Nurmeksen Kannaslahti

Anonyymi

Nurmeksen päättäjien on syytä laittaa mietintämyssyä syvemmälle, ennen kuin alkavat myymään puutavaran varastopaikaksi Pielisen rannassa olevaa 11000 neliömetrin suuruista maa-aluetta. Ranta-alueethan on yleensä tarkoitettu joko mökkirakentamiseen, tai virkistyskäyttöön, mutta varastoalueista jokainen tietää, että ne eivät ole mitään maiseman koristeita. Tämäkin alue on Hyvärilän Matkalukeskuksen mökkikylän rajanaapurina, eikä koskaan tiedä tuleeko laajentamistarvetta alueella. Tietojen mukaan puutavatan lastaustoimintaa harjoitetaan suurelta osin myös öisin, joten siitäkin häiriö alueella lisääntyy lahden rannan lomamökeillä. Kyläläiset ym käyttävät alueen ainutta vapaata rantaa myös virkistyskäytössä, joten jos kaupunki myy alueen yksityisalueeksi, niin pääsy rantaan estyy. Nurmeksen kokoisella alueella varmasti löytyy syrjäisempiäkin varastopaikkoja ja esm. Känkkäälässähän on jo valmiiksi rakennettua tyhjää kenttää.

245

9101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitkä matka on Känkkäälästä puut uittoon ajella,saa kerralla puut jo valmiiksi uittopaikalle kun Kannaslahteen varastoi, Hyvä päätös kaupungilta alueen myynti.

      • Anonyymi

        Tänäkään kesänä ei ole yhtään lauttaa lähtenyt Kangaslahdelta. Taitaa Kuokkanen olla mistä puut uitetaan?


      • Anonyymi

        Kannaslahti ei ole ollut pudotustoiminnassa mukana vuosikymmeniin, vaan ihmisten vapaa-ajan käytössä ympäri vuoden. Puiden varastoinnista sen verran, että Känkkäälästä ainoalle Kuokkasen pudotuspaikalle on lähes parikymmentä kilometriä lyhempi matka, kuin Kannaslahdelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänäkään kesänä ei ole yhtään lauttaa lähtenyt Kangaslahdelta. Taitaa Kuokkanen olla mistä puut uitetaan?

        Uitot puun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänäkään kesänä ei ole yhtään lauttaa lähtenyt Kangaslahdelta. Taitaa Kuokkanen olla mistä puut uitetaan?

        Puutavaraa riittävästi


    • Anonyymi

      Älä välitä väärää tietoa, puun uitto on loppunut Kannaslahdella jo vuosikymmeniä sitten ja nykyisin alue on ollut van autokuljetuksen välivarastona. Alueelle on puut tuotu autoilla ja välivarastoinnin jälkeen taas lastattu autoihin ja viety tehtaille. Kuokkasten pudotuspaikka on ollut nykyisin uiton vähyyden vuoksi ainoastaan käytössä.

      • Anonyymi

        Ei ole komea näky Kaopungin varaston vastapäätä oleva puruvarasto, oiskohan aihetta hävittää sekin Kaupungin romuvarasto, yhtä sekamelskaa kuin pitkänmäen omakodin tontti?


    • Anonyymi

      Todella erikoinen tilanne, kun kaupunki on rakentanut Känkkäälään valtavalla summalla kone- ja autoyrittäjien käyttöön alueita, eikä näytä kelpaavan. Viimeinen iso investointi alueen liikenteen helpottamiseksi tehtiin Pitkänmäen risteysalueelle. Näköjään välivarastoalueeksi kelpaa kuitenkin vain lähes kärritien päässä oleva Kannaslahden ranta-alue, vähän ihmetyttää.

    • Anonyymi

      Sille kentälle olisi kaupungin ollut hyvä tehdä se jonninjoutava lumikasa ensilumen latua varten. Mutta hyvässä käytössä on puun varastointi paikkanakin

    • Anonyymi

      Kaupunkihan on panostanut järvinäkymien esille raivaamisiin, Kannaslahdella tulos on päinvastainen, jos ihmisten käyttämältä Ellun reitiltä Pielisen järvinäkymät peitetään tukkikasoilla.

    • Anonyymi

      On kai sitä järvimaisemaa muuallakin kuin Kannaslahdessa,siinäkin kohdalla se pururata kuitenkin aika kaukana rannasta, et eipä sieltä juuri muutenkaan järvi pilkahtele

    • Anonyymi

      Seuraavaksi sitten lepikot ja puukasat pois, niin näkyvyyttä tulee ja kaunis ranta entisöinnillä vapaa-ajan käyttöön kaupunkilaisille. Rannat ympäristössä on yksityis- tai kaupungin omistuksessa, eikä muutenkaan soveltuvia virkistyskäyttöön, joten tässä on ainoa henkireikä enää jäljellä.

    • Anonyymi

      Onhan nuita rantoja muuallakin,kuka yhtä kannaslahtea kaipaa.

    • Anonyymi

      Sen lauluja laulat kenen leipää syöt, täysin polittista peliä tuhota Kannaslahden jo edellisen käytön jäljiltä parempaan kuntoon toipunut ranta-alue, lienee sauna lämmennyt hyvin.

    • Anonyymi

      Sunnuntain ja maanantain välisenä aamuyönä puuralli oli taas käytössä Kannaslahdella, nosturit nostelivat tukkeja. Turha väittää, ettei puuta ajeta öisin, se on suoranaista valehtelua, näin tähänkin yrittäjään voi luottaa.

      • Anonyymi

        Nukkusit yösi etkä vahtaisi toisten työntekoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nukkusit yösi etkä vahtaisi toisten työntekoa.

        Eihän muuten tyhjänpuhumisesta jää kiinni, ellei ole todisteita, hyvä että jotkut huomioivat, mitä ympäristössä tapahtuu.


    • Anonyymi

      Aloittaja on oikeassa. Aika on ajanut ohi puun varastoinnille Kannaslahdella. Lahtihan on puun varastointia lukuunottamatta kokonaan matkailukäytössä. Toiselta reunaltaan mökkejä täynnä ja lisää vain rakennetaan. Toisella reunalla Hyvärilän kasvava matkailualue. Alueella kulkee suositut hiihtolatu, luontoreitti ja kelkkareitti Elluun. Puun varastointialue näyttäytyy nykyisessä ympäristössään ainoastaan maisema- ja meluhaittana. Lisäksi alueen kautta kulkee tie tuleville kaavoitettaville rantatonteille, joille puunvarastointialue on imagohaitta. Ja mistäpä sen tietää vaikka Golf kenttää joskus laajennetaan ja onko muita suuntia vaihtoehtona kuin kannaslahden suunta?

      Älkää ymmärtäkö väärin. Puun varastointia harjoittavan yrityksen toiminta on tärkeää ja turvattava ja sille löytyy kyllä paikkoja. Känkkäälässä on tilaa ja infra kuljetuksille ja varastoinnille valmiina. Saarista tuotava puutavara voidaan aivan hyvin purkaa vaikkapa sahan rannassa tai jossain muualla.

    • Anonyymi

      Pitäisikkö sinnekkin tehdä iso asfalttikenttä ja sivuraide kovalla rahalla?

    • Anonyymi

      Kannaslahdella tälle typerälle Pielisen rannan 11000 neliön maakaupan suunittelulle pitäisi kaupunginjohtajan laittaa piste ja puut ajaa sinne minne kuuluvatkin, mutta ei matkailualueen keskelle ja Pielisen rantaan. Känkkäälä tie- ja varastoalueineen on isolla veronmaksajien satsauksella rakennettu juuri tähän käyttöön, joten osoite puiden välivarastoinnille on selvä.

      • Anonyymi

        Tiedätkö asiasta yhtään mitään? Känkäälän varastointi alue on tarkoitettu vain junaan lastattavalle tavaralle. Ei välivarastointi alueeksi autokuljetukkselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö asiasta yhtään mitään? Känkäälän varastointi alue on tarkoitettu vain junaan lastattavalle tavaralle. Ei välivarastointi alueeksi autokuljetukkselle.

        Näinpä, ei siellä hirveästi ole tilaa varastoida puuta, siksi niitä varastoalueita on siellä sun täällä.


    • Anonyymi

      Kyllä siellä kenttää riittää, koska aijottua teollisuutta ei tullutkaan ja onhan tällä koneyrittäjällä omaakin tonttia siellä.

      • Anonyymi

        Taukotilatkiin kuplahallissa!


    • Anonyymi

      Onhan tuo kyllä erikoinen puutavaran sijoituspaikka Kannaslahden rannalla, kun Hyvärilän Matkailukeskuksen lähin lomamökki ulkosaunoineen on muutamien kymmenien metrien päässä puukasoista. Kyllä siitä jo pitäisi hälytyskellot soida, että puutavaran varastoalueet kuuluu ihan muualle, kun vielä toimintaa tehdään öisin.

    • Anonyymi

      Tuolla logiikalla ajateltuna sahakin pitäisi siirtää. Sehän sijaitsee aivan parhaissa maisemissa ja eihän sitä tiedä jos bomba laajentaa.

    • Anonyymi

      Saha taitaa siirtyä aivan luontaisen poistuman kautta, mutta näitä ihmisten käytössä olevia viimeisiä ranta-alueita pitää varjella väärältä käytöltä.

    • Anonyymi

      Kannaslahden ranta on säilytettävä virkistysalueena, sekä asukkaiden uinti- ja suosittujen onkikilpailujen pitopaikkana. Lenkkeilijät haluavat myös käydä ihailemassa kaunista Pielistä ilman maisemaa tuhoavia puukasoja. Ei ole mitään järkeä kaupungin ruveta myymään maidensa keskeltä harvinaista ja arvokasta ranta-aluetta, mikä on vielä loma-alueen keskellä ja tontilla tultaisiin harjoittamaan ympäristöä häiritsevää toimintaa.

      • Anonyymi

        Voisihhan k.johtaja vaikka vuokrata alueen yrittäjälle. Tulisi niitä vuokratuloja. Hänellä on kokemusta salaisista vuokrasopimuksista. Lenkkeilijöille on tilaa Känkkäälän kankailla.


    • Anonyymi

      Sama tuho alueelle olipa yrittäjä vuokralla, tai omistaja, ehdottomasti tontin oltava suositussa virkistyskäytössä kuntalaisille.

    • Anonyymi

      Kannaslahden pudotuspaikan vesialueella seilaili 10.6 huonosti kiinnitetty, joku outo nelisenkymmentä metriä pitkä uppoamassa oleva rakennelma. Varmaan kuuluisi pudotuspaikan haltijan nostaa rakennelma vedestä pois, ennenkuin joku törmää siihen veneineen.

    • Anonyymi

      Nusen vajakit ja latvakakkoset ne jaksaa valittaa ja itkeä joka asiasta! 😂

    • Anonyymi

      Ilmeisesti edes jotkut haluavat asioiden olevan kunnossa, ennen kuin haveri tapahtuu.

    • Anonyymi

      Pyörähdin pitkästä aikaa Kannaslahdella ja huomasin Hyvärilän lomamökin pihan viereen tukkipinojen vain kasvaneen korkeutta. Lieneeköhän järkevää alueella tapahtuva puiden varastointi, koska on kysymyksessä Pielisen ranta-alue.

    • Anonyymi

      Puupinot nousee maisemaa rumentavasti korkeuksiin Kannaslahden rannassa, kohta luvallinen varastointiaika loppuu toukkatuhojen vuoksi, ellei ole kastelua tai kylmävarastointia, valvonta kuntoon.

    • Anonyymi

      Edellinen kirjoittaja otti tärkeän asian esille, kun katsoo pitkään puiden varastointialueena olleen alueen ympäristöä, niin varsinkin mäntyjen latvat on syöty surkean näköiseksi. Tuskin alueen loma- ja mökkeilyalueen puustot tarvitsee tällaistakin maiseman rumentamista.

    • Anonyymi

      11.6 joku kirjoitti Kannaslahdella tuulen mukana seilailevasta oudosta kymmeniä metrejä pitkästä osittain upoksissa olevasta rakenteesta. Taitaa alueen huolto olla hampaatonta, kun edelleen tämä veneilyuhria odottava rakennelma seilaa lähes vapaana.

    • Anonyymi

      Kuinkahan hyvin Nurmeksessa tunnetaan laki metsätuhojen torjunnasta, joka määrää kuorimattoman havupuutavaran poistamisen hakkuupaikalta ja välivarastosta kesällä määräpäivään mennessä. Kannaslahdellakin alkaa aika käydä vähiin, toivottavasti joku huolehtii, että asiat ja paikat on kunnossa.

    • Anonyymi

      Kaupunki on näköjään saanut Hyvärilän Matkailukeskuksen viereen oikein metsän tuhoamispaikan toukkineen, kun on tainnut hyväksyä metsästä ajettavien puiden välivarastoksi Kannaslahden rannan. Puupinot näyttää vain kasvavan, vaikka kentän pitäisi tähän vuodenaikaan tyhjentyä.

    • Anonyymi

      Puupinot on osa kansallismaisemaa, ja ne kuuluu sinne. Ne on kauniita ja heijastelee osaltaa Nurmeksen urbaania ja eteenpäin pyrkivää asenetta kehittyvänä kuntana!

    • Anonyymi

      Varmaan puupinot kuuluu kansallismaisemaan, jos ne on oikeaan paikkaan sijoitettu ja vielä lakien mukaan hoidettu, eikä ympäri vuoden ihmisten virkistysalueena käyttämälle ranta-alueelle leviteltynä.

    • Anonyymi

      Kyllä täällä rantoja riittää! Mitä itkeä tuota pientä plänttiä 🤣

    • Anonyymi

      Rantoja riittää, mutta meneppäs toisten rannoille, alkaa kaikki saavutettavissa olevat olla varattuja,joten varmaan sen vuoksi ollaan huolissaan tästäkin mainitsemastasi kaupungin 11000 neliön pläntistä.

      • Anonyymi

        En ymmärrä, kenelle ne rannat on varattu? 🤔


    • Anonyymi

      Se kuitenkin tuottaa rahaa vuodessa enemmän yhteiskunnalle kun aloittajan suku kostkaan . Sillä on näinäaikoina merkitys .

      • Anonyymi

        Nyt olet vähän väärässä, puut tehdään ja kuljetetaan tehtaalle vaikka kaikki Nurmeksen yrittäjät menis konkurssiin. Savotta ei yhtä yrittäjää kumarra?


    • Anonyymi

      Moottoriveneelä ajellessa kyllä huomaa, että parhaimmat rantapaikat on rakennettu ja silloin sinne ei ole asiaa mennä luvatta. Tätä viestiketjua lukiessa tulee mieleen, kuinka ahneus ja inhimillisyys ottelee keskenään, Ahneella on tietysti sisäpiiri saunoineen apuna, joten tavan tallaaja on heikoilla puolustaessaan edes pientä lämpärettä yhteiseen virkistyskäyttöön.

      • Anonyymi

        Jos sinulla on moottorivene, voit ajella minne haluat. Pielisellä taatusti riittää vapaata rantaa enemmän kuin eläessäsi kerkiät kokea!


    • Anonyymi

      Kaikki ei ajattele vain omaksi hyödykseen tehtäviä asioita, mutta päättäjiin on näköjään valittu sulle mulle porukkaa jonkin verran.

    • Anonyymi

      Ongelmaan on helppo ratkaisu, hakekaa absilta kanisteri bensaa ja tuikatkaa puukasat tuleen. Ongelma ratkaistu 🙏

      • Anonyymi

        Jospa puukasoilla rantaa täyttämään ruvennut alkaisi ajattelemaan muitakin kuin vain itseänsä ja lopettaisi rahan vallalla isottelun.


    • Anonyymi

      Siinnä puukasojen vieressä palaisi samalla yksi Hyvärilän Matkailukeskuksen lomamökki ja tuulen suunnasta riippuen pusikoita myöten tuli leviäisi myös Caravaani alueelle.

    • Anonyymi

      Kuka ne kaupat teki Kannaslahden puuvarastoalueesta, tuliko tieoikeus tontille rassitteeksi rantaan menevän tien säilymiseksi. Tietä tullaan käyttämään virkistyskäytössä, talvisin moottorikelkoilla ja kesäisin kalastus- ja myös veneiden laskupaikalle pääsyä varten.

    • Anonyymi

      Erikoinen tilanne, että metsästä tehtaalle vietävät puut pitää ensin ajaa Porokylän keskustaan radan varteen, tai Pielisen rantaan loma- ja mökkeilyalueen viereen kasoihin. Tästä sitten uudelleen kyytiin ja tehtaalle, näin suotta häiritään alueiden käyttöä, eikö kaupungilla ole osoittaa puiden välivarastoinnille järkevämpiä paikkoja syrjempää.

    • Anonyymi

      Tulipa kiire tehdä Kannaslahden ranta-alueesta kaupat, ennen uusien valtuutettujen aloittamaa kautta. Olisihan mahdollista, että uusien valtuutettujen joukkoon olisi sotkeentunut muutama virkistyskäytöstä ja luontoarvoista ymmärtävä henkilö, mutta junttaaminenhan olisi sitten jouduttu aloittamaan uudestaan.

    • Anonyymi

      Kannaslahden ranta alkaa olla täynnä lomamökkejä, mutta edelleen näyttää tulevan lisää. Mikähän järki kaupungin muutamalla päättäjällä oli myydä ranta-alueesta ja millä valtuuksilla iso osa kaatopaikkaa muistuttavaksi varastoalueeksi.

    • Anonyymi

      Siellä muutamat päättäjät ovat mielestään loistaneet hieroessaan kauppoja, vaikka alussa edes alueen virallisesta omistajasta ollut tietoa, toivottavasti kaupunki teki hyvän tilin mahtavalla ranta-alueella.

    • Anonyymi

      Taidetaan siellä nurmeksessa tehdä urakalla salaisia kauppoja, mikä lain mukaan on luvatonta.

    • Anonyymi

      Kannaslahdelle pitäisi kaupungin rakentaa pysäköintialue, koska varsinkin näin hiihtokautena automäärä kasvaa niin suureksi, että tiealueetkin täyttyy hiihtäjien ja keväämmällä myös kalastajien autoista.

    • Anonyymi

      Eipä olisi kallis investointi ja sopisi autot hyvin parkkiin.

    • Anonyymi

      Tätäkin palstaa luettuaan tulee mieleen vanha sanonta, "että kepu pettää aina". Tämäkin asia kannattaa muistaa tulevissa vaaleissa, kun numeroa alkaa vääntämään.

    • Anonyymi

      Nämä taitaa olla niitä kuuluisia sulle mulle kauppoja, joista asiapaperit lipsahtaa kassakaappiin.

    • Anonyymi

      Naamat muistiin jatkoa ajatellen, näissäkin vaaleissa voi jo vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Ajelin mielenkiinnosta Kannaslahden alueelle, mitä sinne nykyisin kuuluu. Rantaa lähestyessä tulee vastaan liikennemerkkejä, joissa lukee yksityisalue, ajoneuvolla ajo kielletty, puiden varastointialue, eli virkistysalue on suljettu käyttäjiltä. Alueella oleva Hyvärilän matkailukeskuksen lomamökki on myös peittymässä puutavarapinojen taakse. Kuulema puutavaraa ajetaan myös öisin, joten mökki ei varmasti saa käyttäjiä, koska yksikin yö riittää nosturien kolistellessa puutavaraa pihapiirissä. Näinkö Nurmeksen matkailua kehitetään ja miksi virkistyskäytössä olleita vähiä ranta-alueita käytetään aivan vääriin tarkoituksiin, se kertoo jostakin. Kyseisen alueen kautta on aina ollut kulkureitti Pieliselle niin kesäisin, kuin talvisin moottorikelkoilla tai hiihtäen sekä kävellen pilkille narraamaan ahvenia. Tämä ihmisille tarkoitettu virkistyskäyttö perinteisellä reitillä tulee kuulema tapahtumaan myös jatkossa kieltomerkeistä välittämättä.

      • Anonyymi

        Kangaslahti ei ole koskaan ollut virkistysalue, vaan kuljetusalue, joka on kaavoitettu uittopaikaksi. Oletko mieluummin nälkäinen ja vihainen vai pelkästään vihainen?


    • Anonyymi

      Kaavoitettu uittopaikaksi, mutta kun uittoa ei ole, eikä ole ollut vuosikymmeniin. Nyt ranta on puiden välivarastointi alueena autoilla edelleen tapahtuvaa jatkokuljetusta varten. Sille toiminnalle varmasti olisi joutavampaakin aluetta muuallakin Nurmeksessa, kuin ihmisten virkistyskäytössä oleva Pielisen ranta.

    • Anonyymi

      Nytpä voi käydä katsomassa Kannaslahdella, mihin kaupungin tekemät typerät ranta-alueen kaupat ovat varoittelusta huolimatta johtaneet. Ranta-alue on peittynyt massiivisten puukasojen alle ja kaunis järvimaisema on piiloutunut puukasojen taakse, siinäpä on alueella liikkuvilla matkailijoille nähtävää. Rajoitusmerkeillä on kielletty alueen kautta kulkevalla yleisellä reitillä liikkuminen ranta-alueelle ja Pieliselle. Koskahan kaupungilta tulisi sellaisia päätöksiä, joissa arvostettaisiin luontoarvoja, kun seurailee myös Känkkäälän leikkikentällä tapahtuvaa toimintaa, niin alkaa epäilyttää onko kykyjä.

    • Anonyymi

      Puukasojen taakse on näköjään peittynyt Hyvärilän Matkailukeskuksen, taitaa olla vielä ainoa omalla rannalla oleva lomamökki rantasaunoineen, että hyvät kaupat on tehty.

    • Anonyymi

      Kovin negatiivinen kehitys on jatkunut Kannaslahden ennen niin kauniissa maisemissa.

    • Anonyymi

      Tiet hajoaa ja halkeilee raskaiden ajoneuvojen alla ja kun vielä usein yöllä ajetaan, niin kukapa noiden ylipainojakaan on mittailemassa.

    • Anonyymi

      semmosia ne on.

    • Anonyymi

      Kuittinen tehnyt varmaan hyvät kaupat kaupungin kanssa ostaessaan Kannaslahdelta puuvarastoalueen. Kaupassa tullut Hyvärilän matkailukeskuksen lomamökki rantasaunoineen ja maa-alueineen kauniilta paikalta. Ilmankos ei kaupasta ole paljon huudeltu, koska alue on rantoineen todella arvokkaalla paikalla.

      • Anonyymi

        Ja hyvä hiekkarantavielä


    • Anonyymi

      ne tekee jotka osaa.

    • Anonyymi

      Jos noin on, niin kysymyksessä on kaupungin kanssa miljoonakaupat, koska satama huoltorakennuksineen ja puiden varastoalue huippupaikalla, sekä lomamökki omalla rannalla ja tontilla ei lähde ihan edullisesti. Näissä ympyröissä yleensä löytyy selvitettävää ja jälkipuheitakin on varmaan odotettavissa.

    • Anonyymi

      Olisippa hyvä tietää, mikä oli kauppahinta, kovin on ollut salaista toimintaa.

    • Anonyymi

      Toista hehtaaria Pielisen rantaa maksaa muine lisukkeineen oikein hinnoiteltuna tukun rahaa jos menee vaikka kesämökille tonttia kyselemään hyvän tien päästä.

    • Anonyymi

      Voisihan vaikka joku valtuutettu käydä läpi nämä kaupat ja kertoa äänestäjilla asioiden laidan ja näin varmistaa jatkon itselleen päättäjänä. Kaupungilla on nykyisin sorruttu muutamiin isojenkin projektien ja hankintojen salailuun, mielestäni veronmaksajien kuuluu saada enemmän tietoa vaikka paikallislehden kautta.

    • Anonyymi

      Taitaa olla suurin osa sitä joo joo porukkaa, joille lämmin lounas kokouspäivänä riittää. kokouspalkkion lisäksi.

    • Anonyymi

      just näin on asia.

    • Anonyymi

      Viime vuosina pöljiä päätöksiä on ruvennut tulemaan melkein liukuhihnalta.

    • Anonyymi

      Kannaslahdella voi nyt käydä katsomassa mihinkä kaupungin tekemät aluekaupat ovat johtaneet. Kaunis ranta-alue järvimaisemineen ja kalastusalueineen on tuhoutumassa valtavien puukasojen alle, Isot proomut ja laivat ajellessaan pitää siitä huolen, ettei kalanpyydyksiä voi laittaa, eli koko alue mökkeily ja loma-alueen keskellä ollaan menettämässä, missä järki ?

    • Anonyymi

      Moni jääpi kaipaamaan Kannaslahden rannan onkipaikkoja ja laineen liplatusta, nyt kieltotaulut kieltää menemisen. Eikä raiskattu maisema rantoineen olekaan enää mikään nähtävyys öisine puunajoineen.

    • Anonyymi

      Puukasojen lisäksi Kannaslahdella on maa- ja vesialuetta on täytetty eri kokoisilla aluksilla ja proomuilla, toivottavasti pysyvät pinnalla.

    • Anonyymi

      Kannaslahden ranta-alueelleko on tulossa asukkaille käyttörajoituksia. Saapihan niitä ehdotella, mutta 100 vuotta alueella on kuljettu ja seuraavat 100 vuotta alueella kuljetaan hyödyntämässä Pielistä virkistysalueena.

    • Anonyymi

      Ajelen kelkalla tien päästä Pieliselle koska haluan.

    • Anonyymi

      Kannaslahden alueen kaupantekijät myös, kaupungin puolesta allekirjoittaneet vastuuseen, aika lailla suljetun piirin kaupat tehty vähän yli vuosi sitten. Kysymys on niin merkittävästä ja arvokkaasta asukkaiden ja mökinomistajien käyttämästä maa ja vesialueesta, ettei sitä noin vain turmella sulkemalla alueella liikkuminen. Kuittinenkin valehteli lehtikirjoituksessa kaupan teon aikoihin, että he voivat laajentaa vesillelasku aluetta, mutta nyt on kielto mennä edes rantaan. Tällaisen luottamuksen itsestään antama tyyppi, joka kaiken lisäksi ajaa puuta ranta-alueelle öisin ja haluaa ruveta vielä meluisaa telakkaa rakentamaan matkailu- ja asuinalueen keskelle ei ole sopivaa toimintaa kyseiselle alueelle. Alueen kautta on ainoa tieyhteys Pielisen rantaan koko Kannaslahden alueella, jota ei voi sulkea.

      • Anonyymi

        Missä siellä on kulkeminen kielletty?


    • Anonyymi

      ensi keväänä rupeavat rantaa ruoppaamaan ja uutta rahtilaiva laituria tekemään,rupee puutavara liikumaan sujuvasti.

    • Anonyymi

      Jos näin rupeaa tapahtumaan, niin Kannaslahden alueella lomamökkien ja kiinteistöjen arvo romahtaa jo meluhaittojen vuoksi. Samoin kalastusta on turha harjoittaa alueella laivojen hajoittaessa pyydykset. Nykyinenkin alusten liikenne on lähes hävittänyt kutukalojen ennen niin runsaan määrän lähes olemattomiin lahden pohjukoissa.

    • Anonyymi

      Hyvä vaan kun on yrittäjällä kehitysideoita. Eikun vaan puuta uittoon ja varastoon Kannaslahteen. Taitaa tämä asiasta valittaja olla sama milkä valitteli lumen säilömisestä ladun varteen.

      • Anonyymi

        Jospa lumikasasta valittajalla ei ollut omia suksia, jos sellainen tyhjänpäiväinen valitus kerran on ollut.


    • Anonyymi

      Myös siinä tuhlattiin verorahoja.

      • Anonyymi

        Pikkuaivoisten puheita, joiden asumiseen mökkeilyyn ja vesistön virkistyskäyttöön ole lahden ja rannan turmelemisella vaikutusta. Kuinkahan suhtautumisesi muuttuisi asiaan, jos kesämökkisi edustalta proomut ja alukset työntäisi verkot ja muut pyydykset kasaan. Lisäksi kesäisin mökin ikkunat joutuisit pitämään kiinni, että saisit edes jotenkin nukutuksi puiden lastausmelulta, Yrittäjä on estänyt myös yleisen Pielisen rantaan menevän tien käyttön.


      • Anonyymi

        Kyllä


    • Anonyymi

      Kannaslahdella liikutaan kieltomerkeistä huolimatta kuten ennenkin, koska rantaan menee yleinen tie.

    • Anonyymi

      Kannaslahden reilu vuosi sitten tehdystä vesi -ja ranta-aluekaupasta olisi myös oikeusasiamiehelle selvitettävää, kuten Tiiliniemen pienestä maapalasestakin. Tiiliniemestä oikeusasimies on todennut, että kaupunki on menetellyt lainvastaisesti, kun rakennusvalvonta ei ollut turvannut lähivirkistysalueen virkistysmahdollisuuksia. Kannaslahden 11000 neliön maa-alan ja lisäksi ison vesialueen kaupat hujautettiin tehdä nopeasti pienessä piirissä, ettei alueen pienkäyttäjät pääsisi kertomaan omia mielipiteitään. Ilmeisesti alueen suoranainen ryöstö ja vesi ja maa-alueen tuhoaminen meluineen johtaa selvityksiin, koska alue on vielä matkailu ja mökkeilyalueen keskellä kalastuspaikkoineen.

    • Anonyymi

      Ilmeisesti asia lähtee eteenpäin, niin tiedetään, onko toimittu laillisesti, sulkemalla suuri ranta- ja vesialue virkistyskäytöltä.

    • Anonyymi

      tuleeko ihan poliisiasia.

    • Anonyymi

      Riippuu varmaan siitä, mistä roikkuu.

    • Anonyymi

      Raha näköjään ratkaisee meneekö kansalaisten tappioksi.

    • Anonyymi

      Puunajo kuulema jatkuu edelleen öiseen aikaan, mikähän mahtaa olla perimmäinen syy. Mitähän lukee alueen käytöstä sopimuspapereissa alueen talvi ja kesäkäytöstä, paikan sijainti vaatii tiukkoja rajoituksia, tai sitten sulkea kokonaan puu- ja alusliikenteeltä.

    • Anonyymi

      Käytiin kahdenkeskistä kauppaa johon ei tarvitse naapureita kuulla...

    • Anonyymi

      Suomessa on kyllä niin tarkkaan rajoitettu varsinkin ranta-alueiden käyttö ja rakentaminen, ettei se tuosta vain maanomistajan kanssa onnistu.

    • Anonyymi

      Nurmeksessa onnistuu, salailun paratiisi

    • Anonyymi

      Lisäksi kuumat saunat ja hyvät juomat, ehkä bisneksiäkin tarjolla.

    • Anonyymi

      joo kyllä voitelu meillä toimii.

    • Anonyymi

      Missä Kepu, siellä kähmyily

    • Anonyymi

      Mummon vääntämää nokarettakin varten pitää rakentaa puhdistamo, jos sataa metriä lähempänä pilkoittaa vettä jostakin puiden välistä. Sitten tuollaiselle luonnon ja maiseman vesistöineen raiskaajalle meluineen ei näytä vielä tässä vaiheessa olevan esteitä, kyllä on outoa.

    • Anonyymi

      "Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti", se sanonta pitää kyllä Nurmeksessa näköjään paikkansa.

    • Anonyymi

      Hyvä nähdä, onko uudella kaupunginjohtajalla laaja-alaisempaa kuvaa ranta-alueiden oikeasta käytöstä, että luonto ja asukkaatkin pitäisi ottaa huomioon päätöksiä murjoessa.

    • Anonyymi

      Sehän tulee nähtäväksi, koska vapaan liikkumisen, kalastusalueen ja rannan sekä mökkirauhan menettäminen ei ole aivan pieni asia.

    • Anonyymi

      Taitaa olla määrättyjen palstojen piilottelua käynnissä, on tullut huomioitua vuosien saatossa.

    • Anonyymi

      Onpa Nurmeksessa outoa meininkiä, kun virkistysalueena pidetylle Kannaslahden rannalle on ilmestynyt alusten ja proomujen meluisa telakka. Ranta-alue on varattu puiden varastoksi ja kaiken lisäksi ainoa koko lahden rantaan menevä tie on suljettu kieltomerkein, onkohan nyt oikein homma hoidossa kaupungilla.

    • Anonyymi

      Selvittämättömien kiemuroiden jälkeen tulos on tällä hetkellä näköjään tämä.

    • Anonyymi

      Pikaisia päätöksiä voi varmasti muuttaa huomattaessa mitä tuhoja alueelle on tulossa, kun suuniteltu toiminta laajenee. Lieneekö edes kauppaa tehdessä ollut tietoa kaikista alueella tapahtuvista muutoksista meluineen matkailu- ja mökkeilyalueen keskellä. Kalastusalueen menetys on varmaan yksi unohdettu asia, vaikka ei uskoisi, kun kaupanteon yhden osapuolen pitäisi olla vapaa-ajan kalastajien puolella.

    • Anonyymi

      Minkähän moinen kähmintä tässäkin Kannaslahti kaupassa oli takana, kiire oli kaupat tehdä ennen kuin valtuuston porukka vaihtui.

    • Anonyymi

      Siinähän olisi puolueettomalle asiantuntialle selvitettävää, mutta sellaista varmaan Nurmeksesta ei enää löydy, on touhu mennyt sellaiseksi, mitä teksteistä ja kuulopuheista on selvinnyt.

    • Anonyymi

      Kuinka luottamus päättäjiin on mennyt näin huonoksi, pitäisi varmaan olla avoimempi päätöksiä tehdessä.

    • Anonyymi

      Sulle mulle hyväveli hommat hoituu, koskahan tulee pää vetävän käteen.

    • Anonyymi

      Nurmeksen Kannaslahdella on tontin ostaneen uuden omistajan toimesta suljettu ainoa lahden rantaan asti ylettyvä yleinen tie liikennemerkein. Ei taida olla ihan luvallista, koska tie on talvisin tarpeen pilkki- ym kalastajien ja kelkkailijoiden käytössä. Kesäisin paikka on suosittu veneettömille ranta ja laiturikalastajille ja käytetään myös uimarantana, joten tien käyttö on ehdoton ja kieltomerkit poistettava.

    • Anonyymi

      Yleinen Kannaslahden tie alkaa Kohtavaaran tieltä ja päättyy Pielisen rantaan, jossa on myös veneiden vesillelasku paikka.

    • Anonyymi

      Mitähän kieltä mahtaa olla, ihan mielenkiintoista

    • Anonyymi

      karanneen.

    • Anonyymi

      Oiko matu alkanut kirjoittelemaan.

    • Anonyymi

      Viekää asia eduskunnan oikeusasiamiehelle.

    • Anonyymi

      Kaupungin puolella on sählätty pahemman kerran tässä kaupassa, onkohan ollut sulle mulle peli käytössä ja unohdettu varsinaiset käyttäjät, joille alue ja maisema vesistöineen on tärkeä.

    • Anonyymi

      Ainakin tässä kaupassa näyttää käyneen näin.

    • Anonyymi

      Jokamiehen oikeudet unohdettu Kannaslahdella, kieltämällä liikennemerkeillä ja kieltotauluilla ainoan rantaan menevän yleisen tien ja ranta-alueen käyttö. "Jokamiehen oikeuksilla tarkoitetaan jokaisen suomessa oleskelevan mahdollisuutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen, tai on sen haltija. Niistä nauttimiseen ei tarvita maanomistajan lupaa, eikä niistä tarvitse maksaa." Muistetaan tämä, kun menemme Kannaslahden tietä myöten Pielisen rantaan vaikka pilkille, kesäisin verkoille, uimaan, tai ongelle.

    • Anonyymi

      Kannaslahden entisellä puiden pudotuspaikalla ympäristöineen, jota on pidetty lähivirkistysalueena on rantaan menevä yleinen tie ja pysäköintialue tarpeen. Lähin Pielisen rantaan asti ylettyvä yleinen tie on useiden kilometrien päässä Bomballa, joten vapaa yhteys Kannaslahdelta vesistöön ja virkistyskäyttöön pitää säilyttää. Toivottavasti tieyhteys on rasitteena nykyiselle tontinomistajalle, kuten yleensä näissä kohteissa kuuluu olla perinteisillä kulkureiteillä, kieltomerkit kertoo kyllä toista ja lienevätkö edes virallisia.

      • Anonyymi

        Jos on tarpeeksi iso olo, niin toimitaan miten sattuu.


      • Anonyymi

        Missä lukee että entinen pudotuspaikka? Eikös siellä ole kaikki pudotus vermeet paikallaan


    • Anonyymi

      Tämä pitäisi todella selvittää, onko asiat edenneet oikealla tavalla tässä kaupungin tekemässä kaupassa.

    • Anonyymi

      Tämä Kannaslahti palsta taitaa olla pyörien päällä, kun seilaa pitkin sivuja.

    • Anonyymi

      Taitaa olla joillekin kuuma peruna.

    • Anonyymi

      Kannaslahdella saukotkin saaneet olla jonkin aikaa rauhassa, kun puiden kuormausmeteli ollut vähempänä.

    • Anonyymi

      Toivottavasti luonnosta ja Pielisestä nauttivat ihmiset pääsevät rantaan menemään jatkossa ilman kieltotauluja esimerkiksi pilkille.

    • Anonyymi

      Ainoa paikka mistä pääsee pilkille ???

      • Anonyymi

        Kannaslahdella ainoa Pielisen rantaan asti ylettyvä autotie, lähin seuraava on Bomban ranta.


    • Anonyymi

      Kannaslahdelle on tullut niin isoa pelaava uusi maanomistaja, että kieltotaulut estää rantaan menon. Nykykäytäntö näyttää vielä paisuneen, että on ruvennut Pielisenkin omistajaksi, kun on puskenut rannassa jäällemenotien tukkeeksi valtavan lumipenkan estämään jokamiehen oikeuksien toteuttamista Pielisellä. Aikaisempina vuosina siitä on pääsyt hiihtäen ja kävellen jäälle, kuka mitäkin tekemään.

    • Anonyymi

      Kannaslahden rantaan ja Pieliselle on aina ollut ihmisillä kulkuyhteys, joten uudelle tontinomistajalle Kannaslahden tie pitää olla rasitteena ja ilman kulkuesteitä. Kaupunki ei ole huomioinut kahden kauppaa tehdessä ainoan rantaan saakka menevän tien käyttötarvista veneenlasku- kalastus ja uintipaikoille. Maa-alueen omistuksen selvittyä kaupungille tuli kiire tehdä kaupat ilman muiden käyttäjien kuulemista, oli myös vinkki oikeusasiamiehen käytöstäkin asian hoidossa.

    • Anonyymi

      On se vain kumma, kun kaupunki tekee noin järjettömiä kauppoja ja myypi maata melukäyttöön matkailu ja mökkeilyalueen keskeltä Kannaslahdelta.

    • Anonyymi

      Kalastajana olen pannut merkille, että keväällä varsinkin kutukalojen määrä on romahtanut. Isojen alusten potkurivirrat nostavat lahden pohjasta sinne vuosikymmenten aikana kertynyttä osittain mädäntynyttä paksua kaarnakerrosta. Veden laatu kannattaisi tutkia, koska kalojen häipyminen vähitellen toipumaan päässeestä lahdesta ei ole normaalia.

    • Anonyymi

      Kaupunki tehnyt erikoiset ranta-alue kaupat Kannaslahdella, kun ainoa paljon käytetty rantaanmeno tie meni mukana, eikä se ostajalle tullut rasitteeksi. Tulokset näkyy, tie on kulkukiellossa yksityisalue merkkeineen, kyllä on ihmetelty kaupungin asioiden hoidon laatua.

    • Anonyymi

      Näin sitä huolehditaan maisemista ja asukkaiden viihtymisestä, kaikki vaan nurin.

      • Anonyymi

        Sulle mulle homma ei tule toimimaan jatkossa, ihmiset alkaa menettää luottamuksensa kaupungin toimintatapaan.


    • Anonyymi

      Eipä ole tainnut kaupungin puolelta maakauppojen tekijä kiireissään halunnut perehtyä, että ranta-alueella on muutakin tarvista ja käyttö jatkuu.

    • Anonyymi

      Pilkkiväki menee jäälle Kannaslahden kautta, koska sieltä on ainoa tie lahdelle.

    • Anonyymi

      Kohta lähtee jäät Pielisestä, niin Kannaslahden telakka-alueelta lähtee hinaaja- sekä proomukaarti kohti järvenselkää on lahden vesi pitkän aikaa mutavelliä parhaaseen kalojen kutuaikaan.

    • Anonyymi

      Edellisen vesialueen käytön jäljiltä toipumaan päässeen lahden uusi kalakato on huomattu jo muutaman vuoden nykyisellä käytöllä.

    • Anonyymi

      Virallinen veneenlaskupaikka on Kannaslahden tien päässä Pielisen rannassa, mutta kaupunki myynyt myös rantaan menevän tien maa-alueen mukana. Aika erikoinen kauppa, kun tietä ei ole laitettu rasitteeksi ja nyt on ajokielto- ja liikkumismerkit alueella, Jokamiehen oikeudellakin olisi sanottavaa kyseisestä kaupasta ja liikkumisesta alueella.

    • Anonyymi

      Yksityisalue julistetaan kyltissä, yleisestä alueesta Kannaslahdella.

    • Anonyymi

      On kyllä niin sekava kahden kauppa, että taitaa tulla seuraava riita-asia, ellei tule muutosta.

    • Anonyymi

      Kannaslahdella voi nyt epäilijät käydä katsomassa, mitä havupuiden varastointi kesällä kirvatuhoineen tekee kasvavien mäntyjen latvoille.

      • Anonyymi

        Känkäälän bioalueella voi myös käydä katsomassa männyn latvoja, savu ja kirvat on tuhonneet männtyjen latvat.....


    • Anonyymi

      Satamassa voi käydä katsomassa kuinka nurmeslainen ulostaa housuihin.

    • Anonyymi

      taijat olla värisokee kannaslahden puista jos lähtee tuholaisia,ovat koivua.

    • Anonyymi

      Tällä hetkellä on koivua, mutta edellisinä kesinä kaikkea muuta,taitaa olla tulossa puupula.

    • Anonyymi

      Taitaa kaiklla hakkuupuiden varastoalueilla, missä varsinkin kesäisin ei toimita lakien mukaan, ainakin männiköiden latvatuhot ovat varmoja, Kannaslahdella yksi esimerkki.

    • Anonyymi

      ötökkä on tehokas työläinen.

      • Anonyymi

        Ötökkä ruokailee ympäri vuorokauden kesäisin, kun luodaan edellytykset.


    • Anonyymi

      Venäjältä sahapuun tulo loppui ja Suomen metsistä tehdään hiilinielu, jos muutaman vuoden päästä on enää metsää jäljellä.

    • Anonyymi

      Mikään ei oo niin tyhmä kun työtön valittaja

    • Anonyymi

      Saattaahan se ajatella vähän nenäänsäkin pidemmälle
      , mikä taito näyttää olevan aika monella hakusessa, työtönkin on ihminen.

    • Anonyymi

      Lieneeköhän nykyisillä pomoilla ollut sormet pelissä kauppoja tehdessä.

      • Anonyymi

        Eiköhän tämäkin köhäkkä ole surullisen kuuluisan Saatsin aikaansaannos.


    • Anonyymi

      Kaupungin tekemä Kannaslahden maakauppa on näköjään sulkenut ainoan, koko Kannaslahden rantaan ulottuvan tien käytön, eihän järvelle pääsyä ihmisiltä saa estää. Maa-alueen ostaja on heti laittanut yleisessä käytössä olleelle tielle yksityisalue ja liikkumisen estävät merkit.

    • Anonyymi

      sepä onkin öky isäntä.

    • Anonyymi

      Pyöritteleekö kaupungin päättäjiäkin mielensä mukaan, lyhyen historian seurannalla taitaa sekin olla mahdollista.

    • Anonyymi

      Kalastajat, nyt ei kannata laittaa pyydyksiä ja verkkoja kannaslahdelle, isot alukset tekevät niistä selvää.

    • Anonyymi

      Kuittinen on näköjään poistanut kylän yhteisen veneiden laskupaikan käytöstä. Huomattiin kun oli tarkoitus laittaa vene vesille, mutta tyhjä keikka tuli, valtavan iso proomu on vedetty maalle peittämään veneenlaskupaikan. Yrittäjän omavaltaisuus alueella alkaa olla sitä luokkaa, että virkavalta on otettava mukaan antamaan ohjeita.

    • Anonyymi

      Onpa Kannaslahdelle tullut erikoinen tilanne, kun kaupunki on tekemällään maakaupalla ollut estämässä ihmisiltä ranta- ja vesialueen käytön. Kuinkahan siellä on tietoa edes sellaisesta asiasta, kuin jokamiehen oikeudesta käyttää maa- ja vesialueita.

    • Anonyymi

      Kuittisen proomu seisoo näköjään edelleen kannaslahdella, estäen veneiden laskun ja noston kyseisellä kaavaan merkityllä paikalla. Erittäin röyhkeää ja ylimielistä käytöstä käyttäjiä kohtaan, ilmeisesti pian joudutaan virallisiin toimenpiteisiin häiriön poistamiseksi.

      • Anonyymi

        pöljä


    • Anonyymi

      Samaa mieltä, kun peittää veneenlasku ja nostopaikan laitteillaan.

      • Anonyymi

        Ilmoita polissille asiasta. Tee vaikka rikosilmoitus asiasta. Suotta asiaa täällä vatiloit.


    • Anonyymi

      Usempi kirjoittaja on varmaan sitä mieltä, että järkevä alueella toimiva ei suotta tekemisillään ja merkeillään aiheuta närää virkistysalueen käyttäjissä.

    • Anonyymi

      Pielinenkin on yhteistä virkistysaluetta rantojen lisäksi, lieneekö edes luvallista sulkea ainoa koko Kannaslahden lahden rantaan asti ulottuva tie kieltomerkeillä.

    • Anonyymi

      Laki "jokamiehen oikeus" luonnossa liikkumiselle sanana poistuu käytöstä ja tilalle tulee "jokaisen oikeus", eli rantoja sekä metsiä käyttämään virkistykseen.

    • Anonyymi

      EU määräsi tämänkin nimenmuutoksen.

    • Anonyymi

      Nurmeksessa käydessä etsin ranta-onginnalle paikkoja ja aivan taajaman tuntumasta Kannaslahdelta joskus käytössä olleelta puunpudotuspaikalta löytyi. Siellä on hyvä heittouistella, onkia ja harrastaa vaikka laituripilkkiä, heittouistimeen jopa tärppäsi mukavankokoinen hauki.

    • Anonyymi

      Kannaslahti kaupassa lienee Saatsillakin ollut sormet, tai ainakin kynä pelissä mukana, voiko joku varmistaa.

    • Anonyymi

      Kannaslahden entisen pudotuspaikan alue on siistiytymässä siinnä jonkun aikaa puiden varastointia ja lastausta pitäneen yrittäjän jäljiltä. Suojakaiteita on pitkältä matkalta revitty irti, mutta vähän aikaa lastausmelulta on alueen asukkaat ja mökkiläiset säästyneet. Toivottavasti tulevien päätösten myötä meluista päästään eroon ja alue vapautuu ihmisille virkistyskäyttöön lopullisesti.

    • Anonyymi

      Arvokas Pielisen ranta varikko -ja varastointi alueena, matkailu, asutus ja mökkeilyalueen keskellä. Toiminta ei ole oikealla paikalla meluineen ja roskaamisineen, myös lahden kalakanta on kärsinyt isojen alusten nostaman pohjamudan sotkemasta vedestä esim. keväiseen kutuaikaan.

    • Anonyymi

      Onko tullut mieleen, että mitä järkeä on täällä Nurmes 24 valittaa asioista.
      Käsittääkseni yrittäjä on alueen hankkinut laillisesti.
      Olisko järkevää keskustella suoraan yrittäjän kanssa kasvotusten mikä hiertää alueella!
      Epäilen, ettei löydy siviili rohkeutta keskusteluun!

    • Anonyymi

      Hankinnassa oli solmukohtia, joista ei paljon huudella, tehtiin vain nopeita kauppoja. Kaupungin myyjäosapuolena olisi pitänyt ensin selvittää, mitä ongelmia kauppa aiheuttaa alueelle. Ympäristö vesistöineen on pääasiallisesti mökkeily matkailu ja asuinkäytössä, johon ympäri vuorokautinen puunkäsittely meluineen ei ole sopivaa.

    • Anonyymi

      Onkohan edes luvallista sulkea koko Kannaslahden ainoa Pielisen rantaan asti yltävä tie liikennemerkein. Eikös jokamiehen oikeus, nykyinen jokaisen, oikeus salli vesialueen virkistyskäyttöä ja silloinhan tie täytyy olla vapaassa käytössä.

    • Anonyymi

      Rannassa tapahtuneet molemmat aluekaupat olisi syytä käydä perinpohjaisesti läpi.

    • Anonyymi

      Ihmeellistä sähläystä Pielisen rantamaisemissa.

    • Anonyymi

      Kannaslahden alue on syytä rauhoittaa virkistyskäyttöön, melua tuottavalta ympäri vuorokautiselta puutavaran varastoinnilta purkuineen ja lastauksineen. Alue on asutuksen ja lomamökkeilyn keskellä, myös Hyvärilän matkailualue on rajanaapurina. mahdollisesti tulevine laajennustarpeineen. Kaupungin omistamista Hyvärilän lomamökeistä ulkorakennuksineen yksi on hienolla paikalla, mutta aivan varastoalueen puukasojen vieressä ranta-alueella. Aiheutuneen melun vuoksi mökki ymmärrettävästi ei ole houkutellut lomailijoita, mutta odottelee alueen rauhoittumista. Metsästä kerättävän puumäärän vähentyessä jatkossa, toinen käytössä oleva Kuokkasten puiden pudotuspaikka varmasti riittää uitettavan puun käsittelyyn, kuten nytkin menneen 10 vuoden aikana.

    • Anonyymi

      On ne viisaita ja suoraselkäisiä nuo kaupungin päättäjät, kun asiaa tuntevien viranhaltijoiden lausunnot heitetään romukoppaan. Konkurssin tehnyt pöllikuski vetää lupajaostoa😱. Hyvissä käsissä on Nurmeksen tulevaisuus🥂

      • Anonyymi

        Mikkilähän sanoi vaalihurmiossaan, että katiskoita kannattaa heittää, vaikka saalista ei tulisikaan. Känkkäälän touhu on siitä hyvä esimerkki, että antaa vain mennä, kun omat rahat ei ole kulumassa. Eipähän ne omat rahat pääse kulumaankaan, kun niitä ei ole.


    • Anonyymi

      Eikö Kepun suhmuroinnille Nurmeksessa saa mitään loppua. 😳

    • Anonyymi

      Aivan uskomatonta sähläämistä kepulta ja jaostolta. Kenen lauluja laulavat...?

    • Anonyymi

      Eivät kaikki keput ole tyhmiä, sehän näkyi viime vaaleissa, kun antoivat äänensä toiselle puolueelle, Nurmeksessa vielä entisestä rippeitä jäljellä.

    • Anonyymi

      Nykyinen toiminta on tuhonnut lahden kalakannan, kutuaikana tapahtuvan isojen alusten ja proomujen sotkeman matala ja savipohjaisen lahden veden vuoksi. Kalapyytöjä on turha myös kesäisin laittaa lahdelle, koska isot alukset tulee liiskaamaan pyydöt. Kalamiesten paikallinen järjestö on ilmeisesti mukana lahden tuhoamisessa, koska kalastajien toiveita ei olla puolustamassa, olisikohan ollut hyvät kaupantekolöylyt eräässä vaiheessa olisi hyvä tietää.

      • Anonyymi

        Muutaman täysin asioista tietämättömän pölvästin päätösten perusteella on aloitettu kauniin Kannaslahden tuhoaminen. Eipä tarvitse paljon ihmetellä, kun päättävissä elimissä ei taida olla kuin muutama, joka ymmärtää jotakin luonnon rauhan ja maisemien suojelun puolesta. On lauvantai ilta ja lahdella ryskyttää isot alukset särkemässä jäitä, varmaan osa nostetaan konjakkilasiin jäähdykkeeksi, vetäkää päättäjät hame päälle.


    • Anonyymi

      Totta, jonkun lauluja tässä taas lauletaan, kun tehdään järjettömiä päätöksiä. Kämäräinen naruja vetelee, toivottavasti ei enää kovin kauan. Uudet vaalit on tulossa. Lapasia kaikki keput Nurmeksessa.

    • Anonyymi

      Lupajaoston yhtenä tehtäväalueena on myös ympäristön suojelu, mutta näiden henkilöiden mielestä Kannaslahden vesi ja ranta-alue joutaa tuhottavaksi toimintaa jopa laajentamalla. Hannu Mikkilä kesk, Jani Savolainen kesk. Elisa Hämynen kesk. Ville Sutinen ps. Anni Savolainen sd. oli varmaan paremmin tutustunut tilanteeseen ja jätti eriävän mielipiteensä. Toivottavasti seuraavassa päätäntäasteessa ymmärretään asiaa käsitellä laajemmin, kuten mökkien ja kiinteistöjen arvon menetyksellä ja laissa kuuluvaan jokaisen oikeuksien rajoittamisella, johon kuuluu myös vesialueen virkistyskäyttö. Raja naapurina olevan Hyvärilän Matkailukeskuksen laajennustarpeet tulevaisuudessa pitäisi ottaa myös huomioon, ettei käy kuten yhdelle varastoalueen vieressä olevalle mökille, että häiriön vuoksi ei houkutellut asukkaita.

      • Anonyymi

        Entiselle kannaslahden pudotuspaikan paikalle sopisi hyvin hotellikiinteistö. Majoitusta ja yökerho kattoterassille. Olis varmasti kysyntää.......


    • Anonyymi

      naapuriin tekevät sinun ideaa jo.

    • Anonyymi

      On monenlaista virkistäytyjää, kaikkeen ei tarvitse rahaa, pelkkä raiskaamaton luonto kelpaa suurimmalle osalle järkevistä ihmisistä. Toivoisi Nurmekseenkin osaavia päättäjiä arvostamaan luontoarvoja, mutta taitaa vielä olla hakusessa.

    • Anonyymi

      Asiantuntialausuntojen hylkääminen ja asukkaiden toiveiden täyttämättä jättäminen Kannaslahti asiassa on häikäilemätöntä vallankäyttöä, tuskin näitä henkilöitä on virkaan sitä varten valittu.

    • Anonyymi

      Mistä Mikkilä keksi tässä yhteydessä ehdottaa proomuajojen lisäämistä lupaan? Sitä voi jokainen miettiä omalla tahollaan. Koko lupa-asian päivittäminenhän oli asiantuntijalausunnon perusteella päivittää alueen käyttö vastaamaan nykyistä tilannetta matkailualueen keskellä. Päätöksenteko tässäkin asiassa on sellaista ettei se oikein kestä päivänvaloa, mutta asia hoidetaan silti yhden yrittäjän hyväksi ja unohdetaan vaikutukset laajemmin, paikallisten asukkaiden, mökkiläisten, ympäristön ja matkailun kannalta.

      Käsitelläänkö asiaa vielä kaupungin taholta? Jos niin siinä on vielä Parkkisella mahdollisuus vaikuttaa jatkuuko Nurmeksen vanha linja mikä ollaan nähty uutisoinneissa Nurmeksen mainetta haittaavasti vai puhaltaako uuden KAUPUNGINJOHTAJAN alaisuudessa oikeasti uudet tuulet...

    • Anonyymi

      "Vesilain 3 luvun 4 §:n 1 momentin 2 kohdan mukaan lupa vesitaloushankkeelle on myönnettävä, jos siitä yleisille tai yksityisille eduille aiheutuva hyöty on huomattava verrattuna siitä yleisille tai yksityisille eduille koituviin menetyksiin. Hankkeesta ei aiheudu hyötyä yleisille eduille, koska lähistöllä on jo proomukuljetuksiin soveltuva satama. Kyse on siis pelkästään yksityisistä eduista. Hakemuksen mukaisesta toiminnan muutoksesta aiheutuu sen sijaan merkittävää haittaa yksityiselle edulle meluhaitan muodossa, koska ympäristöön tulee uusi häiriölähde proomujen purkamisesta ja lastaamisesta sekä lisääntyneestä rekkaliikenteestä."

      Yllä olevan perusteella olisi Nurmeksessa meneillään jälleen menettely joka ei ole lainmukainen.

    • Anonyymi

      Nurmeksessa ei näköjään osata mitään tehdä lain mukaan. Aina on Kepu keplottelemassa välissä ihme juttujaan. Sitten ihmetellään sormi suussa, miten on niin huono maine. 😡

    • Anonyymi

      Kannaslahden rannasta on nyt mahdollisuus käydä katsomassa vesialueen ja rantojen tuhoamiseksi tuotuja aluksia ja isoja proomuja. Valtavien puumäärien siirrosta tulee vesistön ja ranta-alueen roskaamista ja ympäri vuorokautista melua nosturin käytöstä ja rekkaliikenteestä. Rannassa oleva puutavaran varastoalue tulee suurista puumääristä myös niin täyteen, että Pielinen häipyy lenkkeilijöille näkyvistä jo aikaisemman kokemuksen perusteella. Nyt pitäisi lyödä viisaat päät yhteen jos niitä löytyy ja lopettaa vesialueen ja maiseman tuhoaminen, ennenkuin on myöhäistä, koska edellisen käytön jälkeen alue on juuri päässyt kohtalaisesti toipumaan. Rannoilla olevien mökkiläisten ja muiden kalastajien pitäisi antaa laskea pyytönsä ilman pelkoa, että alukset tai proomut repivät ne mukaansa melun lisäksi.

    • Anonyymi

      Miksi Kepu tätä ajaa kuin käärmettä pyssyyn? Voin vastata itse, koska se haluaa tuhota kaiken! Tontit, luonnon...😡

    • Anonyymi

      Kannaslahden pohjukassa kolme saukkoa etsi sulaa paikkaa jäältä aamulla, että pääsisivät kala-aterialle jään alle. Autoin vähän hakkaamalla jäähän ison reijän, toivottavasti löytävät aukon. saattaa muuten nälkä yllättää.

    • Anonyymi

      Ottasko kepulit nämä lastaajat omalle takapihalle?

    • Anonyymi

      Ja seuraavaksi auki maakauppa, aivan vasten kaikkia hallintosääntöjä.

    • Anonyymi

      Kaksikin alueella tapahtunutta kyseenalaista aluekauppaa Pielisen rannassa, joista toinen vesialueella, jotka pitäisi selvittää puolueettoman selvitysmiehen kautta.

    • Anonyymi

      En ymmärrä miten tontin suhmuroimalla ostanut yritys sanoo olevansa oikeutettu toimintaan ja pilaamaan Kannaslahtelaisten asukkaiden olemisen ja asumisen. Ottaisi oman mökkinsä tai talonsa viereen toiminnan ja kysytään sitten mielipidettä ympäristön asukkailta kuinka mukavaa ja vähämeluista toiminta on😆 . Vastuunkantoa💪

      • Anonyymi

        Ihme yrittäjä, kun kuvittelee tämmösen olevan ok.


    • Anonyymi

      ensi kesänä alkaa kunnon rallit vesillä ja tiellä.

    • Anonyymi

      Keinoja varmaan löytyy, jos virallista tietä asia ei saa oikeutettua alueen asukkaita, mökkiläisiä ja luontoa kunnioittavaa päätöstä. Varastoalueen vieressä olevasta neulasensa menettäneestä mäntymetsästä näkyy, mitä kuorineen olevan puun varastointi toukkineen tekee alueen metsille.

    • Anonyymi

      Venevalkaman parkkialueella olevat autotkin ovat vaarassa varsinkin keväisin puupinojen kaatuillessa, koska varastoalueen rajakin on vedetty lähes kiinni venevalkaman pysäköintialueeseen. Eihän tuollainen proomukuljetus häiriöineen kuulu asutuksen ja matkailualueen keskelle sulkemalla jopa ainoa rantaan ulottuva autotie koko Kannaslahden alueelta Kuittisen toimesta.

    • Anonyymi

      Onpa täysin epäonnistunut paikan valinta kyseisen yrittäjän toiminnalle proomukuljetuksineen ja ympäri vuorokautisine meluineen. Aivan toisenlaiselle käytölle on tarkoitettu tämä ranta ja vesialue, eli virkistys- ja mökkeilyalueeksi.

    • Anonyymi

      Siirtyköön paatteineen kuokkaselle, että ihmiset saavat Kannaslahden rannan ja vesialueen käyttöönsä.

    • Anonyymi

      Onko yhdellä matkailua ja mökkeilyä ymmärtämättömällä tyypillä niin paljon valtaa, että voi tuhota melulla matkailu, mökkeily- ja asuinalueen vesistöineen ohjailemalla alueesta äänestäneiden mielipiteitä häikäilemättömästi. Tämä herra viis välittää asiantuntioiden lausunnoista ja lisäilee vain Kannaslahden alueen kuormitusta, eipä taida olla herralla mökkeilytaustaa.

    • Anonyymi

      Kaupunginhallituksen kanta on, että proomukuljetuksia ei pidä sallia Kannaslahdella, vaan ne on tehtävä Ritoniemen lastauslaiturilla. Erittäin hyvä päätös, niin kapea Kannaslahti rauhoittuu sinne kuuluvalle virkistyskäytölle, kuten kalastukselle ja veneilylle, mikä näyttää kiinnostavan lahdella myös matkailukeskuksessa vierailevia eri maiden nuorisoryhmiä. Todellakaan meluisa toiminta liikuntakieltoineen ei sovellu ihmisten vapaa-aikana käyttämälle alueelle, jonka valtavat puupinot alkaisivat täyttämään rumentamalla kauniin järvimaiseman.

      • Anonyymi

        Eikö uusi rakenteilla oleva hotelli rumenna kaunista järvimaisemaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö uusi rakenteilla oleva hotelli rumenna kaunista järvimaisemaa?

        Ei ainakaan roskaa ja melua.


    • Anonyymi

      Hyvä päätös hallitukselta.👏

    • Anonyymi

      Kaupunginhallituksen päätös proomukuljetuksien kieltämisestä on myös iso luonnonsuojelullinen teko Kannaslahdella, missä lienee toiset luontoa kunnioittavat päätöksien tekijät. Kaupungin tekemät ranta- ja maa-alueen kaupat Kuittisen kanssa pitäisi perua hänen muuttamiensa alueen käyttötarkoituksien vuoksi, lisäksi Kuittinen on kieltänyt rantaan menevän ainoan autotien käytön liikennemerkein.

    • Anonyymi

      Hyvä kun kepu ei pääse paskomaan rantaa.

    • Anonyymi

      Lieneeköhän nuo proomut ja alukset sen kuntoisia, että pitävät valuttamatta öljyt ja muut saasteet sisällään haavoittuvalla kapealla mökkien täyttämällä lahdella.

    • Anonyymi

      Eipä todella ole pitkäkään aika, kun koneiden kuljetusproomu upposi ja Pielisen pohjaan meni mukana kaksi metsäkonetta ja polttoainesäilijöitä. Proomu hinattiin upoksissa Kannaslahdelle, jossa se nostettiin ylös, kuten metsäkoneetkin myöhemmin uppoamispaikalta, eipä ole vaaratonta touhua.

    • Anonyymi

      Uponnut proomu oli todella huonokuntoinen ruostereikineen, toivottavasti muu kalusto on paremmassa kunnossa, etteivät likaa vesistöjä.

    • Anonyymi

      Kannaslahdella tehdyt vesi -ja ranta-alue kaupat pitäisi käydä puolueetoman tuomarin toimesta läpi, eikä missään tapauksessa painaa villasella, jotta epäilyistä pääsee eroon.

    • Anonyymi

      Kaupassa täydet korruption piirteet. Yhden etu nostettu toisten etujen edelle.

    • Anonyymi

      Hyvä oli reissu, mutta hyvät oli juomatkin.

    • Anonyymi

      oliko sutturoita myös.

    • Anonyymi

      Jotakin outoa tässä kauppaketjussa on, kannattaisi selvittää, ennenkuin vesi- ja ranta-alueet on tuhottu.

    • Anonyymi

      Kaupan purku paras, mutta ainakin käyttörajoitukset saatava nopeasti voimaan matkailukeskuksen rajanaapurina. Muussa tapauksessa Kannaslahden kaunis ranta- ja vesialue alkaa täyttyä kaikenlaisesta romusta ja puutavarasta meluineen.

    • Anonyymi

      Tämä on kyllä ympäristön asukkaiden, mökkiläisten ja muiden tämän rannan sekä tienkäyttäjien toive.

    • Anonyymi

      Jotenkin tuntuu ristiriitaiselta ja vääriltä toimipaikkojen valinnalta Nurmeksessa. Porokylässä Känkkäälään pohjavesialueelle aijotaan rakentaa ulostetta käyttävää biolaitosta, kuinkahan päästötöntä toimintaa tämä on. Hyvärilän Kannaslahdelle suunitellaan melua ja roskaamista aiheuttavaa puiden käsittelyä ja varastointia harjoittavaa tavarasatamaa, mikä lohkaisee ison osan myös vesialueesta yleiseltä virkistyskäytöltä. Tällekin on syytä löytää parempi alue koska paikka sijaitsee asuin- ja mökkeilyalueen keskellä sekä on laajenevan Hyvärilän matkailukeskuksen rajanaapurina. Tavarasatama löytyy jo sahan alueelta.

    • Anonyymi

      Ylä-Karjala lehdessä juttua, että Ritoniemessä kaavamuutos käynnissä.

    • Anonyymi

      Kannaslahdelle johtavan tien päässä on jäälle meno estetty isolla lumikasalla. Lahti on varsinkin kevättalvella suosittu hiihtäjille, pilkkijöille ja muille kalastajille, joten tuollaisten esteiden teko on typerää vallankäyttöä.

    • Anonyymi

      Kannaslahdella jäälle meno on näköjään todella estetty, kasaamalla lumikasa kulkureitille, siksi erikoinen tilanne, koska tämän tien kautta on ainoa kulkuyhteys koko lahden alueelle.

    • Anonyymi

      etkö osaa kiertää sitä lumikasaa,johonkin lumet pitää laittaa,tai kiipeä yli.

    • Anonyymi

      Alueella on runsaasti lumelle paikkoja, johon koneella voi kipata, mutta jäälle on vain yksi Kannaslahden tien päässä oleva kapea reitti, joka on näköjään tukittu lumikasalla.

    • Anonyymi

      Kuinka uusi maanomistaja voi käyttäytyä noin, häiritsemällä rannan käyttöä myös kesäisin tukkimalla veneenlaskupaikan jollakin proomun romulla, kunnes huomautettiin. Kyläläiset tulee käyttämään satoja vuosia käytössään olevaa rantaa ja vesialuetta, laki jokaisen oikeus, ennen "jokamiehen oikeus" nimellä kulkenut laki hyväksyy käytön.

    • Anonyymi

      Yritettiin mennä vanhasta muistista kaverin kanssa pilkille Kannaslahdelle, kuten joka vuosi sään houkuttelemana. Yllätys odotti rannassa, iso lumikasa oli tehty koneella sulkemaan veneiden laskupaikalta jäälle johtavan reitin, tuliko hyvä mieli.

    • Anonyymi

      Näkkyypi sitä kaekenmoista rojuva alakavan kassautuu pilloomaan kaunista Kannaslahen rantoo, mikähä lienöö sitte kesällä tilanne. Nyt pitäs laettoo jarrut piälle, ennenku on liian myöhästä säelyttee maesemat.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe