Pönttölintujen kato

Moro. Onko lintuja seuranneet immeiset huomanneet muutoksia pönttölintujen määrissä? Sanotaanko viimeisen 10 vuoden aikana. Oma havainto on, että pöntöt, joita on noin 50 ovat enimmäkseen ilman asujia. Noin 20 vuotta sitten mainitut pöntöt olivat noin 90 %:sti asuttuja. Nyt on kääntynyt homma semmoiseksi, että vain 40-50 % pöntöistä on pesittyjä.

Hävinneistä lajeista mainittakoon käenpiika. Ei ole ollut piikoja yli kymmeneen vuoteen. Reippaasti vähentynyt laji on myös leppälintu. Pesintä tai korkeintaan kaksi niitä on vuodessa. Jopa tiaisista alkaa olla pulaa. Erityisesti hömötiaisista, joita niitäkin olen saanut lähes joka vuosi pönttöihini houkuteltua.

Suuri suru on myös pääskysistä. Näyttää pahasti sille, että vain jämät on jäljellä ennen niin runsaasta räystäspääskykoloniastamme. Parhaimmillaan niitä oli jopa noin 40 paria... nyt niitä on tullut vasta kolmeen pesään. Haarapääskypareja ei ensimmäistäkään.

Surkea on ihmisen elo ja tulevaisuus jos jatkamme persuiluamme ja tuhoamme luonnon sekä linnut.
0<50
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset

Vanhimmat

Ei vielä vastauksia

Aloittaja odottaa vastauksia. Kerro oma näkemyksesi ensimmäisenä.

Kommentoi aloitusta


Anonyymi kirjoitti:

Moro. Onko lintuja seuranneet immeiset huomanneet muutoksia pönttölintujen määrissä? Sanotaanko viimeisen 10 vuoden aikana. Oma havainto on, että pöntöt, joita on noin 50 ovat enimmäkseen ilman asujia. Noin 20 vuotta sitten mainitut pöntöt olivat noin 90 %:sti asuttuja. Nyt on kääntynyt homma semmoiseksi, että vain 40-50 % pöntöistä on pesittyjä.

Hävinneistä lajeista mainittakoon käenpiika. Ei ole ollut piikoja yli kymmeneen vuoteen. Reippaasti vähentynyt laji on myös leppälintu. Pesintä tai korkeintaan kaksi niitä on vuodessa. Jopa tiaisista alkaa olla pulaa. Erityisesti hömötiaisista, joita niitäkin olen saanut lähes joka vuosi pönttöihini houkuteltua.

Suuri suru on myös pääskysistä. Näyttää pahasti sille, että vain jämät on jäljellä ennen niin runsaasta räystäspääskykoloniastamme. Parhaimmillaan niitä oli jopa noin 40 paria... nyt niitä on tullut vasta kolmeen pesään. Haarapääskypareja ei ensimmäistäkään.

Surkea on ihmisen elo ja tulevaisuus jos jatkamme persuiluamme ja tuhoamme luonnon sekä linnut.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu