Miten pääsen suljetulle osastolle?

Anonyymi

Mä oon tälläne 14v tyttö ja siis mä oon kärsiny ahdistuksesta ja masennuksesta täs jo aika kauan. Mä haluisin vaa sinne osastolle ns lepäilemään pariks päiväks koska en saa öisin nukuttua ja mä kirjaimellisesti luulen että mä tuun satuttaa itteeni pahasti vielä joskus. Mä oon ennen viillelly mut mä oon nyt ns ”clean” viiltelystä atm. Nii mitä mun pitäis tässä tilanteessa tehdä?

8

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Osastolla ainakaan itse en saanut lepäiltyä. Laittoivat monen hengen huoneeseen. Muutenkin huono kokemus.

  • Anonyymi

   Kyllähän sinä apua tarvit, mutta onko psykiatrinen sairaala oikea paikka ja saako siellä tarvittavaa apua on toinen juttu. Oletko koettanut hakeutua johonkin terapiaan?

   Osastoissa olisi se hyvä puoli että siellä olisi ihmisiä, eli hoitajia ympärillä. Siksi moni hakeutuukin psykiatriseen sairaalaan. Mutta pettymys voi olla kova kun siellä ei saakaan sitä kuuntelua ja ystävällistä tukea mitä kaipaa ja tarvitsee. Lääkkeitä tuputetaan ja joskus suoraan pakotetaankin, ellei suostu. Ja ne ovat sitten vahvoja lääkkeitä, ei mitään mukavaa rauhoittavaa. Nuorillekin määrätään nykyään neurolepteja, ja ne ovat hyvin vaarallisia aineita, tuhoavat aivosolukkoa tutkimusten mukaan (ja tämä on siis ihan totta).

   Terapian tai muun keskusteluavun kautta solmu voisi alkaa purkautua. Sinun pitäisi itse saada valita kelle puhut, jos puhut. Tunnet itse itsesi parhaiten ja tiedät mitä sinulle on tapahtunut. Oletko voinut vielä kenenkään kanssa jutella elämäntilanteestasi, aloituksessa et siitä paljon kerro?

  • Anonyymi

   Toivottavasti löydät apua muualta kuin osastolta. Olen itse ollut osastolla useita kertoja ja voin sanoa, että mitään herkkua se ei ole. Siellä et saa olla rauhassa ja henkilökunta on tympeää. Sinut jätetään pitkälti oman onnesi nojaan vahvasti lääkittynä (ja noista lääkkeistä on pitkässä juoksussa paljon haittavaikutuksia). Terapiasta voisi olla sinulle eniten apua, tsemppiä joka tapauksessa! :)

  • Anonyymi

   Minua huolestuttaa aloittaja, oletko tällä hetkellä turvallisissa oloissa, millainen tilanne on kotonasi (jos asut kotona siis)? Joudutko tai oletko joskus joutunut kokemaan väkivaltaa jonkun taholta? Henkistä väkivaltaahan voi olla vaikka fyysistä ei olisikaan, ja henkinen on joskus paljon pahempaa väkivaltaa kuin fyysinen... Ei sinun tarvitse tietenkään kertoa jos et halua.

   Itseään satuttavilla ihmisillä on yleensä kova sisäinen tuska ja kipu. Jos se on oikein kova voi sen tilalle tulla tyhjyyden tunnetta, kun ihminen katkaisee yhteyden tunteisiinsa suojautuakseen niiltä. He kertovat usein että tuska tuntuu lievenevän viiltelyllä tai muulla fyysisellä kivulla mitä voi itselleen aiheuttaa. Sinua pelottaa, että teet itsellesi jotain vielä pahempaa. Mietin, missä tilanteessa joudut elämään, ja mitkä asiat aiheuttavat sinulle kärsimystä ja olotilan, missä kenenkään nuoren ei pitäisi joutua elämään. Sinulla on oikeus olla onnellinen ja turvassa, olet arvokas ihminen jolla on tulevaisuus edessään! Tarvitsisit nopeasti aikuisen ihmisen tukea ja sellaista huolenpitoa jonka voit itse hyväksyä. Terv. 08:48 vastannut

  • Anonyymi

   Osaatko sanoa mikä sinua ahdistaa tai masentaa? Jostainhan se paha olo kumpuaa. Voitko ottaa vanhempiesi kanssa puheeksi? Jos et, niin mene kouluterveydenhoitajan tai psykologin juttusille. Varmasti auttavat sinua pääsemään asianmukaiseen hoitoon.

   Aurinkoisia ajatuksia sinulle! Ja mene juttelemaan jollekin, joohan?

  • Anonyymi

   Se suljetulla olo ei ole sitten ilmaista.Sun vanhemmat maksaa siitä jokaisesta osasto päivästä.Huomioi se kun meet osastolle.

  • Anonyymi

   Joidenkin lasten ja nuorten kohdalla tilanne on se, että vanhemmat ovat ongelman aiheuttajia. Joten ei kannata sanoa aina heti ensimmäiseksi, että puhu vanhemmille. Kun ei tiedä tilannetta.
   Joitakin lapsia ja nuoria pitää suojella vanhemmiltaan. Ne eivät ole mitään harvinaisia poikkeustapauksia jolloin näin on.
   Voimia aloittajalle joka tapauksessa:) Kyllä sä pärjäät. Löydät sisäisen voimasi.

   • Anonyymi

    Jos ei voi puhua vanhemmille niin aina voi ottaa yhteyttä koulun hoitajaan tai psykologiin. Ja tietty voi olla joku muu turvallinen tuttu aikuinen. Hae apua jostain, kiltti!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   33
   3895
  2. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   186
   3611
  Aihe