Optikon näöntarkastus

Anonyymi

Oon suorittamassa mopokoulua ja kävin sitä varten optikon näöntarkastuksessa. Se sano et mä tarviin lasit, mut se lähetti mut vaa pois. Et jos mul on niin huono näkö et mä tarviin lasit ni mitä mun pitää tehä? Onks se sillee et optikko ei määrää silmälaseja? Pitääks mun mennä sit silmälääkärille ja tekees lääkäriki sit sen näöntutkimuksen?

1

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olipa outo optikko, kun ei neuvonut sinua tuon enempää.

   Mitä laki sanoo mopokortista? Tarvitsetko lääkärintodistuksen sitä varten? Todennäköisesti lääkärikin tutkii näkösi ainakin jollain karkealla tarkkuudella. Itselläni oli aikanaan mopokortti mopoautoa varten, ja muistelen hämärästi asian olleen sillä tavoin. Kävin pelkästään terveyskeskuslääkärillä. Eli jos joudut muutenkin käymään lääkärissä lääkärintodistuksen vuoksi, niin kysy häneltä asiasta.

   Itse en tiedä sitäkään, onko silmälääkärillä pakko käydä ennen ensimmäisiä silmälaseja. Silmälääkärissä käynti on varsin kallista, koska kyseessä on yksityislääkäri. Moni ottaa vastaan samoissa tiloissa optikkoliikkeen kanssa. Ainakin siinä tapauksessa, jos optikko huomaa silmissä jotain sellaista, johon hänen ammattitaito ei riitä, hän ohjaa asiakkaan silmälääkärin luo. Muutoin normaalisti optikko voi määrätä silmälasit.

   Saitko jonkinlaisen silmälasireseptin?

   Ajokorttiin tietääkseni merkitään, jos ajaminen edellyttää silmälaseja. Jos et näe riittävän hyvin, niin tiedät sen varmasti itsekin. Esim. kylttien lukeminen voi olla vaikeaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   34
   3285
  Aihe