Aihe

Suljetulla

Anonyymi

Heräsin uuteen aamuun suljetulta, kun hoitaja tuli avaamaan verhot ja ravistelemaan hereille. Nousin pian ja puin ylleni.
Olohuoneessa jo muut lapset katselivat televisiota ja aurinko paistoi pihalla kirkkaasti. Rutiinit olivat jo tutut. Menimme aamupalalle 8.00 ja ensimmäiset saivat jo paniikkikohtauksia. Yhdelle tuotiin NutriDrinkkejä, koska ei saanut mitään alas.
Lääkkeet jaettiin ja pian en enään taas tuntenut mitään.
Odotin huoneessani että pääsisin jokapäiväiselle ulkoilulleni ja luin kirjaa. Huoneeni ovi täytyi olla koko ajan auki ja hoitaja valvoi kaikkea tekemääni. Se kuulostaa kyllä kauhealta mutta siihen tottuu. Kello 11.00 yksi poika on kiljunut huoneessaan ja me muut lähdimme pihalle. Mukanamme oli pillimehuja ja mehujäitä. Puimme kenkiä jalkaan eteisessä ja odotimme ovella että hoitaja tulisi avaamaan sen. Hississä oli edelleen se sama haju joka häiritsi minua joka kerta kun siitä menin. Astuin kellariin ja kävelin jo portaita päin. Muut tulivat vielä perässäni. Odotin hoitajaa avaamaan ovea, ja kun viimein pääsin pihalle olin taas siinä aidoitetussa, tyhjässä pihassa. Pyysin koripallon mutta senkään kanssa ei tuntunut enään hyvältä. Itkin viime yönä silmät päästäni ja sain unta vasta viideltä. Olin väsynyt ja peloissani, ”mitä nyt tapahtuu”.
Kysyin hoitajilta että mikä päivä nyt on ja kukaan ei vastannut. Huoneessani avasin radion ja menin sänkyyn lukemaan kirjaa. Siitäkään ei tullut mitään sillä mietin vain miten parhaalla ystävälläni menee. Vanhempani tulivat käymään vihdoin ja kertoivat että hänen isänsä kuoli viikko sitten. Pyysin että voisin soittaa hänelle mutta en saanut.
Menin yhteiseen tilaan ja kuuntelimme yhdessä musiikkia, pelasimme Unoa kunnes oli aika lähteä suihkuun. Oven täytyi olla sielläkin auki. Olin kauhean epävarma ja pelkäsin että joku tulee katsomaan. Minulla ei ollut mitään. Kaikki hajotti ja romahdin kaikesta. En pysynyt kasassa jos en vetänyt koko aikaa lääkkeitä ja ainoa toive oli vain päästä pois. Lopetin syömisen viikoksi kunnes minut siihen pakotettiin. Vanhempani eivät tuntuneet ymmärtävän.
Lopulta pääsin pois sieltä.
Palasin osastolle takaisin kuukauden päästä mutta siellä oli hieman rennompaa. Olen tyytyväinen tämänhetkiseen elämääni laitoksessa, mutta ongelmani ovat edelleen vahvoja. Toivon että lääkitykseni auttaisi nyt.

-teksti liittyy omiin kokemuksiini-

Mitkään ongelmat ei oo liian pieniä siihen että niistä voisi puhua. Niistä voi tulla liian isoja jotka voi johtaa johonkin shokeeraavaan. Pitäkää huolta itsestänne <3

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo loppu oli hyvä, kun kirjoitit, että mitkään ongelmat ei ole liian pieniä.

   Kukaan ei voi määrittää toisen puolesta, onko joku ongelma sille toiselle iso vai pieni.
   Me koemme kaiken eri tavoin, ja jokaisella on oikeus puhua pienemmästäkin.
   Pienestä on hyvä aloittaa puhuminen, ettei ongelma(t) paisu liian isoksi.

   Kiva kun kirjoittelit tuntojasi, sekin varmaan helpottaa.
   Koita jaksella.

  • Anonyymi

   Kiitos kirjoituksestasi. :) Jäin miettimään lähinnä, onko lääkkeistä ehkä enemmän haittaa kuin hyötyä. Psyykenlääkkeillä on paljon vakavia sivuvaikutuksia ja kehittyville nuorille aivoille etenkin. Oletko saanut mitään terapiaa?

   • Anonyymi

    En ole enää nuori, keski-iän jo ylittänyt.
    Lääkkeistä mulla on kokemusta reilut 20 vuotta, nyttemmin en ole enää käyttänyt lainkaan lääkitystä.

    Lääkitys on mun mielestä aika henkilökohtainen juttu, en voi sanoa kenellekkään, että käytä tai älä käytä.
    Omalla kohdallani meni koko nuoruus ja nuori aikuisuus osittain pilalle lääkkeiden ja päihteiden sekakäytöstä. Tosin elämän- ja elintapani olivat sellaiset, joista ei muuta voinut aiheutua ku haittoja.

    Mä en ole ikinä ollut missään varsinaisessa terapiassa. Sairaaloissa ollessani takavuosina, oli jonkinlaista terapiaa, lyhytkestoisia olivat.
    Toisaalta olen sitä mieltä, että joillekin joku kunnon psykoterapia voi olla ihan hyvä juttu.
    Mutta siihen on itse panostettava kunnolla, ettei siitä tule sellaista pakkopullaa.

    Kirjoitit lääkkeiden haitoista ja sivuvaikutuksista, ja kyllähän niillä niitäkin on.
    Jos sulle annetaan jotain lääkettä siellä osastolla, mistä mahdollisesti tulee jotakin haittaa, niin kerro siellä heti reilusti henkilökunnalle miltä tuntuu.
    Tiedän, että sairaalassa yleensä lääkitään potilaita, mutta nykyään lääkkeissäkin on valtavasti vaihtoehtoja, eli varmaan löytyy sellainen, jossa on mahdollisimman vähän sivuvaikutuksia.

    Saanko kysyä ( ei oo pakko vastata ), minkä takia oot osastolle joutunut?
    Onko ollut pahakin tilanne?


   • Anonyymi

    terapia on alkamassa :) mulla vielä etitään sopivaa
    lääkitystä mutta nyt on aika hyvä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    terapia on alkamassa :) mulla vielä etitään sopivaa
    lääkitystä mutta nyt on aika hyvä!

    Kiva kuulla, tai siis lukea, että sulla menee jo paremmin.
    Tsemppiä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   8337
  2. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   8301
  3. Oho! Vappu Pimiä yllättäen myös Kokkisota-juontajaksi - Sikke Sumari pois äkillisestä syystä

   Maajussille morsian, TTK ja nyt myös Kokkisota. Pimiällä riittää vientiä... https://www.suomi24.fi/viihde/oho-vappu-pimia-yllattaen-myos-kokkisota-juo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   4404
  4. Kaikki kuorma-autot joista ei näe oikealle sivulle, on laitettava ajokieltoon.

   Selvä rakenteellinen vika. Vika on ollut vuosikymmeniä tiedossa. Mitä ovat tehneet autotehtaat ja autojen katsastajat? Aluksi pitää poistaa oikeanpuo
   Maailman menoa
   90
   2186