Normaalia elämää verkkokalvoleikkauksen jälkeen ?

Anonyymi

Minulla leikattiin maaliskuun alussa oikeasta silmästä verkkokalvoreiästä aiheutunut irtauma. Silmääni laitettiin silikoniöljyä. Asentohoitona makaaminen vasemmalla kyljellä. Ongelmana kontrolleissa kohonnut silmänpaine ( korkein 40, viimeisin 29.3. 27 ). Tähän silmätippoja ja Diamox-tabletteja. Leikkauksen jälkeen sanottiin, ettei saa nostaa yli 3 kg painavaa.

Kysyisin, että milloin voi alkaa elämään normaalia elämää eli nostaa yli 5 kg painavaa, kävellä 4 km:n reippaita kävelylenkkejä ja siivota asuntoa ?

2

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa kysyä seuraavalla käynnillä silmälääkäriltä. Minulta kiellettiin kaikki raskaat hommat ja nostelut loppuiäksi. Aina on vaara, että verkkokalvo irtoaa uudelleen. Kaikki tapaukset eivät kuitenkaan ole samanlaisia.

    • Hei,
      tosi erilaisia paranemistarinoita täällä tuntuu olevan, ilmeisesti silmänpaine ja reiän koko vaikuttavat, samoin se, onko reikä tullut lasiaisen irtauman seurauksena vai muuten.

      Mulla irtosi lasiainen vajaa kuukausi sitten (oli paljon valonvälkettä ja samentumia, kuin diskopallo pyörimässä silmässä). Pari päivää myöhemmin alkoi ylhäältä nenän pielestä samentuma, joka suureni ja muuttui tummemmaksi. Tämä olikin sitten verkkokalvoreikä.

      Reikä korjattiin ja lasiainen poistettiin päivystysleikkauksessa. Silmään laitettiin kaasua, joka poistuu sieltä itsestään lähiviikkoina. Asentohoitoa oli mulla vasemmalla kyljellä 10 vrk ja sain Oftan Dexa-Chlora -tipat neljäksi viikoksi. Edelleen on tippakuuri menossa, sairaslomaa vielä puolitoista viikkoa. Eka kontrolli oli kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen,. Paraneminen oli onneksi lähtenyt käyntiin normaalisti. Kaasu haittaa aika paljon näkemistä, kuplan läpi ei näe kuin sumeita muotoja ja kuplan pinta heijastelee niin, että yläpuolinenkin osa peilailee kuvajaisia.

      Minulta kiellettiin vain raskas liikunta täksi kuukaudeksi. Ensimmäisten kahden viikon ajan kiellettiin myös painavien tavaroiden nostelu. Nyt tällä viikolla on tullut pakosta nostelua (piti viedä kissa eläinlääkäriin, piti myös siivota hiekkalaatikot). Olen välttänyt äkillistä riuhtomista ja koittanut pitää taukoja.

      Olen vielä sen verran ”nuori” (51v), että ahdistaisi pahasti, jos pitäisi aina nostaessa pelätä silmän vaurioituvan. Ehkä tilanne on vähän erilainen, jos reikä on tullut lasiaisen irtoamisen seurauksena?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe