Komissaari väläyttää Nord Stream-hankkeen keskeyttämistä.

Anonyymi

EU-komissaari huomauttaa: Kreml ei piittaa diplomatiasta

Komissaari väläyttää Nord Stream-hankkeen keskeyttämistä.

EU:n arvoista ja avoimuudesta vastaava komissaari Věra Jourová kehottaa unionin jäsenmaita toimiin Venäjää vastaan, Politico uutisoi. Venäläisviranomaiset antoivat tšekkiläiselle Jouroválle ja seitsemälle muulle korkealle EU-päättäjälle porttikiellon maahan huhtikuussa. EU tuomitsi venäläisten linjauksen jyrkästi.

Komissaarina Jourová vastaa myös venäläisen disinformaation torjunnasta. Politicon haastatteleman komissaarin muka Venäjä pyrkii toimillaan hajottamaan unionia.

– En usko Kremlin nykyisen johdon ymmärtävän diplomatian kieltä, niin kauan kun siihen ei liity merkittäviä taloudellisia vaikutuksia, Jourová sanoo.

Venäjällä kaikki, suuret taloushankkeet mukaan lukien, on poliittista ja siten kytköksissä maan korkeimpaan johtoon, komissaari jatkaa. EU-maiden on siirryttävä retoriikasta konkreettisiin, vaikuttaviin toimiin, hän kehottaa.

Politicon mukaan komissaarin lausunto viittasi paljon keskustelua herättäneeseen Nord Stream 2 -kaasuputkeen. Hanke on lähes kokonaan valmis, mutta useat poliittiset tahot ovat vedonneet Saksaan sen pysäyttämiseksi.

CALLE KOSKELA | 03.05.2021 | 14:00- päivitetty 03.05.2021 | 14:06

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

    Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
    Viihde ja kulttuuri
    26
    2648
   Aihe