Mikä on feikki

Anonyymi

Mistä tunnistaa feikkiprofiilin? Kuusi merkkiä, jotka kertovat kyseessä olevan huijaus
05.04.2019 13:45 -
Milena Raappana
Esimerkiksi ammattilaisten ottamat kuvat saattavat kertoa huijariprofiilista.

Catfishing eli feikkiprofiililla esiintyminen internetissä on luultavasti kaikille tuttu termi. Joku saattaa ajatella, että tunnistaa helposti feikkiprofiilin, mutta uskomattoman taidokkaita versioita on netti pullollaan. Niihin on helppo haksahtaa. Huijariprofiilien uhreiksi joutuneet ihmiset kertoivat kokemuksiaan Teen Voguen jutussa.

Mistä tunnistaa joutuneensa catfishingin uhriksi. Lue kuusi merkittävää tekijää:

Hän ei vastaa puhelimeen
Usein keskustelu lähtee liikkeelle netissä. Voi olla mahdollista, että puhelinnumeroita vaihdetaan, mutta harvoin feikkiprofiilin luonut ihminen vastaa puheluihin. Voihan profiili olla vaikkapa 25-vuotiaan tytön kasvoilla tehty, mutta kaiken takana onkin 60-vuotias mies.

Hänellä ei ole paljoa ystäviä tai seuraajia sosiaalisessa mediassa
Alaina Leary, 24, teki seitsemännellä luokalla feikkiprofiilin, koska halusi kostaa pojalle, joka oli kohdellut huonosti hänen parasta ystäväänsä. Feikkiprofiili oli pystyssä vain kaksi viikkoa, mutta se opetti hänelle, että seuraajamäärillä ja ystävillä netissä on väliä.

-Tilillä ei ollut paljoa ystäviä ja seuraajia, joten se on yksi tekijä, josta huomaa tulleensa huijatuksi. Tili oli uusi, enkä jaksanut nähdä vaivaa ystävien etsimiseen, Leary selitti.

Feikkiprofiilin sosiaalisen median tilejä kannattaa myös vertailla keskenään, jolloin saa paremman kuvan seuraajamääristä.

Kertomukset eivät ole loogisia
Katelyn Burns, 35, tapasi netissä miehen, jolla oli samat kiinnostuksen kohteet kuin hänellä. Burnsin hälytyskellot alkoivat soida, kun miehen tarinat työstään alkoivat kuulostaa epäloogisilta. Mies sanoi asuvansa Arizonassa, mutta muuttavansa Burnsin kanssa samaan kaupunkiin kuukauden sisällä. Hän oli tulossa avaamaan ison yrityksen toimistoa. Burns kuitenkin asui pienessä rantakaupungissa, joka ei ole ideaali kohde ison yrityksen toimistolle. Mies ei myöskään vastannut Burnsin yksityiskohtaisiin kysymyksiin työstä.

Hän käyttää jonkun toisen kuvia
Google reverse-image haulla pystyy varmistamaan, onko henkilö todella se, joka väittää olevansa. Burns sai varmistuksen feikkiprofiilista hakemalla miehen kuvia hakukoneella. Tuloksena tuli toisen miehen Facebook-tili, jonka ainoassa julkisessa päivityksessä luki ”Tilini on hakkeroitu taas.”

Hän käyttää vain ammattilaisten kuvaamia kuvia
Televisio- ja elokuvatuottaja Bernard Parhamia huijasi feikkiprofiili kuusi vuotta sitten. Tämän jälkeen hän työskenteli Catfish-ohjelman parissa. Hän kertoo, että yksi hälyttävä tekijä on ammattilaisten ottamat kuvat.

-Tavalliset ihmiset ottavat usein suunnittelemattomia kuvia ystävistään ja perheestään sekä itsestään tekemässä päivittäisiä askareita, Parham sanoo.

Myöskin, jos kuvia omasta naamasta ei ole ollenkaan, kannattaa olla varpaillaan.

Hän välttelee kasvokkain tapaamista
Mike Funk, 27, joutui kahdeksannella luokalla huijarin uhriksi. Hän viestitteli Brendan-nimisen pojan kanssa, joka asui ja kävi skeittaamassa samassa naapurustossa kuin Funk. Hän ei kuitenkaan koskaan törmännyt Brendaniin.

-Pyysin häntä mukaan koulun järjestämään lumipäivään, mutta hän kieltäytyi, vaikka hänellä ei ollut koulua. Hän myös asui lähellä paikkaa, jossa järjestettiin suuri lumisota, Funk kertoo.

Brendan osoittautui olemaan Funkin tuttu oikeasta elämästä, joka oli luonut feikkiprofiilin.

Parham kehottaa painostamaan videopuheluun, jos kasvokkainen tapaaminen ei onnistu.
T:Mievaan

104

1453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pyrkiikö joku epäilyttävä tyyppi kaveriksesi Facebookissa? Vaivaavatko trollit Twitterissä? Näin selvität muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä, onko kyseessä feikkiprofiili.

      1. Tee kuvahaku profiili- ja taustakuvasta.

      Facebookissa: Usein feikki paljastuu jo tällä yksinkertaisella tempulla. Kopioi kuvan osoite. (PC-koneilla saat tämän vaihtoehdon esiin klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista nappulaa, maceilla toimii yhdistelmä ctrl klikkaus.)

      Mene Googlen käänteiseen kuvahakuun osoitteessa images.google.com. Klikkaa kameran kuvaa ja liitä kuvan osoite hakukenttään. Google etsii samannäköisiä kuvia, mutta myös versioita samasta kuvasta. Saatat huomata hakutuloksista, että kuva on varastettu vaikkapa jostakin kuvapankista tai muusta sosiaalisen median palvelusta.

      Twitterissä: Voit tehdä käänteisen kuvahaun myös Twitter-kuville, mutta siellä on tyypillisempää, että feikkitilin tai trollin kuvana on jonkinlainen symboli tai Twitterin oma kananmuna, joka tulee kuvaksi niille, jotka eivät lataa omaa kuvaansa palveluun.

      On epäilyttävää, jos tili on luotu eilen ja tänään se jo twiittaa suuria uutisia.
      Vinkki: Toinen vastaavalla tavalla toimiva kuvahaku on Tin Eye. Kannattaa kokeilla myös sitä Googlen lisäksi.

      2. Tarkista, milloin tili on luotu.

      Facebookissa: Tarkista profiilin tiedoista, milloin tili on luotu ja mitä se on sittemmin ehtinyt tekemään. Vaikuttaako siltä, että profiilille on haalittu nopeasti iso määrä epämääräisiä ystäviä?

      Twitterissä: Julkkisten ja poliitikkojen feikkitilit paljastetaan yleensä nopeasti. On epäilyttävää, jos tili on luotu eilen ja tänään se jo twiittaa suuria uutisia.

      Hiljattain Twitteriin ilmaantui "ulkoministeri Timo Soini", joka puhui rallienglantia ja seurasi jostain kumman syystä mittavaa määrää turkkilaisia tilejä. Ulkoministeriö ja Soinin avustajavahvistivat jo samana päivänä, ettei Soini ole Twitterissä.

      Twitteriin ilmaantui ulkoministeri Timo Soini, joka puhui ralllienglantia ja seurasi mittavaa määrää turkkilaisia tilejä.
      Onnistuneempiakin esimerkkejä feikeistä löytyy: "Jörn Donner" ehti kerätä 2000 seuraajaa ja useita mainintoja mediassa ennen kuin joku tajusi kysyä varmistusta Donnerilta itseltään. Donner ihmetteli, mikä on Twitter ja ilmoitti tekevänsä feikistä tutkintapyynnön. Poliisi lopetti tutkinnan kustannussyistä.

      Varo erityisesti julkkisten kuolemista twiittaavia vastikään luotuja tilejä. Tili on saatettu perustaa varta vasten yhtä tiettyä huijausta varten.

      3. Arvioi profiilin sisältöä.


      Facebookissa: Onko käyttäjällä julkisia päivityksiä? Tarkastele, mistä aiheista ne ovat ja ovatko käyttäjän kaverit kommentoineet niitä. Käykö käyttäjä aitoja keskusteluja aitojen ihmisten kanssa? Kommentoiko hän keskusteluja avoimissa ryhmissä?

      Keitä käyttäjä seuraa ja ketkä seuraavat häntä?
      Twitterissä: Minkälaisista aiheista tili tavallisesti twiittaa? Miten usein? Kuinka paljon twiittejä on kertynyt? Onko profiilissa tai twiiteissä mukana paikkatietoja? Millaisista aiheista käyttäjä käy keskusteluja, vai käykö hän niitä ollenkaan?

      4. Analysoi profiilin verkostoja.

      Facebookissa: Paljonko mahdollisella feikillä on kavereita ja vaikuttavatko he todellisilta ihmisiltä? Entä mihin ryhmiin hän kuuluu ja millaisista sivuista hän tykkää?

      Twitterissä: Keitä käyttäjä seuraa ja ketkä seuraavat häntä? Mikä on seurattavien ja seuraajien suhde? Feikkitilit, spämmääjät ja trollit pyrkivät usein seuraamaan suurta määrää tilejä siinä toivossa, että nämä puolestaan seuraisivat heitä.

      • Anonyymi

        Jos profiiĺikuvassa on brandy pullo, silloin on feikki 🦲


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos profiiĺikuvassa on brandy pullo, silloin on feikki 🦲

        Tai jallupullo tai koira😆 tai osoiterivillä eri nimi kuin profiilissa 😉


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai jallupullo tai koira😆 tai osoiterivillä eri nimi kuin profiilissa 😉

        Demari-heikki on feikki----------- Toiset ne takanaan iltoja polttelee........Heikki ei niitä edes rakentelekkaan " Toiset ne ajaa ykkösellä , Heikki vain pakilla köröttelee..........!


    • Anonyymi

      Noil ohjeil mie oon kaikki feikit paljastanut,mut enempää mie en teille uteliaille kerro

      • Anonyymi

        Kerro vaan🙏


      • Ihmeellistä ettet tarkistanu Elämää Tainionkoskella ryhmän tietoja ennen sinne liittymistä :)


    • Anonyymi

      Imatran uteliaat ihmettellee et kuka tääl kirjottellee mut en kerro...

    • Anonyymi

      Nina avautui pääsiäisen kunniaksi😂😂😂

      • En avautunut, olet harhainen.


    • Anonyymi

      Vieläkö anja olet työelämässä vai joko pääsit eläkkeelle? Sinulla oli paljon näitä feikkihahmoja facessa. Oletko viime aikoina tehtaillu lisää?

      • Anonyymi

        Joro tai sitten ainakin yksi lämmin ateria pitää syödä päivässä tai parissa ja silleen sekä myös paljon muuta mielenkiintoista nähdä miten on auennut ja silleen sekä muita valoja kun matkakohde on mahdollista tehdä kyselyjä vastaus tähän kysymykseen korona aikaan sattu toi sydän käskee tai huomenna viikoksi myös homppelit ja Jyrki Katainen saivat alkunsa vuonna uudestaan jos ette olleet tekemisissä toisten ihmisten kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joro tai sitten ainakin yksi lämmin ateria pitää syödä päivässä tai parissa ja silleen sekä myös paljon muuta mielenkiintoista nähdä miten on auennut ja silleen sekä muita valoja kun matkakohde on mahdollista tehdä kyselyjä vastaus tähän kysymykseen korona aikaan sattu toi sydän käskee tai huomenna viikoksi myös homppelit ja Jyrki Katainen saivat alkunsa vuonna uudestaan jos ette olleet tekemisissä toisten ihmisten kanssa.

        Tuntuu pääsiäinen olevan toisille vaikeeta aikaa kun pistää noin sekasin.


    • Anonyymi

      Onko sillä anonyymipalstalla jotain väliä onko joku feikki? Ettehän te tiedä muutenkaan kirjoittaako mies vai nainen.

      • Anonyymi

        Alustuksessa puhutaan Twitterin ja Facebookin feikkeistä. Ei suomi24 palstan kirjottajista.


    • Anonyymi

      Ei ollut Kotkassa lunta,mitä ihmeen nimilistaa Pena julkistaa fb sivuillaan?

      • Anonyymi

        Lista feikkiprofiileista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lista feikkiprofiileista.

        Pendlerin lista 😂😂😂


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pendlerin lista 😂😂😂

        Mielummi Schindlerin lista


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Mielummi Schindlerin lista

        Eiku pendlerin lista on parempi 😂😂😂


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiku pendlerin lista on parempi 😂😂😂

        Ei siel oo mittää listaa vaa nimii ja linkkejä. Mee kattoomaa vai onks esto päällä.


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Ei siel oo mittää listaa vaa nimii ja linkkejä. Mee kattoomaa vai onks esto päällä.

        Mitä ne nimet ja linkit tarkoittavat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ne nimet ja linkit tarkoittavat?

        Ja mitä ne on tehneet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiku pendlerin lista on parempi 😂😂😂

        Onko se oikeasti pendlerin lista vai penderin lista?
        Penderin listasta olen kuullu vaan puhuttavan täällä.


    • Anonyymi

      Nina sanoi että Pena on feikki,se valehtelee hirveästi..ei ole oikea henkilö vaan keksitty hahmo

      • Ai tässäkö sanon niin?
        t.nina
        11.07.2021 09:02
        Kaikki oli vaan tämän törkykirjottaja omaa mielikuvitusta. Sukulaistytöt nyt sattuivat asumaan Kotkassa ja mökillä oli heidän kaikki suku, tyttöjen vanhemmat ja isovanhemmat mukaan lukien.
        Taas pääsi pena vedättämään näitä uteliaita. Anonyymin sairas mieli lähti oikein kunnolla laukalle. No kaikki on tallennettuna ja sitähän tässä on ajettukin takaa.
        Koitahan jo järkiintyä ja lopettaa nää paskapuheet. Ittes teet vaan naurettavaksi ja kaikki jo säälii sinua ja sinun sairaita juttuja.


      • t.nina kirjoitti:

        Ai tässäkö sanon niin?
        t.nina
        11.07.2021 09:02
        Kaikki oli vaan tämän törkykirjottaja omaa mielikuvitusta. Sukulaistytöt nyt sattuivat asumaan Kotkassa ja mökillä oli heidän kaikki suku, tyttöjen vanhemmat ja isovanhemmat mukaan lukien.
        Taas pääsi pena vedättämään näitä uteliaita. Anonyymin sairas mieli lähti oikein kunnolla laukalle. No kaikki on tallennettuna ja sitähän tässä on ajettukin takaa.
        Koitahan jo järkiintyä ja lopettaa nää paskapuheet. Ittes teet vaan naurettavaksi ja kaikki jo säälii sinua ja sinun sairaita juttuja.

        Vai tässäkö?
        "Pena on huijannut teitä koko ajan ja uteliaat uskoo kaiken ja kehittelee niistä ihan mielikuvituksellisia tarinoita. Penalla ei ole edes mökkiä tänä kesänä. Sen voin nyt kertoa teille, huijatut. Hah haa täällä ollaan naureskeltu jo monta kuukautta kun hullut uskoo kaiken mitä joku someen kirjottaa."


      • Anonyymi
        t.nina kirjoitti:

        Vai tässäkö?
        "Pena on huijannut teitä koko ajan ja uteliaat uskoo kaiken ja kehittelee niistä ihan mielikuvituksellisia tarinoita. Penalla ei ole edes mökkiä tänä kesänä. Sen voin nyt kertoa teille, huijatut. Hah haa täällä ollaan naureskeltu jo monta kuukautta kun hullut uskoo kaiken mitä joku someen kirjottaa."

        Turha yrittää puolustella!!Pena paljasti ittensä huijariksi!!Ootko pena toisella nikillä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Turha yrittää puolustella!!Pena paljasti ittensä huijariksi!!Ootko pena toisella nikillä?

        En ole, enkä puolustele. Huomasin vaan, että et osaa lukea tai et ymmärrä lukemaasi.


      • Anonyymi
        t.nina kirjoitti:

        En ole, enkä puolustele. Huomasin vaan, että et osaa lukea tai et ymmärrä lukemaasi.

        Pena on huijari eikä muuksi muutu.Ja olet penan toinen nikki


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pena on huijari eikä muuksi muutu.Ja olet penan toinen nikki

        Olisit tullu Kotkaan silloin kun kutsuttiin kahville, niin olisit tavannu meidät.


      • Anonyymi
        t.nina kirjoitti:

        Olisit tullu Kotkaan silloin kun kutsuttiin kahville, niin olisit tavannu meidät.

        Tullut kotkaan?Kyllä nyt penalla alkaa olemaa sekaisen olevii juttuju....Mikähä huijaus tuokin on...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tullut kotkaan?Kyllä nyt penalla alkaa olemaa sekaisen olevii juttuju....Mikähä huijaus tuokin on...

        Penan kanssa kutsuttiin tämä Anonyymi porukka kahville työpaikalleni. Oli jo kyytikin Penalle järjestetty mutta anonyymit ei uskaltanu näyttää naamaansa.


      • Anonyymi
        t.nina kirjoitti:

        Penan kanssa kutsuttiin tämä Anonyymi porukka kahville työpaikalleni. Oli jo kyytikin Penalle järjestetty mutta anonyymit ei uskaltanu näyttää naamaansa.

        En ihmettele yhtää!!Aika sekasin tuntuu huijari olevan!!Nyt varsikin kun paljasti ittensä huijariks!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ihmettele yhtää!!Aika sekasin tuntuu huijari olevan!!Nyt varsikin kun paljasti ittensä huijariks!!

        Hiton hauskaa on olt kusettaa näit Imatran uteliat. Monet naurut on saanu nauraa HAH HAAA !!!


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Hiton hauskaa on olt kusettaa näit Imatran uteliat. Monet naurut on saanu nauraa HAH HAAA !!!

        Se niistä feikki paljastuksista.Huijausta koko homma.Aarnokii penan mielikuvitusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se niistä feikki paljastuksista.Huijausta koko homma.Aarnokii penan mielikuvitusta.

        Käy soittaa samanimisen ovikelloo Vuoksenniskan torin viereises talos. Ni näät kuka se oikeesti on. 2 talo torikadult laskie. Näi se muistaaksein oli.


      • Anonyymi
        t.nina kirjoitti:

        Penan kanssa kutsuttiin tämä Anonyymi porukka kahville työpaikalleni. Oli jo kyytikin Penalle järjestetty mutta anonyymit ei uskaltanu näyttää naamaansa.

        Muistan melkein saitte sovun aikaiseksi


      • Siin teil riittääkii pähkäilemist seuraaviks vuosiks ja kirjottamist tänne palstalle. Varmaa auttais jos lukis ajatuksel nuo miu aikasemmat viestit ja koittais ymmärtää mitä niis lukkee.


      • Nyt valehtelee tämä Aninyymi, joka ei uskalla esiintyä omalla nimellä täällä.


      • Anonyymi

        Arvasin oikein Pena on Ninan porukan keksimä feikki!


    • Anonyymi

      Kyllä nää laserjetti ja kotkan viikari on kaks eri henkilöö😂😂😂Helposti kyl varmaa luulee samaks ko molemmilla isoratas heittää yhtä paljo😂😂😂

      • Näillä Anonyymi-kirjoittajilla se isoratas vasta heittääkin pahasti.


      • Anonyymi

        Eikö Ninan sivupersoona olekkaan Pena? Olin melken varma että yksi ja sama tyyppi,jutut on samanlaisia!!


      • t.nina kirjoitti:

        Näillä Anonyymi-kirjoittajilla se isoratas vasta heittääkin pahasti.

        *ANONYYMI* joku kuitenkin kohta huomauttaa virheestä.


    • Anonyymi

      FekkiAarno on niin loukkaantunut, että aloitti SoMe sodan Penaa vastaan.

      • Anonyymi

        Korjaus: FeikkiAarno


    • Anonyymi

      Ettei vaan ollut feikkiPena mikä sen aloitti?

      • Voiha se olla et tää SoMe sota alko sillo 2016, ku mie puolustin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustajaa tääl palstal , ku hänt alettii nimitellä törkeillä nimillä ja haukkuu varkaaks.
        Olkoo sit nii, mut taitaa tässäkii ketjus olla mukan niit samoi haukkujii. Heijän elämä meni iha murusiks ku se ryhmä poistu facesta. Ensi haukuttii hänt ja sit ku laitto monelle ihmiselle eston ni sit alettii haukkuu muita sen ryhmän ylläpitäjii ja ryhmän perustajan kavereit.
        Joo kaik on mui syyytä, sovitaa nii jos se helpottaa. Purkakaa vaa kaik patoutumat tääl, se helpottaa :D


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Voiha se olla et tää SoMe sota alko sillo 2016, ku mie puolustin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustajaa tääl palstal , ku hänt alettii nimitellä törkeillä nimillä ja haukkuu varkaaks.
        Olkoo sit nii, mut taitaa tässäkii ketjus olla mukan niit samoi haukkujii. Heijän elämä meni iha murusiks ku se ryhmä poistu facesta. Ensi haukuttii hänt ja sit ku laitto monelle ihmiselle eston ni sit alettii haukkuu muita sen ryhmän ylläpitäjii ja ryhmän perustajan kavereit.
        Joo kaik on mui syyytä, sovitaa nii jos se helpottaa. Purkakaa vaa kaik patoutumat tääl, se helpottaa :D

        Taitaa olla valetta tuokii.Huomioita taas hakee


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Voiha se olla et tää SoMe sota alko sillo 2016, ku mie puolustin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustajaa tääl palstal , ku hänt alettii nimitellä törkeillä nimillä ja haukkuu varkaaks.
        Olkoo sit nii, mut taitaa tässäkii ketjus olla mukan niit samoi haukkujii. Heijän elämä meni iha murusiks ku se ryhmä poistu facesta. Ensi haukuttii hänt ja sit ku laitto monelle ihmiselle eston ni sit alettii haukkuu muita sen ryhmän ylläpitäjii ja ryhmän perustajan kavereit.
        Joo kaik on mui syyytä, sovitaa nii jos se helpottaa. Purkakaa vaa kaik patoutumat tääl, se helpottaa :D

        Joku kirjotti et pena ollu facessa 2015 lähtien ja 2016 jo täysi sota päällä ja täällä jatkanu sitä 5 vuotta.Kertoo aika paljo


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Voiha se olla et tää SoMe sota alko sillo 2016, ku mie puolustin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustajaa tääl palstal , ku hänt alettii nimitellä törkeillä nimillä ja haukkuu varkaaks.
        Olkoo sit nii, mut taitaa tässäkii ketjus olla mukan niit samoi haukkujii. Heijän elämä meni iha murusiks ku se ryhmä poistu facesta. Ensi haukuttii hänt ja sit ku laitto monelle ihmiselle eston ni sit alettii haukkuu muita sen ryhmän ylläpitäjii ja ryhmän perustajan kavereit.
        Joo kaik on mui syyytä, sovitaa nii jos se helpottaa. Purkakaa vaa kaik patoutumat tääl, se helpottaa :D

        Mutta jos se vei kuvat ja lopetti ryhmän ,miksi sitä pitäisi kutsua??


    • Oli kerran Tainionkoski ryhmään haki jäseneksi aikoinaan aika paljon feikkejä, mitä ihmeellisimmillä nimillä. Anonymos Contriputer oli yks mikä jäi mieleen.

      • Anonyymi

        Ja varmaan pahin feikki ja huijari pena.luukkonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja varmaan pahin feikki ja huijari pena.luukkonen

        No ei todellakaan, hän oli ryhmässä yp:nä.
        Tainionkoski ryhmää koskevan sodan aloitti silloinen Imatra ryhmän yp.
        Sitten alkoi minun haukkuminen täällä suomi24 palstalla. Ja samat ihmiset näköjään vieläkin kantavat kaunaa siitä asiasta.


      • Anonyymi
        mari..kivi kirjoitti:

        No ei todellakaan, hän oli ryhmässä yp:nä.
        Tainionkoski ryhmää koskevan sodan aloitti silloinen Imatra ryhmän yp.
        Sitten alkoi minun haukkuminen täällä suomi24 palstalla. Ja samat ihmiset näköjään vieläkin kantavat kaunaa siitä asiasta.

        Penalla taas uusi nikki 😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Penalla taas uusi nikki 😁

        Tämä on minun. Terveisin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustaja Marita K.
        Kirjauduin pitkästä aikaa tänne kun edellisiä kirjoituksiani epäiltiin.
        Tänne kirjoittaa aika moni muukin vanhasta tainion ryhmästä, kaikki ei ole penan kirjoituksia. Hän kirjoittaa aina omalla nimellään, toisin kuin Anonyymit.


      • Anonyymi
        mari..kivi kirjoitti:

        Tämä on minun. Terveisin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustaja Marita K.
        Kirjauduin pitkästä aikaa tänne kun edellisiä kirjoituksiani epäiltiin.
        Tänne kirjoittaa aika moni muukin vanhasta tainion ryhmästä, kaikki ei ole penan kirjoituksia. Hän kirjoittaa aina omalla nimellään, toisin kuin Anonyymit.

        Joo tietenkin on😁Ei mitään epäilystä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo tietenkin on😁Ei mitään epäilystä

        Se on sun oma ongelma.


      • Anonyymi
        mari..kivi kirjoitti:

        Tämä on minun. Terveisin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustaja Marita K.
        Kirjauduin pitkästä aikaa tänne kun edellisiä kirjoituksiani epäiltiin.
        Tänne kirjoittaa aika moni muukin vanhasta tainion ryhmästä, kaikki ei ole penan kirjoituksia. Hän kirjoittaa aina omalla nimellään, toisin kuin Anonyymit.

        Pena jallittaa välillä anonyyminä,sen huomaa kirjoitustyylistä👍


      • Anonyymi
        mari..kivi kirjoitti:

        Tämä on minun. Terveisin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustaja Marita K.
        Kirjauduin pitkästä aikaa tänne kun edellisiä kirjoituksiani epäiltiin.
        Tänne kirjoittaa aika moni muukin vanhasta tainion ryhmästä, kaikki ei ole penan kirjoituksia. Hän kirjoittaa aina omalla nimellään, toisin kuin Anonyymit.

        Etkös sie oo jo sanonu hyvästit?Monta kertaa?


      • Anonyymi

        Muistan ,yksi oli Anonymos selector melkein pahin feikki mitä voi kuvitella,Pena iski sitä pataan 6-0👊


      • Anonyymi
        mari..kivi kirjoitti:

        Tämä on minun. Terveisin Oli kerran Tainionkoski ryhmän perustaja Marita K.
        Kirjauduin pitkästä aikaa tänne kun edellisiä kirjoituksiani epäiltiin.
        Tänne kirjoittaa aika moni muukin vanhasta tainion ryhmästä, kaikki ei ole penan kirjoituksia. Hän kirjoittaa aina omalla nimellään, toisin kuin Anonyymit.

        Pöllitkö kaikki ne kuvat mitä nämä feikit väittää?Ja pistit fb ryhmän pilkkeiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistan ,yksi oli Anonymos selector melkein pahin feikki mitä voi kuvitella,Pena iski sitä pataan 6-0👊

        Tuo pitää paikkaansa,muistan kuin eilisen päivän tuon feikki taistelun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pitää paikkaansa,muistan kuin eilisen päivän tuon feikki taistelun

        Laita linkki taistelu sivulle


    • Anonyymi

      Penaa ja penaladyjä viedään täällä taas kiun kuoriympäriä. Miten voitte olla noin luupäitä?

    • Anonyymi

      Olisi kiva tietää mikä tämä "pena" on naisiaan? Välillä kirjoittelee penana välillä t.ninana ja nyt uusin mari..kiivinä.Seuraava nikki on varmaan terttu.banaani. Mikä tuossa on ideana?

    • Anonyymi

      Täältä löytyi se vanha keskustelu siitä penderin listasta. Onko pender sen listan kirjottaja?

    • Aarno on feikki.

    • Anonyymi

      Pena on Heikki

      • 🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        Pena haluais olla Heikki


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        🤣🤣🤣🤣🤣

        Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa #####
        T.Pikkupena


    • Nostetaas tää keskustelu ylös ku aihe on taas ajankohtane.

      • Anonyymi

        Penan FB tili on feikkitili, kenellä muulla on fb tili jaettu porukan kesken? Penalla ja penan porukalla sama tili, tilillä pelkkiä kopioita, eroaa aika paljon perus fb tilistä joka kertoo tilinhaltian OMASTA ELÄMÄSTÄ,EI KOPIOITA MUIDEN ELÄMÄSTÄ!

        On mahdollista ettei koko penaa ole olemassakaan, tyyppi on jonkin somekiusaamiseen keskittyneen ryhmän mielikuvitushahmo


      • Anonyymi kirjoitti:

        Penan FB tili on feikkitili, kenellä muulla on fb tili jaettu porukan kesken? Penalla ja penan porukalla sama tili, tilillä pelkkiä kopioita, eroaa aika paljon perus fb tilistä joka kertoo tilinhaltian OMASTA ELÄMÄSTÄ,EI KOPIOITA MUIDEN ELÄMÄSTÄ!

        On mahdollista ettei koko penaa ole olemassakaan, tyyppi on jonkin somekiusaamiseen keskittyneen ryhmän mielikuvitushahmo

        Ei se oo feikkitili, se on "trollitili". Siin keskitytää vaa niihi ihmisii jotka alotti tän somesodan jo 2015/ 2016


      • Anonyymi
        Pena.Luukkonen kirjoitti:

        Ei se oo feikkitili, se on "trollitili". Siin keskitytää vaa niihi ihmisii jotka alotti tän somesodan jo 2015/ 2016

        Siehä sanoit et sie alotit sen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siehä sanoit et sie alotit sen

        Pena.Luukkonen
        15.06.2022 14:37
        UUSI


        Mie oon jo mones ketjus kirjottanu et MIE ALOTIN SOMESODAN. Alotin riitelee imatra ryhmän yp:n kanssa mesessä. MIE OON SYYLLINEN JA MINUU SAA SYYTTÄÄ KAIKEST. Ja iha yksinää mie oon tääl palstalkii riijelly tän 6 vuotta. 
Kelpaako


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pena.Luukkonen
        15.06.2022 14:37
        UUSI


        Mie oon jo mones ketjus kirjottanu et MIE ALOTIN SOMESODAN. Alotin riitelee imatra ryhmän yp:n kanssa mesessä. MIE OON SYYLLINEN JA MINUU SAA SYYTTÄÄ KAIKEST. Ja iha yksinää mie oon tääl palstalkii riijelly tän 6 vuotta. 
Kelpaako

        Penan tunnustus tuli siinä


    • Up 🙂

    • Anonyymi

      Vastaus kyselijälle

    • Nostetaan tääkii ylös ku Somekerma nii tykkää näist omist ketjuistaa.

    • Anonyymi

      😂😂😂

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe