmoinan vaikka ei tiedetä kuin 25%."

        Mistä asiasta tiedän vain 25%? Ole hyvä ja kerro ne 75%.

        "No sehkän on hienoa. Mutta juurihan osoitit ettet tiedä."

        Miten?

        "Eikä noilla sinunkaan. Odotan Andy vastaan Parviainen ottelua innolla!
        Tuleeko se digiltä?"

        Minä en luultavasti voita SM-kultaa koskaan. Asia on mahdollisuuksien rajoissa jonakin vuonna, mutta kovin todennäköistä se ei ole. 2006 en taatusti ole voittajasuosikki, mikäli edes osallistun. Saisi nyt edes tuon ekan matsin hoidettua pois alta. Myöskään se, että Parviainen mahdollisesti voittaisi minut, ei ole vielä kovin suuri saavutus.

        Mutta minä en pystykään pudottamaan ihmisiä käsistä, hajottamaan koko pärstää yhdellä lyönnillä ja tiputtamaan vastustajia rintalastasta.


      • rankaisija
        AndyS kirjoitti:

        "Et vissiin sinäkään ole hirveästi koukkuja lyönyt kun et näytä ymmärtävän että koukkuja lyödään muuallekkin kuin maksankärkeen. Esim. naamaan tai oikeammin leukaan."

        Jos nyt aletaan saivartelemaan, niin vain vasemmalla koukulla voi järkevästi lyödä sinne maksaan,joten sillä tippuu paremmin, kun muutosumakohdat ovat suht identtiset. Lyöjä ja lyötävähän voivat olla myös vasureita.

        Alun perin en tarkentanut, että kyse on alakoukuista, koska kuvittelin jopa tämän Kuopion kungfumestarin tajuavan asian itse. Olin väärässä.

        "Miksi se pitäisi kehässä demota?"

        Siksi, että silloin on vastassa kaveri, joka lyö takaisin. Kyllähän nyt jokainen pystyy lyömään paikallaan seisovaa kaveria niin, että tälle käy kipeää, mutta on ihan eri asia tehdä sama homma toisen lyödessä takaisin ja väistellessä.

        "Näkee taas että puhutaan asioista 100%:sen varmoinan vaikka ei tiedetä kuin 25%."

        Mistä asiasta tiedän vain 25%? Ole hyvä ja kerro ne 75%.

        "No sehkän on hienoa. Mutta juurihan osoitit ettet tiedä."

        Miten?

        "Eikä noilla sinunkaan. Odotan Andy vastaan Parviainen ottelua innolla!
        Tuleeko se digiltä?"

        Minä en luultavasti voita SM-kultaa koskaan. Asia on mahdollisuuksien rajoissa jonakin vuonna, mutta kovin todennäköistä se ei ole. 2006 en taatusti ole voittajasuosikki, mikäli edes osallistun. Saisi nyt edes tuon ekan matsin hoidettua pois alta. Myöskään se, että Parviainen mahdollisesti voittaisi minut, ei ole vielä kovin suuri saavutus.

        Mutta minä en pystykään pudottamaan ihmisiä käsistä, hajottamaan koko pärstää yhdellä lyönnillä ja tiputtamaan vastustajia rintalastasta.

        "Alun perin en tarkentanut, että kyse on alakoukuista, koska kuvittelin jopa tämän Kuopion kungfumestarin tajuavan asian itse. Olin väärässä.
        "

        Olisit tarkentanut. Koska koukku ylhäällä on ihan sama kummalla kädellä lyö.

        "Siksi, että silloin on vastassa kaveri, joka lyö takaisin. Kyllähän nyt jokainen pystyy lyömään paikallaan seisovaa kaveria niin, että tälle käy kipeää, mutta on ihan eri asia tehdä sama homma toisen lyödessä takaisin ja väistellessä."

        Aivan mutta silloinhan siitä tule kilpailu eikä mikää tilanne osoittaa yhden tekniikan toimivuus! Eli onko sinusta sellainen hyvä testi tilanne että kehässä testaaja lyö vain testattavaa lyöntiä ja toinen saa käyttää kaikkia tekniikoita?
        En oikein ymmärrä ajatuksesi kulkua testimenetelmästä.

        "Mistä asiasta tiedän vain 25%? Ole hyvä ja kerro ne 75%."

        Juuri siitä mitä kommentoin.

        "
        Minä en luultavasti voita SM-kultaa koskaan. Asia on mahdollisuuksien rajoissa jonakin vuonna, mutta kovin todennäköistä se ei ole. 2006 en taatusti ole voittajasuosikki, mikäli edes osallistun. Saisi nyt edes tuon ekan matsin hoidettua pois alta. Myöskään se, että Parviainen mahdollisesti voittaisi minut, ei ole vielä kovin suuri saavutus.
        "

        Ai olet jonkin sortin kisaaja? Mikäköhän laji? thaiboxing, kickboxing, joku vapaa ottelumuoto?


        "Mutta minä en pystykään pudottamaan ihmisiä käsistä, hajottamaan koko pärstää yhdellä lyönnillä ja tiputtamaan vastustajia rintalastasta."

        Jos nuo opettaa niin jo ylä-astelaiset osaavat tehdä nuo. Älä nyt luule että teinit voisivat lähteä tuosta vaan kehään haastamaan ammattilaisia. neljä tuntia viikossa on eri asia kuin 40.


    • ki-mies

      Valitettavasti keskustelupalstoilla on tärkeämpää osoittaa toisen olevan väärässä kuin oikeasti keskustella. Sinä hankit vain vaikeuksia kirjoittamalla ki:stä.
      Sinänsä ki on hyvin arkipäiväinen asia kamppailulajeissa. Valitettavasti yellow bamboo ja vastaavat antavat vääränlaisen kuvan ki:stä. Eipä ihme ettei kovan linjan tiedemiehiä kiinnosta. Toisaalta tiedemeisten pitäisi itse treenata, jotta he voisivat oman kokemuksen kautta sitä tutkia. Ja mehän tiedämme millaisia professorit ovat! Samoin me tiedämme millaisia ovat yliopistot! Voi sitä selkäänpuukottamisen ja kyttäilyn määrää!
      Ei varmasti saa määrärahoja tutkimukseen, josta tuskin saadaan kehitettyä jotakin konkreettista laitetta tai hyödykettä, jonka voi muuttaa rahaksi.
      Pohjimmiltaan ki on kehon ja mielen saumatonta yhteistyötä. Se alkaa omasta kehosta ja laajenee toisiin. Jos ei omaa nöyrää ja avointa mieltä ei varmasti pääse kokemaan niitä asioita.
      Vuosia sitten minäkin luulin tietäväni kaiken. Myös sen ettei ki:tä ole. Löytyi kuitenkin opettaja, joka näytti oman kehoni kautta mistä on kysymys. Vuosienkin kuluttua mieleni hakee selitystä mutta onneksi keho ja mieli hyväksyy sen olemassaolon.

      • metsänkeiju

        Eikö mielenne estä teitä ymmärtämästä käsiteltäviä asioita?
        Jos alunperin ei ole tarkoituskaan ottaa rakentavaa linjaa keskusteluihin siis syventääksenne henkistä tietoisuuttanne, kykynne sisäistää asioita on mahdotonta.

        Todellisilla lajien harrastajilla tarkoitus on VAIN JA AINOASTAAN syventää henkistä tietään, keho ja fyysinen tekeminen on apuväline "punaninen lanka", joka johdattaa johonkin.
        Päämäärä on syventää itsensä ymmärtämistä, etsiä elämän arvoitusta, seurata totuuden jatkuvaa kiertokulkua. LUOPUA ASEISTAAN!

        Jos et ymmärrä tätä olet kaukana tiestä.

        "Sielunvoimat ovat äärettömiä siinä missä lihasvoima on rajallista." -Koichi Tohei-

        Kiitos ja näkemiin,


      • arska
        metsänkeiju kirjoitti:

        Eikö mielenne estä teitä ymmärtämästä käsiteltäviä asioita?
        Jos alunperin ei ole tarkoituskaan ottaa rakentavaa linjaa keskusteluihin siis syventääksenne henkistä tietoisuuttanne, kykynne sisäistää asioita on mahdotonta.

        Todellisilla lajien harrastajilla tarkoitus on VAIN JA AINOASTAAN syventää henkistä tietään, keho ja fyysinen tekeminen on apuväline "punaninen lanka", joka johdattaa johonkin.
        Päämäärä on syventää itsensä ymmärtämistä, etsiä elämän arvoitusta, seurata totuuden jatkuvaa kiertokulkua. LUOPUA ASEISTAAN!

        Jos et ymmärrä tätä olet kaukana tiestä.

        "Sielunvoimat ovat äärettömiä siinä missä lihasvoima on rajallista." -Koichi Tohei-

        Kiitos ja näkemiin,

        Jaahas. Ainahan sitä itse ollaan todellisia harrastajia, ja muiden omista poikkeavat motiivit on ihan tyhmii. Luulisi kuitenkin, että kamppailulajien ideana on ainakin aika usein opetella kamppailemaan ottelussa ja/tai kadulla. Kuulostaa kyllä oudolta, jos vaaditaan muiltakin motiiviksi jotain henkisiä zen-höpinöitä, vaikka kuinka itse niistä oltaisiin innoissaan.

        Voithan itse mennä sen Jalamon kanssa kävelemään ympäri salia toisille aina välillä kumarrellen ja zen-örinöitä päästellen, mutta yritä nyt sallia muille se, että he harjoittelevat tappelemaan, jos he sitä haluavat, eivätkä nuo uskonnollismystiset höpinät voisi vähempää kiinnostaa.


      • Simo
        arska kirjoitti:

        Jaahas. Ainahan sitä itse ollaan todellisia harrastajia, ja muiden omista poikkeavat motiivit on ihan tyhmii. Luulisi kuitenkin, että kamppailulajien ideana on ainakin aika usein opetella kamppailemaan ottelussa ja/tai kadulla. Kuulostaa kyllä oudolta, jos vaaditaan muiltakin motiiviksi jotain henkisiä zen-höpinöitä, vaikka kuinka itse niistä oltaisiin innoissaan.

        Voithan itse mennä sen Jalamon kanssa kävelemään ympäri salia toisille aina välillä kumarrellen ja zen-örinöitä päästellen, mutta yritä nyt sallia muille se, että he harjoittelevat tappelemaan, jos he sitä haluavat, eivätkä nuo uskonnollismystiset höpinät voisi vähempää kiinnostaa.

        Sä oot Arska sitten ihana,,
        Sä sit uskallat sanoa tommosia asioita ihan tosta vaan ,,tiedätkin asioista niin paljon..
        Ei voi kuin ihailla..
        Saisinko sun osoitteen niin tulisin käymään..


      • sama
        Simo kirjoitti:

        Sä oot Arska sitten ihana,,
        Sä sit uskallat sanoa tommosia asioita ihan tosta vaan ,,tiedätkin asioista niin paljon..
        Ei voi kuin ihailla..
        Saisinko sun osoitteen niin tulisin käymään..

        Kerropa nyt omasi, kun olet noin innokas.


      • huastetta kerrassee
        sama kirjoitti:

        Kerropa nyt omasi, kun olet noin innokas.

        No eiköhän se osoite ole siellä Kuopion suunnalla. :D


    • Voe perkule

      Kyllä mua sapettaa tää kun aikuiset ihmiset jaksaa. Ensin kirjotetaan hienosti 10 000-sanaa täyttä tuubaa. Kehuskellaan lyönneillä joilla keverit lentää 3-4metriä!
      Ja sitten kun joku kehtaa kyseenalaistaa tämän väittämän niin ollaan ihan "mulle on ihan sama uskotko vai et". Voi palli!
      Kuka väittää, että taistelulajeilla olisi ylevämmät periaatteet kuin jonkun murjominen/satuttaminen/vaarattomaksi tekeminen tai jopa tappaminen. Vain siitä on kyse. Jos taistelulajien harrastaja/edustaja ei kykenä voittamaan vastustajaansa on hänen taistelutekniikassaan jotain vikaa ja se on hyödytön.
      Tämän takia on turha jauhaa netissä kuinka pätevä jätkä on ja kuinka hyvin omat temput toimii. Testatkaa!!! Älkää vain pyörikö suurien gurujen aivopesemien apinoiden seurassa. Ne tekevät kyllä aina niinkuin mr.liehuparta sanoo(eli tietävät missä vaiheessa hermopiste tyrmäystä pitää tippua).
      Soittakaa eri dojoille. Esitelkää itsenne kohteliaasti. Kertokaa haluavanne testata taitojanne ns.tosissaan ja löytyisikö heiltä sopivaa vastusta. Ei tarvitse öykkäröidä, ei pullistella, ei uhota ja kun hommaa on kokeillut ei tarvitse uhota netissäkään. Jos Ki-meininkinne todella toimii tulevat ihmiset kyllä kyselemään ilman netissä mainostamistakin.
      Taistelu ei ole uskonto, ei tarvitse uskoa kuin kokemaansa. Itse olin hermopiste leirillä joskus vuosia sitten ja täytyy se oli aivan käsittämätöntä paskaa! Ei toiminut. En ole koskaan nähnyt onnistunutta ki/hermopiste/mitään muutakaan bullshido tekniikka tilanteessa jossa kohde ei ole tekijän tuttuja/hengenheimolaisia vaan oikea tosissaan satuttamaan pyrkivä vastustaja. Sen sijaan armbar on toiminut niin dojolla kuin ovella, siinä pähkinä purtavaksi.

      • Jari Parviainen

        Moi!

        Minun tarkoitukseni ei ole ollut tehdä itsestäni sen parempaa kuin muutkaan.
        Ja toisaalta mihin sitä verrataan.
        Jotkut hakevat asioista eri juttuja kuin toiset.
        En ole koskaan kieltänyt etteikö taistelulaji ole taistelua varten ja sen nimenomainen käyttötarkoitus on selviytyminen.
        Mutta on ihmisiä jotka ovat kyllästyneet tappamiseen.Ja tappelemiseen.
        He ovat niitä jotka ovat oikeasti joutuneet tappelemaan tai tappamaan henkensä tai toisen hengen eteen ja vain mielipuoli luo tästä ylevän kuvan itselleen.

        Tappaminen ei ole itse tappajalle mitenkään yksinkertainen asia.
        Tai vahingoittaminen niin että tekee ihmisestä vihanneksen.
        Aina siitä teosta jää omaan mieleen henkinen rasite.
        Jos siitä ei jää, jää siitä että joutuu olemaan koko ajan varuillaan oman henkensä puolesta.
        Silloin kyllästyy elämän eteen tuomaan ongelmaan jota ei haluaisi jatkaa.

        On idioottimaista luoda ylevä mieli siitä kuinka pystyn murskaamaan jonkun ihmisen kappaleiksi paljain käsin.
        Esim omalla kohdallani olin pettynyt itseeni siinä, että en voinut kontrolloida enää sitä mitä tuotin.
        Ei ollut tarkoitus särkeä harjoituskaveria.
        Hän vain oli tuon onnettomuuden edessä.
        Ja olin siitä pahoillani.
        Jos tapaus olisi ollut muunlainen esim tappelu kadulla henkeni puolesta en olisi heti ollut pahoillani vaan itseäni, se olisi jälkikäteen jäänyt vaivaamaan.Mitä olisin voinut tehdä toisin..jotta en olisi joutunut esim teostani edesvastuuseen.
        Sillä koska harjoitustaustani on pitkä ja toimin lajien opettajana minut olisi laskettu rikosoikeudellisesti aseen kantajaksi ja teko olisi voinut johtaa syyteharkintaan, jossa syyte olisi voinut olla tapon tai törkeän pahoinpitelyn yrittäminen.
        Ei ole tässä nykymaailmassa mukava kulkea tuollainen leima otsassaan, se vaivaa mieltä enempi tai vähempi kenenkin henkisen kehityksen mukaan.
        Toisaalta jos papereissasi on merkintä vakivaltainen se rajoittaa myös sinun toimia jatkossa, yksi merkintä lisää ja sinut jo luokitellaan oikeasti rikoksen uusijaksi jos syyte ensimmäisestä menee läpi..
        Voihan se tietysti olla hätävarjelun liioittelu , mutta seuraava tuskin enää menee sillä verukkeella läpi.

        Mitä kokemuksia taas tuosta voiman tuottamisesta on voin kertoa että aika harva lajien treenaaja haluaa oikeasti kokea miltä tuntuu saada voimaa oikeasti sisäänsä.
        Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista.

        Miettikkä vähän lisää asiaa ja kirjoittakaa sitten.

        Esim ,
        Thaiboxarit. Ottelevat pystyssä eivät jatka mattoon miksi, siksi koska laji on taistelulaji.
        Kentällä et mene maahan toisten potkittavaksi.
        Sillä vastustajia voi olla useita.
        Thaitaistelijoilla on myös ollut käytössään keihäitä tai miekkoja tuon boxaamisen lisäksi.
        Joten keihäs ja miekka ovat aika heikkoja maassa ollessa.
        Silloin on vain tapettu nopeasti.
        Samoin on myös samuraiden osalta .
        Samoin on myös kiinlaisten taistelutaitojen osalta. kuin myös intian ja filippiinien ja viikinkien ja mennäänpä näitä taistelutaitajia tutkimaan minnepäin maailmaa tahansa , paini on vain viimeisin keino selviytyä maassa.
        Paini on osoitus siitä että ihminen oikeasti pelkää lyöntiä.
        jos olisi oikeasti rohkeutta oteltaisiin pystyssä ja lyönnit ja potkut vaihtuisivat,mutta kun se tuo lyönti ja potku voi vaikka tappaa.
        Nykypäivän lajeja on aivan turha verrata perinteisiin taistelulajeihin ja niiden perimmäisiin tarkoituksiin , ne ovat luotu vain meidän viihdykkeiksi.

        Ja taas mitä tuon Chin tai kii tai pranan osalta voidaan sanoa sen ovat kehittäneet kaverit jotka oikeasti ovat joutuneet selviytymään.
        Eivätkä mitkään tieteen tai oman egonsa taakse pesiytyneet pellet..

        Taistelijan tarve on ollut parantaa itsensä ,
        kehittyä huippuunsa lajissa jonka nimi on SELVIYTYMINEN silloin ihan mikä tahansa joka luo voimaa tai osaltaan edesauttaa toiminnan nopeutta tai hengen parantamista kelpaa.
        Jopa teille jotka yritätte kumota chi,n olemassaolon se kelpaisi..
        He ovat joutuneet elämään tuon kurjimuksen kanssa..päivästä toiseen..

        Silloin kaikki keinot on myös etsittävä.

        Tämä tieteen kanssa kikkailu on myös kehittynyt tuosta ihmisen sotaisasta maailmasta selviytymisestä...

        Purkaa samalla purkkaa kun luette.jos onnistuu...

        Ja eikun taas treenataan

        Hyvää kevään jatkoa vaan kaikille.


      • jatsarilla ohimoon
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Moi!

        Minun tarkoitukseni ei ole ollut tehdä itsestäni sen parempaa kuin muutkaan.
        Ja toisaalta mihin sitä verrataan.
        Jotkut hakevat asioista eri juttuja kuin toiset.
        En ole koskaan kieltänyt etteikö taistelulaji ole taistelua varten ja sen nimenomainen käyttötarkoitus on selviytyminen.
        Mutta on ihmisiä jotka ovat kyllästyneet tappamiseen.Ja tappelemiseen.
        He ovat niitä jotka ovat oikeasti joutuneet tappelemaan tai tappamaan henkensä tai toisen hengen eteen ja vain mielipuoli luo tästä ylevän kuvan itselleen.

        Tappaminen ei ole itse tappajalle mitenkään yksinkertainen asia.
        Tai vahingoittaminen niin että tekee ihmisestä vihanneksen.
        Aina siitä teosta jää omaan mieleen henkinen rasite.
        Jos siitä ei jää, jää siitä että joutuu olemaan koko ajan varuillaan oman henkensä puolesta.
        Silloin kyllästyy elämän eteen tuomaan ongelmaan jota ei haluaisi jatkaa.

        On idioottimaista luoda ylevä mieli siitä kuinka pystyn murskaamaan jonkun ihmisen kappaleiksi paljain käsin.
        Esim omalla kohdallani olin pettynyt itseeni siinä, että en voinut kontrolloida enää sitä mitä tuotin.
        Ei ollut tarkoitus särkeä harjoituskaveria.
        Hän vain oli tuon onnettomuuden edessä.
        Ja olin siitä pahoillani.
        Jos tapaus olisi ollut muunlainen esim tappelu kadulla henkeni puolesta en olisi heti ollut pahoillani vaan itseäni, se olisi jälkikäteen jäänyt vaivaamaan.Mitä olisin voinut tehdä toisin..jotta en olisi joutunut esim teostani edesvastuuseen.
        Sillä koska harjoitustaustani on pitkä ja toimin lajien opettajana minut olisi laskettu rikosoikeudellisesti aseen kantajaksi ja teko olisi voinut johtaa syyteharkintaan, jossa syyte olisi voinut olla tapon tai törkeän pahoinpitelyn yrittäminen.
        Ei ole tässä nykymaailmassa mukava kulkea tuollainen leima otsassaan, se vaivaa mieltä enempi tai vähempi kenenkin henkisen kehityksen mukaan.
        Toisaalta jos papereissasi on merkintä vakivaltainen se rajoittaa myös sinun toimia jatkossa, yksi merkintä lisää ja sinut jo luokitellaan oikeasti rikoksen uusijaksi jos syyte ensimmäisestä menee läpi..
        Voihan se tietysti olla hätävarjelun liioittelu , mutta seuraava tuskin enää menee sillä verukkeella läpi.

        Mitä kokemuksia taas tuosta voiman tuottamisesta on voin kertoa että aika harva lajien treenaaja haluaa oikeasti kokea miltä tuntuu saada voimaa oikeasti sisäänsä.
        Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista.

        Miettikkä vähän lisää asiaa ja kirjoittakaa sitten.

        Esim ,
        Thaiboxarit. Ottelevat pystyssä eivät jatka mattoon miksi, siksi koska laji on taistelulaji.
        Kentällä et mene maahan toisten potkittavaksi.
        Sillä vastustajia voi olla useita.
        Thaitaistelijoilla on myös ollut käytössään keihäitä tai miekkoja tuon boxaamisen lisäksi.
        Joten keihäs ja miekka ovat aika heikkoja maassa ollessa.
        Silloin on vain tapettu nopeasti.
        Samoin on myös samuraiden osalta .
        Samoin on myös kiinlaisten taistelutaitojen osalta. kuin myös intian ja filippiinien ja viikinkien ja mennäänpä näitä taistelutaitajia tutkimaan minnepäin maailmaa tahansa , paini on vain viimeisin keino selviytyä maassa.
        Paini on osoitus siitä että ihminen oikeasti pelkää lyöntiä.
        jos olisi oikeasti rohkeutta oteltaisiin pystyssä ja lyönnit ja potkut vaihtuisivat,mutta kun se tuo lyönti ja potku voi vaikka tappaa.
        Nykypäivän lajeja on aivan turha verrata perinteisiin taistelulajeihin ja niiden perimmäisiin tarkoituksiin , ne ovat luotu vain meidän viihdykkeiksi.

        Ja taas mitä tuon Chin tai kii tai pranan osalta voidaan sanoa sen ovat kehittäneet kaverit jotka oikeasti ovat joutuneet selviytymään.
        Eivätkä mitkään tieteen tai oman egonsa taakse pesiytyneet pellet..

        Taistelijan tarve on ollut parantaa itsensä ,
        kehittyä huippuunsa lajissa jonka nimi on SELVIYTYMINEN silloin ihan mikä tahansa joka luo voimaa tai osaltaan edesauttaa toiminnan nopeutta tai hengen parantamista kelpaa.
        Jopa teille jotka yritätte kumota chi,n olemassaolon se kelpaisi..
        He ovat joutuneet elämään tuon kurjimuksen kanssa..päivästä toiseen..

        Silloin kaikki keinot on myös etsittävä.

        Tämä tieteen kanssa kikkailu on myös kehittynyt tuosta ihmisen sotaisasta maailmasta selviytymisestä...

        Purkaa samalla purkkaa kun luette.jos onnistuu...

        Ja eikun taas treenataan

        Hyvää kevään jatkoa vaan kaikille.

        "Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista. "

        Voi helvetti näitä kungfumiehiä! Lähdetkös kehään, jos lupaan etten vedä sua maihin vaan telon pystyssä?


      • puhemies
        jatsarilla ohimoon kirjoitti:

        "Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista. "

        Voi helvetti näitä kungfumiehiä! Lähdetkös kehään, jos lupaan etten vedä sua maihin vaan telon pystyssä?

        suuret puheet nimittäin!


      • Hyvä Jartsa
        puhemies kirjoitti:

        suuret puheet nimittäin!

        Taitaa vaikuttaa Kuopiossa tämä Parviainen, kun tällainen kungfuseura löytyi:

        http://www.kungfu.raketti.net/index2.html

        Löytyikös Kuopiosta MMA:n harjoittelijoita? Pääsisi Parviaisen poika näyttämään niille pelkureille, mistä kana pissii!


      • kanki

        Amen!

        Kyllä se armbar toimii.Jatka samaan malliin!


      • ki-mies
        Hyvä Jartsa kirjoitti:

        Taitaa vaikuttaa Kuopiossa tämä Parviainen, kun tällainen kungfuseura löytyi:

        http://www.kungfu.raketti.net/index2.html

        Löytyikös Kuopiosta MMA:n harjoittelijoita? Pääsisi Parviaisen poika näyttämään niille pelkureille, mistä kana pissii!

        Sen että joku osaa matsata?


      • metsänkeiju
        Hyvä Jartsa kirjoitti:

        Taitaa vaikuttaa Kuopiossa tämä Parviainen, kun tällainen kungfuseura löytyi:

        http://www.kungfu.raketti.net/index2.html

        Löytyikös Kuopiosta MMA:n harjoittelijoita? Pääsisi Parviaisen poika näyttämään niille pelkureille, mistä kana pissii!

        TODELLA SÄÄLITTÄVÄÄ!!

        Vailla uskallusta käyttää omaa nimeä tuotte julki toisen tietoja.

        Suunnatkaa energianne rakentavampaan!

        Viimeisen kerran näkemiin,

        Nanna
        Jigotai ry
        Taiji-jaos


      • Super hessu
        jatsarilla ohimoon kirjoitti:

        "Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista. "

        Voi helvetti näitä kungfumiehiä! Lähdetkös kehään, jos lupaan etten vedä sua maihin vaan telon pystyssä?

        Ensimmäinen kun sinua osuu.
        Toinen kun kaadut.
        Kolmas kun sinut kannetaan ulos...

        On se vaan hirmujätkä lyömään,,olen joskus nähnyt.
        melkein 2 metriä.
        jotain 100kg luokkaa..
        Ja mono en haluais olla alla..


      • kapu
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Moi!

        Minun tarkoitukseni ei ole ollut tehdä itsestäni sen parempaa kuin muutkaan.
        Ja toisaalta mihin sitä verrataan.
        Jotkut hakevat asioista eri juttuja kuin toiset.
        En ole koskaan kieltänyt etteikö taistelulaji ole taistelua varten ja sen nimenomainen käyttötarkoitus on selviytyminen.
        Mutta on ihmisiä jotka ovat kyllästyneet tappamiseen.Ja tappelemiseen.
        He ovat niitä jotka ovat oikeasti joutuneet tappelemaan tai tappamaan henkensä tai toisen hengen eteen ja vain mielipuoli luo tästä ylevän kuvan itselleen.

        Tappaminen ei ole itse tappajalle mitenkään yksinkertainen asia.
        Tai vahingoittaminen niin että tekee ihmisestä vihanneksen.
        Aina siitä teosta jää omaan mieleen henkinen rasite.
        Jos siitä ei jää, jää siitä että joutuu olemaan koko ajan varuillaan oman henkensä puolesta.
        Silloin kyllästyy elämän eteen tuomaan ongelmaan jota ei haluaisi jatkaa.

        On idioottimaista luoda ylevä mieli siitä kuinka pystyn murskaamaan jonkun ihmisen kappaleiksi paljain käsin.
        Esim omalla kohdallani olin pettynyt itseeni siinä, että en voinut kontrolloida enää sitä mitä tuotin.
        Ei ollut tarkoitus särkeä harjoituskaveria.
        Hän vain oli tuon onnettomuuden edessä.
        Ja olin siitä pahoillani.
        Jos tapaus olisi ollut muunlainen esim tappelu kadulla henkeni puolesta en olisi heti ollut pahoillani vaan itseäni, se olisi jälkikäteen jäänyt vaivaamaan.Mitä olisin voinut tehdä toisin..jotta en olisi joutunut esim teostani edesvastuuseen.
        Sillä koska harjoitustaustani on pitkä ja toimin lajien opettajana minut olisi laskettu rikosoikeudellisesti aseen kantajaksi ja teko olisi voinut johtaa syyteharkintaan, jossa syyte olisi voinut olla tapon tai törkeän pahoinpitelyn yrittäminen.
        Ei ole tässä nykymaailmassa mukava kulkea tuollainen leima otsassaan, se vaivaa mieltä enempi tai vähempi kenenkin henkisen kehityksen mukaan.
        Toisaalta jos papereissasi on merkintä vakivaltainen se rajoittaa myös sinun toimia jatkossa, yksi merkintä lisää ja sinut jo luokitellaan oikeasti rikoksen uusijaksi jos syyte ensimmäisestä menee läpi..
        Voihan se tietysti olla hätävarjelun liioittelu , mutta seuraava tuskin enää menee sillä verukkeella läpi.

        Mitä kokemuksia taas tuosta voiman tuottamisesta on voin kertoa että aika harva lajien treenaaja haluaa oikeasti kokea miltä tuntuu saada voimaa oikeasti sisäänsä.
        Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista.

        Miettikkä vähän lisää asiaa ja kirjoittakaa sitten.

        Esim ,
        Thaiboxarit. Ottelevat pystyssä eivät jatka mattoon miksi, siksi koska laji on taistelulaji.
        Kentällä et mene maahan toisten potkittavaksi.
        Sillä vastustajia voi olla useita.
        Thaitaistelijoilla on myös ollut käytössään keihäitä tai miekkoja tuon boxaamisen lisäksi.
        Joten keihäs ja miekka ovat aika heikkoja maassa ollessa.
        Silloin on vain tapettu nopeasti.
        Samoin on myös samuraiden osalta .
        Samoin on myös kiinlaisten taistelutaitojen osalta. kuin myös intian ja filippiinien ja viikinkien ja mennäänpä näitä taistelutaitajia tutkimaan minnepäin maailmaa tahansa , paini on vain viimeisin keino selviytyä maassa.
        Paini on osoitus siitä että ihminen oikeasti pelkää lyöntiä.
        jos olisi oikeasti rohkeutta oteltaisiin pystyssä ja lyönnit ja potkut vaihtuisivat,mutta kun se tuo lyönti ja potku voi vaikka tappaa.
        Nykypäivän lajeja on aivan turha verrata perinteisiin taistelulajeihin ja niiden perimmäisiin tarkoituksiin , ne ovat luotu vain meidän viihdykkeiksi.

        Ja taas mitä tuon Chin tai kii tai pranan osalta voidaan sanoa sen ovat kehittäneet kaverit jotka oikeasti ovat joutuneet selviytymään.
        Eivätkä mitkään tieteen tai oman egonsa taakse pesiytyneet pellet..

        Taistelijan tarve on ollut parantaa itsensä ,
        kehittyä huippuunsa lajissa jonka nimi on SELVIYTYMINEN silloin ihan mikä tahansa joka luo voimaa tai osaltaan edesauttaa toiminnan nopeutta tai hengen parantamista kelpaa.
        Jopa teille jotka yritätte kumota chi,n olemassaolon se kelpaisi..
        He ovat joutuneet elämään tuon kurjimuksen kanssa..päivästä toiseen..

        Silloin kaikki keinot on myös etsittävä.

        Tämä tieteen kanssa kikkailu on myös kehittynyt tuosta ihmisen sotaisasta maailmasta selviytymisestä...

        Purkaa samalla purkkaa kun luette.jos onnistuu...

        Ja eikun taas treenataan

        Hyvää kevään jatkoa vaan kaikille.

        "Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista.

        Miettikkä vähän lisää asiaa ja kirjoittakaa sitten."

        Ok. Olet siis vajaaälyinen.

        Oletko myös sitä mieltä, että lyönnin torjuminen on pelkuruutta ja lyönnit pitää ottaa ottaluulla vastaan?

        Mikä säännötön ottelu se sellainen on missä kielletään kaikki muu kuin lyöminen ja potkiminen?

        Muutenkin juttusi ovat sitä luokkaa, että pehmustettu koppi kutsuu pian...


      • Voe perkule
        Jari Parviainen kirjoitti:

        Moi!

        Minun tarkoitukseni ei ole ollut tehdä itsestäni sen parempaa kuin muutkaan.
        Ja toisaalta mihin sitä verrataan.
        Jotkut hakevat asioista eri juttuja kuin toiset.
        En ole koskaan kieltänyt etteikö taistelulaji ole taistelua varten ja sen nimenomainen käyttötarkoitus on selviytyminen.
        Mutta on ihmisiä jotka ovat kyllästyneet tappamiseen.Ja tappelemiseen.
        He ovat niitä jotka ovat oikeasti joutuneet tappelemaan tai tappamaan henkensä tai toisen hengen eteen ja vain mielipuoli luo tästä ylevän kuvan itselleen.

        Tappaminen ei ole itse tappajalle mitenkään yksinkertainen asia.
        Tai vahingoittaminen niin että tekee ihmisestä vihanneksen.
        Aina siitä teosta jää omaan mieleen henkinen rasite.
        Jos siitä ei jää, jää siitä että joutuu olemaan koko ajan varuillaan oman henkensä puolesta.
        Silloin kyllästyy elämän eteen tuomaan ongelmaan jota ei haluaisi jatkaa.

        On idioottimaista luoda ylevä mieli siitä kuinka pystyn murskaamaan jonkun ihmisen kappaleiksi paljain käsin.
        Esim omalla kohdallani olin pettynyt itseeni siinä, että en voinut kontrolloida enää sitä mitä tuotin.
        Ei ollut tarkoitus särkeä harjoituskaveria.
        Hän vain oli tuon onnettomuuden edessä.
        Ja olin siitä pahoillani.
        Jos tapaus olisi ollut muunlainen esim tappelu kadulla henkeni puolesta en olisi heti ollut pahoillani vaan itseäni, se olisi jälkikäteen jäänyt vaivaamaan.Mitä olisin voinut tehdä toisin..jotta en olisi joutunut esim teostani edesvastuuseen.
        Sillä koska harjoitustaustani on pitkä ja toimin lajien opettajana minut olisi laskettu rikosoikeudellisesti aseen kantajaksi ja teko olisi voinut johtaa syyteharkintaan, jossa syyte olisi voinut olla tapon tai törkeän pahoinpitelyn yrittäminen.
        Ei ole tässä nykymaailmassa mukava kulkea tuollainen leima otsassaan, se vaivaa mieltä enempi tai vähempi kenenkin henkisen kehityksen mukaan.
        Toisaalta jos papereissasi on merkintä vakivaltainen se rajoittaa myös sinun toimia jatkossa, yksi merkintä lisää ja sinut jo luokitellaan oikeasti rikoksen uusijaksi jos syyte ensimmäisestä menee läpi..
        Voihan se tietysti olla hätävarjelun liioittelu , mutta seuraava tuskin enää menee sillä verukkeella läpi.

        Mitä kokemuksia taas tuosta voiman tuottamisesta on voin kertoa että aika harva lajien treenaaja haluaa oikeasti kokea miltä tuntuu saada voimaa oikeasti sisäänsä.
        Se on jo osoitus sinällänsä pelkuruudesta kun vapaa-ottelu on nykyisin mennyt painiksi.
        Pystyssä tappalevat enää vain ne jotka oikeasti uskaltaa antaa toisen lyödä.
        Jos tehdään säännöt että ei sääntöjä ja saadan vain lyödä ja potkia niin vapaaottelut saavat aivan toisen luonteen.
        Painiminen osoittaa sen että kaverit pelkäävät iskuja ja sen vastaanottamista.

        Miettikkä vähän lisää asiaa ja kirjoittakaa sitten.

        Esim ,
        Thaiboxarit. Ottelevat pystyssä eivät jatka mattoon miksi, siksi koska laji on taistelulaji.
        Kentällä et mene maahan toisten potkittavaksi.
        Sillä vastustajia voi olla useita.
        Thaitaistelijoilla on myös ollut käytössään keihäitä tai miekkoja tuon boxaamisen lisäksi.
        Joten keihäs ja miekka ovat aika heikkoja maassa ollessa.
        Silloin on vain tapettu nopeasti.
        Samoin on myös samuraiden osalta .
        Samoin on myös kiinlaisten taistelutaitojen osalta. kuin myös intian ja filippiinien ja viikinkien ja mennäänpä näitä taistelutaitajia tutkimaan minnepäin maailmaa tahansa , paini on vain viimeisin keino selviytyä maassa.
        Paini on osoitus siitä että ihminen oikeasti pelkää lyöntiä.
        jos olisi oikeasti rohkeutta oteltaisiin pystyssä ja lyönnit ja potkut vaihtuisivat,mutta kun se tuo lyönti ja potku voi vaikka tappaa.
        Nykypäivän lajeja on aivan turha verrata perinteisiin taistelulajeihin ja niiden perimmäisiin tarkoituksiin , ne ovat luotu vain meidän viihdykkeiksi.

        Ja taas mitä tuon Chin tai kii tai pranan osalta voidaan sanoa sen ovat kehittäneet kaverit jotka oikeasti ovat joutuneet selviytymään.
        Eivätkä mitkään tieteen tai oman egonsa taakse pesiytyneet pellet..

        Taistelijan tarve on ollut parantaa itsensä ,
        kehittyä huippuunsa lajissa jonka nimi on SELVIYTYMINEN silloin ihan mikä tahansa joka luo voimaa tai osaltaan edesauttaa toiminnan nopeutta tai hengen parantamista kelpaa.
        Jopa teille jotka yritätte kumota chi,n olemassaolon se kelpaisi..
        He ovat joutuneet elämään tuon kurjimuksen kanssa..päivästä toiseen..

        Silloin kaikki keinot on myös etsittävä.

        Tämä tieteen kanssa kikkailu on myös kehittynyt tuosta ihmisen sotaisasta maailmasta selviytymisestä...

        Purkaa samalla purkkaa kun luette.jos onnistuu...

        Ja eikun taas treenataan

        Hyvää kevään jatkoa vaan kaikille.

        Kyllä nyt sapettaa.
        Vai että on kunhvu liian tehokasta. Särkyy treenikaverit ja snagari ukot ihan tosta vaan. Miksi te treenaatte iskuja munille, silmiin ja muutakin ns.sotilas käyttöön sopivampaa shittiä?
        Itelle toi BJJ ollu täydellistä varmaan siksi ettei vastustajaa useinkaan pyritä murhaamaan siltä seisomalta.
        Treenatkaa jotain mitä voitte tehdä toisianne murjomatta niin voitte jopa oppia sen. Kai muistat kuinka vanhojen ju-jutsu koulujen kävi kun Kano kehitti judon.
        Kano poisti vaaralliset tekniikat ja lisäsi randorin. Randorissa oli sallittuja ns."turvalliset" tekniikat ja ottelijalla oli mahdollisuus luovuttaa. Näin ollen ukot treenasivat tekniikoita realistisesti joka päivä. Otellen ja kokeillen oikeasti vastustavaan vastustajaan.
        Samaan aikaan perinne ukot mallailivat tekniikoitaan harjoitus vastustajaan. Heidän tekniikkansa olivat liian vaarallisia joka päiväiseen sparriin. Ukot tekivät tekniikat ns.yhteistyönä.
        No kun japanin poliisi etsi uutta tyyliä itselleen. Järjestivät ju-jutsu koulut kilpailun paremmuudesta. Kanon oppillaat voittivat kymmestä ottelusta yhdeksän ja yksi oli tasapeli.
        Tosi paikan tullen koko kamppailu kokemus oli kovin eri kuin dojolla. Lisäksi koko tekniikkan luonne saattaa muuttua täysin kun kaveri ei toimikkaan kuin oma treenikaveri.
        Otelkaa, sparratkaa, ottakaa randoria! Älkää todistelko itseänne puheilla. Antakaa tekojen puhua puolesta!


        p.s odotan muuten kunhvu miehiltä vieläkin ihan live tai video materiaalia jossa kunhvu tekniikoilla taltutetaan vakavasti otettava hyökkääjä. Miksiköhän en ole nähnyt? Paskaa on kyllä jauhettu...


      • Eppu Normaali
        Voe perkule kirjoitti:

        Kyllä nyt sapettaa.
        Vai että on kunhvu liian tehokasta. Särkyy treenikaverit ja snagari ukot ihan tosta vaan. Miksi te treenaatte iskuja munille, silmiin ja muutakin ns.sotilas käyttöön sopivampaa shittiä?
        Itelle toi BJJ ollu täydellistä varmaan siksi ettei vastustajaa useinkaan pyritä murhaamaan siltä seisomalta.
        Treenatkaa jotain mitä voitte tehdä toisianne murjomatta niin voitte jopa oppia sen. Kai muistat kuinka vanhojen ju-jutsu koulujen kävi kun Kano kehitti judon.
        Kano poisti vaaralliset tekniikat ja lisäsi randorin. Randorissa oli sallittuja ns."turvalliset" tekniikat ja ottelijalla oli mahdollisuus luovuttaa. Näin ollen ukot treenasivat tekniikoita realistisesti joka päivä. Otellen ja kokeillen oikeasti vastustavaan vastustajaan.
        Samaan aikaan perinne ukot mallailivat tekniikoitaan harjoitus vastustajaan. Heidän tekniikkansa olivat liian vaarallisia joka päiväiseen sparriin. Ukot tekivät tekniikat ns.yhteistyönä.
        No kun japanin poliisi etsi uutta tyyliä itselleen. Järjestivät ju-jutsu koulut kilpailun paremmuudesta. Kanon oppillaat voittivat kymmestä ottelusta yhdeksän ja yksi oli tasapeli.
        Tosi paikan tullen koko kamppailu kokemus oli kovin eri kuin dojolla. Lisäksi koko tekniikkan luonne saattaa muuttua täysin kun kaveri ei toimikkaan kuin oma treenikaveri.
        Otelkaa, sparratkaa, ottakaa randoria! Älkää todistelko itseänne puheilla. Antakaa tekojen puhua puolesta!


        p.s odotan muuten kunhvu miehiltä vieläkin ihan live tai video materiaalia jossa kunhvu tekniikoilla taltutetaan vakavasti otettava hyökkääjä. Miksiköhän en ole nähnyt? Paskaa on kyllä jauhettu...

        Hyvä Voe perkule.

        Tiedätkö että kunhvua on monta erilaista ja niitä treenataan eritavoin.

        Se mitä tuolla aiemmin on kerrottu on liipaisu pinnasta.

        Se mitä tuo aiempi kirjoittaja kirjoittelee ei ehkä ole sitä mitä olet kunhvusta aiemmin nähnyt.

        Kunhvua kun on myös enempi tai vähempi kikkailuun ja wu shuun suuntautuvia.

        Tuo mikä tuossa edellä latoo tekstejä , sen tekeminen perustuu yksinkertaisuuteen, olemuksen käyttöön aivan kuin bjj ,ssä.

        siitä osoitus kun kaveri joka treenasi sitä , kävi bjj salilla lontoossa ja treenaili paikallisten heppujen kanssa korostivat vartalon käytöstä samoja asioita mutta ei niin syvällisesti.
        Hänet pyydettiin kansainvälisiin kisoihin, jossa eri euroopan valtioista kirmasi kavereita paikalle.
        Ensi kertalainen muutaman kuukauden kokemus bjjstä
        ja pääsi kolmannelle kierrokselle, pukusarjassa.
        Hävisi sitten kaverille joka on pitänyt omaa bjj salia , mutta kuitenkin jo paljon kokemusta omaava.Häviö ei ollut mitenkään selkeä.
        Sanoi kyllä että bjjssä treenataan hyviä asioita mutta ei mennä niin syvälle.
        Vetäjistä sanoi että olivat päteviä heppuja , ja toivat esiin myös niitä mitä tuon edellä kirjoittavan opissa oli saanut.
        Ero oli siinä että bjjssä treenattiin enemmän tietysti painitekniikkaa ja sitä kautta vartalon ja koko olemuksen hallintaa.Ja tietysti myös randori oli vahvasti esillä.
        Eli hyvin fyysistä..tekemistä.
        Se mitä jäi siellä kaipaamaan oli enemmän kokonaisvaltainen tekeminen unohtamatta , potku ja lyöntipuolta.
        On hyvä treenata asioita mutta pitää myös olla tietämys mistä tekeminen lähtee , mistä se rakentuu..Jokainen osaa juosta mutta harva pitkälle ja kovaa.Eli tietämys itsestä pitää perustua oman itsen tietämykseen.
        kun sen oppii, voi löytää esim bjjn eri tavalla.
        En siis aliarvioi mitään lajia kyse ei ole siitä vaan siitä, että miten asia lähdetään missäkin lajissa tutkimaan..ja miten sitä ohjataan.
        Edellä mainittu kunhvu tekee sparria, ottelee, painii , lyö, potkii, etsii kehoa,..jne, pyrkii menemään kaikissa noissa syvälle , mutta ei perseeseen, eli pyrkii siihen että on rehellinen sille tekemiselle.Sillä ei siitä muuten mitään iloa ole.

        Ajatuksia muhimaan,,,,


      • kysymyksiä ja ehdotus
        Eppu Normaali kirjoitti:

        Hyvä Voe perkule.

        Tiedätkö että kunhvua on monta erilaista ja niitä treenataan eritavoin.

        Se mitä tuolla aiemmin on kerrottu on liipaisu pinnasta.

        Se mitä tuo aiempi kirjoittaja kirjoittelee ei ehkä ole sitä mitä olet kunhvusta aiemmin nähnyt.

        Kunhvua kun on myös enempi tai vähempi kikkailuun ja wu shuun suuntautuvia.

        Tuo mikä tuossa edellä latoo tekstejä , sen tekeminen perustuu yksinkertaisuuteen, olemuksen käyttöön aivan kuin bjj ,ssä.

        siitä osoitus kun kaveri joka treenasi sitä , kävi bjj salilla lontoossa ja treenaili paikallisten heppujen kanssa korostivat vartalon käytöstä samoja asioita mutta ei niin syvällisesti.
        Hänet pyydettiin kansainvälisiin kisoihin, jossa eri euroopan valtioista kirmasi kavereita paikalle.
        Ensi kertalainen muutaman kuukauden kokemus bjjstä
        ja pääsi kolmannelle kierrokselle, pukusarjassa.
        Hävisi sitten kaverille joka on pitänyt omaa bjj salia , mutta kuitenkin jo paljon kokemusta omaava.Häviö ei ollut mitenkään selkeä.
        Sanoi kyllä että bjjssä treenataan hyviä asioita mutta ei mennä niin syvälle.
        Vetäjistä sanoi että olivat päteviä heppuja , ja toivat esiin myös niitä mitä tuon edellä kirjoittavan opissa oli saanut.
        Ero oli siinä että bjjssä treenattiin enemmän tietysti painitekniikkaa ja sitä kautta vartalon ja koko olemuksen hallintaa.Ja tietysti myös randori oli vahvasti esillä.
        Eli hyvin fyysistä..tekemistä.
        Se mitä jäi siellä kaipaamaan oli enemmän kokonaisvaltainen tekeminen unohtamatta , potku ja lyöntipuolta.
        On hyvä treenata asioita mutta pitää myös olla tietämys mistä tekeminen lähtee , mistä se rakentuu..Jokainen osaa juosta mutta harva pitkälle ja kovaa.Eli tietämys itsestä pitää perustua oman itsen tietämykseen.
        kun sen oppii, voi löytää esim bjjn eri tavalla.
        En siis aliarvioi mitään lajia kyse ei ole siitä vaan siitä, että miten asia lähdetään missäkin lajissa tutkimaan..ja miten sitä ohjataan.
        Edellä mainittu kunhvu tekee sparria, ottelee, painii , lyö, potkii, etsii kehoa,..jne, pyrkii menemään kaikissa noissa syvälle , mutta ei perseeseen, eli pyrkii siihen että on rehellinen sille tekemiselle.Sillä ei siitä muuten mitään iloa ole.

        Ajatuksia muhimaan,,,,

        Hei, Jari! Taasko kirjoitat itsestäsi kolmannessa persoonassa?

        "siitä osoitus kun kaveri joka treenasi sitä , kävi bjj salilla lontoossa ja treenaili paikallisten heppujen kanssa korostivat vartalon käytöstä samoja asioita mutta ei niin syvällisesti.
        Hänet pyydettiin kansainvälisiin kisoihin, jossa eri euroopan valtioista kirmasi kavereita paikalle.
        Ensi kertalainen muutaman kuukauden kokemus bjjstä
        ja pääsi kolmannelle kierrokselle, pukusarjassa.
        Hävisi sitten kaverille joka on pitänyt omaa bjj salia , mutta kuitenkin jo paljon kokemusta omaava.Häviö ei ollut mitenkään selkeä."

        Eli sanoit treenanneesi BJJ:tä Lontoossa? Mikä oli salin nimi? Entä mikä ja milloin oli kilpailu? Minkä väristen vöiden kilpailu? Painoluokka? Voittamiesi vastustajien nimet? Sen nimi, jolle hävisit niukasti kolmannella kierroksella?

        Mikset menisi kilpailemaan suomalaisten BJJ-miesten kanssa, kun tuo näyttää sinulta niin mainiosti sujuvan? Mikäli menestys on todellakin tuota luokkaa, vinoilu varmaankin vähenisi.


      • Voe perkule
        Eppu Normaali kirjoitti:

        Hyvä Voe perkule.

        Tiedätkö että kunhvua on monta erilaista ja niitä treenataan eritavoin.

        Se mitä tuolla aiemmin on kerrottu on liipaisu pinnasta.

        Se mitä tuo aiempi kirjoittaja kirjoittelee ei ehkä ole sitä mitä olet kunhvusta aiemmin nähnyt.

        Kunhvua kun on myös enempi tai vähempi kikkailuun ja wu shuun suuntautuvia.

        Tuo mikä tuossa edellä latoo tekstejä , sen tekeminen perustuu yksinkertaisuuteen, olemuksen käyttöön aivan kuin bjj ,ssä.

        siitä osoitus kun kaveri joka treenasi sitä , kävi bjj salilla lontoossa ja treenaili paikallisten heppujen kanssa korostivat vartalon käytöstä samoja asioita mutta ei niin syvällisesti.
        Hänet pyydettiin kansainvälisiin kisoihin, jossa eri euroopan valtioista kirmasi kavereita paikalle.
        Ensi kertalainen muutaman kuukauden kokemus bjjstä
        ja pääsi kolmannelle kierrokselle, pukusarjassa.
        Hävisi sitten kaverille joka on pitänyt omaa bjj salia , mutta kuitenkin jo paljon kokemusta omaava.Häviö ei ollut mitenkään selkeä.
        Sanoi kyllä että bjjssä treenataan hyviä asioita mutta ei mennä niin syvälle.
        Vetäjistä sanoi että olivat päteviä heppuja , ja toivat esiin myös niitä mitä tuon edellä kirjoittavan opissa oli saanut.
        Ero oli siinä että bjjssä treenattiin enemmän tietysti painitekniikkaa ja sitä kautta vartalon ja koko olemuksen hallintaa.Ja tietysti myös randori oli vahvasti esillä.
        Eli hyvin fyysistä..tekemistä.
        Se mitä jäi siellä kaipaamaan oli enemmän kokonaisvaltainen tekeminen unohtamatta , potku ja lyöntipuolta.
        On hyvä treenata asioita mutta pitää myös olla tietämys mistä tekeminen lähtee , mistä se rakentuu..Jokainen osaa juosta mutta harva pitkälle ja kovaa.Eli tietämys itsestä pitää perustua oman itsen tietämykseen.
        kun sen oppii, voi löytää esim bjjn eri tavalla.
        En siis aliarvioi mitään lajia kyse ei ole siitä vaan siitä, että miten asia lähdetään missäkin lajissa tutkimaan..ja miten sitä ohjataan.
        Edellä mainittu kunhvu tekee sparria, ottelee, painii , lyö, potkii, etsii kehoa,..jne, pyrkii menemään kaikissa noissa syvälle , mutta ei perseeseen, eli pyrkii siihen että on rehellinen sille tekemiselle.Sillä ei siitä muuten mitään iloa ole.

        Ajatuksia muhimaan,,,,

        Jesh jesh.
        En kyllä millään voi välttää ajatusta että edellinen tarinasi olisi täyttä tuubaa, mutta tämän kerran uskon. Jos kerran kunhvu on niin mahtavaa miksi kaikki en ole koskaan nähnyt kuin ihme leffa meininkiä kun puhe on kunhvusta.
        Kyllä kunhvua on sen saatanan sataa sorttia. Kaikki ovat varmasti hurjan erilaisia. MUTTA! Missä olisi kunhvua jossa ei puhuta, keksitä hienoja teorioita ja todistella itselleen. Vaan tehtäisiin, kokeiltaisiin, opittaisiin virheistä ja unhodeittaisiin voodoot niinkaun kunnes ne ihan oikeasti alkavat toimia.
        Varmasti kunhvu treenaus ei mene hukkaan jos siirtyy BJJ puolelle, mutta kyllä siinä menee maailma uusiksi. Ehkä wing tsun ANTI-GRAPPLING ei toimikkaan niinkuin mr.Sifu kertoi. On muuten ehkä karmeinta paskaa toi anti-grappling mitä olen koskaan nähnyt. Uskooko joku siihen ihan oikeasti?
        Muutenkin kun olen salillamme seurannut uusia harrastajia ovat kovimmat ukot joko judokoita tai painijoita. Heillä on kova kunto, hyvä kordinaatio ja sparraamisen tuottama asenne/mentaliteetti kunnossa. Paskimmat taas ovat kyllä näitä kunhvu/hankimono ukkoja. Heillä luukot ovat suuret, mutta kun joutuvat sparriin niin itku/tekosyyt aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen.
        Kunhvun puolesta puhujien pahimmat mokat ovat juurikin nämä "ei sun tartte osata painia kun osaat viuh vouh zign song tapponepunchkillmurder iskun". Eli ei olla valmiita tajuamaan tappelun realiteettejä.
        En minäkään BJJ:n harrastajana voi väittää ettei tarvitse osata löydä. Näitäkin BJJ ukkoja löytyy. Heidät sitten usein hakataankin ihan tohjoksi. Tämän ovat BJJ äijät ympäri maailman joutuneet myöntämään, vaikka vapaaottelun alkuaikoina näyttikin et BJJ:llä voittaa kaikki. Nykyään pitäisi osata kaikkea.
        Kunhvu piireissä turhan usein uskotaan jonkun vanhan liehuparran kirjoituksiin tai hänestä kertoviin legendoihin. Pää ulos perseestä ja uutta oppimaan. Liehupartojen tarinoilla on enempi filosofinen arvo.
        Luin vähän aikaa sitten jonkun wing tsun seuran sivuilta kolumnin "never wrestle a wrestler". Tarina noin pähkinän kuoressa sisälti kertomuksia & ohjeita miten välttää mattopaini tilanteet tappelussa. Olipa lopussa jonkun gurun slogan jonka mukaan hän oli otellut yli 200 ottelua/katutappelua eikä kertaakaan joutunut mattoon. Voisiko pään vielä syvemmälle perseeseen saada, vai oliko vastustajat alle 5-vuotiaita???
        Mukana oli myös klassikko: mattotilanteessa et voi puollustautua useaa vastustajaa vastaan!!! Mielenkiintoista puhetta Wing tsun ukolta, miten tyylillä jolla ei voita edes yhtä miestä kehässä voittaa kolme kadulla??? Mitä luulette ryhmän tekevän yksinäiselle uhrille? No, he voivat esimerkiksi kaataa hänet mattoon ha stompata/potkia sinne! Sieltä voi sit chainpunchilla hyökätä ihan niin paljon kuin haluaa.
        En väitä että BJJ:llä selviää useasta vastustajasta. Millään ei selviä, paitsi aseella. Ihmisellä ei ole silmiä selässä. Kunhvu leffojen sijaan kandee kokeilla. Ei jää epäselväksi.


      • aloittelija myös
        Voe perkule kirjoitti:

        Jesh jesh.
        En kyllä millään voi välttää ajatusta että edellinen tarinasi olisi täyttä tuubaa, mutta tämän kerran uskon. Jos kerran kunhvu on niin mahtavaa miksi kaikki en ole koskaan nähnyt kuin ihme leffa meininkiä kun puhe on kunhvusta.
        Kyllä kunhvua on sen saatanan sataa sorttia. Kaikki ovat varmasti hurjan erilaisia. MUTTA! Missä olisi kunhvua jossa ei puhuta, keksitä hienoja teorioita ja todistella itselleen. Vaan tehtäisiin, kokeiltaisiin, opittaisiin virheistä ja unhodeittaisiin voodoot niinkaun kunnes ne ihan oikeasti alkavat toimia.
        Varmasti kunhvu treenaus ei mene hukkaan jos siirtyy BJJ puolelle, mutta kyllä siinä menee maailma uusiksi. Ehkä wing tsun ANTI-GRAPPLING ei toimikkaan niinkuin mr.Sifu kertoi. On muuten ehkä karmeinta paskaa toi anti-grappling mitä olen koskaan nähnyt. Uskooko joku siihen ihan oikeasti?
        Muutenkin kun olen salillamme seurannut uusia harrastajia ovat kovimmat ukot joko judokoita tai painijoita. Heillä on kova kunto, hyvä kordinaatio ja sparraamisen tuottama asenne/mentaliteetti kunnossa. Paskimmat taas ovat kyllä näitä kunhvu/hankimono ukkoja. Heillä luukot ovat suuret, mutta kun joutuvat sparriin niin itku/tekosyyt aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen.
        Kunhvun puolesta puhujien pahimmat mokat ovat juurikin nämä "ei sun tartte osata painia kun osaat viuh vouh zign song tapponepunchkillmurder iskun". Eli ei olla valmiita tajuamaan tappelun realiteettejä.
        En minäkään BJJ:n harrastajana voi väittää ettei tarvitse osata löydä. Näitäkin BJJ ukkoja löytyy. Heidät sitten usein hakataankin ihan tohjoksi. Tämän ovat BJJ äijät ympäri maailman joutuneet myöntämään, vaikka vapaaottelun alkuaikoina näyttikin et BJJ:llä voittaa kaikki. Nykyään pitäisi osata kaikkea.
        Kunhvu piireissä turhan usein uskotaan jonkun vanhan liehuparran kirjoituksiin tai hänestä kertoviin legendoihin. Pää ulos perseestä ja uutta oppimaan. Liehupartojen tarinoilla on enempi filosofinen arvo.
        Luin vähän aikaa sitten jonkun wing tsun seuran sivuilta kolumnin "never wrestle a wrestler". Tarina noin pähkinän kuoressa sisälti kertomuksia & ohjeita miten välttää mattopaini tilanteet tappelussa. Olipa lopussa jonkun gurun slogan jonka mukaan hän oli otellut yli 200 ottelua/katutappelua eikä kertaakaan joutunut mattoon. Voisiko pään vielä syvemmälle perseeseen saada, vai oliko vastustajat alle 5-vuotiaita???
        Mukana oli myös klassikko: mattotilanteessa et voi puollustautua useaa vastustajaa vastaan!!! Mielenkiintoista puhetta Wing tsun ukolta, miten tyylillä jolla ei voita edes yhtä miestä kehässä voittaa kolme kadulla??? Mitä luulette ryhmän tekevän yksinäiselle uhrille? No, he voivat esimerkiksi kaataa hänet mattoon ha stompata/potkia sinne! Sieltä voi sit chainpunchilla hyökätä ihan niin paljon kuin haluaa.
        En väitä että BJJ:llä selviää useasta vastustajasta. Millään ei selviä, paitsi aseella. Ihmisellä ei ole silmiä selässä. Kunhvu leffojen sijaan kandee kokeilla. Ei jää epäselväksi.

        Ehkä siellä teidän bjj salilla ei muita lajeja näy ja ehkä bjj kisat käydään bjj säännöillä.


      • Eppu Paranormaali
        Voe perkule kirjoitti:

        Jesh jesh.
        En kyllä millään voi välttää ajatusta että edellinen tarinasi olisi täyttä tuubaa, mutta tämän kerran uskon. Jos kerran kunhvu on niin mahtavaa miksi kaikki en ole koskaan nähnyt kuin ihme leffa meininkiä kun puhe on kunhvusta.
        Kyllä kunhvua on sen saatanan sataa sorttia. Kaikki ovat varmasti hurjan erilaisia. MUTTA! Missä olisi kunhvua jossa ei puhuta, keksitä hienoja teorioita ja todistella itselleen. Vaan tehtäisiin, kokeiltaisiin, opittaisiin virheistä ja unhodeittaisiin voodoot niinkaun kunnes ne ihan oikeasti alkavat toimia.
        Varmasti kunhvu treenaus ei mene hukkaan jos siirtyy BJJ puolelle, mutta kyllä siinä menee maailma uusiksi. Ehkä wing tsun ANTI-GRAPPLING ei toimikkaan niinkuin mr.Sifu kertoi. On muuten ehkä karmeinta paskaa toi anti-grappling mitä olen koskaan nähnyt. Uskooko joku siihen ihan oikeasti?
        Muutenkin kun olen salillamme seurannut uusia harrastajia ovat kovimmat ukot joko judokoita tai painijoita. Heillä on kova kunto, hyvä kordinaatio ja sparraamisen tuottama asenne/mentaliteetti kunnossa. Paskimmat taas ovat kyllä näitä kunhvu/hankimono ukkoja. Heillä luukot ovat suuret, mutta kun joutuvat sparriin niin itku/tekosyyt aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen.
        Kunhvun puolesta puhujien pahimmat mokat ovat juurikin nämä "ei sun tartte osata painia kun osaat viuh vouh zign song tapponepunchkillmurder iskun". Eli ei olla valmiita tajuamaan tappelun realiteettejä.
        En minäkään BJJ:n harrastajana voi väittää ettei tarvitse osata löydä. Näitäkin BJJ ukkoja löytyy. Heidät sitten usein hakataankin ihan tohjoksi. Tämän ovat BJJ äijät ympäri maailman joutuneet myöntämään, vaikka vapaaottelun alkuaikoina näyttikin et BJJ:llä voittaa kaikki. Nykyään pitäisi osata kaikkea.
        Kunhvu piireissä turhan usein uskotaan jonkun vanhan liehuparran kirjoituksiin tai hänestä kertoviin legendoihin. Pää ulos perseestä ja uutta oppimaan. Liehupartojen tarinoilla on enempi filosofinen arvo.
        Luin vähän aikaa sitten jonkun wing tsun seuran sivuilta kolumnin "never wrestle a wrestler". Tarina noin pähkinän kuoressa sisälti kertomuksia & ohjeita miten välttää mattopaini tilanteet tappelussa. Olipa lopussa jonkun gurun slogan jonka mukaan hän oli otellut yli 200 ottelua/katutappelua eikä kertaakaan joutunut mattoon. Voisiko pään vielä syvemmälle perseeseen saada, vai oliko vastustajat alle 5-vuotiaita???
        Mukana oli myös klassikko: mattotilanteessa et voi puollustautua useaa vastustajaa vastaan!!! Mielenkiintoista puhetta Wing tsun ukolta, miten tyylillä jolla ei voita edes yhtä miestä kehässä voittaa kolme kadulla??? Mitä luulette ryhmän tekevän yksinäiselle uhrille? No, he voivat esimerkiksi kaataa hänet mattoon ha stompata/potkia sinne! Sieltä voi sit chainpunchilla hyökätä ihan niin paljon kuin haluaa.
        En väitä että BJJ:llä selviää useasta vastustajasta. Millään ei selviä, paitsi aseella. Ihmisellä ei ole silmiä selässä. Kunhvu leffojen sijaan kandee kokeilla. Ei jää epäselväksi.

        Hei bjj ,sankari.
        Kerro mulle se sali missä treenaat voin kertoa eteenpäin Missä voi käydä vääntelemässä kunnon miesten kanssa.Ja oletko mahdollisesti siellä itse
        ohjaamassa.Tavallisten rivimiesten kanssa vääntely on ihan turhaa.
        Voisin valaista ehkä tuota Jarskaa käymään siellä ja kokeilemaan..
        Itse olen samaa mieltä tuon Antigrabling touhun kanssa, loputtomiin ei voi vältellä ehkä painia., ainut konsti on saada pidettyä kaveri oikeassa etäisyydessä.
        Silloin lyönti ja potkumaailma voi vielä pelata.
        Monesti vain lyöjät ja potkijat menettävät tämän etunsa , siksi että antautuvat painiin.
        Mutta tottakai jos joutuu painin puolelle menemään
        ei ole mahdollisuuksia jos ei ole painia harjoitellut.
        Kokonaisuuden hallinta on tärkeämpi kuin erikoistua vain johonkin.
        Mutta jos pitkälle mennään, lyönti , potku, torjunta, paini, on yhtä ja samaa "liikettä" joka tulee mielen käytöstä ja siinä tärkeä viejä on keskusta ja tasapaino, kuin myös rentous,.tietysti
        tarvitaan myös tuntemista ja voimaa..
        Pelkkä tekninen vääntäminen ei riitä ,,

        Muhintaa lisää..


      • Bruce Elvis Lee
        Eppu Paranormaali kirjoitti:

        Hei bjj ,sankari.
        Kerro mulle se sali missä treenaat voin kertoa eteenpäin Missä voi käydä vääntelemässä kunnon miesten kanssa.Ja oletko mahdollisesti siellä itse
        ohjaamassa.Tavallisten rivimiesten kanssa vääntely on ihan turhaa.
        Voisin valaista ehkä tuota Jarskaa käymään siellä ja kokeilemaan..
        Itse olen samaa mieltä tuon Antigrabling touhun kanssa, loputtomiin ei voi vältellä ehkä painia., ainut konsti on saada pidettyä kaveri oikeassa etäisyydessä.
        Silloin lyönti ja potkumaailma voi vielä pelata.
        Monesti vain lyöjät ja potkijat menettävät tämän etunsa , siksi että antautuvat painiin.
        Mutta tottakai jos joutuu painin puolelle menemään
        ei ole mahdollisuuksia jos ei ole painia harjoitellut.
        Kokonaisuuden hallinta on tärkeämpi kuin erikoistua vain johonkin.
        Mutta jos pitkälle mennään, lyönti , potku, torjunta, paini, on yhtä ja samaa "liikettä" joka tulee mielen käytöstä ja siinä tärkeä viejä on keskusta ja tasapaino, kuin myös rentous,.tietysti
        tarvitaan myös tuntemista ja voimaa..
        Pelkkä tekninen vääntäminen ei riitä ,,

        Muhintaa lisää..

        Oudon samannäköistä tekstiä tulee Jarilta ja Epulta. Liekö vain erikoinen yhteensattuma?


      • kapu
        Bruce Elvis Lee kirjoitti:

        Oudon samannäköistä tekstiä tulee Jarilta ja Epulta. Liekö vain erikoinen yhteensattuma?

        Varmasti ihan pelkkä yhteensattuma ;-)

        Ei kai jäänyt kuitenkaan epäselväksi, ettei kaverilla hissi aivan yläkertaan kulje.


      • Kone huoltaa hissejä
        kapu kirjoitti:

        Varmasti ihan pelkkä yhteensattuma ;-)

        Ei kai jäänyt kuitenkaan epäselväksi, ettei kaverilla hissi aivan yläkertaan kulje.

        On se kyllä hillitön mies tuo kapu.
        Kapulla ei taida olla edes portaita ensi tasanteelle?
        No hyvä että on saanut kuitenkin tuollaisen mielettömän hienon aivon joka toimii itsestään.
        Ilman minkäänlaista ohjausta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe