Miten pääsen suljetulle osastolle?

Anonyymi

Mä oon tälläne 14v tyttö ja siis mä oon kärsiny ahdistuksesta ja masennuksesta täs jo aika kauan. Mä haluisin vaa sinne osastolle ns lepäilemään pariks päiväks koska en saa öisin nukuttua ja mä kirjaimellisesti luulen että mä tuun satuttaa itteeni pahasti vielä joskus. Mä oon ennen viillelly mut mä oon nyt ns ”clean” viiltelystä atm. Nii mitä mun pitäis tässä tilanteessa tehdä?

13

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osastolla ainakaan itse en saanut lepäiltyä. Laittoivat monen hengen huoneeseen. Muutenkin huono kokemus.

    • Anonyymi

      Kyllähän sinä apua tarvit, mutta onko psykiatrinen sairaala oikea paikka ja saako siellä tarvittavaa apua on toinen juttu. Oletko koettanut hakeutua johonkin terapiaan?

      Osastoissa olisi se hyvä puoli että siellä olisi ihmisiä, eli hoitajia ympärillä. Siksi moni hakeutuukin psykiatriseen sairaalaan. Mutta pettymys voi olla kova kun siellä ei saakaan sitä kuuntelua ja ystävällistä tukea mitä kaipaa ja tarvitsee. Lääkkeitä tuputetaan ja joskus suoraan pakotetaankin, ellei suostu. Ja ne ovat sitten vahvoja lääkkeitä, ei mitään mukavaa rauhoittavaa. Nuorillekin määrätään nykyään neurolepteja, ja ne ovat hyvin vaarallisia aineita, tuhoavat aivosolukkoa tutkimusten mukaan (ja tämä on siis ihan totta).

      Terapian tai muun keskusteluavun kautta solmu voisi alkaa purkautua. Sinun pitäisi itse saada valita kelle puhut, jos puhut. Tunnet itse itsesi parhaiten ja tiedät mitä sinulle on tapahtunut. Oletko voinut vielä kenenkään kanssa jutella elämäntilanteestasi, aloituksessa et siitä paljon kerro?

    • Anonyymi

      Toivottavasti löydät apua muualta kuin osastolta. Olen itse ollut osastolla useita kertoja ja voin sanoa, että mitään herkkua se ei ole. Siellä et saa olla rauhassa ja henkilökunta on tympeää. Sinut jätetään pitkälti oman onnesi nojaan vahvasti lääkittynä (ja noista lääkkeistä on pitkässä juoksussa paljon haittavaikutuksia). Terapiasta voisi olla sinulle eniten apua, tsemppiä joka tapauksessa! :)

    • Anonyymi

      Minua huolestuttaa aloittaja, oletko tällä hetkellä turvallisissa oloissa, millainen tilanne on kotonasi (jos asut kotona siis)? Joudutko tai oletko joskus joutunut kokemaan väkivaltaa jonkun taholta? Henkistä väkivaltaahan voi olla vaikka fyysistä ei olisikaan, ja henkinen on joskus paljon pahempaa väkivaltaa kuin fyysinen... Ei sinun tarvitse tietenkään kertoa jos et halua.

      Itseään satuttavilla ihmisillä on yleensä kova sisäinen tuska ja kipu. Jos se on oikein kova voi sen tilalle tulla tyhjyyden tunnetta, kun ihminen katkaisee yhteyden tunteisiinsa suojautuakseen niiltä. He kertovat usein että tuska tuntuu lievenevän viiltelyllä tai muulla fyysisellä kivulla mitä voi itselleen aiheuttaa. Sinua pelottaa, että teet itsellesi jotain vielä pahempaa. Mietin, missä tilanteessa joudut elämään, ja mitkä asiat aiheuttavat sinulle kärsimystä ja olotilan, missä kenenkään nuoren ei pitäisi joutua elämään. Sinulla on oikeus olla onnellinen ja turvassa, olet arvokas ihminen jolla on tulevaisuus edessään! Tarvitsisit nopeasti aikuisen ihmisen tukea ja sellaista huolenpitoa jonka voit itse hyväksyä. Terv. 08:48 vastannut

    • Anonyymi

      Osaatko sanoa mikä sinua ahdistaa tai masentaa? Jostainhan se paha olo kumpuaa. Voitko ottaa vanhempiesi kanssa puheeksi? Jos et, niin mene kouluterveydenhoitajan tai psykologin juttusille. Varmasti auttavat sinua pääsemään asianmukaiseen hoitoon.

      Aurinkoisia ajatuksia sinulle! Ja mene juttelemaan jollekin, joohan?

    • Anonyymi

      Se suljetulla olo ei ole sitten ilmaista.Sun vanhemmat maksaa siitä jokaisesta osasto päivästä.Huomioi se kun meet osastolle.

      • Anonyymi

        Niinku täh? Tarkoitatko, että itsestä ei kannata pitää huolta tai hoitaa, koska se maksaa?


    • Anonyymi

      Joidenkin lasten ja nuorten kohdalla tilanne on se, että vanhemmat ovat ongelman aiheuttajia. Joten ei kannata sanoa aina heti ensimmäiseksi, että puhu vanhemmille. Kun ei tiedä tilannetta.
      Joitakin lapsia ja nuoria pitää suojella vanhemmiltaan. Ne eivät ole mitään harvinaisia poikkeustapauksia jolloin näin on.
      Voimia aloittajalle joka tapauksessa:) Kyllä sä pärjäät. Löydät sisäisen voimasi.

      • Anonyymi

        Jos ei voi puhua vanhemmille niin aina voi ottaa yhteyttä koulun hoitajaan tai psykologiin. Ja tietty voi olla joku muu turvallinen tuttu aikuinen. Hae apua jostain, kiltti!


    • Anonyymi

      Miks viiltelet? Useesti se on huomion hakua ja halutaan et joku huomaa. Joskus ns "hyvällä" tavalla huomion hakua eli niinkun avun huuto eikä sillai et haluaa sääliä yms. Mutta itel se on sen takia ku oon masokisti, mut jos se on huomion hakua nii ehkä siihenkin apua tarvii

      • Anonyymi

        Kerrot olevasi masokisti....
        Ootko miettinyt, miksi haluat satuttaa ittees ?
        Johtuuhan sekin jostain pahasta olosta tms.


    • Anonyymi

      Tomppa tässä moro. Epäilee ap-tekstin autenttisuutta.
      Toki ajanvietekirjoittamiselle on netin palstoilla paikkansa, mutta aloituskommentti ei vaikuta ajanvietteeltä.

    • Anonyymi

      Terveydenhoitajalle tai lääkärille kertomaan, miltä susta tuntuu. He kyllä ymmärtävät ja auttavat sinua.
      Pelkästään se että sinusta nyt tuntuu, että tarvit apua riittää.
      Eli päivystykseen vaikkapa, ei tarvi olla mitenkään spesiaali lääkäri. Kaikki ymmärtää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe