Uutta venettä

Nykyinen paatti Flipperi 575 on hieman liian suuri omaa käyttöön, eli pienempää paattia haussa.

Kuitenkin neljä ihmistä pitäis kyytiin mahtua, eikä haittaa vaikka olisi ihan kahvalla ohjattava. Osaatteko sanoa mikä on minimi pituus tuollaiselle veneelle? Ettei ole merellä liian pieni, tosin ei vaimoa ja lapsia saa kyytiin jos vähänkin suurempaa aalokkoa.
Kokoluokka myös sellainen että saa vedettyä itse rannalle helpohkosti.
Paatti pelkästään huviajelua varten.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä tuohon nyt sanoisi... Merelle jo 575 on pari metriä turhan lyhyt ja äkkiä saa hakeutua suojasatamaan. Toisaalta ollaan neljän hengen porukalla parissa päivässä keskikesällä kauniissa kelissä kierretty Nauvosta Saaristomerta (Fårö, Nötö, Trunsö, Flutun, Jurmo, Björkö, Aspö, Konungsskär) 25 heppaisella Terhi 4110:lla ja hauskaa oli. On tuolla Flutunilla (noin 13km Jurmosta kaakkoon) joku hullu käynyt päiväreissun alle kolmen metrin kumijollalla ja 5 hepan peräprutkulla Nauvosta joten asenteesta se on kiinni. Toiselle 30 jalkainen Targa on minimi jolla uskaltaa merelle lähteä. Itse en ohjauspulpetista luopuisi jos vähänkään pidempään pitää ajaa.

    • Anonyymi

      Olen pääosin veneillyt kevyillä 3-4 hengen avoveneillä samalla idealla rantautumisen osalta kun aloittajalla. Veneiden painot ovat olleet noin 100-260 kg ja liukuvien veneiden perämoottorit 8-30 hp. Kevyemmän pään veneet on yleensä ollut helppo vetää rannalle - vähän rannasta riippuen, mutta raskaamman pään veneet jäävät kyllä vetämättä kovin pitkälle. Yleensä varmistan aina kinnityksen puuhun, kiveen tai vaikka viemällä ankkurin maihin hiekkamaastossa riittävän pitkälle - ja usein huomaan että vaikka ylösveto on jokseenkin onnistunut, niin varmistus on ollut tärkeä lisä.

      Itse ymmärsin ohjauspulpetin arvon vasta kun aloin navigoimaan vähän vaativimmilla vesillä ja rupesin säätämään pinnaohjauksen jäykkyyden moottorin valmistajan ohjeiden mukaan, eli vaikka käsi irtoaa kahvalta niin kurssi ei muutu. Tämä jälkimmäinen aiheutti joissakin moottoreissa aikamoista ohjausjäykkyyttä ja alkoi olla rasite pidemmillä matkoilla. Liian löysä ohjaus voi aiheuttaa yllättävän kääntymisen poikittain jos käsi irtoaa kahvalta esim. ajettessa yllättäen aallokkoon. Pulpetin avulla sai paikan plotterille ja muille enemmän tai vähemmän tärkeille laitteille ja varusteille.

      Pulpetin lisäksi kannattaisi kiinnittää huomiota kuinka monelle henkilölle vene on tarkoitettu, ja minkälaiselle kuormalle. Usein henkilön painoksi ajatellaan 75 kg eikä ajatella heillä olevan matkatavaroita. Omat liukuvat veneet ovat olleet neljälle hengelle, ja esim 300 kg:lle. Kilomäärä on joskus ylittynyt, kun henkilöiden paino on ollut huomattava, ja matkalle mukaan on tuotu vielä esim. painavia koiria, raskaita kylmälaukkuja y.m. . Pahimmillaan myös liukuun pääsy on ollut mahdotonta, mutta tietenkin kaikissa veneissäni ei aina ole ollut suurinta sallittua moottoria eikä potkurikaan aina ole ollut optimoitu suurelle kuormalle.

      Jotkut venetyypit ovat puoliplaanaraita, jolla tarkoitan, että varsinaista liukukynnystä niillä ei ole, vaan niihin sopivat hyvin laaja moottorin tehovalikoima, mutta vauhti tietenkin paranee tehon mukana. Tämäntyyppisestä minulla ei ole kokemusta, omat ovat olleet alumiiniveneitä, kokoonsa nähden melko keveitä eikä ole tarvinnut rantautuessa juurikaan huolehtia mahdollista kolhuista, esim melko huoetta olen voinut laitaa veneen puskuun johonkin kalliololoon väliaikaisesti, tai vetää sen kivikkoiselle rannalle.

      Veneen suunnittelukategoria voi myös olla valintaperuste. Itse veneilen
      nykyään C kategorian veneellä, mutta en lähtisi sillä vapaaehtoisesti 2m
      aallokkoon.

      D. Suojaisat vedet (Sheltered Waters).
      Merkitsevä aallonkorkeus alle 0,3 m.
      Käytännössä suojaiset järvet ja rannikolla sisäsaaristo.
      C. Rannikko (Inshore). Merkitsevä aallonkorkeus alle 2 m, eli meillä suurimmat järvenselät ja saaristo.

    • Anonyymi

      Minulla flipperi 510 ja haluaisin 575 flipperin
      Mika Lempiäinen. Sähköposti. [email protected]

    • Anonyymi

      Jos pitää saada 4 ihmistä plaaniin kahva ohjattavalla, niin se tarkoittaa "vanhaa" 2-tahti kymppistä ja jotain 4,2..4,7 metristä "vanhaa" käsinlaminoitua kevyttä venettä.

      Tuota kahvaohjattavaa ei ole kivaa ajaa montaa tuntia putkeen. Monen tunnin ajoon tarvitaan ratti. Myös tuulisuoja on kiva monen tunnin ajossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe