Innokas pentu ja rauhoittumisen opettelu

Anonyymi

Hei!
Minulla on tälläinen nuori koiranpentu Jack Russel rotuinen. Hän täyttää ensi kesänä 1 vuoden. Hän on siis todella todella innokas, kun tapaa uusia ihmisiä tai koiria. Ja alkaa yleensä haukkumaan ja vetämään todella kovaa ihmistä tai koiraa kohti. Jos pääse tervehtimään sitten hiljenee. Ollaan aloitettu rauhoittumisen opettelua kotona, mutta kaipaisin teiltä vinkkejä asiaan. Ja mitä tilanteessa olisi paras tehdä? Kieltäminen tuntuu väärältä kun koira on vain innoissaan.

5

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koiralle pitäisi ensin opettaa ohitus, kaikkia kun ei voi tervehtiä. Tervehtiessä tuttuja voisi ennakoida, pyytää koiraa odottamaan ja vaikka istumaan tai menemään maate. Kun odottaa hetken rauhassa, saa mennä tervehtimään. Harjoitelkaa tuttujen kaverikoirien kanssa tuota!

   • Anonyymi

    Kiitos vinkistä☺️


  • Anonyymi

   Elukka alkaa olla lähemmäs vuotias, muttei vielä osaa ohittaa ihmisiä ja muita koiria? Ai saakeli, anna elukkasi pois tai ala koulimaan sitä yhteiskuntakelpoiseksi ASAP! Joskus voi olla tarpeen kieltääkin, vaikka mamman kultulutumussukka sinusta sellaiseen liian söpöhöpönöpönen onkin.

   Vaihtoehtoisesti voit syöttää elukkasi ensimmäiselle vastaantulevalle vieraskoira-aggressiiviselle koiralle. Siten elukkasi tosiaankin hiljenee varsin sutjakkaasti päästessään "tervehtimään" ja ongelma onkin ratkaistu pysyvästi.

   • Anonyymi

    Kyllä ohitus onnistuu ja lenkillä tosi hyvinkin haluaisi vain tervehtiä. Silloin ei siis hauku. Mutta esimerkiksi, kun oltiin menossa agilityharjoituksiin ja pihassa piti odotella, että pääsi halliin sisään ja pihalla oli muitakin koiria niin haukkui silloin.


   • Anonyymi

    Ja olisin toivonut hiukan asiallisempaa apua, mutta kiitos kai silti.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ansiosidonnaisen porrastaminen olisi vain reilua

   Nykyisin sinnitellään töissä tasan minimiaika, jonka jälkeen heittäydytään ansiosidonnaiselle maksimiajaksi. Uudessa mallissa olisi oikeus sitä pidemp
   Maailman menoa
   244
   3564
  Aihe