Äänen tallennus

Anonyymi

Tapaus 1.
Netissä pyörii YouTube tms video (?) jossa pelkkää puhetta. Miten saan tuon puheen nauhoitettua levylle? Siis pelkkä ääni. Mp3:ksi pakattuna. Millä ilmaisohjelmalla ja mieluiten suomeksi?
Eikä minulla nörttitaitoja ole juurikaan..

Tapaus 2.
Läppärissä Lenovo ThinkPad on W7 32 bit. Haluaisin siirtää nauhurista / levysoittimesta stereovahvistimen kautta musiikkia muistitikulle MP3:ksi. Läppärissä ei ole AUX -liitintää. Voinko ajaa musiikin mikrofoniliitännästä koneelle vai poistuuko toimintasavut?
Kauan (yli 10 v) sitten käytin toisessa (W95) koneessa Audacityä joka toimi jotenkuten nilkuttamalla. Mikä olisi nykyaikainen, helppo ja tietysti ilmainen ohjelma? Editointimahdollisuus plussaa. Suomenkielistä tuskin löytyy?

Kiitos asiallisista neuvoista oikeille osaajille!

12

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jopa meni nörtit hiljaisiksi...

  • Anonyymi

   googleta youtube to mp3

  • Anonyymi

   Etsin sitten netistä ja valitsin sen ilmaisen, tottakai. Panin ohjelman pyörimään. Kun se oli muka tunnin pakannut, jätin koneen käyntiin ja menin nukkumaan. 11 tuntia myöhemmin pakkaaminen oli yhä menossa. Keskeytin, kun ei homma tuntunut toimivan alkuunkaan.
   Tämä on valitettavan yleistä koko tällä alalla, tietokoneohjelmissa. Myydään unelmia ja ihanteita, ostaja saa pelkkää paskaa. Jopa avaruustutkimuksessa - Perseverannan helikopterinkin ohjelmointi vanheni matkan aikana ja nyt se aiotaan ohjelmoida uudelleen, että saataisiin kopteri nousemaan marspinnalta. Jos saadaan... Eikö tuotakaan testattu ennen raketin lähetystä???

   • Anonyymi

    Se on joku ihmisen puolustusreaktio kun ei itse osaa niin syytä epäonnistumisille etsitään muista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on joku ihmisen puolustusreaktio kun ei itse osaa niin syytä epäonnistumisille etsitään muista.

    Sitähän se on. Kun en itse osannut, niin kysyin neuvoa ja sitten toimin neuvon mukaan. Ja toimin ohjelman ohjeen mukaan. Niin sitten se onkin minun syy, kun homma kusi. Sitähän yritit sanoa?


  • Anonyymi

   Tapaus 1:

   Windowsissa on ainakin ennen ruukannut olla Ääninauhuri niminen ohjelma jolla on pystynyt nauhoittamaan melkein mitä hyvänsä ääntä, WAV-muodossa muistaakseni. Vai olikohan joku muu formaatti?

   Sitten saattaa edelleenkin olla jotain Youtube-downloadereita joilla pitäisi olla Youtube-äänien tallennus suhteellisen helppoa.

   Tapaus 2:

   Helpompaa kuin alkaa vanhoja vinyylejä ja kasetteja digitoimaan on lainata kirjastosta (mikäli korona ei estä) vastaavansisältöinen CD-levy ja kopioida musiikki siltä. Tai ostaa sen saman CD:n vaikka kirpputorilta, tms.

  • Anonyymi

   Tietokoneen mikrofoniliitäntään ei tietenkään saa laittaa muuta kuin mikrofonin. Muuten saattaa savutakin.

  • Anonyymi

   Eikös se Audacity ole edelleen täysin käyttökelpoinen (tietenkin uudempi versio kuin sen w95:n)

   • Anonyymi

    Niin ja läppäreissä harvemmin on aux-in liitäntä, ehkä jossakin usb-äänikortissa voi olla sellainen saatavilla? Tai sitten käyttää pöytäkonetta tuohon tarkoitukseen


  • Anonyymi

   Audacity tallentaa äänen

  • Anonyymi

   Laittomia ohjelmia. Suojauksenpurkamiset.

  • Anonyymi

   Tapaus 1.

   Linuxilla voi käyttää youtube-dl -sovellusta tähän tarkoitukseen, ja sen avulla voi erottaa kuvan ja äänen eri tiedostoiksi.

   Tapaus 2.

   Mikrofoniliitäntää voi käyttää tähän tarkoitukseen. Windowsissa ainakin on joskus ollut äänen tallennusohjelma, mutta en tiedä onko enää, mutta jos on, niin se on asentunut samankielisenä kuin käyttöjärjestelmäkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   33
   3210
  Aihe