Webaston asennus

Anonyymi

Moi. Asennusohjeissa sanotaan, että lämmityslaitteen asennuksen saa tehdä vain asennuskoulutuksen saanut asentaja. Mikä juttu tämä on? Eikö riitä, että tekee asennuksen itse, seuraa ohjeita ja tekee sen oikein?

12

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitten kun se itse asennettu ei takuuaikana toimikaan niin tulee varmaankin se juttu?

    • Anonyymi

      Kyllä häkki heilahtaa, eli vankilaan voi joutua jos itse asentelee noita...

      Paitsi, että noissa on sähkölaitteita, jota voivat aiheuttaa tulipaloja, niin kaiken lisäksihän noi on tulilaitteita, eli täysin lain vastaista itse asennella, ellei ole lain mukaista koulutusta ja pätevyyttä.

      Pitäisi nyt jokaisella, joka edes moista harkitsee, olla sen verran vastuun tuntoa, että jos vaikka myy tai perikunta joksus myy veneen jollekin, niin sehän voi vaikka kuolla tai saada häkämyrkytyksen tai kuolla tulipaloon tai mitä vaan!

      Vaarallista touhua sanon minä, ja kaiken lisäksi laitonta!

      • Anonyymi

        Kyseisen vehkeen käyttöjännite on 12 volttia. Mitään sähköpätevyyttä ei tarvita asentajalta. Polttoainekäyttöinen lämmitin on lupa asentaa kenen vaan. ! Mitään lupia ei tarvi.


    • Anonyymi

      Toi juttu on varmasti siksi, että tulee tuo pakoputkisto oikein asennettua häkä/paloturvallisuuden takia. Meitä asentajia, kun on laajakirjo ja valmistaja ei halua kenenkään kuolevan tai veneen palavan.

      Huolellinen asentaja osaa tietysti asentaa itse, mutta vastuu kysymys jää auki esimerkiksi vakuutuksen suhteen jos tulipalo yllättäisi (erittäin harvinainen)

    • Anonyymi

      Vakuutussyistä minäkin olen joskus pyytänyt kotiin tai mökille ammattilaisen vaikka itsekin osaisin.

      Merellä taas kyse on turvallisuudesta. Jos ollaan yötä veneessä en halua että perheeni saa häkää, jos taas ollaan ulkona enemmän kuin uintimatkan päässä niin haluan kyllä tehdä voitavani ettei tule tulipaloja tai bläkoutteja.

    • Anonyymi

      Monet tiedot ja taidot ovat sellaisia, jotka voi hankkia ihan itse lukemalla, harjoittelemalla ja tekemällä. Opettelivathan terroristitkin lentämään matkustajakonetta riittävän hyvin osuakseen torneihin.

      Muodollisella koulutuksella on kuitenkin omat hyvät puolensa:
      - se on helpoin tapa oppia asiat
      - siinä on kaikki tarvittava tieto työn tekemiseen. Itse oppineelta voi joku keskeinen asia jäädä kokonaan pimentoon, koska se ei vain tule mieleen
      - koulutuksella osoitetaan muille osaaminen
      - tutkinnolla osoitetaan kyky omaksua asioita ja tehdä pitkäjänteistä työtä sen eteen. Sillä on merkitystä työnantajalle ja työn tilaajalle
      - Tutkinnolla osoitetaan myös kyky noudattaa sääntöjä ja ohjeita. Suurin osa ihmisitä pystyy siihen, mutta ainakin kaikkein huonoiten normeihin soputuvat eivät pysty tutkintoa suorittamaan

      Eli jos haluaa tehdä alan töitä, päästä helpolla tai tietää kaikki keskeiset asiat, tutkinnosta on merkittävää etua.

    • Anonyymi

      Kiitokset kommenteissa. Eräässäkin hinnastossa tästä "lisävarusteesta" tulisi 5000eur lisähintaa veneelle. Kaikkine varusteineen Air top 40 maksaa noin 2500eur. Tietysti voisi kysyä pelkän laitteen asennusta, ja asentelisi itse putkistot ja suulakkeet.

      • Anonyymi

        Juuri näin pääset halvimmin ja oikein. Pitkät vedot kannattaa myös eristää, niin puhaltaa kuumempaa ilmaa...


    • Anonyymi

      Voit asentaa itse, kukaan ei tule tarkastamaan.
      Mutta jos et osaa niin älä asenna.

    • Anonyymi

      Ohje, joka pätee kaikkeen asentamiseen:
      Jos osaat, voit asentaa itse. Jos et osaa, mutta kyseessä on vaaraton laite, voit kokeilla miten käy. Jos et osaa ja kyseessä on mahdollisesti väärin asennettuna vaaraa aiheuttava laite (kuten lämmitin) niin älä edes yritä.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa. Jos et ole ennen asentanut pa toimista lämmitintä veneeseen, ei kannata ottaa riskiä. Jos veneessäsi ei ole jo tehtaalla suunniteltua paikkaa lämmittimelle, ja asennat paikkaan, johon sen helpoiten saa voi jo alku mennä pieleen. Jos veneestäsi vain puuttuu lämmitin, mutta joka ollut valittavissa uuteen veneeseen, niin ota yhteys veneen valmistajaan/jälleenmyyjään. Sieltä parhaiten saat hyviä neuvoja. Vielä parempi olisi, jos jollakin tutullasi on samanlainen vene, johon valmistaja on sen asentanut, käy katsomassa miten putket vedetty, mistä lämmitin ottaa polttoilman ja lämmitettävän ilman, pakoputken läpivienti, johdotukset ym. yksityiskohdat.
      Minä vaihdoin itse lämmittimen veneeseeni, kun entiselle tuli tunnit täyteen (piirikortti vika) Oli helppo homma, koska entinen oli Webasto 3500 ja uusi Websto AirTop 40. Uusi sopi kaikkien liitosten osalta entiselle paikalleen. Jopa ohjausyksikköstä tuleva moninapainen kaapeli sopi uuteen. Ainoa, mikä oli muuttunut oli pa pumppu ja sen kaapeli. Paikalliselta myyjältä kun ostin uuden, sain sieltä myös tarvittavat kaapelin. Hyvin onnistui ja toimii myös hyvin.

      • Anonyymi

        "Jos et ole ennen asentanut pa toimista lämmitintä veneeseen, ei kannata ottaa riskiä."

        Muuten asiallinen vastaus, mutta tuo lainattu kohta on kummallinen. Eihän sillä ole väliä oletko ennen asentanut, vaan oleellista on että osaatko. Voit osata vaikka et ennen olisi asentanut. Joskushan se ammattilainenkin asensi ensimmäisen kerran.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3752
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      115
      1474
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1340
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1164
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      58
      1044
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1036
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe