Näin tunnistat kyylän - yhdeksän ominaisuutta

Anonyymi

https://www.iskelma.fi/uutiset/viihde/a-107226

Läheisten ja vähän tuntemattomampienkin ihmisten elämän tarkkailu on muuttunut nettiaikana helpommaksi kuin koskaan. Listasimme yhdeksän kyttääjän ominaispiirrettä.

1. Puolison tekemisten seuraaminen
On luonnollista, että parisuhteessa elävät tietävät puolisostaan paljon enemmän kuin muista ihmisistä. Jos kuitenkin huomaat henkilön tietävän puolisonsa tarkat aikataulut, menemiset ja tulemiset viikosta toiseen, kiinnostus saattaa olla turhan suurta.

2. Työkavereiden tarkkailu
Työkavereistaan sairaaloisesti kiinnostuneen tunnistaa erityisen helposti silloin, kun yhteisöön saapuu uusi työntekijä. Osa ihmisistä näyttää tietävän henkilöstä viikossa jo melkoisesti: allergiat, koulutuksen, siviilisäädyn, harrastukset, ex-puolisot ja niin edelleen. Toki saattaa olla kysymys myös siitä, että henkilöt ovat ystävystyneet nopeasti - tai uusi ihminen on harvinaisen avoin.

3. Naapurien kyttääminen
Tämä on lajissaan jo klassikko. Naapurikyttääjän tunnistaa esimerkiksi tiuhaan heiluvista verhoista, olemattomien lehtien haravoinnista ja kerrostalojen rappuun jätetyistä lapuista. Naapurikyttääjät ovat useimmiten niin omistautuneita harrastukselleen, että heitä on mahdoton olla huomaamatta.

4. Kummallisten nippelitietojen hallitseminen
Osa ihmisistä näyttää tietävän kaveri- tai työporukkansa jokaisesta ihmisestä asioita, jotka eivät arkisessa kanssakäymisessä tule helposti esille. Joku petti vaimoaan vuonna 1996, jonkun vanhemmat kuuluvat pieneen uskonlahkoon, jotakuta kiusattiin edellisessä työpaikassa, eräs on tuomittu pahoinpitelystä.

5. Tupakkarinkiin saapuminen - vaikka ei tupakoi
Työporukoissa tupakkatauolla jutellaan usein monista muistakin kuin työasioista. Jotkut ihmiset haluavat uteliaisuuttaan mukaan juttuihin, vaikka eivät sattuisikaan tupakoimaan.

6. Sosiaalisessa mediassa roikkuminen
Facebook ja muut sosiaaliset mediat ovat uteliaille ihmisille kultakaivoksia. Yhteisöpalvelut ovat toki juuri kanssakäymiseen tarkoitettujakin, mutta jotkut ihmiset näyttävät tietävän kaveriensa jokaisen päivityksen - ja varsinkin muutokset parisuhde-statuksessa.

7. Ihmisten henkilökohtaisista asioista huolettomasti puhuminen
Kyttääjät alkavat pikku hiljaa tottua siihen, että he tietävät ihmistä mitä ihmeellisimpiä asioita, jopa niin paljon, että se alkaa tuntua heistä normaalilta. Jotkut ihmiset keskustelevat muiden ihmisten ominaisuuksista ja tekemisistä aivan kuin kaikki muutkin olisivat niistä tietoisia.

8. Ihmisistä puhuminen, kun nämä eivät ole läsnä
Tälle on olemassa suomenkielessä oma sanakin - juoruilu. Usein muita ihmisiä tarkkailevat henkilöt haluavat jakaa tietoa muiden samankaltaisten kanssa. Kyseessä on tutkimusten mukaan monimutkainen ja osin tarpeellinenkin sosiaalisen kanssakäymisen muoto.

9. Liiallinen kiinnostus entisiin työkavereihin
Vaikka työpaikoilla solmitaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, usein työkavereita yhdistävät vain samat olosuhteet. Jotkut ihmiset jäävät kuitenkin koukkuun toisten ihmisten elämään, että he ovat kiinnostuneita siitä senkin jälkeen, kun henkilö on poistunut yhteisöstä.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin osuu kaikki kohdat julmaan trollitehtailijaan.

      • Anonyymi

        Valehtelu Fakebookissa tarkoittaa jonkin asian tarkoituksenmukaista esittämistä vilpillisesti. Valehtelemista on esimerkiksi jonkin perättömän väitteen esittäminen, joka ei ole totta tai ei pidä paikkaansa.
        Lapsipsykiatrian psykologi Jari Sinkkonen.

        Patologinen valehtelu eli mytomania on mielen sairaus, jonka oireita ovat sairaalloinen halu valehdella ja tarve keksiä sepitettyjä tarinoita.

        Jotkut mytomaanit ovat ammatillisesti menestyneitä, toisilla taas on suuria ongelmia. Yhteistä kaikille on pakonomainen tarve valehdella.

        Mytomaanin motiivi on olla aina keskiössä tai koettaa epätoivoisesti salata oma elämänvalhe. Pohjimmiltaan mytomaani välttelee tuskaa, joka syntyy siitä, että valehtelija pakotetaan silmäkkäin todellisuuden kanssa.

        Mytomaanilla ei ole syyllisyyden tunnetta, pikemminkin hän saa tyydytystä onnistuneesta valehtelusta

        Mantelitumake on tunnekeskus, jossa stressin tunne ja autonomisen hermoston säätely yhdistyvät. Mitä enemmän henkilö kokee stressiä, sitä suurempi on mantelitumakkeen koko ja sitä alttiimpi henkilö on kokemaan negatiivisia tunteita


    • Anonyymi

      Psykopaatit valehtelevat, manipuloivat ja huijaavat. He eivät tunne katumusta eivätkä empatiaa tai sympatiaa. Silti he voivat olla hyvin viehättäviä, jopa nk ruusuja omasta mielestään.

      Psykopaatti on lannistumaton eikä hän osaa katua omaa käytöstään. Siksi psykopaatteja löytyy monilta jalustoilta, johtotehtävistä. Heillä voi olla liittolaisia nk hovi. He keräävät mm tuntemattomia "ystäviä" Fakebookissa.

      'Psykopaatti ei voi parantua eikä muuttua, kuin yrittäisit sanoa kissalle, että älä metsästä hiiriä.

      • Anonyymi

        Trollitehtailija on manipuloinut itsensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollitehtailija on manipuloinut itsensä.

        Mani saa sen sekaisin juu etenkin kun ei sitä saanut.


    • Anonyymi

      Aloittajan ominaisuudet lueteltu.

      • Anonyymi

        Aloittaja on profiloitu luettelolla.


      • Anonyymi

        Mantelitumake kuittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja on profiloitu luettelolla.

        Luettelon julkaisi aloittaja itse.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

      OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
      Kotimaiset julkkisjuorut
      26
      4440
    Aihe