velkaantuminen yhteiskunnan syystä

Anonyymi

Kuinkahan paljon on ylivelkaantuneita sosiaaliturvan pettämisen vuoksi? Entiseen aikaan velkavankeuteen joutui ihan kuka vain köyhä, koska yhteiskunta ei huolehtinut kansalaisistaan. Apua ei saanut eikä sitä edes ollut, päinvastoin valtion toimien johdosta myytiin talot ja torpat, jopa lapset ruokkoina rikkaille orjiksi. Oli se meno varsin hurjaa, vasaran alle joutui moni ihan syyttään, aiheeksi riitti vaikka epäonnistunut sato hallan vuoksi tms., onhan näitä surullisia kohtaloita historia pullollaan. Ja elinikä oli kolmanneksen lyhyempi kuin tänään. Viisi-kuusikymppiset kaatuivat hautaan sairaina ja kuluneina. Ja pandemiat jylläsivät.

Nykymaailmassa velkaantuu helposti aika lailla samoista syistä. Firmat kaatuu, tulee työttömyttä, sairauksia ja maksuvaikeuksia, homepommeja ja onnettomuuksia. Koronkiskurit vetävät yli sadan prossan korkokuluja, jolla aiheutetaan talousvaikeuksia lisää ja elämä romahtaa nollille. Normipankit ylenkatsovat ja eivät myönnä lainaa, takuusäätiö samoin, sosiaalista luottoa ei saa koska sitä ei ole riittävästi, ja katastrofi on valmis. Omaisuus myydään voudin suopealla hymistelyllä ala-arvoiseen muutaman tonnin hintaan ja yhteiskunta on jälleen tehnyt oivallisen tulonsiirron köyhältä rikkaan taskuun. Kun kaikki on viety ja terveys on mennyt siinä samalla, yhteiskunnan rattaisiin on jälleen heitetty 100-prossan avustettava kansalainen.
Kelan etuuskäsittelijät saavat töitä ja veronmaksajat lisää painetta verokorotuksiin.
Kauanko valtion niska kestää näin pienessä maassa tätä menoa?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sosiaalitukea kuten toimeentulotukea ei myönnetä ennen kuin omaisuutta on myyty. Akuuttihätään saattaa auttaa kunta tai diakonityö, mutta niiden apu ei auta velkaongelmissa. Jos talousahdingossa elävä joutuu pakkomyymään tavaraa tai kiinteää omaisuutta, siinäkin köyhän omaisuus siirtyy rikkaalle sitten pilkkahintaan. Kun kaikki rahanarvoinen on myyty saadakseen Kelan tukea, tuleekin sitten vouti vasaransa kanssa kiinteän omaisuuden kimppuun ja ajaa perheen pellolle.
      Jos yhteiskunta olisi ottanut kopin heti talousongelmien tultua, koti olisi saattanut säästyä ja ainakin pitää arvonsa ilman julkista häpäisyä.

    • Anonyymi

      Tilanne helpottuu lähivuosina, kun Suomeen saadaan vihdoinkin positiivinen luottorekisteri niin ihmiset eivät pääse enää velkaantumaan holtittomasti. Mieluummin kuolevat sitten vaikka nälkään. Myös luotonantajat saattavat tehdä konkurssin. Bank Norwegianilla on paljon riskilainaa, epäilen että heille on tulossa joskus runsaasti suuria luottotappioita.

    • Anonyymi

      Ei ole yhteiskunnan vika. Vika on yhteiskunnallisesti vaikutusvaltaisissa asemissa olevissa henkilöissä ja järjestöissä. Heidän syytä ollut jo vuosikymmeniä.

    • Anonyymi

      Koko ketjussa on ajatusvirhe, eli se, että yhteiskunnan pitäisi maksaa esimerkiksi työttömäksi joutuneelle pääoman lisäystä. Asumistukea tai toimeentulotukea voi jo nykyisellään saada asuntolainan korkomenoihin. Sen sijaan tukea ei voi saada asuntolainan lyhennyksiin, ne kun kasvattavat suoraan saajan varallisuutta. Yhteiskunta ei taas puolestaan voi kenenkään varallisuutta kasvattaa, eli silta osin asiaan ei ole tulossa muutosta, sellainen toiminta kun olisi perustuslain vastaista.

      Kyllä ihmisen pitää ihan itse ymmärtää realisoida omaisuuttaan kun maksukyky loppuu. Hankkii sitten uutta tilalle kun maksukyky palautuu.

      Kyllä, syrjäseuduilla löytyy paljon kiinteistöjä, joiden markkina-arvo on laskenut verrattuna hankintahetkeen, mutta omistusasuminen on sijoitustoimintaa siinä missä muukin omistaminen, aina voi voittaa, mutta myös menettää.

      Ulosottoon päädytään omien valintojen kautta (niin minäkin tein vuonna 2004 kusahtaneen yritystoiminnan kautta), mutta turha siitä on yhteiskuntaamme syyttää (en syytä minäkään). On toki rankkaa 15 vuotta maksaa palkastaan suuren osan noin 45.000 € viivästyskorot pois ulosoton kautta, mutta kyllä se onnistuu ilman mitään yhteiskunnan tukia, pitää vain käydä töissä ja olla työssään tarpeeksi hyvä. Nyt velattomana on helppo hengittää!

      Eli kannattaa unohtaa vinkuminen ja tehdä itse jotain asioiden eteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe