Yrittäjää painostettiin luopumaan

Anonyymi

kunnallisvaaliehdokkuudesta. Onko tapahtuma mahdollista nykyisessä Suomen mallidemokratiassa? Eihän kuitenkaan kotikunnassamme? Kyllä on.

Edustuksellisessa demokratiassa kansalaiset valitsevat edustajat edustamaan mielipiteitään ja ajamaan asioitaan. Vapaassa demokratiassa jokaisella vaalikelpoisella henkilöllä on mahdollisuus asettua ehdolle. Vaalien tuloksella ratkaistaan suhteellisten vaalien mukaisesti edustuston koostumus. Kun kunnallisvaaleissa äänestävät äänioikeutetut kuntalaiset, silloin eivät puolueet tai ryhmät puutu siihen muutoin kuin omalla ehdokasasettelullaan, ei uhkaamalla, pelottelemalla tai painostamalla muita ryhmiä, ehdokkaita tai heidän valitsijoitaan.

Kun vaaleihin halutaan mahdollisesti vain tiettyjä jonkin ajatussuunnan ja toimintatavan omaavia ehdokkaita, puhutaan ohjatusta demokratiasta. Miltä kuulostaisi, kun asetuttuasi ehdolle sinulle sanottaisiin: ”Siitä seuraa vaikeuksia” tai ”Siitä joudut kärsimään” ? Se jos mikä on painostusta, kiristämistä ja uhkaamista. Se on ”ohjattua demokratiaa” ja siitä hyvin lähellä on harvainvalta. Ja diktatuuri. Haluammeko sitä?

Onneksi kynnys keskustella asiattomasta vaikuttamisesta ja väkivallasta tai sillä uhkaamisesta on madaltunut. Asiat nousevat esille tavalla tai toisella, lehdissä tai netissä. Nyt keskusteluissa on ollut muutamia esimerkkejä, joista pahimpia on ollut mainittu puuttuminen toteuttaa vapaata demokratiaa.

Säilyttääksemme kunnallisen itsenäisyyden tarvitsemme monipuolisen edustuston, valtuuston sekä toimivan hallinnon. Valitettavasti asianlaita ei tällä hetkellä ole näin.

Vielä tilanne voidaan korjata ja suuntaa kääntää. Luottamus ja kunnallinen päätöksentekokyky on mahdollista palauttaa. On aika tehdä kuntarauha, johon sitoudumme. Toteamme, että:

•Jokaisella on oikeus kokoontumiseen ja järjestäytymiseen.

• Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja sen ilmaisuun.

•Keskustelemme ja väittelemme edellämainittua kohtaa noudattaen kunnioittavasti ja rakentavasti.

• Kunnioitamme fyysistä ja henkistä koskemattomuutta.

• Noudatamme lakeja ja sovittuja sääntöjä.

• Olemme avoimia tavoitteitamme.

• Kaikessa toiminnassa edistämme yhteistä etua.

Haapavedellä 2.5.2021
Tapio Laitinen

Olen valmis keskusteluun kasvokkain. Ja puhelinkin löytyy

43

520

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Rohkeasti vaan uusia ehdokkaita kaikkialle. Vanhat petturit pois kuvioista. Ovat ajaneet Suomen tosi ikävään tilanteeseen.

  • Anonyymi

   Mun mielestä edustajat valitaan myös asioista päättämään demokraattisesti, parasta jos syntyy yksimielinen ratkaisu jos ei niin sit äänestetään. Tyydytään sit siihen eikä turhaan valiteta ja jarruteta , pidän sellaista hyvänä.

  • Anonyymi

   Minkä ryhmän ehdokkaaksi tämä yrittäjä olisi halunnut lähteä, ennen kuin peloteltiin ja painostettiin, ett jos lähtee ehdokkaaksi, niin vaikeuksia tulee?
   Jotenkin ennakko arvaukseni on, että ei ollut lähdössä varmastikaan kepun listoille, vaan jonkun muun ryhmän.

   Kertokaa ihmiset avoimesti kokemuksianne täällä, niin ihmiset saa rehellisen kuvan siitä, mikä on se demokratian tila Haapavedellä nyt ja mikä se on ollut lähivuosikymmenien aikana, jonka pohjalta nousee tämän päivän opittu toimintakulttuuri.

   Ei kukaan tee valituksia huvikseen tai käytä voimiaan vaikeisiin tilanteisiin ja vääntöihin isompaa ryhmää vastaan aivan vain hilpeyttään. Kyllä siellä on syvemmät syyt ja ihmisryhmien antamat pyynnöt näiden vääntöjen takana.

   Haapavedellä iso ryhmä ei tarkoita sitä, että se on yhtenäinen joukko ollut, joka sivistyneesti ja demokraattisesti ryhmänsä sisällä tekee päätöksiä. Olemme lukeneet ihmisten kertomuksia siitä, miten ison ryhmän sisällä vain muutama kellokas on painostanut muita mm. puristelemalla, pelottelemalla ja uhkailemalla.

   Ei siis tähänkään saakka ole ollut mitään aidosti isoa ryhmää, joka demokraattisesti edustaa äänestäjiään. On ollut harvain valta. Ei siinä ole mitään sivistynyttä tai demokraattista.

   Äänestäkää ihmiset eri puolueita, kuin sellaista, joka ei anna arvoa jäsenilleen ja sitä kautta äänestäjillekään.

   Vain äänestämällä mitä tahansa muuta puoluetta, kuin sellaista jossa puristellaan henkisesti ja fyysisesti ,on mahdollista tukea todellista ja aitoa demokratiaa, sivistyneisyyttä ja rauhaa rakentavaa politiikkaa.

   • Anonyymi

    Kyllä me äänestäjät on aina valittu demokraattisesti
    äänestämällä Suomessa edustajamme, jotka on sitten tullu valituksi niin heillä on meiltä äänestäjiltä saatu valtakirja tehdä päätöksiä. Jos tulee yksimielinen tai enemmistö päätös se on hyvä vähemmistön on sitten tyytyminen siihen. Näin äänestäjänä haluan että asioista päätetään eikä turhia puhuta ja valiteta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä me äänestäjät on aina valittu demokraattisesti
    äänestämällä Suomessa edustajamme, jotka on sitten tullu valituksi niin heillä on meiltä äänestäjiltä saatu valtakirja tehdä päätöksiä. Jos tulee yksimielinen tai enemmistö päätös se on hyvä vähemmistön on sitten tyytyminen siihen. Näin äänestäjänä haluan että asioista päätetään eikä turhia puhuta ja valiteta.

    Demokratiasta on erilaisia käsityksiä.


   • Anonyymi

    Keskusta ei ole muuttunut miksikään. Aina ollut samanlainen vallan väärinkäyttäjä. Nyt on vain tavat tulleet esille. Väkivalta ja uhkailu. Siinä keskustan keinot.


  • Anonyymi

   Tämä yrittäjien uhkaaminen taloudelisesti on ollut " hiljainen " tieto haapavedellä jo vuosikymmeniä. Tällainen on lamautavaa yhteiskunnalle taloudelisesti ja demokraatisesti. Nyt on aika tehdä tästä loppu, äänestetään sellaisia puolueita joiden valtuutetut ova valmiita avoimeen demokratiaan. Muuten ei muutosta tapahdu, nyt tarkkana vaaliuurnilla.

  • Anonyymi

   Kepu kysyi ensin ja sitten toinen puolue. Yrittäjä lähti eri ryhmittymän listalle. Parin päivän päästä noin 190 cm pitkä mies meni yritykseen ja painosti yrittäjää että tulee vaikeuksia jos lähtee tämän ryhmän listalle ja se ei ollut perussuomalaisten lista. Kyseessä kepun edustaja koronamaski naamalla. Pitkä ja leveähköt hartiat. Siinä tuntomerkit. Kepu miettiköön sisällään kuka on tämä henkilö ja onko ollut isompi ryhmä painostamassa tätä miestä uhkailemaan. Asia on ollut viikkoja tiedossa, mutta vaikea tehdä mitään. Yrittäjä veti kuitenkin pois ehdokkuutensa.

   Tiedossa on paljon tialnteita, joissa kepun koston pelossa ei uskalleta lähteä ehdokkaaksi muihin puolueisiin. Ja tämä ryhmän sisäinen painostus. Se on jotakin hirveää. Nyt olisi oikea aika keskustassa olleiden tai sieltä lähteneiden tulla julkisuuteen kertomaan, miten keskusta oikeasti toimii. Nämä kaksi ulostuloa ovat hyvä alku sille että kuntalaiset näkevät keskustan oikeat kasvot.

   • Anonyymi

    Tämähän on ollut käytäntö kunnassa jo iät ja ajat. Tälläisesta painostuksen ja uhkailun ilmapiiristä haluammekin eroon ja siksi äänestämme muita kuin kepuja!


   • Anonyymi

    vinkkikö taas ,voi persunsuti !


   • Anonyymi

    Sitten heräsin krapulassa kumisaappaat jaloissa.


  • Anonyymi

   Artolla on kesken niin suuria hankkeita . Hän on saanut kertomansa mukaan paikan Harfaltin yliopistoon Amerikkaa ja on siirtymässä sinne opiskelemaa. Toinen keskeneränen hanke on papiksi opiskelu. Kolmas on opiskelu ammattikoulussa. Eikait näin kyvykäs kaveri jouva istuun kunnan riitelevissä kokouksissa. Ois kyllä hienoa saada nähdä yksi näinkin paljon opiskellut kaveri tohtorin hattupäässä kylän raitilla.

   • Anonyymi

    Kerran oltiin ukkoporukka ringissä juttuja kertoen kun yksi rupes haasteleen häneää olevan sellaisia kykyjä ettö kun lentää lentokooneessa niin ylitettyän valtioiden rajan niin hän kuuttu kieleltään ja ajatterlultaan aina kyseisn maan kielelle. Sanon minä jotta oli vaikia olla totinen. Tämmöstä sattuu.


  • Anonyymi

   Nyt puolueet puhdistakaa ne henkilöt pois ehdokaslistiolta jotka ova kirjoitelleet törkykirjoituksia tai puristelleet puoluetovereita. Vois Haapaveden tulevaisuus näyttämään valoisemmalta.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Sinä ilmeisesti pelkäät kun Ilkka piti tuoda tähänkin keskusteluun.


  • Anonyymi

   L-mafiako ollu asialla? On se kumma että jumalan lapset ei lakia tunne.

  • Anonyymi

   Kyllähän keskustan aatteessa teoriassa on myönteistäkin, mutta nyt on käynyt Haapavedellä niin kuin Koko Suomessakin, että taitamattomat tunarit johdossa, ovat pilanneet hyvän aatteen.

   • Anonyymi

    Saattaapi olla, saattaapi olla, että jo äidinmaidossa peräti oikeistokepulaisen maidon imenyt, on Haapavedenkin tyylin jälkeen kyvytön enää koskaan Keskustaa äänestämään.


  • Anonyymi

   Pohtikaapa kuka kepussa täyttää kriteerit. Noin 190cm ja leveähköt hartiat. Karhukankaa suunnalta löytyy yksi kepusälli .Humalojalla bisnekset.

  • Anonyymi

   Päivi Ollila näyttää lähteneen ehdokkaaksi. Halu vaikutaa on kuulemma niin suuri. Vaikutit kyllä Haapaveden maineeseen, kun lähdit itsellesi näkyvyyttä hakemaan milloin missäkin mediassa. Tiesit koko ajan lähteväsi ehdokkaaksi mutta julkisuuden kiipeys oli sinulle tärkeää. Nyt kun olet yhden vastapelurin mainetta pilannut kuukausi tolkulla , niin tuleppa nyt rohkeasti valtuuston puheenjohtajana esiin ja kommentoi näitä asioita, mitä on nyt tullut julkiuuteen esille omasta puolueestasi Haapavedellä.

   • Anonyymi

    15.58
    Aamen.


  • Anonyymi

   Onko Päivi todella noin raukka, mikä tuota vaivaa, eikait vain latvasta laho, sano kuusi, kun huojui ?

  • Anonyymi

   Ompas hieno homma.
   Varmaan taitava, osaava.
   Se näille Suomi24:sen pelleille vaan on punainen vaate, he kun eivät osaa tehdä työtä yhteisen hyvän eteen.

  • Anonyymi

   Julkisuustemppu. Haaveilee kansanedustajan urasta.

  • Anonyymi

   Niin kauan kuin ollila on kepussa mukana, niin meiltä menee äänet eri puolueelle.

   • Anonyymi

    Hyvä kun lähti.ehdolle ääniä tulee paljon.


   • Anonyymi

    No niin teiltä on mennyt ennenkin, samaa jargonia.

    Oli kepulla kuka tahansa, niin äänet teillä menee pprs suksille ..


  • Anonyymi

   Mun mielestä keskusta on ihmisläheinen ihmisten puolue, saa Mun ääneni.

  • Anonyymi

   Tosi ihmisLÄHEINEN kuten on saatu lehdestä viime aikoina lukea. Siinä läheisyydessä asiasta lehdessä kertonut mainitsi myös mustelmat.
   Aika rajua rakkautta.

   • Anonyymi

    Tuoreen persun valheet mustelmista ei vakuuta.


  • Anonyymi

   Seli seli. Kyllä täällä ihmiset tietää mikä täällä on ollut ikiaikainen malli.
   Siitähän irti päästään kun laitetaan eri ryhmät vallan kahvaan.

  • Anonyymi

   Kuka on tuo kepujen ruhkailija ja räyhähenki? Miksi Ollila ei ole jo telekkarissa esiintymässä ja tuomitsemassa kepujen väkivallan ja uhkailun tekoja?

  • Anonyymi

   Miksi KEPUJEN TEKEMIÄ VÄKIVALTAISUUKSIA ole vielä TELEKKARISSA JA UUTISISSA ???????????????????

   Miksi muita haukutaan ja vääristellään asioita SITTEN VIEDÄÄN VALTAKUNNAN MEDIAAN ?

   Kerroppas PÄIVI OLLILA, Miksi käyttäydyt noin lapsellisesti ?

  • Anonyymi

   Taitaa haluta julkisuutta. Kuvitteleeko se, että kun naamavärkki on esillä kaikissa medioissa, niin tulee nostetta päästä mustan edustusauton takapenkille kuninkaallisesti vilkuttelemaan?

   Suomalaiset eivät kyllä tykkää pyrkyrimeinigistä kenenkään kohdalla, ei juoruilusta ja selkään puukottelusta, ei kantelukello meiningistä eikä itsensä ylentämisestä. Eikä turhanpäiväisestä kiukuttelusya.
   Ei tuuliviirimäisestä harkintakyvystä, kun ei osaa päättää lähteekö vai jääkö, eroaako ja palaako.

   Ahti Pekkala olisi tuskin ottanut tuuliviiriä takaisin tyhmäänsä viemään puolueen uskottavuutta.

   Kuka on kivenä kepujen sisäisen rauhan kengässä? Kuka repii ryhmää kahtia?

   Ai ai sentään.

  • Anonyymi

   Minäkin jouduin luopumaan ehdokkuudesta.

  • Anonyymi

   Ollilan toiminta on ollut oikeasti halveksittavaa. Valtuuston puheenjohtaja kautensa lopussa vaalien alla alkaa esiintymään kaikissa medioissa mihin vain huolitaan. Ja mikä parempi konsti saada huomiota kuin feminismi. Uhriutumisella ja itsensä ylentämisellä ei ole Ollilalla ollut mitään rajaa. Väite että häntä tytötellyt ei puhuisi miehille vastaavalla tavalla ei pidä yhtään paikkaansa. Kyllä hän antoi yhtä lailla miehille kuin naisillekkin palautetta jos havaitsi heidän väärin toimineen. Te edellisen kauden valtuutetut muistatte millaista oli Revon hyökkääminen kansanedustaja Rantakankaan kimppuun titteleistä välittämättä. Se näkyi valtuustosalin yleisömäärien suurena kasvuna. Kiivaimmillaan kun asiat oli niin taakse tuskin sopi seisomaan. Repo on kovasanainen mutta puhuu oikeaa asiaa ja se nähdään nyt jälkikäteen. Samalla tavalla sitä pilkattiin lehdissä kuin nytkin, mutta se ei estänyt puuttumasta vääriin tekoihin ja typeriin päätöksiin. Tosiasia vain on että Päivi Ollila on ollut aivan liian märkäkorva niin suuriin saappaisiin kuin valtuuston puheenjohtajaksi. Eikä Päivillä ole asennekkaan ollut kohdallaan. Ei edes omia puoluetovereita kohtaan. Onneksi keskustan toimintatavoista on saatu tietoa julkisesti ja Repo ei ole jäänyt yksin maalituksen keskelle. Oikeassahan hän on ollut keskustan toimintatavoista puhuessaan. Perussuomalaisille toivon suurta menestystä ja mje olemme osana toteuttamassa sitä omalla panoksellamme. Aloitetaan kansanliike keräämään äänestäjiä perussuomalaisten taakse.

   • Anonyymi

    Eikö kunnan asiain hoito ole tärkeämpi kuin vuodesta toiseen vain räksytetään, mää äänestäjänä haluan asiapolitiikkaa, tulen äänestämään räksytyspolitiikkaa vastaan. Äänestän.keskustalaista


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö kunnan asiain hoito ole tärkeämpi kuin vuodesta toiseen vain räksytetään, mää äänestäjänä haluan asiapolitiikkaa, tulen äänestämään räksytyspolitiikkaa vastaan. Äänestän.keskustalaista

    Räksytyksen syy löytyy kepun junttaamispolitiikasta.


  • Anonyymi

   Täältä tulee 2 ääntä Perussuomelle, Revon Ilkalle.

   • Anonyymi

    Sinun äänet on jo montakertaa näillä palstoilla annettu, kukaan muu ei persuja äänestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinun äänet on jo montakertaa näillä palstoilla annettu, kukaan muu ei persuja äänestä.

    Luule huvikses. Ääniä persuille ropisee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luule huvikses. Ääniä persuille ropisee.

    Joo ne sun äänes on ropissu jo pitkin kevättä, meijän muiden äänet ei persuille ropise.


  • Anonyymi

   Kepun tapa toimia.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   7268
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   573
   7023
  3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

   Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
   Big Brother
   34
   4171
  4. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   359
   3770
  5. Stefulla uusi naisystävä

   Ylilaudalla juoru että Stefulla olisi uusi naisystävä. Juoru lähtenyt Helsingin jodelista onko totta vai tarua ? Sen jälkeen Sofia laittanut tämän yli
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   3561
  Aihe