Aihe

Vaatiiko eri ammattiryhmät erilaisen kohtelun rokotusten suhteen?

Anonyymi

Luin nyt vasta yhden ammattitautijakauman, jossa eri ammattiryhmiin kuuluvat vakavasti koronaan sairastuneet (sairaalahoitoa tarvitsevat) oli luokiteltu riskiryhmiin sen mukaan kuinka suuri prosentuaalinen osa työntekijöistä oli sairastunut . Vakavia tautimuotoja prosentuaalisesti oli potenut rakennusalaan viimeistelyvaiheen työntekijät, eli 0,08% alan työntekijöistä. Opettajat eivät olleet listalla. Myyjistä 0,2%. Kun otetaan huomioon että myyjät ovat ammattiryhmistä suurin ryhmä, eli 130 000 työntekijää ja ko. rakennusalalla on ehkä 40 000 työntekijää, lukumääräisesti vakavasti sairastuneita on karkeasti arvioiden yhtä paljon. Vertailu on kuitenkin vaikeaa, koska työntekijöiden määrien arvioinnissa ja sairastuneiden määrän arvioinnissa ei ole käytetty suoraan samoja ammattiryhmiä. Poliisien, vartioiden ja vanginvartijoiden määräksi on arvioitu 10 000 ja sairastuneisuusprosentti on ollut 0,6%, joten määrä jää lukumääräisesti alhaiseksi, On eri asia arvioida ammattitautiriskiä , verrattuna kuinka suuri ennaltaehkäisytarve on koskien eri ammattiryhmillä . Esimerkiksi sairaanhoitajia ja perushoitajia on yhteensä noin 90 000 ja molempien kohdalla vakavasti sairastuneita on todettu 0,45%, eli todennäköisesti eniten. Toisaalta jos lähdetään spekuloimaan jos koko väestö saadaan melko nopeasti rokotettua ainakin yhdellä annoksella, rokotusten järjestyksellä ei ole suurta merkitystä, muilla suojelutoimilla kylläkin. Opettajat voivat tehdä etätyötä, varhaiskasvatus ei. jne.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kaikista hölmöintä on että terveydenhoitohenkilöstöstä rokotettiin kovalla kiireellä heidät jotka ovat suoranaisesti tekemisissä koronapotilaiden kanssa. Sen jälkeen loput (eli suurin osa) unohdettiin täysin. Nyt kun hallitus on miettinyt tulevaa rokotusjärjestystä kun riskiryhmät on rokotettu, terveydenhoito- ja sosiaalialan työntekijät poistettiin listauksesta kokonaan. Eli kun kaikki muut erityisryhmät on rokotettu ja aloitetaan tavallisten ihmisten rokottaminen ikäjärjestyksessä, niin vasta sitten rokotetaan mm. lääkärit, hoitajat, opettajat, lastentarhahoitajat tavisten mukana.

   Kun siis menet vaikkapa jonkin pikkusairauden vuoksi terveyskeskukseen, sinua hoitavat rokottamattomat työntekijät, vaikka luulit että he olisivat saaneet rokotuksen ensimmäisenä. Muista ottaa mukaan teholtaan paras mahdollinen FFP2 tai 3 maski ettet saa tartuntaa, niin olen tehnyt minäkin koko ajan.

  • Anonyymi

   Yhtä kaikki, tämä on niin salamyhkäistä puuhaa ja salailua ollut, että me emme koskan tule näitä rokotteita ottamaan. P irullista median puolen sensurointiakin, ei voi todella luottaa, kun selkeästi valehtelevat. Missä on lehtimiesten ylpeys, myyt rahalle!

   Jos joku on vielä kuin koira, että istuu kiltisti ja antaa tassua, että saa makupalan eli ihmisille on tarjottu donitseja jo maailmalla jos otat rokotuksen!!!!!!!!!!!!!
   EIKÖ HAISE MIKÄÄN ? NÄINKÖ PIENESTÄ IHMINEN ON VALMIS MYYMÄÄN VAIKKA TAIVASOSUUTENSA??
   Kyllä näitä kuulemma riittää, sieluttomia maskin kantajia, se yhdessä median aivopesun kanssa vie vapauteen vasta kun ihmisistä on saatu kiristettyä se 70%
   rokotuksen ottajia. Kyllä vanha polvi kääntyy haudoissaan kun katselee tätä hulluutta.
   Johonkin myymäläänkin Uudenmaankadulla maskipakko. Asiakas näkyi tulevan punaisena ulos ja lähti Kallioon toiseen vastaavaan kauppaan. Siitä vaan, kun ei asiakkaat kiinnosta. Luulotautisia on paljon ja pelkäävät kohta omaa varjoaankin.

  • Anonyymi

   Rokotustarve eri ammattiryhmien kesken tulisi arvioida useammasta näkökulmasta käsin. Esimerkiksi sairaanhoitajat, lääkärit ym. sekä altistuvat muita useammin että heidän terveys vaikuttaa myös suoraan potilaiden hyvinvointiin. Sairaanhoitajat ja perushoitajat ovat myös hyvin suuri ammattiryhmä, joiden vakava sairastuminen vaatii myös paljon hoitohenkilökuntaa. Poliisit, vartijat , sairasautojen kuljettajat ym. ovat pieni , mutta tärkeä ammattiryhmä, joiden ammattitaito ei ole heti korvattavissa. Em. ammattiryhmät eivät aina voi itse edes suojautua muulla tavoin kuin rokotusten avulla. Toisaalta sotehenkilökunnasta puhutaan yhtenäisenä ammattiryhmänä. Kuitenkin esim. sosiaalilautakunnat, kela ym. ovat jo pitkään pitäneet ovensa kiinni ja heidän kanssaan asioida voi ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla.
   Myyjät, jos otetaan vielä sijaiset, osa-aikaiset ja harjoittelijat ovat hyvin suuri ammattiryhmä. Myös heidän pitää pysyä terveenä, sillä ihmisten on syötävä joka päivä ja he ovat suuri ehkä suurin ammattiryhmä, maski ja pleksi suojaa jossakin määrin, jos niitä käytetään, ainakin lieventää tartuntoja. Minä pidän oikeutettuna, että sekä myyjät että asiakkaat käyttävät maskia. En halua asioida kaupassa, jossa asioi maskittomia asiakkaita tai liikkeen kassa ei ole suojattu eikä käytä suojaa. Työturvallisuuslaki velvoittaa työntekijöiden suojaamista mahdollisuuksien mukaan käytössä olevien keinojen avulla. KUitenkin asiaa tulee trakastella useammasta näkökulmasta. Näkökulmat ovat joka tapauksessa 1. työnantajan näkökulma, 2. työntekijän näkökulma, 3. nk em. ammattiryhmien kanssa lähietäisyyttä vaativien "asiakkaiden" näkökulma. 4. yhteiskunnan näkökulma, 5. taloudellinen näkökulma.

  • Anonyymi

   Ei, ketään ei kannattaisi pistellä myrkkypiikeillä. Syöpää tuosta saadaan ja kuolemia vain.
   Turhat kalliit testit pois, maskit pois ja rokotteille kielto äärimmäisen vaarallisiksi luokiteltuina myrkkyinä.
   Kansa voi osin vielä pelastua, rokotetuilla voi kyllä tulla ikäviä kokemuksia lähivuosina. Tuo on ihmistesti - eläimet eivät ota enää - kuolivat testeihin.

   • Anonyymi

    Yllä olevat rokotusten ja maskien totaaliset kieltäjät voitaisiin tuomita liiallisena kansan kiihottajina. He eivät ota vastuuta itsestään, saati lähimmäisistään ja yhteiskunnasta. Rokotuksista saa meidän maan lain mukaan kieltäytyä, mutta minä kiitän asiallisesta tiedottamisesta sekä vastuussa olevia lääkäreitä että mediaa. Tiedottamisen pohjalta voi tehdä omat arviot ja päätökset. Ainakin minä, koska olen koulutettu ja ymmärrän mistä puhutaan ja keitä tiedotteet kulloinkin eniten koskevat ja koskettavat. Meidän tiedottajat ovat riippuvaisia siitä, mitä ja miten asiat heille tiedotetaan. Kautta koko yhteiskunnan historian taudeista on selvitty siksi, että niiden ehkäisemiskesi on ollut pakko tehdä uusia tutkimustapoja. lääkkeitä ja rokotteita. Joidenkin on ollut pakko olla ensimmäisiä, joiden avulla ja kautta saadaan tietoa tehokkuudesta ja haittavaikutuksista. Tiedämme nyt miten poliosta ja tubista selvitään, mutta alku niidenkin kohdalla oli hankalaa. Hiv:n odotettiin heti tepsivää rokotetta, kun se todettiin 1983 ja löydettiin virus sen aiheuttajaksi. Täysin tehokasta rokotetta ei ole vieläkään, mutta lääkkeitä on kehitetty, testimenetelmiä kehitetty ja erilaisia rokotuksia, jotka tukevat hoitoja, mutta ei estä tartuntoja vieläkään ihan kokonaan. Kun kondomia mainostettiin, jotkut väittivät sen tehon olevan 100%. Näin ei ollut eikä ole vieläkään, mutta kondomi on ainoa ja paras tapa ehkäistä, selibaattia ja yksiavioisuutta lukuun ottamatta. Niin nytkin koronan suhteen maski vastaa hiv:n kondomia ja etäisyys selibaattia tai yksiavioisuutta, kunnes rokotteiden joukosta löytyy turva ja varma tuote ja pääsemme elämään normaalia arkea.


  • Anonyymi

   Tämä mielipiteeni sisältää yhden lukemani oletettavasti faktan, josta olen tehnyt päätelmiä, joten saatan olla hakoteillä!

   Parin vuoden takaisesta Tieteenkuvalehdestä luin, että oli tutkittu, mikä tekee toiset lähes immuuneiksi flunssalle ja toiset sairastuvat flunssaan helposti. Ero oli telomeerien pituuksissa. Fakta oli tässä.

   Telomeerit ovat kappaleita, joita on DNA:n päissä. Telomeerit lyhentyvät solujen jakaantumisen kautta. Solun toiminta häiriintyy, kun telomeerit ovat lyhentyneet riittävästi, jolloin ihminen ikääntyy, sairastuu ja kuolee. Nk. biologinen ikä ja kronologinen ikä eivät kulje yksi yhteen, vaan ihmisten välinen biologinen ikääntyminen vaihtelee huomattavasti. Telomeerien lyhenemisnopeus korreloi käänteisesti maksimaaliseen elinikään.

   Itselleni tuli mieleen, että jos sama kuin flunssaan pätee koronaankin, niin silloin hieman herkempiä tartunnan saamiseen tai vaikeaan tautiin olisi ihmisillä, jotka ovat iäkkäitä tai ennenaikaisesti vanhentuneita. Molemmissa tapauksissa telomeerit ovat liene lyhemmät kuin ihmisillä keskimäärin. Voisi ajatella, että rakennusmiehet ovat ehkä biologisesti nuorekkaampia kuin kaupan alan ihmiset, ja vaikean koronamuodon ero johtuu siitä. Ei siis työympäristöstä, vaan ihmisen henkilökohtaisesta ominaisuudesta. Sama tekijä, mikä vaikuttaa ammatinvalintaan, voi vaikuttaa sairastavuuteenkaan. Heiveröinen sairaalloinen ihminen tuskin hakeutuu rakennustyöhön, mutta voi pärjätä vaikkapa kaupan alalla.

   Joka tapauksessa minusta nuo vakavien tautimuotojen prosenttiosuudet ovat kuitenkin pieniä, vaikka niissä onkin eroa. Eli kääntäen suurin osa ihmisistä on pärjännyt ja toipunut hyvin. Korona ei ole mikään HIV tai ebola tai mustasurma, vaikka se onkin vaikuttanut maailmaan suuresti.

   • Anonyymi

    pelottelun vuoksi tästä "koronasta on tullut niin suuri maailmalla !


   • Anonyymi

    Joka tapauksessa kaikkien ammattiryhmien kohdalla myös ikä on suuri vaikuttaja tekijä, koskien taudin vakavuutta. Toinen suuri tekijä on ympäristö. Rakennusmiehet tekevät töitä raskaissa ja vaikeissa, kylmissä tai kuumissa olosuhteissa usein melun ja saasteen keskellä ja vielä peläten vakavia työtapaturmia. Työpäivää ei niin vaan keskeytetä, vaikka oireita olisikin. Kun vielä mukaan tulee oma henkilökohtainen geenien määräämä immuniteetti tai omat aikaisemmat ehkä krooniset sairaudet, ei tapauksia ole helppo yleistää. Ammattitautia ja riskejä arvioidessa ei oikeastaan voi ottaa huomioon kuin ikä ja työn vaativuus ja ympäristöolosuhteet. Tutkimusten mukaan lisäsaasteet lisäävät koronataudin vakavuutta, pöly tomu ja siitepöly keuhkojen osalta jne. Lisäksi esimerkiksi rokotusjärjestystä arvioitaessa, tulisi pohtia onko ko. ammatissa mahdollista toimia muulla tavoin tarttuvuuden vähentämiseksi. Esimerkiksi monissa kouluissa on työtilat jo ennestään ahtaat ja oppilaiden pulpetit toisissaan kiinni ja opettajaankin välimatkaa 0 metriä. Koulutuntien vuorottelu vähentää riskejä, joko vuoropäivät tai esim. omassa lapsuudessani oli isojen kuntien kouluissa aamu- ja iltavuorot erikseen jne. Myymälöissä voisi osan ostoksista noutaa valmiiksi pakattuina ja pienemmällä joukolla. Mielestäni ei kaikkia muita mahdollisuuksia kuin kokonaan kiinni ja etätyö ole tarpeeksi pohdittu alakohtaisesti. Liikuntaa voisi opettaa yksityisesti netin kautta, samoin musiikkia ja kuvaamataitoa, No jos rokotukset saadaan pian ei suuriin muutoksiin ole enää tarvetta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joka tapauksessa kaikkien ammattiryhmien kohdalla myös ikä on suuri vaikuttaja tekijä, koskien taudin vakavuutta. Toinen suuri tekijä on ympäristö. Rakennusmiehet tekevät töitä raskaissa ja vaikeissa, kylmissä tai kuumissa olosuhteissa usein melun ja saasteen keskellä ja vielä peläten vakavia työtapaturmia. Työpäivää ei niin vaan keskeytetä, vaikka oireita olisikin. Kun vielä mukaan tulee oma henkilökohtainen geenien määräämä immuniteetti tai omat aikaisemmat ehkä krooniset sairaudet, ei tapauksia ole helppo yleistää. Ammattitautia ja riskejä arvioidessa ei oikeastaan voi ottaa huomioon kuin ikä ja työn vaativuus ja ympäristöolosuhteet. Tutkimusten mukaan lisäsaasteet lisäävät koronataudin vakavuutta, pöly tomu ja siitepöly keuhkojen osalta jne. Lisäksi esimerkiksi rokotusjärjestystä arvioitaessa, tulisi pohtia onko ko. ammatissa mahdollista toimia muulla tavoin tarttuvuuden vähentämiseksi. Esimerkiksi monissa kouluissa on työtilat jo ennestään ahtaat ja oppilaiden pulpetit toisissaan kiinni ja opettajaankin välimatkaa 0 metriä. Koulutuntien vuorottelu vähentää riskejä, joko vuoropäivät tai esim. omassa lapsuudessani oli isojen kuntien kouluissa aamu- ja iltavuorot erikseen jne. Myymälöissä voisi osan ostoksista noutaa valmiiksi pakattuina ja pienemmällä joukolla. Mielestäni ei kaikkia muita mahdollisuuksia kuin kokonaan kiinni ja etätyö ole tarpeeksi pohdittu alakohtaisesti. Liikuntaa voisi opettaa yksityisesti netin kautta, samoin musiikkia ja kuvaamataitoa, No jos rokotukset saadaan pian ei suuriin muutoksiin ole enää tarvetta

    Tuo porukalla tai ainakin pariskunnan kahdestaan ostoksilla käynti on tarpeetonta - vai onko. Kun lähdetään kauppaan, isäntä tarvitaan autokuskiksi, mutta emännän on tehtävä ostokset (eihän sitä voi luottaa miehelle). Molempien on kuitenkin mentävä kauppaan koska isäntä työntelee kärryä, maksaa ostokset ja kuskaa ne autoon.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   375
   8423
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   240
   7527
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   3816