Toisenlainen näkökulma muuttotappion ehkäisemiseen.

Anonyymi

Aika selväksi on käynyt että Äänekoski on pitkälti muuttutappiokunta. Niin ovat myös monet monet muut vastaavanlaiset pikkukylät ja -kaupungit Suomessa ja maailmalla.
Voisiko näkökulman siirtää meihin täällä jo asuviin? Panostaa kunnolla viihtyvyyteen? Olit sitten minkä näköinen, kokoinen, mihin ikinä viiteryhmään kuuluva?
Jotain semmosta, mikä tois aidosti ihmisille hymyn huulille.
Täältå matkustetaan ja surffataan netissä ja haetaan vau-elämyksiä ja hyvä niin .
Kuka ei tykkää istua ulkona lämpimässä kesäsäällä terasseilla? Surulliselta ja masentavalta näyttää Äkin keskustat ja muut kesällä. Mitä täällä pelätään?
Jotain hulluja ja hauskoja persoonia esiintymään tai yrittäjiks jotka ei heti säikähdä jäänkylmää vastaanottoa.
Ruokapaikkojen taso täällä nyt on vaan yksinkertaisesti surkea.
Eli jos asukkailla ois kivaa ja viihtyisivät, varmasti kertoisivat tutuilleen. Jos ei asumaan sentään tule ni ehkä käymäsiltään. 💙

9

137

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jatkan vielä. Kyläbussi kun viimein saatiin ois voinu maksaa vaan euron tai ollu ilmanen ja maalattu värikkääks. Ei värejä tarvi pelätä..
   Sit noille Ääniä festareitten järkkääjille. Te ootte nuoria. Teillä on nyt tilaisuus. Tehkää isosti, räväkästi ja ennakkoluulottomasti.
   Ei mitään pientä ja söpöä mistä kukaan ei varmaan suutu.
   Kunnon repäsy ja v*tut väliä mitä muut aattelee.😉

  • Anonyymi

   Äänekoskihan on pääsääntöisesti ihan mukava paikka. Ihmiset ovat ystävällisiä ja yrityksissä palvelu pelaa. No, ne värikkäät ihmiset ovat ajan myötä hävinneet niin katukuvasta, kuin yrityksistäkin - se on sitä ajan henkeä. Enää ei ole semmoisia "persoonia" kuin ennen, jokin on muuttunut!? Lääketiede kehittynyt kenties?

   Kiire on ainakin lisääntynyt ja stressi myös. Oma-alotteisuus ja talkoohenki vastaavasti kadonneet. Mauno se olis kai tähän väliin todennut, että "tarttis vissiin tehdä jotain?" ja antanut asioiden pysyä ennallaan. Tähän kohtaan kovasti hymiöitä ja muita emojia tms.

   Lääkkeistä puheen ollen. Näytti tuossa torin lähellä olevan tyhjä lääkelista, jossa oli teksti "Ksalol". Tuommoisia lääkkeitä ei ainakaan ennen ollut (olemassakaan?) ja harmillista on huomata, että niitä näköjään käytetään Äänekoskellakin nykyään.

   • Anonyymi

    Ehkä kaupunki pitää siirtää kauemmaksi tehtaista. Tuo hajuhaitta on iso haitta. Olen ihmetellyt , että miksi tehtaat on näin lähellä asutusta? Ei niitä enää poiskaan saa, ihmisten on lähdettävä täältä mukavemmille ja viihtyisimmille seuduille. Sitä ajattelee, että millon tulee ilmoille sellanen paskan käry, että henki ei kulje ja jos vaikka tukehtuu siihen paskan käryyn. Tässä pari vuotta sitten heräsin sellaiseen käryyn , aattelin jo , että selvitäänkö tästä. Ihminen pilaa asuinympäristönsä rahan takia. Kohta koko suomi käryää paskalle, biopaskalle ,sianpaskalle.


   • Anonyymi

    Ne värikkäät kulkijat ei ole hävinneet katukuvasta. Ei tuolla rantateilläkään uskalla yksin kuntoilla. On niin pelottavan näköstä sakkia ja kaikenlaista laitapuolen kulkijaa. Tämä paikka on pahempi kuin helsinki.


  • Anonyymi

   Toripaviljonkiin voisi sijoittaa maahanmuutokeskuksen, niin saataisiin viriiliä kasvua kaupunkiimme ja reipasta monitoimi työvoimaa insinöörejä ja muita osaajia.

   • Anonyymi

    Aivan oikein! kolojen ja reikien asiantuntijat olisivat hyväksi Ääneseudulle.


   • Anonyymi

    Kohtahan se sepi pääsee linnasta, tiedä vaikka jos se pääsis hitsailemaan taideteoksia uudelle torille niin ei syrjäytyisi. Voisi hesari tehdä uuden ylistys jutun maskotistaan


  • Anonyymi

   Mä en tarvii tänne yhtään mitään. Sais vaan tehä työtään rauhassa. Se on kyllä unelma enää.

  • Anonyymi

   Ei täällä kyllä huomaa sitä muuttovirtaa. Eiköhän kaikki Äänekosken talot ole asukkaita täynnä? Autioituneelta tämä kaupunki ei kyllä näytä. Mutta keskustasta häviää liikkeitä Hankkija läks ja tokmanni.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4440
  Aihe