Laitokseen pääseminen

Anonyymi

Moi! Oon tämmöi tyttö suomesta ja mul on tosi paha olla kotona...! Haluisin jonnekin pois täältä ja mieluiten laitokseen! Tää kuulostaa oudolta että "haluaa" laitokseen! Mut voiskos joku kertoo että mitä kannattaa tehä että pääsee laitokseen?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laitoksessa sinä olet kuin tuottoeläin, sinuun pumpataan hermomyrkkyjä niihn suuri määrä (kela maksaa myrkytykset, siksi tulet laitoksessa tuottamaan hyvin paljon rahaa lääketehtaaalle, valtio maksaa kulut,
      Et pysty puhumaan kuin sammaltaen, pillerit vie puheen, tekee pakkoliikkeitä, lihottaa, tekee kroonisen depression ja 1000 muuta erilaista pahoinvointi oiretta.

      Hakeudu opiskeluun ja yhteis solu asumiseen, se olkoon sinulle "laitos".

    • Anonyymi

      se laitoksessa eläminen maksaa jos haluat psykiatrian osastolle.Se ei ole sulle ilmaista.

    • Anonyymi

      Komppaan edellistä vastaajaa, tiedän että noinkin voi käydä. Mutta on olemassa erilaisia laitoksia lastensuojelun piirissä. Voisit kysellä sosiaalityöntekijältä. Kerro tarkkaan toiveistasi ja tilanteesta kotona.

      Sijaisperhe voisi olla yksi mahdollisuus.

      Oletko jo puhunut lastensuojelun tai nuorisotyön sosiaalityöntekijän kanssa? Tietääkseni neuvoja voi kysyä jopa nimettömänä jos haluaa. Samoin kuin vinkin voi antaa lastensuojeluun nimettömänä sivullisena, niin voi myös itse keskustella nimettömänä. Soita vaikka prepaid-numerosta ja kysy mitä mahdollisuuksia on. Älä lannistu, minusta on tosi hyvä että tiedostat että sinulla ei ole hyvä olla kotona ja etsit muita mahdollisuuksia. Sinulla on siihen oikeus, oikeus parempaan, oikeus turvata elämäsi ja kasvusi jos vanhemmat eivät siihen kykene. Tsemppiä, olet vahva nuori.

    • Anonyymi

      Hei

      Oletan että olet alaäikäinen, ja siinä elämäntilanteessa että et oikein pärjää itsesi ja ympäristösi kanssa.

      Suomessa laitokseen pääsee pääasiassa “psykoosilla”, toki poikkeuksiakin on, erityisesti nuorten kohdalla, mutta psykoosi näyttelee kuviossa isoa roolia. Liekkö pari edellistä kommenttia esimerkkinä siitä.

      Sen itsekkin sanon laitoksia muutamaan otteeseen kokeilleena, että laitos ei ole itseisarvo. Se ei korjaa sitä shittiä mitä tulee koulusta, tai kotoa. Mutta hetkeksi se voi tarjota turvallisen oloisen olosuhteen. Hyvällä tsägällä, se katkaisee pahan kierteen, ja toimii kivijalkana tulevaan.

      Pitkässä juoksussa kuitenkin tarvitset jonkun Ihmisen tai tahon jonka kanssa lähteä etsimään elämää laajemmin. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on ainoa tie.

      Oletko jo kokeillut chättejä? Sekaisin tai Valoa chatti? On varmaan muitakin.

      Onko tilanne niin paha, että halaut ottaa yhteyttä hoitotahoon? Voit soittaa terveyskeskukseen, tai paikkakunnan MT-palveluihin. Onko paikkakunnalla joku hoitokoordinaattori? Hoitokoordinaattorit tekevät tilannearvion, ja voivat tarvittaessa lähettää osastolle.

      Ja juuri ennen kuin pistät haulit hattuun ja kämpän tuleen niin soita 112

    • Anonyymi

      Psykiatriselle osastolle ei pääse sillä diagnoosilla että kotona on paha olla.Osastolle ei voi muuttaa asumaan pelkästään sen takia että kotiolot on huonot.Itse en aikuisena meinannut päästä osastolle koska mulla oli paha olla.Ne ei ota osastolle tosta vaan pahan olon takia.Sitä edeltää haastattelu jonka perusteella osastolle otetaan tai ei oteta.Näin ainakin päijät-hämeessä oli mun kohdalla.

    • Anonyymi

      Aloittajahan puhui vain laitoksesta, ei psykiatrisesta osastosta tai hoidosta. Hänellä on paha olla kotona. Se ei periaatteessa vielä riitä mihinkään diagnoosiin, vaikka toki nykyään psykiatrisia diagnooseja annetaan melkein mistään vaan henkisistä "vatsanpuruista". Minusta aloittajan kannattaa koettaa välttää "rankkaa" psykiatriaa, eli sitä missä otetaan osastolle ja annetaan (tarvittaessa pakotetaan) lääkkeitä, varsinkin kun hän on nuori ihminen jolla on kehittyvät aivot. Aiheesta voisi kirjoittaa paljon enemmänkin mutta jääköön nyt, kun aloittaja ei oikeastaan tästä edes varsinaisesti kysynyt.

      Hänen kannattaisi ottaa selvää mahdollisuuksista päästä kotoa muualle asumaan. Teini-ikäisen toivomukset otetaan jo aika vakavasti lastensuojelussa. Paljon on kiinni siitä millaisia työntekijöitä siellä on. Mikä on kotitilanne, ja miten se sossussa ymmärretään. Mikäli vanhemmat eivät vastusta, asia voi järjestyä helpostikin. Jos vastustavat, se voi järjestyä silti.

      Kuten eräs hyvin kirjoitti "Pitkässä juoksussa kuitenkin tarvitset jonkun Ihmisen tai tahon jonka kanssa lähteä etsimään elämää laajemmin. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on ainoa tie." Tämä kontakti voi olla vaikka terapeutti, tai joku pitkäaikainen nuoriso-ohjaaja, sosiaalityöntekijä tms. Kunhan se on henkilö jonka kanssa tunnet tulevasi juttuun ja voivasi luottaa. Terapeutin löytäminen on sikäli julkisella sektorilla vähän "kiven alla" että se edellyttää kiertokäyntiä psykiatrian kautta. Voi joutua haastatteluihin, testeihin ym. ennen kuin terapiaa myönnetään. Siinä voi tulla ja tuleekin diagnooseja ja stigmaa. Terapia ei oikeasti edellytä mitään sellaista. Aikuisista ne joilla on varaa hakeutuvat psykoterapiaan omalla kustannuksellaan, pelkästään keskustelemaan vaikeasta elämäntilanteesta, eivät saa leimoja eikä heille tyrkytetä missään vaiheessa lääkkeitäkään. Nuorilla ja suurimmalla osalla aikuisia, vaikka olisivat työssäkäyviäkin, ei ole tähän mahdollisuutta sillä terapia itse maksettuna on on aika kallista.

    • Anonyymi

      Eihän sijaisperhe ole laitos vai onko?

      • Anonyymi

        Sijaisperhe on perhe, ei laitos.


    • Anonyymi

      Arvelen, että kyseessä on jällllleeen ohut provo aloitus. Vastailee itse aloitukseensa; vastauksissa itelleen sama tyyli.

      • Anonyymi

        En tiedä onko se provo, mutta tiedän että moni nuori on tuollaisessa tilanteessa, joten ei haitanne vastata...

        Lapsilla ja nuorilla pitäisi olla enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa kotitilanteeseensa ja hakea apua itselleen, kun vanhemmilla on ns. pallo hukassa. Ei olisi yhtään huono asia, jos nuori voisi halutessaan, hyvin matalalla kynnyksellä, päästä johonkin laitokseen (ei psykiatriseen) tai sijaisperheeseen asumaan vähäksi aikaa kun kotitilanne on huono. Tai saada itselleen jopa pysyvä sijoitus muualle eli huostaanotto. Lapsi/nuori vaan turhaan kärsii sellaisessa ilmapiirissä asioista jotka eivät ole hänen syytään ja joihin hän ei voi vaikuttaa. Vaikka ei asukaan kotona, on silti mahdollista tavata vanhempia jos itse haluaa.

        Paljon jää pimentoon myös suoranaista lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa väkivaltaa ja hyväksikäyttöä vanhempien ja muiden aikuisten taholta. Lasten ja nuorten on hyvin vaikea kertoa sellaisesta ulkopuoliselle etenkin kun kyse on omista vanhemmista. Senkin vuoksi pitäisi olla matalan kynnyksen tukea tarjolla mahdollisimman paljon, ilman että samantien ohjataan psykiatriaan, missä patologisoidaan normaali inhimillinen kärsimys ja hoidetaan sitä lääkkeillä - eikä silti välttämättä järjestetä edes terapiaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe