Iphone SE 2020

Anonyymi

Plussat

kirkas, väritarkka näyttö

röyhkeä SoC

tukee Wi-Fi 6: ta ja laajaa valikoimaa LTE-taajuuksia

IP67-sertifikaatti

langaton lataus

kevyt ja ohut

hyvät paikannusominaisuudet
Haittoja
-
heikko virtalähde
-
laajentamaton tallennustila
-
huono näytön ja rungon suhde
-
vain yksi kamera
-
keskinkertainen puhelun laatu
-
vain 12 kuukauden takuu

https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-SE-2020-Review-Small-phone-with-a-fast-beating-heart.465797.0.html

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sony Xperia XZ1 Compact: Tehokas, pieni, edullinen ja viimeinen laatuaan (lähde: NotebookCheck)

    • Anonyymi

      Hyvin monessa puhelimessa android puolella on laajentamaton tallennustila ja sisäisten muistikorttien käyttö on vanhanaikaista sekä hankalaa.
      Kaikki voi iPhonessa köyttää ulkoista muistikorttia, usb tikkua tai usb kiintolevyä tietojen tallennukseen, musiikinkuunteluun, videokuvailuihin esimerkiksi.
      Langattomuus on myös tätäpäivää.

    • Anonyymi

      iPhonessa on 3 vuoden takuu, päivotyksiä useita vuosia yhtään amdroidia kauemmin

    • Anonyymi

      iPhonessa on optinen kuvanvakain ja optinen zoomi.

    • Anonyymi

      "Pitkää softatukea ja face ID:tä lukuunottamatta en ole keksinyt oikeastaan mitään mikä iphonessa olisi nykyään paremmin kuin androidissa. Face ID:stäkään en ole ihan täysin varma vielä että käyttäisinkö mieluummin kuitenkin näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa, mutta onhan tuo kasvontunnistus näppärä silloin kun se on näppärä.

      Eniten mua häiritsee se, että minkä h**vetin takia niitä ikoneiden paikkoja ei voi itse vapaasti päättää? Miksi se täyttöjärjestys pitää pakottaa käyttöjärjestelmän puolesta? Itse tykkäisin järjestellä ikoneita (kohtuullisen pienen määrän) eri näytöille alalaitaan (jotta niihin yltää peukalolla kun puhelinta käyttää yhdellä kädellä), mutta eihän tämä toki onnistu iphonen kanssa. Puhumattakaan nyt siitä widgetien puutteesta, joka on lähinnä naurettavan ja surkuhupaisan puolella. Tähän tosin taitaa korjausta tulla seuraavan päivityksen myötä, viimeinkin.

      Myös käyttöliittymän navigointi tuntuu kankealta, eleet toimii ihan yhtä paskasti kuin androidessakin, eli ei hyvin, koska ovat niin tarkkoja pyyhkäisyeleiden alkukohdista ja suunnista, että suurimman osan aikaa mulla ei ainakaan peukalolla vasemmasta reunasta sisäänpäin pyyhkäisy vie takaisinpäin, eikä sinne peukalolla meinaa millään yltääkään jos luuri on yhdessä kädessä. Androidin alalaidan back-napin sijasta käytössä on sitten vasemmassa ylälaidassa sijaitseva back-nappi joka käytännössä vaatii aina kahden käden käyttämistä navigointiin. Alkunäyttöön sentään pääsee helposti, ja sovelluksien välillä vaihtaminen sujuu hyvin alalaidasta pyyhkäisemällä.

      Mekaanisesti tuo iphone 11 on kyllä kuin paluu johonkin 2010 vuoteen noiden jäätävien näytönreunojen kanssa. Saman fiiliksen myös nostattaa käyttöjärjestelmän joka paikassa vallitseva hitaus. Oneplussan kanssa kaikki vaan tuntuu tapahtuvan nopeammin ja sulavammin kuin iphonella. Etenkin kaikki käyttöjärjestelmän animaatiot on ihan raivostuttavan hitaita.

      Henkilökohtaisesti ahdistaa myös yleensä kaikki mukautettavuuden puute. Systeemi on todella rajoittava kun kaikki pitää tehdä kuten Apple haluaa eikä käyttäjällä ole mitään sanottavaa mihinkään. Androidissa pystyy mukauttamaan todella monia asioita vaivattomasti. Joku taisi aiemmin mainitakin mm. siitä bluetoothin ja järjestelmän äänenvoimakkuuden säädöstä erikseen, se on yksi asia mitä itsekin käytän. Mikäli jollekulle jäi epäselväksi, niin se siis tarkoittaa sitä, että äänenvoimakkuusnapin painaminen viakka kuulokkeissa ei vaikuta puhelimen äänentoiston voimakkuuteen, vaan luurien oman. Tämä mahdollistaa huomattavasti tarkemman äänenvoimakkuuden säädön koska voit vielä "hienosäätää" äänenvoimakkuutta kuulokkeissa erikseen järjestelmästä. Nämä kun on naitettu yhteen niin mennään taas jollain valmiilla pykälillä, jotka ainakin mulle on yleensä liian suuria ja äänenvoimakkuudet menee todella nopeasti niin isolle etten ikinä käytä sellaisia voimakkuuksia vaikkapa kuulokkeissa. Tuntuu oudolta, että ainoat käyttökelpoiset äänenvoimakkuuden tasot on 30-pykäläisen asteikon pykälät 3-5 ja kaikki muu huutaa aivan liian lujaa mun korville... noissakin 3 on todella hiljainen, 4 vähän liian hiljainen ja 5 vähän liian kova niin siinä sitä sitten taas ollaan.

      Hämmentävää on myös se, että miksi iphonen kanssa pitää erikseen "käynnistää" apple pay kaksoisklikkaamalla virtanappia vaikkei sen nfc:tä käytetä mihinkään muuhun kuin maksuihin. Androidissa riittää että näyttö on päällä kun vie luurin maksupäätteeseen niin maksu hoituu, yli 50€ maksuilla pitää lukituskin olla auki. Niin ja toki sieltä sai samalla vaikka plussapallot k-kaupan kassalta kun oli plussakortti asennettuna luuriin. Pikkuasia ehkä, mutta ihmetyttää kun on nähnyt että sen voi tehdä toisinkin, vaikka androidissa nfc:tä käytetään laajasta muuhunkin kuin vain maksuihin.

      Carplay on ehkä se missä iphone vetää pidemmän korren. Android Auto on aika heikosti tuettu ja buginen, vakkakin itselläni aina toiminut hyvin, ja kauhean tarkka kaapeleista ym. kun taas carplay toimii jokaisessa iphonessa (kai..) kunhan vaan sirin kytkee päälle.

      Aikamoisia 1. maailman ongelmia, mutta jos vertaa fiilistä ja tuntumaa OP7 Androidin ja iphone 11 iOS:n välillä niin kyllä Oneplussa ja android vie."

    • Anonyymi

      Akun kestävyys luokitus pitäisi olla yli 100h , katotaan huomenna Asus kompakti"

    • Anonyymi

      EU syyttää Applea epäterveistä musiikkikäytännöistä; sakko voi nousta 27 miljardiin dollariin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe