Korkki kiinni lopullisesti.

Anonyymi

Olen havahtunut siihen että olen alkoholisoitumassa. En tosin juo joka päivä tai viikkokaan mutta kun lähden juomaan edes yhtä alkoholi annosta karkaa mopo käsistä joka kerta. Nyt on jo monet ystävyys suhteet pilalla ja en halua enää satuttaa ihmisiä ja itseäni. Haluan lopettaa juomisen kokonaan (ihan vaan itseni takia) ja tiedän siitä tulee vaikea projekti koska vanhojen tapojen elämän muuttaminen on hankalaa!
Jos jollain on tästä onnistumistarinoita kerrottavana, luen mielelläni.

10

1481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samantyyppinen tausta alkoholin käytön suhteen, ei rutinoitunutta säännöllistä käyttöä. En mokaile kännissä. Minut herätti seuraava seikka: Ennen parin lasin jälkeen tuli innostunut ja hilpeä olo. Tein suunnitelmia, joista osa toteutuikin. Sain ideoita, kirjoitin runoja, mietelauseita. Sitten ne loppuivat. Parin lasin päästä tuli vain väsynyt olo, veltto ja saamaton. Juttelin ystäville, monilla sama juttu. Nimenomaan sellaisilla jotka laillani ovat käyttäneet 20-30 vuotta enemmän tai vähemmän, ei kuitenkaan putkia. Luulen että koronalla oli vaikutus kun seura puuttui. Seurassa viihdyn sekä selvänä että kännissä. Ja sitten kokeilin jättää pois. Ihme kyllä, ei mitään riippuvuutta. Ostin alkuun kaappiin muiden ohjeiden mukaan kivennäis-makuvesiä ja sokerittomia naposteltavia. Ehkä viikon käytin niitä ja jäivät. Oli kai vain tapariippuvuutta. Että muka jonkun ottamattoman ajan päästä kuuluu ottaa, järjestää otto-ilta. Ihmettelen valtavasti tätä helppoutta, enkä ihan usko etteikö kiusauksia vielä tulisi. Kokeile.

    • Anonyymi

      Alkoholin liikakäyttö pilaa elämän myös muilta kuin itseltä. Usein lopulta jää yksin, kukaan ei jaksa katsella känniläistä, saati kuunnella. Minä olin ystävä, en enää, mitkään puheet ei auttanu, hän joi joka päivä. Olen nyt toipumassa, siitä ystävyydestä, hän oli välillä ihan mukava, mutta vain silloin kun tiesi pääsevänsä juomaan. Terveys petti, oli jo ikää ja muita sairauksia, viina vei. Hyvästit sanoimme ja siihen päättyi sekin.

      • Anonyymi

        Ymmärsin että oli tarkoitus puhua omasta alkoholinkäytöstä. Hyviä aloituksia pilaa kirjoittajat jotka puhuvat toisten käytöstä. Toinen ryhmä on syyllistäjät.
        Minä voin vakuuttaa että minun alkoholin käytöstä ei ole kärsinyt kukaan ja olen lapsetkin kasvattanut ydinperheessä. Ei myöskään ole pilannut omaa elämääni. Itsekritiikki ja vastuu ovat sen verran korkealla. Vaikuttaa että myös aloittajalla koska miettii käyttöään ennen romuttumista. kirjoitti 05.05.2021 10:00


    • Anonyymi

      Minä sotkin koko elämäni jo nuoresta alkaen päihteiden kanssa.
      Mutta koskaan ei ole myöhäistä siitä maailmasta pois ponnistaa.

      Kun kaikki asiat menevät solmuun, mitään ei tule elämässään saavutettua, vuosien varrella on tullut sotkettua kaikki, koulut, työt, ihmissuhteet, niin ei siitä tarvitse kenenkään juoppoa syyllistää.
      Juoppo on mestari syyllistämään itse itseään. Siitä johtuu, että juopon elämä ei tunnu elämältä, ja tuntuukin, ettei sieltä ole mitään mahdollisuutta selvitä.

      Vaikuttaa olevan alkoholismi " hyvässä tilassa " silloin, jos pystyy kodin, perheen ym. hoitamaan, kuten edellinen tuossa kirjoitti.
      Onko se sitten sitä " eliitin " alkoholisti-elämää, tiedä häntä, kun en ole itse sellaiseen saanut mahdollisuutta. Kovin olen syvällä joutunut itse käymään.

      Aloittajalle sen verran, että tilannehan on hyvä siinä vaiheessa, kun alkaa itselle tulla ajatuksia omasta juomisesta, herää miettimään, onko järkeä vai ei.

    • Anonyymi

      Miksi ei saa ystävän juopottelusta kertoa, usein piinaavat läheisiään.

    • Anonyymi

      Lainaan tähän ylempänä olevaa omaa mielipidettä erään kirjoittajan omasta juomisesta:

      "Minä voin vakuuttaa että minun alkoholin käytöstä ei ole kärsinyt kukaan ja olen lapsetkin kasvattanut ydinperheessä. Ei myöskään ole pilannut omaa elämääni. Itsekritiikki ja vastuu ovat sen verran korkealla."

      Tuossa sitä oli potaskaa kerrakseen.
      Olen itse raitistunut jo useita vuosia sitten pitkään jatkuneesta sekakäytöstä ja putkijuomisesta. Voin kokemuksesta kertoa, ettei kukaan tule tälle palstalle kertomaan mielipiteitään, ellei koe itsellä olevan jonkinasteista ongelmaa joko omasta tai jonkun läheisen juomisesta.

      Kaikki, toistan kaikki alkoholistit väittävät, ettei kukaan muu joudu kärsimään heidän juomisestaan! Ja silti kaikkien heidän juominen aiheuttaa läheisille ongelmia joita tuo alkoholisti ei näe, tai oikeammin ei halua nähdä.
      Kun alkoholisti saa kuulla läheisiltään rehellisen mielipiteen juomisestaan, niin silmät lopultakin avautuvat. Juominen on aiheuttanut läheisille ongelmia jo pitkään, ennenkuin ensimmäiset negatiiviset kommentit ilmaantuvat. Ja hyvin nopeasti negatiiviset kommentitkin loppuvat, kun ne eivät saa aikaan muutosta, ainoastaan riitaa tai jopa pelkoa.
      Tämä antaakin sitten juopolle sellaisen käsityksen, että juomisestani ei ole muille mitään haittaa.
      Ja oma lukunsa on lisäksi vielä harhakuvitelma siitä, että alkoholisti osaisi käyttäytyä humalassa. Siinä se itsekusetus on viety kaikista pisimmälle.

      • Anonyymi

        Älä höpötä fraaseja. Sitten en ilmeisesti ole alkoholisti. Mulle on ihan sama miksi minua sanotaan. Meillä on kaikki saaneet sanoa mitä tahtovat. Monta mielipidettä on sanottu, ei teeskentele kukaan. Ihan varmasti olisivat suoraan sanoneet, että nyt lopetat tuon. On ollut ostoslista pöydällä, siihen on saanut kirjoittaa, mitä haluaa syödä. On kuskattu minne tahtovat. En tiedä mitä tarkoittaa eliitti-alkoholisti, lienenkö se. Minulla se on päättämisestä kiinni, tiedän ettei se kaikilla ole. Velvollisuudentunne on vahva, ennemmin katkean kuin jätän tekemättä sen mitä kuluu, niin töissä kuin kotonakin. Enkä ole katkennut. Kirjoitan siksi että uskon monilla olevan vain tapa ottaa, ettei mitään fyysistä riippuvuutta olekaan. Järjestää juhlan alkoholin avulla. Heitä haluan herätellä, koska itsekään en ole tajunnut ettei alkoholia tosiaankaan tarvita. Olin eilen pihajuhlissa. Kukaan ei kysynyt miksi en ota. Enkä itse seurannut ottivatko kaikki. Eikä kukaan ottaja ärsyttänyt minua. Ihan saavat muut tehdä mitä lystäävät. 05.05.2021 10:00


    • Anonyymi

      Näin oli, itse en jaksanu enää paasata, vaan en sanonu mitään, en jaksanu. No nyt ei tarvii paasata kun ei ole kelle.

    • Anonyymi

      Minun näkemykseni on, että raitistuminen kestää vuoden, kuten edellisessä ketjussa mainitsin. Vuosi pitää olla erossa tilanteista, joissa voisi sortua juomaan. Tämä on hyvä tehdä selväksi myös kavereille, joiden kanssa pitänyt kosteaa hauskaa.
      Vuosi on ajoittain hyvin rankka. Hölmöilyt nousevat pintaan, kun aivotoiminta alkaa normalisoitumaan, vastoinkäymiset tekevät hulluksi, kun ei voi ohentaa alkoholilla. Hauskanpito ei ole hauskaa, kun siihen on ennen kuulunut reipas alkoholinkäyttö.
      Kaikenlaiseen paskaan joutuu asennoitumaan eri tavalla. Hyvääkin tulee roppakaupalla kuukausien vieriessä. Puolen vuoden kohdalla alkoholi muuttuu etäisemmäksi, mutta on vielä hyvin lähellä mielessä tarjoamassa lääkettä ahdistukseen.
      Itselle kannattaa tehdä suunnitelmia tilanteisiin, kuinka välttää retkahtaminen, joissa sellaisen vaara on suurimillaan.
      Jos on selkeästi kesäjuoppo, niin raitistumisen aloittamisen ihanteellisin ajankohta on syksy. Toisaalta, jos saa kesän sinniteltyä selvinpäin, niin seuraava kesä on taatusti helpompi.
      Näin 7kk

      • Anonyymi

        Sinulla ap ei ole alkoholiongelmaa ollut pitkän avioliittosi aikana tuskin koskaan. Ainakaan lähimmän yli 20 vuoden aikana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe