14-vuotias

Anonyymi

Olen 14-vuotias ja oon polttanu jo joku 9 kuukautta ja juonu joskus ja näin mutta ei oo vielä äänenmurrosta tullu ja alapäässäkään ei oikein oo mitään muutosta tullu nii voiko tupakointi ja juominen aina välillä vaokuttaa näihin :D?

8

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tupakassa ja nuuskassa oleva nikotiini voi vaikuttaa haitallisesti nuoren hormonitasapainoon. Varhain aloitetun, runsaan alkoholinkäytön on havaittu vaikuttavan hormonitoimintaan ja siten viivästyttävän murrosiän alkamista.Alkoholi voi vaikuttaa erityisesti nuoriin poikakehoihin, sillä alkoholi voi alentaa veren mieshormonipitoisuutta, mutta lisätä naishormonipitoisuuutta. Alkoholi voi siis sekoittaa hormonitoimintaa ja siten vaikuttaa myös kehitykseen.

      • Anonyymi

        Juu oon ekaa kertaa vetänyt "kännit" viime syksynä


    • Anonyymi

      Juu, jatkatte vaan samaan malliin, siitä voi vähitellen lisäillä, ja vähitellen lisätä kuiva-aineita, kamaa painaa sekaan. Mites nuo naimahommat, tottakai niitä tulee eteen, eikun painaa menee. Nykyään on nuo sateenkaarin värit, liput kirkkojakin symbolisoi, tokko on kiinnostusta ollu homojen hommiin.
      Hassua eduskunnassa alkaa parhaillaan kaikkia nuoria-, juuri ikäisiäsi koskeva lakialoitteen käsittely, muutos, joka koskee, omaa sukuolesi valintaa, on vapaasti valittavissa, haluatko olla tyttö vai poika. Hassua tietenkään ole sekään, jos tulevaisuudessa poika synnyttää, ne nyt on niitä eduskunta tyttöjen hommia, kun kokevat miehen olevan jotakin, niin eivät haluaisi- tai haluaisivat miehen synnyttävän, en tiedä mitä ne tytöt sitten meinaavat.
      Maski sekin on eduskunta tyttöjen keksintö, nöyrtymisen merkki.

    • Anonyymi

      Alkoholi ja tupakka vaikuttavat haitallisesti kaikkiin ihmisiin ja erityisen haitallisesti lapsiin ja nuoriin.

    • Anonyymi

      Tottakai vaikuttaa. Onnea vaan tulevaisuuteen kun oot koukuttunut tupakkaan ja muihin päihteisiin . Fiksut sun ikäiset on savuttomia. Tosin siskoni poika joka on nyt ,14 niin polttaa paperitupakkaa.... Kaikki 14 vuotiaat ei oo samalla tasolla kehityksessä

    • Anonyymi

      Teini-ikäisen aivojen kehitys on kesken. Päihteet vaikuttavat myös aivoihin. Ei ole järkevää aloittaa päihteiden käyttöä keskenkasvuisena. Itse asiassa ei ole järkevää aloittaa tupakointia ja humalahakuista juomista koskaan.

      Sikiöaikana alkoholille tai tupakalle altistuneet vauvat ovat ainakin kooltaan pienempiä. Alkoholi aiheuttaa heille myös mm. oppimisvaikeuksia ja muutenkin poikkeavan ulkonäön kasvojen osalta. Eli eiköhän myös myöhempi kasvuikäinen päihteiden käyttö vaikuta henkiseen ja ruumiilliseen kehitykseen.

      Tupakka sisältää mm. syöpää aiheuttavia ainesosia. Syövän kehitys on hidasta. Koska olet aloittanut ajoissa, mahdollinen syöpäkin voi kehittyä nopeammin. Tupakka on haitallista myös verisuonille eli sydänsairauksien riski kasvaa.

      Netistä löytyy erilaisia laskureita tupakoinnin vaikutuksesta elinikään. Yksi tupakka lyhentää elinikää 17 minuutilla. Kun pahe on säännöllinen, niin vaikutus näkyy. Elinikä lyhenee huomattavasti. Siihen kun vielä yhdistää reippaan kännäämisen, niin olet vanhus jo keski-iässä. Mikäli elät sinne asti.

      • Anonyymi

        Ei tuon ikäisille kannata eliniästä eikä vanhenemisesta puhua. Sellainen ei kerta kaikkiaan pysty niitä kiinnostamaan. Ne on vanhojen ihmisten asioita, jotka eivät millään tavalla koske heitä, eivätkä tule koskaan kokskemaankaan.


    • Anonyymi

      Ajattele että 44-vuotiaana olet polttanut jo 30 vuotta ja keuhkot ei varmasti ole hyvässä kunnossa.Mutta jos haluaa itselleen keuhkosyövän tai keuhkoahtaumataudin niin antaa mennä vaan.Keuhkoahtaumatautiin ei sitten ole parannuskeinoa eli onnea valitsemallasi tiellä.Jos olet enää 30-vuoden kuluttua hengissä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe