Häätö tulossa, meneekö tämä oikein?

Anonyymi

Minulle haettiin häätöä kahden kuukauden vuokrarästien vuoksi. Olin juuri maksanut rästit kun sain tietää että vuokranantaja oli hakenut häätöä. Tämä tapahtui 1,5kk sitten. Kyseessä on kaupungin vuokra-asunnot. Ajattelin että asia on sillä selvä kun olin maksanut. Maksun myöhästyminen johtui siitä kun odotin päätöstä asumistuesta. Se myönnettiin ja menee suoraan va:lle. Pari päivää ennen kuin maksoin rästit, asumistuki oli maksettu takautuvasti va:lle.

En älynnyt vastata kanteeseen mitään, ja nyt se onkin edennyt ja häätö määrätty. Minulla on alaikäinen lapsikin. Voiko tässä enää tehdä mitään? Sain tiedon häädöstä eilen perjantaina eikä vuokra-asuntojen toimisto ollut enää auki että olisin voinut kysyä asiasta. Tiedon sain lastensuojelun kautta, koska sinne on tietysti mennyt tieto.

Voiko meidät todella häätää? Vai onkohan tässä käynyt niin että häätö on vain edennyt käräjäoikeudessa eikä va ole huomannut että olen maksanut.

6

1479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ulosotto hoitaa häädön tunteettomasti ja ilmoittaa samalla sossuun, että häädön alla on myös alaikäinen. Vain vuokranantaja voi nyt perua tuon häädön. Hae ainakin häädön lykkäystä ( uskon, että saat, jos ei ole enää rästejä, ei aiheuta vuokranantajalle kohtuutonta haittaa). Soita vuokranantajalle ja yritä sopia (ainia keino). Uo voi antaa sitä lykkäystä, mutta vie kyllä häädön maaliin, jos ei tule peruutusta. Sossu tulee myös oöemaan 100-varmasti sinuum yhteydessä, että miten aiot lapsen asumisen hoitaa. Auttavat ehkä löytämään uuden kämpän.

    • Anonyymi

      Perustuslaki.
      19 § Oikeus sosiaaliturvaan
      Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä.
      106 § Perustuslain etusija
      Jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa, tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle.

      Huoneenvuokralaki.
      61 § Vuokranantajan oikeus purkaa vuokrasopimus
      Vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus:
      1) jos vuokralainen laiminlyö suorittaa vuokran säädetyssä tai sovitussa ajassa
      Jos purkamisperusteen aiheuttaneella menettelyllä on vähäinen merkitys, ei oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen kuitenkaan ole.

      Kunta edustaa julkista valtaa, eikä häätö edistä oikeutta asuntoon.
      Oikeus ei kuitenkaan tunne lakia tai sovella sitä, jolloin perustuslaki voidaan unohtaa. Kuitenkin voi olla tilanteita joissa asukkaalle olisi tarjottava esimerkiksi sijainniltaan itsenäisempää asuntoa.

      Kunnalle vuokran myöhästymisellä muutamalla kuukaudella ei ole merkitystä, siksi purkamisperuste on mitätön.
      Oikeus ei kuitenkaan tulkitse asiaa mitättömäksi, koska kunnalle asia on ollut niin merkityksellinen.

      Yleisellä tasolla voidaan todeta, että yhteiskunnan pitäisi kehittää niiden yhteiskunnan jäsenten osalta joilla ei ole mahdollista hankkia omistusasuntoa uusi omistusasunnon hankkimisen turvaava rahoitusmalli, esimerkiksi kansalais-asuntolaina jonka lyhentämiseen kansalainen saisi myös asumistukea, nykyisen vuokra-asunnon omistajan tukemisen sijaan.

    • Anonyymi

      Hei, aloittaja tässä. Kiitos vastauksista. Ja kyllä, tiesin että lastensuojelu puuttuu asiaan jos heille tulee tieto että jollakin, kenellä on huollettavia, on häätöuhka. Tämä on hyvä asia että selvitetään mikä on ongelma.

      Selvittelin eilen maanantaina asiaa ja kyse oli tosiaan siitä että häätökanne oli edennyt koska kukaan (minä tai va) ei ollut puuttunut siihen. Va ei ollut tarkistanut olenko maksanut, enkä itse ollut hoksannut ilmoittaa, koska olin ajatellut että va tarkistaa.
      Nyt häätö kuitenkin on onneksi peruttu, va oli yhteydessä ulosottoviranomaiseen.

      Oli tänään myös palaveri jossa oli minun lisäkseni lastensuojelun sossu ja aikuissosiaalipuolen sossu. Olivat hekin olleet minun vuokranantajaani yhteydessä. Käytiin siinä yleistä tilannettani läpi ja lopputulos on että ei ole tarvetta aloittaa asiakkuuksia.

      Huh, onneksi tämä asia selvisi!

    • Anonyymi

      Aika paljon asioita yleensä selviää, jos kokeilee jotain muutakin aikuismaisempaa keinoa hoitaa asioitaan, kuin roskafoorumien keskustelupalstat.

      Jos vaikka...
      1.
      maksaa vuokransa ajoissa
      2.
      on itse etukäteen vuokrananantajaan yhteydessä, jos on tilapäisiä maksuvaikeuksia
      3.
      vastaa häätöä koskevaan kanteeseen, kun siihen vastausta pyydetään (ehkä se isoin virhe tässä jutussasi alkuperäisen laiminlyönnin jälkeen)
      4.
      Kertoo vuokranantajalle maksaneensa rästinsä ja olevansa vastaisuudessa tunnollisempi viimeistään kun UO-mies ilmoittelee itsestään

      ... niin on jo aika monta tilaisuutta saanut pitää kotinsa alkuperäisistä sopimuslaiminlyönneistään huolimatta.

      Jos taas ainoa "työkalu" on kysellä netissä, että ihanko oikeasti minut voidaan häätää, niin kyllä perustuslain edistämisvelvoitenormeista huolimatta löytää itsensä helposti kadulta.

      • Anonyymi

        Yllä tulikin hyvät neuvot tuollaiseen tilanteeseen. Jos tuet kuten aloittajalla, asumistuki, on käsittelyssä ja viivästyy, voi hakea toimeentulotukea sille ajalle. Pahinta on jäädä vain odottelemaan peloissaan, tekemättä mitään ja varsinkin jos luottotiedot ei ole kunnossa, uuden asunnon saanti häätötapauksessa ei ole helppoa.


    • Anonyymi

      Niin, myönnän kyllä että en tajunnut tehdä asioita oikein. Haastemies sanoi että voin vastata tai olla vastaamatta kanteeseen, niin luulin että se on ihan sama miten teen. Ja mitä toimeentulotukeen tulee, niin siitäkään en ottanut selvää, siis että olisin voinut saada sitä. Tällaista tilannetta tuskin enää tulee, mutta tiedänpä nyt paremmin. Ei ole tuttuja nämä asiat ennestään.

      Tänne en olisi kirjoittanut muuten, mutta koska sain asiasta tiedon perjantaina juuri virastoajan loppumisen aikaan, en pystynyt selvittämään asiaa vuokranantajan kanssa. Tuli sitten hädissään täältä kysyttyä.

      Ap

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4496
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1854
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1590
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      212
      1385
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe