Aihe

Tutkimus: Kasvissyöjät ovat onnettomampia kuin lihansyöjät

Anonyymi

Tutkimuksen mukaan henkilöt, jotka jättävät lihan ruokavaliostaan kokonaan pois, sairastuvat masennukseen lähes kaksi kertaa todennäköisemmin verrattuna lihansyöjiin. Journal of Affective Disorders -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan tämä johtuu mitä luultavimmin vitamiini- ja mineraalipuutoksista, jotka vaikuttavat negatiivisesti mielialaan. Mitä kauemmin tutkimukseen osallistuneet olivat olleet kasvissyöjiä, sitä todennäköisemmin heillä todettiin masennus.

Kasvissyöjät eivät saa ruoastaan B12-vitamiinia eli kobalamiinia, jonka puutoksella on merkittävä yhteys masennukseen. Täysin kasvisruokavaliota noudattavien tulisikin nauttia vitamiinilisää, sillä B12-vitamiinia esiintyy luontaisesti merkittäviä määriä vain eläinkunnasta peräisin olevissa elintarvikkeissa, kuten lihassa, kalassa ja maidossa.

Vegaaneista hieman yli puolet kärsii brittilehtien mukaan kobalamiinin puutteesta, maitotuotteita ja kalaa nauttivista noin 7 prosenttia.

Lisäksi kasvissyöjien ruokavalioon kuuluu tavallista enemmän pähkinöitä, jotka sisältävät omega 6 -rasvahappoja. Omega 6 -rasvahappoja ei tulisi nauttia liikaa, sillä sen uskotaan esimerkiksi lisäävän riskiä sairastua mielenterveysongelmiin.

Tästä voi päätellä, että vitamiinit kannattaa ottaa, mutta vähentää hieman pähkinöiden nauttimista.

Mahdollisia muita syitä syy kasvissyöjien madaltuneeseen mielialaan saattavat olla raudan puute tai kasviestrogeenin suuri määrä. On my;s mahdollista, että masennus on alun alkaen ollut alku kasvisruokavalion suosimiselle.

https://www.is.fi/terveys/art-2000005322785.html

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kasvissyöjissäkin on hyvin monenlaisia ihmisiä.

   En ala lukemaan tutkimustasi. Onko se vertaisarvioitu? Onko muita tutkimuksia, joiden tulokset viittaavat samaan suuntaan? Onko tutkimuksessa huomioitu syy - seuraus -suhteen suunta? Nimittäin vaatii tietynlaista luoteenlaatua olla ehdoton. Sama persoonallisuudenpiirre voi näkyä muillakin elämänalueilla.

   Tosin ehdottoman vastakohdat eli täysin holtittomat eivät ole onnellisia hekään. Vai ovatko mielestäsi 200 - 600 -kiloiset sairaalloisen ylipainoiset roskaruokaa erikoisvahvistetulla sängyllä sisäänsä lappovat ihmiset terveitä? Hehän suostuvat syömään aivan kaikkea - paitsi ei vihanneksia. Amerikan upea ruokapolitiikka on saanut aikaan nämä ihmisraadot.

   Liha ei muuten ole elimistölle välttämätön tuote. Maapallolla elää paljon ihmisiä, joilla on vähän tai ei lainkaan varaa syödä lihaa. Monissa kulttuureissa tai uskonnoissa lihaa ei syödä. Päteekö tutkimustuloksesi siis yhtälailla Afrikan maissa kuin Intiassakin? Myös USA:ssa on uskonnollisia lahkoja, jotka ovat kasvissyöjiä. Kuten adventistit. Ja he ovat terveempiä ja pitkäikäisempiä kuin valtaväestö.

  • Anonyymi

   Suomen oloissa kasvis syonti pakottaa meidät antautumaan 2 pv sodan tullen,
   Jos lihan, maidon,munien kysyntä laskee, sen seuraus on
   Lehmien tappaminen, kanojen lopetus
   Ja kun soija ja palmuöly (jota world economic forum käski kasvattaa voin sijalle)
   Laivat ei kulje kalingradista ylöspäin sodan aikana.

   Emme saa mistään rypsi ölyäkåän, koska puristimet ja kuljetus ei toimi ainakaan sähköautot kun sähköverkko katkaistaan sodassa ensimmäisenä,

   Jos siirrymme maailman hallituksen ja sen viher piipertäjien mukana lehmän tappokampanjaan, ja sähköautohin, se on kuolin isku suomesta.

   Lehmä lypsää maitoa ja voita ilman sähköä, syö ja märehtii ja kun taloyhtiöiden lämmitys ei toimi, voimme muuttaa pakkaella lehmien taloon, eli navetan lämpimään,
   Sillä sota aikana jokainen ehakoidaan puulämmitys taloon
   Tai lehmien massalla lämmitettyyn nabettaan, joka estää meitä kuolemasta silloin kun ei ole sähköjä ja on sota ja meret on täynnä sota laivoja ja varastavat kaikki ruoka laivat sotilaiden ruuaksi.
   Vihervasemmistolaisuus on itse murha, sillä sähköauto tuottaa niin paljon lataus aikana ydinjätettå ja maassamme tuelee olemaan rosatomeja joka niemen notkossa ja sota aikana rosatom pysäyttää sähkön tuotannon ja laskee ydin säteilyn naamallemme,
   Eli polttomoottori on paljon ympäristöystävällisempi kuin sähköauto.

   Vihreät on kommareita ja ajaa kaikessa rosatom etua ja viis veisaa suomen eduista.

   • Anonyymi

    No et säkään kyl kauheen onnelliselta vaikuta. Närästääkö vai eikö suoli toimi?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   293
   9149
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   305
   7933
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   4791