Niitattu Buster

Anonyymi

Eikö vanhemmat niitatut Busterit olleet niitä huonoja jotka vuotavat? Onko myös uusi XSr vielä niitattu Buster? Voiko niihin luottaa?

5

1159

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niittaus sinänsä ei tee huonoa tai hyvää. 70/80-luvun taitteessa Bustereissa oli valtavia laatuongelmia. Niitit löystyivät vuotavaksi parissa vuodessa ja perälaudat hajosivat jopa reilusti suurinta suositeltua pienemmällä teholla. Suuri ihme, että Busterin maine kesti tuon.

   Toisaalta 60-luvun Kello veneessämme yksikään niitti ei ole koskaan vuotanut. Pääosin tuo on hitsattu, mutta on pohjassa kymmeniä niittejäkin.

   • Anonyymi

    On joo ihme, että niitä aaltopeltipohjaisia vuotavia paskakasoja ihmiset osti, ja vielä suurempi ihme, että niillä on huima kysyntä vielä nyt ikivanhoinakin. Järkyn näköisiäkin vielä.

    Ei voi tajuta, ei.


  • Anonyymi

   Minulla oli XS parikymmentä vuotta, sen jälkeen vaihdoin suurempaan. Käsitykseni on, että siinä sai aikaan niittivaurioita kovakourauseilla käsittelyllä, kaksi kertaa tapahtui minulle.

   Ensimmäisellä kerralla vene nostettiin jääsohjosta vetämällä köydestä joka oli sidottu auton vetonuppiin, samalla se kuljetettiin paksussa lumessa kadulla joitakin satoja metrejä vetämällä, jolloin se törmäsi johonkin. Keväällä havaittiin vuotava niitti, josta selvittiin kiristämällä sitä.

   Toisella kerralla ääriään myöten kuormattu vene törmäsi maksimivauhdissa isoon aaltoon ( en itse kuljettanut, olisin ollut varovaisempi ) , ja todenäköisesti törmäyksen voimasta yksi niitti löystyi. Tämän joutui vaihtamaan, kirisämisellä ei saavuttanut täyttä tiiviyttä.

   En tiedä onko uudessa XS:ssä sama niittirakenne kuin vanhassa jota tuotettiin noin 20 vuotta, mutta itse ajattelen että niitti on vaihdettava osa, kuuluu ylläpitoon kiristää tai vaihtaa jos käsittelee niitattuja veneitä kovakouraisesti. Eikä ole vaikeaa kiristää tai vaihtaa jos vähän viitsii ottaa selvää miten asia hoidetaan.

   Vuotavan niitin hitsaaminen on hyvä alku veneen tuhoamiselle, hitsattu niitti ei jousta, vaan antaa periksi jännityksille hiushalkeamilla.

  • Anonyymi

   Ei, itsellä XSr 2016 ja on hitsattu

   • Anonyymi

    Nyt herää kysymys mitä tarkoitetaan hitsatulla ja mitä niitatulla. Monet vanhemmat Busterit ovat sekä hitsattuja, että niitattuja. Näihin kuuluu myös Buster XS. Muu on siinä hitsattu, paitsi alumiiniset kaaret on niitattu valtaosin vesilinjan alapuolella. Pop-niittejäkin on kansirakenteessa, ja ruuveja.

    Uusi Buster XS versio tuli myyntiin 2020, en tunne rakennetta, mutta se on huomattavan erilaisen näköinen kuin edeltävä malli, jossa oli niitatut kaaret, ja joita valmistettiin 1999-2016 Itse nimittäisin ennen 2020 valmistettuja Buster XS veneitä niitatuiksi. XSr poikkeaa XS:tä ainoastaan siihen lisätyn pulpetin osalta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   269
   1899
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   115
   1890
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1408
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   149
   1364
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   206
   1342
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   875
  7. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   39
   677
  8. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   62
   654
  9. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   92
   652
  10. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   266
   641
  Aihe