Miten kauan lasikuituvene kestää käyttöä

Anonyymi

Ostin vuonna 1976 Laukkasen Veneveistämöltä pintaviallisen Timola 410 veneen. Se on moottorisoutuvene. Siinä oli pitkään moottorina 9,5 hv Johnson 2-tahtikone, kunnes kone hajosi. Vene kulki sillä hyvin 1-2 hengen kuormalla. Isommalla kuormalla ei plaanannut. Nykyään on 8 hv nelitahtikone, joka on noin 15 kg painavampi kuin tuo vanha Johnson. Kyllä vene silläkin kulkee 1-2 hengen kuormalla , joskin plaaniin nousu on hitaampaa isommasta peräpainosta ja kenties hieman pienemmästä tehosta johtuen.
Veneellä on siis ikää 45 vuotta. Se on edelleen timmissä kunnossa ja näyttää siltä että se kestää vielä muutaman kymmenen vuotta. Toki olen sitä pohjasta paikkaillut, kolhuja ja kulumia. Ensimmäinen korjaus oli heti uutena, kun valmistusvirhekupla gelcoatissa piti korjata. Olen käyttänyt pääasiassa epoksia paikkaamiseen, joskus gelcoatia. Keväällä kun vene on vielä kumollaan, tarkistan pohjan ja paikkailen kolhut. Peräpeilin kuorien välistä saumaa piti joskus lasikuitumatolla vahvistaa, kun se irvisti.

5

145

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   no joo...mulla on ukin vanha, ukki osti joskus -70 luvulla uutena, monark-merkkinen vene, kahvaohjatulla 2-tahti 20hv evikalla, myös -70 luvulta.

   venettä sieltä täältä korjattu, mutta toimii molemmat edelleen. venettä säilytetty koko ajan ulkona, kesät talvet.

  • Anonyymi

   Kannattaa harkita potkurin vaihtoa loivempaan. Kuulostaa siltä ettei kone nyt jaksa ottaa riittävästi kierroksia.

  • Anonyymi

   Kestävät todella kauan, jos ei ehdoin tahdoin turmele. Itsellä kaksi 80-luvun venettä, ja molemmat oikein hyvässä kunnossa. Paras toki, jos säilyttää auringolta suojassa, ja voi nostaa vedestä ylös - jos nämä toteutuvat, niin ehkä isältä pojalle. Onhan niitä 60-luvun veneitäkin yhä käytössä.

  • Anonyymi

   Itsellä 1960- luvun loppupuolella kotimaassa valmistettu sisäperämoottorivene. Ikää siis nyt noin 53 vuotta. Ei isoja ongelmia, miksi ei toimisi vielä kymmenen, kaksikymmentä vuotta. Moottori on kerran vaihdettu kun oli alun perin suoralla merivesijäähdytyksellä ja se teki ajan mittaan tuhojaan, nykyisessä makeavesijäähdytys lämmönvaihtimineen.
   Nuo nykyveneet ovat kaiken lisäksi vielä niin h_lvetin rumia, muotoja on pyritty pyöristelemään ja ruman ulkonäön lisäksi seurauksena ovat aina vaan ahtaammat sisätilat.

  • Anonyymi

   jos laiturista laituriin ajaa ja säilyttelee trailerilla, niin lasikuituvene kestää läpi ihmiselämän.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   306
   4361
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2533
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2117
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   1888
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   30
   1688
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1387
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1357
  8. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   73
   862
  9. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   43
   859
  10. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   819
  Aihe