Niitattu Buster

Anonyymi

Eikö vanhemmat niitatut Busterit olleet niitä huonoja jotka vuotavat? Onko myös uusi XSr vielä niitattu Buster? Voiko niihin luottaa?

3

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niittaus sinänsä ei tee huonoa tai hyvää. 70/80-luvun taitteessa Bustereissa oli valtavia laatuongelmia. Niitit löystyivät vuotavaksi parissa vuodessa ja perälaudat hajosivat jopa reilusti suurinta suositeltua pienemmällä teholla. Suuri ihme, että Busterin maine kesti tuon.

   Toisaalta 60-luvun Kello veneessämme yksikään niitti ei ole koskaan vuotanut. Pääosin tuo on hitsattu, mutta on pohjassa kymmeniä niittejäkin.

   • Anonyymi

    On joo ihme, että niitä aaltopeltipohjaisia vuotavia paskakasoja ihmiset osti, ja vielä suurempi ihme, että niillä on huima kysyntä vielä nyt ikivanhoinakin. Järkyn näköisiäkin vielä.

    Ei voi tajuta, ei.


  • Anonyymi

   Minulla oli XS parikymmentä vuotta, sen jälkeen vaihdoin suurempaan. Käsitykseni on, että siinä sai aikaan niittivaurioita kovakourauseilla käsittelyllä, kaksi kertaa tapahtui minulle.

   Ensimmäisellä kerralla vene nostettiin jääsohjosta vetämällä köydestä joka oli sidottu auton vetonuppiin, samalla se kuljetettiin paksussa lumessa kadulla joitakin satoja metrejä vetämällä, jolloin se törmäsi johonkin. Keväällä havaittiin vuotava niitti, josta selvittiin kiristämällä sitä.

   Toisella kerralla ääriään myöten kuormattu vene törmäsi maksimivauhdissa isoon aaltoon ( en itse kuljettanut, olisin ollut varovaisempi ) , ja todenäköisesti törmäyksen voimasta yksi niitti löystyi. Tämän joutui vaihtamaan, kirisämisellä ei saavuttanut täyttä tiiviyttä.

   En tiedä onko uudessa XS:ssä sama niittirakenne kuin vanhassa jota tuotettiin noin 20 vuotta, mutta itse ajattelen että niitti on vaihdettava osa, kuuluu ylläpitoon kiristää tai vaihtaa jos käsittelee niitattuja veneitä kovakouraisesti. Eikä ole vaikeaa kiristää tai vaihtaa jos vähän viitsii ottaa selvää miten asia hoidetaan.

   Vuotavan niitin hitsaaminen on hyvä alku veneen tuhoamiselle, hitsattu niitti ei jousta, vaan antaa periksi jännityksille hiushalkeamilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   6685
  Aihe