Aihe

Tutkimus: Kasvissyöjät ovat onnettomampia kuin lihansyöjät

Anonyymi

Mielenterveysongelmat ovat brittitutkimuksen mukaan todennäköisempiä kasvissyöjillä. Tutkimuksen mukaan henkilöt, jotka jättävät lihan ruokavaliostaan kokonaan pois, sairastuvat masennukseen lähes kaksi kertaa todennäköisemmin verrattuna lihansyöjiin. Journal of Affective Disorders -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan tämä johtuu mitä luultavimmin vitamiini- ja mineraalipuutoksista, jotka vaikuttavat negatiivisesti mielialaan. Mitä kauemmin tutkimukseen osallistuneet olivat olleet kasvissyöjiä, sitä todennäköisemmin heillä todettiin masennus.

Kasvissyöjät eivät saa ruoastaan B12-vitamiinia eli kobalamiinia, jonka puutoksella on merkittävä yhteys masennukseen. Täysin kasvisruokavaliota noudattavien tulisikin nauttia vitamiinilisää, sillä B12-vitamiinia esiintyy luontaisesti merkittäviä määriä vain eläinkunnasta peräisin olevissa elintarvikkeissa, kuten lihassa, kalassa ja maidossa.

Vegaaneista hieman yli puolet kärsii brittilehtien mukaan kobalamiinin puutteesta, maitotuotteita ja kalaa nauttivista noin 7 prosenttia.

Lisäksi kasvissyöjien ruokavalioon kuuluu tavallista enemmän pähkinöitä, jotka sisältävät omega 6 -rasvahappoja. Omega 6 -rasvahappoja ei tulisi nauttia liikaa, sillä sen uskotaan esimerkiksi lisäävän riskiä sairastua mielenterveysongelmiin.

Tästä voi päätellä, että vitamiinit kannattaa ottaa, mutta vähentää hieman pähkinöiden nauttimista.

Mahdollisia muita syitä syy kasvissyöjien madaltuneeseen mielialaan saattavat olla raudan puute tai kasviestrogeenin suuri määrä. On my;s mahdollista, että masennus on alun alkaen ollut alku kasvisruokavalion suosimiselle.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mä taas olin ennen vegaaniksi ryhtymistäni tosi masentunut ja ahdistunut, kun vuokseni aiheutettiin eläimille kärsimystä. Nykyään syön myös huomattavasti monipuolisemmin, kuin silloin 20- vuotta sitten. Ilmastoahdistuksestakaan ei ole tietoa, kun tiedän, että olen tehnyt minkä voin. Vitamiinit b12 ja D, sekä jodin kaikki kyllä nykyään tietävät ottaa purkista. Pähkinöitä söisin myös paljon enemmän mielellään, mutta kun ovat kalliita.

  • Anonyymi

   Kobalmiinin eli kuparin syönnin kanssa tulee olla äärimmäisen varovainen, se om raskasmetalli jota mm.käytetään arseniikin tekoon, joten liikaa sitä ei pidä purkista napostella kuten ei mitään raskasmetalleja,

   • Anonyymi

    Mistä purkista sitä kuparia sais? Lisäravinteet on mulla muovipurkissa tai läpipainopakkauksissa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   289
   8959
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   304
   7843
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   4592