yksityiset kampaamokoulut

kampaajaksiko?

Hei! En ole varma kuuluuko tämä viesti tänne, mutta aikuisopiskelijotahan tässä kohta myös ollaan.. Joten haluaisin kuulla kaikkien teidän kokemuksia, jotka olette käyneet yksityisen kampaamokoulun. Missä kävitte? Mitä hyvää/huonoa koulussanne oli?
Kiitos jo nyt kaikille vastanneille..

20

11441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta

      Kävin yksityisen kampaamokoulun Great Cut Academyn Helsingissä muutama vuosi sitten. Näin jälkeenpäin huomasin, että olisin saanut rahat käytettyä paremminkin; ammattikoulussa asioita oltaisiin käistelty huomattavasti monipuolisemmin. Koulussa oli mm. käytössä vain yksi värisarja, eikä muita käytetty. Opetusryhmä oli aivan liian suuri, että jokainen olisi saanut tarpeeksi neuvoja ja opetusta; ryhmässä oli n. 25 opiskelijaa. Alkeet opin, mutta mielestäni monta asiaa jäi todella vähälle käsittelylle! Jos valitsisin uudelleen, menisin Pivot Pointiin, josta olen kuullut paljon hyvää palautetta. Olin aika pettynyt Great Cuttiin, enkä ollut ainoa. Meidän annettiin ymmärtää asioiden olevan hieman toisin, kuin ne todellisuudessa olivat.

      • kampaajaksiko?

        Kiitos vastauksestasi. Olen myös jostain tutun tutun kautta kuullut ettei tämä great cut ole paras mahdollinen.. Minkälainen oppimateriaali teillä oli, sillä olen ymmärtänyt, että ainakin pivot pointissa on omat kirjat leikkaustekniikoille... Oliko teilläkin näin?


      • kampaajaksiko?

        Valititteko ryhmänne kanssa, että ette saaneet rahalle vastinetta? Mielestäni kuitenkin kun nämä yksityiset koulut ovat niin kalliita, niin pitäisi osata vaatia esim. parempaa opetusta..


      • Nimetön
        kampaajaksiko? kirjoitti:

        Valititteko ryhmänne kanssa, että ette saaneet rahalle vastinetta? Mielestäni kuitenkin kun nämä yksityiset koulut ovat niin kalliita, niin pitäisi osata vaatia esim. parempaa opetusta..

        Hiukan kesti tämä vastaaminen... Eli siis, Meillä ei ollut Great cutissa kirjoja, vaan monisteita ja jatkuvasti piti kirjoittaa muistiinpanoja. Jo ennen joulua niitä oli kertynyt aikamoinen pino. Koulussa ei myöskään suhtauduta poissaoloihin sen kummemmin; vaikka ohjeissa sanottiin, ettei poissa saisi olla, oli yksikin oppilas poissa miltei koko kouluaikansa. Selitettyään syitään hän sai jatkaa normaalisti opiskelua, vaikka oli useita kuukausia muista jäljessä...

        Kyllä minä ja muutama muu valitimme siitä, että koulussa ei tehty läheskään kaikkea, mitä luvattiin. Meidän annettiin ymmärtää, että valmistumme koulusta kampaajiksi, ja uskoin koulun olevan käypä toisen asteen tutkinto. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan koulustahan ei siis VALMISTU mihinkään. Siellä saa valmiudet toimia ammatissa, mutta et koskaan suorita siellä kampaajien näyttökoetta, joka esim. ammattikoulussa tehtiin.

        Yhteistyö erään mallitoimiston kanssa oli totta, mutta nämä mallitoimiston mallit valittivat, etteivät saaneet työstään palkkaa, eli toisaalta myöskin heitä tunnuttiin käytettävän hyväksi. Kaikki olivat nuoria tyttöjä/poikia, joten kai heistä oli hienoa toimia mallina, vaikka siitä ei rahallista korvausta saanutkaan... :| Jo silloin aloin tuntea oloni vähän tyhmäksi, kun laitoimme näiden ihmisten hiuksia, ja kuulimme, etteivät he saa palkkaa työstään....

        Kuulin myöskin eräältä meikkiryhmän opiskelijalta, ettei hän ollut lainkaan tyytyväinen kurssiinsa. Luvattuja työtehtäviä eri projekteissa ei juurikaan ollut, koulutus käsitti lähinnä koulussa toisten kurssilaisten naamojen meikkaamista.


      • Anonyymi

        Hei, ilmeiseti meno on sama vielä tänä päivänäkin😞
        Olin tänään hiustenleikkauksessa opiskelijatyönä. Ohjaajaa ei mailla halmeilla ja vaikka opiskelija oli erittäin mukava ja varmasti yritti parhaansa , en saanut toivottua jälkeä. Pyysin yli kahden tunnin jälkeen ohjaajaa korjaamaan hieman ja totesi hyvin näreästi, että jos hän tämän leikkaa niin se on sitten 80€, että hän on valmis kampaaja (opiskelija siis ) ja on omasta halustaan vielä muutaman viikon opiskelijan roolissa . Uskomatonta sontaa ! Kyllä opiskelijalla on oikeus saada ohjausta ja asiakkaan luvattua palvelua, mitä niin netissä hehkutetaan.
        Laitoin kyllä palautetta menemään, saapa nähdä mikä on vastaus. Hintakin oli korkeampi kuin mitä netissä mainitaan.
        Jos kampaaja ei osaa ohentaa hiuksia ja tehdä ns rikottua mallia, niin miten kummassa hän on sitten valmis kampaaja ??? Sääliksi käy opiskelijaa tässä kohtaa ja omalta osaltani veettää lopputulos...:
        Loppusilaus jäi kokonaan välistä ja millin mittaisia hiuksia oli paita ja paidan alus niin täynnä , että kotimatkalla oli pakko ostaa uusi paita, kun ei pistelyn ja kutinan vuoksi kyennyt olemaan . En siis suosittele😞 Toivon mukaan mahtava opiskelija nainen saa paremman paikan jostain.


    • utelias

      miten ootte rahoittanu kampaajakoulunne kun noi kurssihinnat on aivan käsittämättömän suuria?

    • minävain123

      Onko kukaan käynyt Pepe Åhmanin kampaajakoulua ? Kokemuksia siitä olisi kiva kuulla ?
      Entäs valmistuuko sieltä ammattiin vai saako sieltäkin vain valmiudet ammattiin ja näyttö pitää suorittaa muualla ??

      • öööööö

        Siis tiedoksi kaikille alalle haluaville: jos haluatte suorittaa varsinaisen hiusalan ammattitutkinnon, se pitää suorittaa tekemällä näyttötutkinnot ammattikoulussa henkilöille, jotka ovat päteviä alan opettajia. Mitkään nämä yksityiset "hiusmuotoililja"-koulut eivät siis riitä hiusalan ammattitutkintoon. terveisin juuri kuluttaja-asiamiehelle purnannut yksityisen koulun suorittanut


      • tutkittua tietoa
        öööööö kirjoitti:

        Siis tiedoksi kaikille alalle haluaville: jos haluatte suorittaa varsinaisen hiusalan ammattitutkinnon, se pitää suorittaa tekemällä näyttötutkinnot ammattikoulussa henkilöille, jotka ovat päteviä alan opettajia. Mitkään nämä yksityiset "hiusmuotoililja"-koulut eivät siis riitä hiusalan ammattitutkintoon. terveisin juuri kuluttaja-asiamiehelle purnannut yksityisen koulun suorittanut

        otin asioista selvää ja minulle aukesi tieto ettei Suomessa ole kuin kaksi yksityistä koulua tällähetkellä joista valmistuu näyttötutkinnon kautta parturi-kampaaja nimikkeellä oppilaat.
        Toinen oli tampereella(nyt en muista nimeä mutta joku.. academy.. ja toinen oli Porissa Fanletti niminen koulu.


      • ole tarkkana!
        tutkittua tietoa kirjoitti:

        otin asioista selvää ja minulle aukesi tieto ettei Suomessa ole kuin kaksi yksityistä koulua tällähetkellä joista valmistuu näyttötutkinnon kautta parturi-kampaaja nimikkeellä oppilaat.
        Toinen oli tampereella(nyt en muista nimeä mutta joku.. academy.. ja toinen oli Porissa Fanletti niminen koulu.

        EiEIEI ei kukaan menkö ainakaan lahteen...Rehtori on ihan kamala pelottava huuhkaja ja opettajat kokemattomia/ammattitaidottomia...rahan ahne paikka ja vielä ovat ylimielisiä kauoanpäälle...myös purnannut kuluttaja asiamiehelle kun koulu ei maksa liikaa maksettuja kurssimaksuja takas :/


    • älkää vaan menkö

      Great cut academyyn... suurin virheeni ikinä! Rahan tuhlausta! Ei koskaan saatu kaikkia tavaroita mitä luvattiin, kouluttajat eivät mielestäni todellakaan olleet mitään parasta mahdollista , vaikka näin sanottiin. Oikeesti ihmiset säätäkää rahanne ja varsinkin aikaanne ja välttäkää tämä mesta!!

      • mennäkkö vaiko eikö

        Puhtuko nyt tampereen vai helsingin koulusta^^? Minut on juuri sinne kouluun hyväksytty, enkä todellakaan halua maksaa 9000€, jos koulu on oikeasti surkea.... Kai tekin teitte asiasta valituksen??


    • Laatua rahalle

      Heips!
      Yksityiskoulussa pitää opiskella tehokkaammin kuin julkisessa koulussa!
      Koulutus on tehokas ja lyhyt ja yksityisin varooin perustettu. Opiskelijan täytyy olla aktiivinen ja olla koulussa todella oppiakseen,eli sitoutua!!! L aiskoille ei sovi ! Odotetaan, et tuodan tieto ja taito hopeatarjottimella, HAH!
      Jos haluatte käydä koulua, kun teille sopii, menkää amikseen!
      Jos olisin koulun omistaja, en ottaisi kouluun ihmistä, joka ei tiedä mitä haluaa ja on laiska!!
      Amikses saa purnata, kun on ilmasta, ei ne opettajat sielä sen parempia ole. Ryhmät suuria, ottaisin töihin vain yksityikoulun käyneitä kiitettävin arvosanoin.
      P.s. Laatua rahalle

    • dindin

      Nostan nyt vanhaa keskustelua, jonka googlella löysin.

      Minua myös kiinnostaisi kuulla, kuinka olette opinnot rahoittaneet, ottaneet esim. pankista lainaa tms? Saako tuon vuoden opiskelun ajalta lyhennysvapaata esim. ottaen huomioon, kokoaikaisen opiskelun ja mahdollisen opintotuella kitkuttelun? Miten pankit suhtautuvat asiaan?

      Olisiko kokemuksia HiusTropiikista?

    • Maikkimuu

      En ikinä enää mene kyseiseen kouluun asiakkaasi.... Oppilas teki todella pahan virheen kun yritti värjätä hiuksiani-oppilas jonka piti valmistua kuukauden kuluttua ei osannut tehdä edes tyviväriä.
      Lopputulos on että hiukseni lähes katkesi kokonaan ja jatkuvasti saan käydä toisessa liikkeessä korjauttamassa hiuksiani jotta ne joskus palautuisi.
      Kalevankadulla sain todella huonoa palvelua kun kysyin esim:hyvityksistä -tekisivät hiukset kuntoon ilmaiseksi. Vastaus joka kerta eri: riippui kuka oli vastuussa kyseisenä päivänä. Kukaan ei juuri antanut vastauksia hoidetaanko hiukseni kuntoon ilmaiseksi ja antoivat vielä 3 vuotta vanhoja tuotteita jotta voin kotona hoitaa hiukseni.
      Kaikille ei vain sovi kyseinen ala vaikka kouluun pääsisi maksamalla, kyllä jos kuukauden päästä on valmistuminen niin pitäisi tyvivärjäys osata niin että hiukset ei katkea latvoistakin.

    • eiei

      Yksityiset kampaamokoulut - kuten yksityiset kosmetologikoulutkin - on viisainta kiertää kaukaa. Niihin ei pidä mennä oppilaaksi eikä asiakkaaksi.

      On tosi vaikea ymmärtää, miksi joku maksaa tuhansia epämääräisestä koulusta, kun ilmaisia kouluja on ja nämä tarjoavat kunnon opin. Tosin noista virallisista opinahjoista ei valmistuta vuodessa. Se kuitenkin kertoo opetuksen määrästä ja harjoittelun perusteellisuudesta.

    • pisnesonlaiffii

      Kyllä yksityinen koulu on ihan yhtä hyvä kuin amiskin, kun niiden pitää noudattaa opetussuunnitelmaa, jonka raamit on opetushallitus laatinut. Ulkomaillahan kaikki alan koulut ovat yksityisiä, joten haloo, te kunnallisen koulun puolustajat. Sitäpaitsi osa amiksista on muuttunut osakeyhtiöiksi, eli yrityksiksi, joten samat tavoitteet niilläkin on - saada mahdollisimman paljon tulosta, tosin valtionapujen eli veronmaksajien maksamien tulojen kautta. Ammattitaitohan osoitetaan molemmissa tapauksissa työssäoppimispaikoissa . Varmaan moni yksityisen koulun käynyt on vielä solminut oppisopimuksen, jonka kautta saa maksamansa yksityiskoulun sijoituksen takaisin. Ovat motivoituneita sitten!

      • laiffiiko

        Tuota, tuota... Nyt kyllä erehdyt. Noitten yksityisten kauneusalojen koulujen opetussuunnitelmien kanssa on vähän niin ja näin, niillä on ihan omat suunnitelmansa. Mikään taho ei valvo niiden opetussuunnitelmien toteutumista. Tällaisesta koulusta mahdollisesti saatu todistus ei esim. anna oikeutta hakea ammattikorkeakouluun ja yliopistoon niin kuin oikeasta ammattikoulusta saatu todistus.

        Oppisopimukseen voi päästä, jos joku ottaa töihin.


    • Hiusala-kiinnostaa

      Nostatan itsekin vanhaa ketjua mutta haluan havainnollistaa yksityisen ja julkisen koulun eron:

      Yksityisessä tosiaan opiskellaan intensiivisesti se 1-vuosi itse alaa johen on sisälletty työssäoppiminen opetuksen yhteyteen.

      Julkinen normaali ammattikoulu kestää sen 3-vuotta josta karkeasti 1-lukuvuosi on yleisten aineiden opislelua (matikka, äikkä, enkku jne). n. 6kk onkin sitten työssäoppiminen yrityksessä jossa sitten opetus/ohjaus jää yrittäjän vastuulle. Sitten loppu 1,5-vuotta jääkin ammatin opiskeluun. Tietysti vielä kaikki extra lomat vähentämällä opiskelujaksosta saataisiin vieläkin pienempi.

      Tälläisessä käsityöalassa en pitäisi normaalia ammattikoulua mitenkään ehdottomana pakkona, kun mitä suurella todennäköisyydellä olet kuitenkin itsesi työlistäjä etkä toisen palkkalistalla ja oma motivaatio oppia ja menestyä on itsestäsi kiinni eikä välttämättä aina siitä koulusta.

      Mutta olisin itsekin kiinnostunut kuulemaan näitä yksityisen puolen käynneiltä omia kokemuksia. Mikä oli hyvää mikä huonoa? Missä kävit?

      Täytys tässä itelle uus ammatti opiskella, mutta näin aikuisena en lämpene kyllä loikata noiden 16-vuotiaiden joukkoon.

    • Anonyymi

      Minä harvoin kommentoin mihinkään, mutta.... Olen käynyt kyseisen koulun vuonna jotain eli aika alku metreillä kyseisen koulun ensi askelten. opetus oli välillä hyvää ja välillä huonoa , mekin valitimme asiasta. Itse työskentelin koko ajan lauantait kampaamossa ja sai sieltä tukea osaamiselleni. Toki kampaajan ammattitaito täytyy löytyä selkärangastakin kun itse siellä opiskellessani katsoin montaakin luokkatoveriani ,ettei tuosta tule koskaan tekijää. Itse omistan tänä päivänä kolme liikettä ja työllistän ihmisiä jne. pohja koulutuksena vain tämä koulu. Ammattimme vaatii koko ajan kouluttautumista eikä ammattikoulun jälkeenkään ole ammattilainen. Polte alaan on tärkein tekijä , silloin sinä valmistut hyväksi kampaajaksi. Olen vuosien varrella saanut tätä hokea ja mielestäni Great Cut Academy kaikesta huolimatta sai intohimoni heräämään hiuksiin. Takana kolmekymmentä vuotta alalla ja kiitos kyseiselle koululle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe