Toisenlainen näkökulma muuttotappion ehkäisemiseen.

Anonyymi

Aika selväksi on käynyt että Äänekoski on pitkälti muuttutappiokunta. Niin ovat myös monet monet muut vastaavanlaiset pikkukylät ja -kaupungit Suomessa ja maailmalla.
Voisiko näkökulman siirtää meihin täällä jo asuviin? Panostaa kunnolla viihtyvyyteen? Olit sitten minkä näköinen, kokoinen, mihin ikinä viiteryhmään kuuluva?
Jotain semmosta, mikä tois aidosti ihmisille hymyn huulille.
Täältå matkustetaan ja surffataan netissä ja haetaan vau-elämyksiä ja hyvä niin .
Kuka ei tykkää istua ulkona lämpimässä kesäsäällä terasseilla? Surulliselta ja masentavalta näyttää Äkin keskustat ja muut kesällä. Mitä täällä pelätään?
Jotain hulluja ja hauskoja persoonia esiintymään tai yrittäjiks jotka ei heti säikähdä jäänkylmää vastaanottoa.
Ruokapaikkojen taso täällä nyt on vaan yksinkertaisesti surkea.
Eli jos asukkailla ois kivaa ja viihtyisivät, varmasti kertoisivat tutuilleen. Jos ei asumaan sentään tule ni ehkä käymäsiltään. 💙

10

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkan vielä. Kyläbussi kun viimein saatiin ois voinu maksaa vaan euron tai ollu ilmanen ja maalattu värikkääks. Ei värejä tarvi pelätä..
      Sit noille Ääniä festareitten järkkääjille. Te ootte nuoria. Teillä on nyt tilaisuus. Tehkää isosti, räväkästi ja ennakkoluulottomasti.
      Ei mitään pientä ja söpöä mistä kukaan ei varmaan suutu.
      Kunnon repäsy ja v*tut väliä mitä muut aattelee.😉

    • Anonyymi

      Äänekoskihan on pääsääntöisesti ihan mukava paikka. Ihmiset ovat ystävällisiä ja yrityksissä palvelu pelaa. No, ne värikkäät ihmiset ovat ajan myötä hävinneet niin katukuvasta, kuin yrityksistäkin - se on sitä ajan henkeä. Enää ei ole semmoisia "persoonia" kuin ennen, jokin on muuttunut!? Lääketiede kehittynyt kenties?

      Kiire on ainakin lisääntynyt ja stressi myös. Oma-alotteisuus ja talkoohenki vastaavasti kadonneet. Mauno se olis kai tähän väliin todennut, että "tarttis vissiin tehdä jotain?" ja antanut asioiden pysyä ennallaan. Tähän kohtaan kovasti hymiöitä ja muita emojia tms.

      Lääkkeistä puheen ollen. Näytti tuossa torin lähellä olevan tyhjä lääkelista, jossa oli teksti "Ksalol". Tuommoisia lääkkeitä ei ainakaan ennen ollut (olemassakaan?) ja harmillista on huomata, että niitä näköjään käytetään Äänekoskellakin nykyään.

      • Anonyymi

        Ehkä kaupunki pitää siirtää kauemmaksi tehtaista. Tuo hajuhaitta on iso haitta. Olen ihmetellyt , että miksi tehtaat on näin lähellä asutusta? Ei niitä enää poiskaan saa, ihmisten on lähdettävä täältä mukavemmille ja viihtyisimmille seuduille. Sitä ajattelee, että millon tulee ilmoille sellanen paskan käry, että henki ei kulje ja jos vaikka tukehtuu siihen paskan käryyn. Tässä pari vuotta sitten heräsin sellaiseen käryyn , aattelin jo , että selvitäänkö tästä. Ihminen pilaa asuinympäristönsä rahan takia. Kohta koko suomi käryää paskalle, biopaskalle ,sianpaskalle.


      • Anonyymi

        Ne värikkäät kulkijat ei ole hävinneet katukuvasta. Ei tuolla rantateilläkään uskalla yksin kuntoilla. On niin pelottavan näköstä sakkia ja kaikenlaista laitapuolen kulkijaa. Tämä paikka on pahempi kuin helsinki.


    • Anonyymi

      Toripaviljonkiin voisi sijoittaa maahanmuutokeskuksen, niin saataisiin viriiliä kasvua kaupunkiimme ja reipasta monitoimi työvoimaa insinöörejä ja muita osaajia.

      • Anonyymi

        Aivan oikein! kolojen ja reikien asiantuntijat olisivat hyväksi Ääneseudulle.


      • Anonyymi

        Kohtahan se sepi pääsee linnasta, tiedä vaikka jos se pääsis hitsailemaan taideteoksia uudelle torille niin ei syrjäytyisi. Voisi hesari tehdä uuden ylistys jutun maskotistaan


    • Anonyymi

      Mä en tarvii tänne yhtään mitään. Sais vaan tehä työtään rauhassa. Se on kyllä unelma enää.

    • Anonyymi

      Ei täällä kyllä huomaa sitä muuttovirtaa. Eiköhän kaikki Äänekosken talot ole asukkaita täynnä? Autioituneelta tämä kaupunki ei kyllä näytä. Mutta keskustasta häviää liikkeitä Hankkija läks ja tokmanni.

    • Anonyymi

      Kyllä siihen toripaviljonkiin voisi tulla tummaihoiset geelitukat ketkuttamaan Tom of Finland tyyliin, riittäisi asiakkaita.
      Olen vaan miettinyt mitä kaupungin päättäjien päässä liikkuu kun vasta Wilhelmiina laajensi ja viereen haalitaan uutta baaria. Rantabaari koko kesän kiinni, autot pyörähtää lastensa kanssa siellä ja ihmettelevät. Oliko kaupungin päättäjillä ajatus että ihmiset ohjataan pottupeltokatua pitkin paviljonkiin tai tuetaan VOK:ia (Wille olohuone keittiötä)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1505
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1302
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe