Psykiatrisen hoitojärjestelmän kahtia jako

Anonyymi

Tiedotusvälineissä valitellaan sitä että ihmiset eivät saa hoitoa psyykkisissä ongelmissaan. Ei ole lääkäreitä ja kaikki sairaalapaikat ovat ylikuormitettuja.

Toisaalta taas psykiatrinen hoitojärjestelmä pitää väkisin suurta joukkoa ihmisiä sisällään pyörimässä vuosikausia. Vaikka he haluaisivat irtaantua siitä, heitä ei lasketa pois. Kotona asuvillekin lääkkeitä syötetään väkisin, jos ei syö laitetaan väkisin piikillä lääkkeet elimistöön. Kontrolloidaan laboratoriokokeilla että lääkkeet varmasti syödään. Heitä haetaan väkisin kodeistaan sairaalaan jossa makuutetaan lääketokkurassa monia viikkoja jopa kuukausia, pakotetaan käymään poliklinikoilla kontrollissa, tullaan käymään väkisin koteihin katsomaan kuntoa.

Kun tällaiseen outoon pakkotoimiin sidotaan henkilökuntaa ei ihme että paikat ruuhkautuvat.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin, jotkut joutuvat todellakin kokemaan tuollaista epäinhimillistä ja epäoikeudenmukaista kohtelua hoidon nimissä. En itse ole joutunut, mutta olen nähnyt monta kuvaamasi kaltaista kohtaloa läheltä.

   Tiedostusvälineissä kerrotaan kuitenkin jatkuvasti tarinaa, jonka mukaan psykiatrialla ei ole riittävästi resursseja ja ihmiset eivät saa tarpeeksi hoitoa. Onhan se sikäli totta, että monilla on kärsimystä ja ongelmia joihin he eivät saa apua. Suurempi ongelma kuin resurssien puute taitaa kuitenkin olla että se apu mitä on tarjolla on yleisesti ottaen aika skeidaa, ja että siihen pakotetaan ihmisiä jotka toipuisivat paremmin jos saisivat olla rauhassa. Luultavasti näillä hoitoon pakotetuilla on todellakin ollut alussa jokin kriisitilanne, mutta toipumisen mahdollisuudet on nähdäkseni aika tehokkaasti sössitty tuolla pakkopsykiatrialla. Terapeuttisia hoitomuotoja ei ole tarjolla tarpeeksi eikä lääkärikunta joka resursseista päättää ymmärrä niistä juuri mitään eikä siksi panosta niihin. Ajatellaan, että hullut on paras alistaa saman tien sairaanrooliin ja pitää hiljaisina pelottelulla ja lääkkeillä. Ja että terapiaa annetaan siinä sivussa jos muistetaan, ja jos hoidettavana oleva tajuaa pyytää sitä. Terapia mitä julkisella tarjotaan on usein laadultaan puolivillaista, omissa ongelmissaan kärvistelevät näennäisammattilaiset juttelemassa niitä näitä.

   • Anonyymi

    Pakkopsykiatriassa on unohdettu jotain todella tärkeitä asioita ihmisyydestä. En tiedä pitäisikö sitä kutsua enemmän hoidoksi vaiko sosiaaliseksi kontrolliksi.


  • Anonyymi

   Ongelmat ei ratkea vaikka psykiatriseen hoitoon kipattaisiin omaisuus niin kauan kuin hoitomalli on mitä on. Pseudotieteellinen, lääkekeskeinen, diagnoosikeskeinen joka suorastaan väheksyy joissain tapauksissa ihmisten mahdollisuuksia ja vahvuutta selvitä vaikeuksista ilman heidän lääkekeskeistä "tukeaan". Diagnoosit on ja pysyy ja hoitomyöntyvyydellä vaikeuksista selvitään!

   Hirveintä on että hoitosysteemi on lääkekeskeinen ja samaan aikaan resurssipuutteinen. Aika kauhea yhdistelmä! Ja vielä lääkekeskeinen hoitosuosituskin esim masennuksen hoidossa Suomessa. Lääkkeiden kanssa moni joutuu ongelmiin. Lääkkeitä määrätään pitkiksi ajoiksi vaikka on tutkittu lyhyeksi ajaksi, vieroitusoireet ei ole pitkiin aikoihin olleet korkealla agendalistalla, esim tutkimuksen suhteen. Viimevuosina valonpilkahduksia alkanut tulla aiheeseen liittyen, kymmeniä vuosia jälkijunassa

   Mielenkiinnolla tutkailen psykiatrian seuraavien vuosien kehitystä. Nykyään puhutaan ennen huumeina pidettyjen pillerien käytöstä esim masennuksen hoidossa. Ne entisethän ei sellaisia ole vaan lääkkeitä sairauden hoitoon joilla nyt tuppaa olemaan melkolaisia vieroitusoireita ja hankala lopettaa jotka korjaa kemiallisia epätasapainoja vai mikä se teoria nykyään olikaan miten ne toimii? Vai oliko se sillä tavalla että sitä ei ymmärretä tätsin ja silloinhan toki järkevää on hoitaa, erityisesti pitkiä aikoja sorkkia hermostoa. Minulla on vaan villi veikkaus, pitemmällä tähtäimellä lääkkeet tekee kroonikkoja. Mutta se ei psykiatriaa toki haittaa, eikä lääkeyhtiöitä. :)

  • Anonyymi

   Sama haaste on koko sosiaali- ja terveydenhuollossa. On ihmisiä, joita ylihoidetaan ja ihmisiä, joita alihoidetaan. Tavallisen köyhän ihmisen on vaikeaa saada tutkimuksia tai hoitoja missään asiassa. Samaan aikaan kuitenkin toisia ihmisiä tutkitaan päästä varpaisiin olemattoman tuntuisten vaivojen vuoksi.

   Jopa eläkkeelle pääsy ei mene oikeudenmukaisesti. Toiset "joutuvat" eläkkeelle, vaikka haluaisivat pysyä työssä tai työllistyä. Toiset ovat todella sairaita, ja sinnittelevät mitä erilaisin keinoin normaalissa palvelurakenteessa, saaden erilaisia sanktioita osakseen mm. työvoimaviranomaisilta. Sairaseläkkeellä on järkevän tuntuisia ihmisiä, ja työelämässä täysin häiriintyneen ja umpihullun oloisia.

   Tiivistetysti järjestelmät kohdistuvat vain osittain oikeisiin asiakkaisiin tai potilaisiin tarjoten näille oikean aikaisia ja tarkoituksenmukaisia palveluita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   523
   10947
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   9997
  Aihe