Nurmeksen Kannaslahti

Anonyymi

Nurmeksen päättäjien on syytä laittaa mietintämyssyä syvemmälle, ennen kuin alkavat myymään puutavaran varastopaikaksi Pielisen rannassa olevaa 11000 neliömetrin suuruista maa-aluetta. Ranta-alueethan on yleensä tarkoitettu joko mökkirakentamiseen, tai virkistyskäyttöön, mutta varastoalueista jokainen tietää, että ne eivät ole mitään maiseman koristeita. Tämäkin alue on Hyvärilän Matkalukeskuksen mökkikylän rajanaapurina, eikä koskaan tiedä tuleeko laajentamistarvetta alueella. Tietojen mukaan puutavatan lastaustoimintaa harjoitetaan suurelta osin myös öisin, joten siitäkin häiriö alueella lisääntyy lahden rannan lomamökeillä. Kyläläiset ym käyttävät alueen ainutta vapaata rantaa myös virkistyskäytössä, joten jos kaupunki myy alueen yksityisalueeksi, niin pääsy rantaan estyy. Nurmeksen kokoisella alueella varmasti löytyy syrjäisempiäkin varastopaikkoja ja esm. Känkkäälässähän on jo valmiiksi rakennettua tyhjää kenttää.

23

333

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pitkä matka on Känkkäälästä puut uittoon ajella,saa kerralla puut jo valmiiksi uittopaikalle kun Kannaslahteen varastoi, Hyvä päätös kaupungilta alueen myynti.

  • Anonyymi

   Älä välitä väärää tietoa, puun uitto on loppunut Kannaslahdella jo vuosikymmeniä sitten ja nykyisin alue on ollut van autokuljetuksen välivarastona. Alueelle on puut tuotu autoilla ja välivarastoinnin jälkeen taas lastattu autoihin ja viety tehtaille. Kuokkasten pudotuspaikka on ollut nykyisin uiton vähyyden vuoksi ainoastaan käytössä.

   • Anonyymi

    Ei ole komea näky Kaopungin varaston vastapäätä oleva puruvarasto, oiskohan aihetta hävittää sekin Kaupungin romuvarasto, yhtä sekamelskaa kuin pitkänmäen omakodin tontti?


  • Anonyymi

   Todella erikoinen tilanne, kun kaupunki on rakentanut Känkkäälään valtavalla summalla kone- ja autoyrittäjien käyttöön alueita, eikä näytä kelpaavan. Viimeinen iso investointi alueen liikenteen helpottamiseksi tehtiin Pitkänmäen risteysalueelle. Näköjään välivarastoalueeksi kelpaa kuitenkin vain lähes kärritien päässä oleva Kannaslahden ranta-alue, vähän ihmetyttää.

  • Anonyymi

   Sille kentälle olisi kaupungin ollut hyvä tehdä se jonninjoutava lumikasa ensilumen latua varten. Mutta hyvässä käytössä on puun varastointi paikkanakin

  • Anonyymi

   Kaupunkihan on panostanut järvinäkymien esille raivaamisiin, Kannaslahdella tulos on päinvastainen, jos ihmisten käyttämältä Ellun reitiltä Pielisen järvinäkymät peitetään tukkikasoilla.

  • Anonyymi

   On kai sitä järvimaisemaa muuallakin kuin Kannaslahdessa,siinäkin kohdalla se pururata kuitenkin aika kaukana rannasta, et eipä sieltä juuri muutenkaan järvi pilkahtele

  • Anonyymi

   Seuraavaksi sitten lepikot ja puukasat pois, niin näkyvyyttä tulee ja kaunis ranta entisöinnillä vapaa-ajan käyttöön kaupunkilaisille. Rannat ympäristössä on yksityis- tai kaupungin omistuksessa, eikä muutenkaan soveltuvia virkistyskäyttöön, joten tässä on ainoa henkireikä enää jäljellä.

  • Anonyymi

   Onhan nuita rantoja muuallakin,kuka yhtä kannaslahtea kaipaa.

  • Anonyymi

   Sen lauluja laulat kenen leipää syöt, täysin polittista peliä tuhota Kannaslahden jo edellisen käytön jäljiltä parempaan kuntoon toipunut ranta-alue, lienee sauna lämmennyt hyvin.

  • Anonyymi

   Sunnuntain ja maanantain välisenä aamuyönä puuralli oli taas käytössä Kannaslahdella, nosturit nostelivat tukkeja. Turha väittää, ettei puuta ajeta öisin, se on suoranaista valehtelua, näin tähänkin yrittäjään voi luottaa.

   • Anonyymi

    Nukkusit yösi etkä vahtaisi toisten työntekoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nukkusit yösi etkä vahtaisi toisten työntekoa.

    Eihän muuten tyhjänpuhumisesta jää kiinni, ellei ole todisteita, hyvä että jotkut huomioivat, mitä ympäristössä tapahtuu.


  • Anonyymi

   Saatsi palannut työpaikalle. Hän aloittaneen aktiivisen tonttien vuokrauksen silläkin suunnalla.

  • Anonyymi

   Aloittaja on oikeassa. Aika on ajanut ohi puun varastoinnille Kannaslahdella. Lahtihan on puun varastointia lukuunottamatta kokonaan matkailukäytössä. Toiselta reunaltaan mökkejä täynnä ja lisää vain rakennetaan. Toisella reunalla Hyvärilän kasvava matkailualue. Alueella kulkee suositut hiihtolatu, luontoreitti ja kelkkareitti Elluun. Puun varastointialue näyttäytyy nykyisessä ympäristössään ainoastaan maisema- ja meluhaittana. Lisäksi alueen kautta kulkee tie tuleville kaavoitettaville rantatonteille, joille puunvarastointialue on imagohaitta. Ja mistäpä sen tietää vaikka Golf kenttää joskus laajennetaan ja onko muita suuntia vaihtoehtona kuin kannaslahden suunta?

   Älkää ymmärtäkö väärin. Puun varastointia harjoittavan yrityksen toiminta on tärkeää ja turvattava ja sille löytyy kyllä paikkoja. Känkkäälässä on tilaa ja infra kuljetuksille ja varastoinnille valmiina. Saarista tuotava puutavara voidaan aivan hyvin purkaa vaikkapa sahan rannassa tai jossain muualla.

  • Anonyymi

   Pitäisikkö sinnekkin tehdä iso asfalttikenttä ja sivuraide kovalla rahalla?

  • Anonyymi

   Kannaslahdella tälle typerälle Pielisen rannan 11000 neliön maakaupan suunittelulle pitäisi kaupunginjohtajan laittaa piste ja puut ajaa sinne minne kuuluvatkin, mutta ei matkailualueen keskelle ja Pielisen rantaan. Känkkäälä tie- ja varastoalueineen on isolla veronmaksajien satsauksella rakennettu juuri tähän käyttöön, joten osoite puiden välivarastoinnille on selvä.

   • Anonyymi

    Tiedätkö asiasta yhtään mitään? Känkäälän varastointi alue on tarkoitettu vain junaan lastattavalle tavaralle. Ei välivarastointi alueeksi autokuljetukkselle.


  • Anonyymi

   Kyllä siellä kenttää riittää, koska aijottua teollisuutta ei tullutkaan ja onhan tällä koneyrittäjällä omaakin tonttia siellä.

   • Anonyymi

    Taukotilatkiin kuplahallissa!


  • Anonyymi

   Onhan tuo kyllä erikoinen puutavaran sijoituspaikka Kannaslahden rannalla, kun Hyvärilän Matkailukeskuksen lähin lomamökki ulkosaunoineen on muutamien kymmenien metrien päässä puukasoista. Kyllä siitä jo pitäisi hälytyskellot soida, että puutavaran varastoalueet kuuluu ihan muualle, kun vielä toimintaa tehdään öisin.

  • Anonyymi

   Tuolla logiikalla ajateltuna sahakin pitäisi siirtää. Sehän sijaitsee aivan parhaissa maisemissa ja eihän sitä tiedä jos bomba laajentaa.

  • Anonyymi

   Saha taitaa siirtyä aivan luontaisen poistuman kautta, mutta näitä ihmisten käytössä olevia viimeisiä ranta-alueita pitää varjella väärältä käytöltä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   28
   2676
  Aihe