Uutta venettä

Nykyinen paatti Flipperi 575 on hieman liian suuri omaa käyttöön, eli pienempää paattia haussa.

Kuitenkin neljä ihmistä pitäis kyytiin mahtua, eikä haittaa vaikka olisi ihan kahvalla ohjattava. Osaatteko sanoa mikä on minimi pituus tuollaiselle veneelle? Ettei ole merellä liian pieni, tosin ei vaimoa ja lapsia saa kyytiin jos vähänkin suurempaa aalokkoa.
Kokoluokka myös sellainen että saa vedettyä itse rannalle helpohkosti.
Paatti pelkästään huviajelua varten.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitä tuohon nyt sanoisi... Merelle jo 575 on pari metriä turhan lyhyt ja äkkiä saa hakeutua suojasatamaan. Toisaalta ollaan neljän hengen porukalla parissa päivässä keskikesällä kauniissa kelissä kierretty Nauvosta Saaristomerta (Fårö, Nötö, Trunsö, Flutun, Jurmo, Björkö, Aspö, Konungsskär) 25 heppaisella Terhi 4110:lla ja hauskaa oli. On tuolla Flutunilla (noin 13km Jurmosta kaakkoon) joku hullu käynyt päiväreissun alle kolmen metrin kumijollalla ja 5 hepan peräprutkulla Nauvosta joten asenteesta se on kiinni. Toiselle 30 jalkainen Targa on minimi jolla uskaltaa merelle lähteä. Itse en ohjauspulpetista luopuisi jos vähänkään pidempään pitää ajaa.

  • Anonyymi

   Olen pääosin veneillyt kevyillä 3-4 hengen avoveneillä samalla idealla rantautumisen osalta kun aloittajalla. Veneiden painot ovat olleet noin 100-260 kg ja liukuvien veneiden perämoottorit 8-30 hp. Kevyemmän pään veneet on yleensä ollut helppo vetää rannalle - vähän rannasta riippuen, mutta raskaamman pään veneet jäävät kyllä vetämättä kovin pitkälle. Yleensä varmistan aina kinnityksen puuhun, kiveen tai vaikka viemällä ankkurin maihin hiekkamaastossa riittävän pitkälle - ja usein huomaan että vaikka ylösveto on jokseenkin onnistunut, niin varmistus on ollut tärkeä lisä.

   Itse ymmärsin ohjauspulpetin arvon vasta kun aloin navigoimaan vähän vaativimmilla vesillä ja rupesin säätämään pinnaohjauksen jäykkyyden moottorin valmistajan ohjeiden mukaan, eli vaikka käsi irtoaa kahvalta niin kurssi ei muutu. Tämä jälkimmäinen aiheutti joissakin moottoreissa aikamoista ohjausjäykkyyttä ja alkoi olla rasite pidemmillä matkoilla. Liian löysä ohjaus voi aiheuttaa yllättävän kääntymisen poikittain jos käsi irtoaa kahvalta esim. ajettessa yllättäen aallokkoon. Pulpetin avulla sai paikan plotterille ja muille enemmän tai vähemmän tärkeille laitteille ja varusteille.

   Pulpetin lisäksi kannattaisi kiinnittää huomiota kuinka monelle henkilölle vene on tarkoitettu, ja minkälaiselle kuormalle. Usein henkilön painoksi ajatellaan 75 kg eikä ajatella heillä olevan matkatavaroita. Omat liukuvat veneet ovat olleet neljälle hengelle, ja esim 300 kg:lle. Kilomäärä on joskus ylittynyt, kun henkilöiden paino on ollut huomattava, ja matkalle mukaan on tuotu vielä esim. painavia koiria, raskaita kylmälaukkuja y.m. . Pahimmillaan myös liukuun pääsy on ollut mahdotonta, mutta tietenkin kaikissa veneissäni ei aina ole ollut suurinta sallittua moottoria eikä potkurikaan aina ole ollut optimoitu suurelle kuormalle.

   Jotkut venetyypit ovat puoliplaanaraita, jolla tarkoitan, että varsinaista liukukynnystä niillä ei ole, vaan niihin sopivat hyvin laaja moottorin tehovalikoima, mutta vauhti tietenkin paranee tehon mukana. Tämäntyyppisestä minulla ei ole kokemusta, omat ovat olleet alumiiniveneitä, kokoonsa nähden melko keveitä eikä ole tarvinnut rantautuessa juurikaan huolehtia mahdollista kolhuista, esim melko huoetta olen voinut laitaa veneen puskuun johonkin kalliololoon väliaikaisesti, tai vetää sen kivikkoiselle rannalle.

   Veneen suunnittelukategoria voi myös olla valintaperuste. Itse veneilen
   nykyään C kategorian veneellä, mutta en lähtisi sillä vapaaehtoisesti 2m
   aallokkoon.

   D. Suojaisat vedet (Sheltered Waters).
   Merkitsevä aallonkorkeus alle 0,3 m.
   Käytännössä suojaiset järvet ja rannikolla sisäsaaristo.
   C. Rannikko (Inshore). Merkitsevä aallonkorkeus alle 2 m, eli meillä suurimmat järvenselät ja saaristo.

  • Anonyymi

   Minulla flipperi 510 ja haluaisin 575 flipperin
   Mika Lempiäinen. Sähköposti. Mika.lempi@gmail.com

  • Anonyymi

   Jos pitää saada 4 ihmistä plaaniin kahva ohjattavalla, niin se tarkoittaa "vanhaa" 2-tahti kymppistä ja jotain 4,2..4,7 metristä "vanhaa" käsinlaminoitua kevyttä venettä.

   Tuota kahvaohjattavaa ei ole kivaa ajaa montaa tuntia putkeen. Monen tunnin ajoon tarvitaan ratti. Myös tuulisuoja on kiva monen tunnin ajossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   137
   10122
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   2363
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1245
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1125
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   5
   1042
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   278
   785
  7. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   109
   780
  8. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   89
   768
  9. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   36
   767
  10. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   32
   760
  Aihe