Aihe

Itsemurhayksiöiden tehtailu

Anonyymi

Kävin juuri katsomassa mahdollista uutta vuokra- asuntoa. 25 neliön asunnossa, Vasta valmistuneessa talossa puolet asunnoista ovat juuri näitä koirankoppeja, 25 neliötä ja sitä pienempiä käytännössä asumiskelvottomia yksiöitä. Asuntoon ei mahdu edes välttämättömimmät kalusteet. Ei paikkaa edes pienelle ruokapöydälle, ja säilytyskaappitilaa on tasan tarkkaan eteisessä sijaitseva kahden oven kaappi josta toinen toimii siivouskomerona. Ei ole olemassa ihmisiä joiden vaatevarasto mahtuu sinne. 25 neliön yksiöön ei mahdu erillistä vaatekaappia jos sellaisen hankkisi, koska asuntoon mahtuu vain sänky kahden istuttava sohva ja sohvapöytä. Edes hyvällä mielikuvituksella ja luovuudella asuntoa ei saa kalustettua ihmisen asuttavaksi.

Vuokra onkin sitten kohtuulliset asumiskustannukset ylittävä törkyhintainen ja vakuus aivan mahdoton sekä kotivakuutus ja kaikki mahdolliset muut kustannukset vaaditaan jotta tähän asumiskelvottomaan yksiöön voisi muuttaa.

Miten tällainen uudisrakentaminen voi olla edes laillista? 25 neliötä ja sitä pienempiä asuntoja ei voi sanoa edes asunnoiksi. Ne eivät kelpaa normaalin ihmisen asunnoksi.

Milloin tämä asuntoperseily pistetään poikki? Tässä leikitään varsinkin köyhimpien ihmisten perustarpeilla. Ihminen ei suomen olosuhteissa voi elää taivasalla, jossain on pakko asua, ja tätä perustarvetta käytetään hyväksi rahan kiilto silmissä ja asuntosijoittajat tahkoavat rahaa. Kohtuuhintaisia asuntoa ei enää ole.

Vaikea ymmärtää ettei asuntojen koolle ole lakisääteisiä määritelmiä miten pieniä asuntoja on lupa rakentaa, varsinkin kerrostaloasumisessa. 20 neliön parvekkeeton riistohintainen yksiö ei ole ihmisen asuttava.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sellaista se on kun asunnot tehdään asuntosijoittajille eikä asukkaille. Eihän noista pikkuyksiöistä kuin häviävän pieni osa mene omistusasunnoiksi, vaan suurimmalla osalla kupataan Kelan asumistukia asuntosijoittajien taskuun, asukkaaksi joku köyhä opiskelija tai työtön.

   Jos haluaa asua mukavasti eikä ole hyvin toimeentuleva, on tasan kaksi vaihtoehtoa. Joko muuttaa maalle, tai sitten etsii kumppanin tai kämppiksen joka jakaa asumiskulut. 50-neliön kaksiossa pystyy jotenkin jo elämään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   372
   8129
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   237
   7257
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   3466