Aihe

14-vuotias

Anonyymi

Olen 14-vuotias ja oon polttanu jo joku 9 kuukautta ja juonu joskus ja näin mutta ei oo vielä äänenmurrosta tullu ja alapäässäkään ei oikein oo mitään muutosta tullu nii voiko tupakointi ja juominen aina välillä vaokuttaa näihin :D?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tupakassa ja nuuskassa oleva nikotiini voi vaikuttaa haitallisesti nuoren hormonitasapainoon. Varhain aloitetun, runsaan alkoholinkäytön on havaittu vaikuttavan hormonitoimintaan ja siten viivästyttävän murrosiän alkamista.Alkoholi voi vaikuttaa erityisesti nuoriin poikakehoihin, sillä alkoholi voi alentaa veren mieshormonipitoisuutta, mutta lisätä naishormonipitoisuuutta. Alkoholi voi siis sekoittaa hormonitoimintaa ja siten vaikuttaa myös kehitykseen.

   • Anonyymi
    UUSI

    Juu oon ekaa kertaa vetänyt "kännit" viime syksynä


  • Anonyymi

   Juu, jatkatte vaan samaan malliin, siitä voi vähitellen lisäillä, ja vähitellen lisätä kuiva-aineita, kamaa painaa sekaan. Mites nuo naimahommat, tottakai niitä tulee eteen, eikun painaa menee. Nykyään on nuo sateenkaarin värit, liput kirkkojakin symbolisoi, tokko on kiinnostusta ollu homojen hommiin.
   Hassua eduskunnassa alkaa parhaillaan kaikkia nuoria-, juuri ikäisiäsi koskeva lakialoitteen käsittely, muutos, joka koskee, omaa sukuolesi valintaa, on vapaasti valittavissa, haluatko olla tyttö vai poika. Hassua tietenkään ole sekään, jos tulevaisuudessa poika synnyttää, ne nyt on niitä eduskunta tyttöjen hommia, kun kokevat miehen olevan jotakin, niin eivät haluaisi- tai haluaisivat miehen synnyttävän, en tiedä mitä ne tytöt sitten meinaavat.
   Maski sekin on eduskunta tyttöjen keksintö, nöyrtymisen merkki.

  • Anonyymi

   Alkoholi ja tupakka vaikuttavat haitallisesti kaikkiin ihmisiin ja erityisen haitallisesti lapsiin ja nuoriin.

  • Anonyymi
   UUSI

   Tottakai vaikuttaa. Onnea vaan tulevaisuuteen kun oot koukuttunut tupakkaan ja muihin päihteisiin . Fiksut sun ikäiset on savuttomia. Tosin siskoni poika joka on nyt ,14 niin polttaa paperitupakkaa.... Kaikki 14 vuotiaat ei oo samalla tasolla kehityksessä

  • Anonyymi
   UUSI

   Teini-ikäisen aivojen kehitys on kesken. Päihteet vaikuttavat myös aivoihin. Ei ole järkevää aloittaa päihteiden käyttöä keskenkasvuisena. Itse asiassa ei ole järkevää aloittaa tupakointia ja humalahakuista juomista koskaan.

   Sikiöaikana alkoholille tai tupakalle altistuneet vauvat ovat ainakin kooltaan pienempiä. Alkoholi aiheuttaa heille myös mm. oppimisvaikeuksia ja muutenkin poikkeavan ulkonäön kasvojen osalta. Eli eiköhän myös myöhempi kasvuikäinen päihteiden käyttö vaikuta henkiseen ja ruumiilliseen kehitykseen.

   Tupakka sisältää mm. syöpää aiheuttavia ainesosia. Syövän kehitys on hidasta. Koska olet aloittanut ajoissa, mahdollinen syöpäkin voi kehittyä nopeammin. Tupakka on haitallista myös verisuonille eli sydänsairauksien riski kasvaa.

   Netistä löytyy erilaisia laskureita tupakoinnin vaikutuksesta elinikään. Yksi tupakka lyhentää elinikää 17 minuutilla. Kun pahe on säännöllinen, niin vaikutus näkyy. Elinikä lyhenee huomattavasti. Siihen kun vielä yhdistää reippaan kännäämisen, niin olet vanhus jo keski-iässä. Mikäli elät sinne asti.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   291
   9034
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   305
   7879
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   4678