Aihe

RUOTSIN KIELEN LEHTORIN KOULUTUS

Anonyymi

Moi!
Jos haluan ruotsin ja lisäks jonkun muun kielen lehtoriksi lukiossa, niin mihin mun olis kannattanu hakea? Hain nyt yhteishaussa opiskelee yleistä kasvatustiedettä ja ruotsin kieltä. Mutta teinkö oikein?
Voiko musta tulla lehtori lukiossa , jos pääsen vaikka yliopistoon lukee ruotsia ja sit siellä otan ne ” pedagogiset opinnot” . Oon siis kuullut ja lukenut tästä, mut en oo varma, nii halusin tulla tänne kysyy, jos joku osais vastata!! Mikä on siis varmin tapa?
Kiitos vastauksista etukäteen!

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olisi kannattanut hakea opiskelemaan ruotsia ja sitä muuta kieltä, jonka opettajaksi haluat. Kieltenopettajan pedagogiset opinnot tulevat sitten myöhemmin.

   Hait opiskelemaan yleistä kasvatustiedettä ja ruotsia. Voit nyt saada opiskelupaikan vain toisessa. Jos saat opiskelupaikan kasvatustieteessä, tiesi ruotsin lehtoriksi mutkistuu. Ruotsin opinnot olisi parasta saada käyntiin kuitenkin heti, ja mahdollisimman pian uusi opiskeluoikeus humanistiseen tiedekuntaan ruotsi pääaineena.

   Toivotaan kuitenkin, että sinut nyt valitaan ruotsiin mutta ei kasvatustieteeseen.
   Kieltenopettajaksi siis valmistutaan opiskelemalla kieliä, opettajan opinnot tulevat myöhemmin ja ovat eri asia kuin yleinen kasvatustiede, vaikka sitäkin hiukan sisältyy opettajan pedagogisiin oppintoihin.

  • Anonyymi

   Hei,
   Kiitos todella paljon vastauksestasi. Eli nyt oponi on sitten kertonut minulle TODELLA väärin. :)
   Tässä vaiheessa teen niin, että en osallistu Vakava- kokeeseen yhtään, vaan vain ruotsin kielen pääsykokeeseen. Otan sitten sen jälkeen sivuaineeksi jotain muuta. Ja vielä pedagogiset opinnot ohella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   422
   9331
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   8423
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4706