Miksi sivustaseuraajat ovat aina rikollisten puolella?

Anonyymi

Olin myymälässä vartijana ja kaksi 14 vuotiasta nuorta pöräilivät myymälän sisällä törmäillen seiniin ja mainos ständeihin. Ensin ne sotkivat parkkipaikan heittelemällä sinne roskia ja sitten peittivät silmänsä elmukelmulla ja teipillä ja pyöräilivät myymälään sisälle tuulikaapin läpi.

Poistin kakarat ulos, jotka huusivat ja aukoivat minulle päätään, vaikka en edes koskenut heihin. Paikalle lyllersi vanha eläkeikäinen nainen selittämään miten pojat on poikia ja hymyili sellaista höynän idioottihymyä. Katsoin mummoa hämmentyneenä, että mitä tuo kurppa nyt tähän tulee puuttumaan, jonka jälkeen tämä seniili lähti pois.

No kakarat kyllästyivät pelkkään huuteluun ja ilmeilyyn tuulikaapin ikkunan läpi ja alkoivat hakkaamaan polkupyörän renkaalla tuulikaapin ikkunoita. Soitin hätäkeskukseen ja puhelin aikana joku keski-ikäinen juoppo mies tuli selittämään, että anna vartija olla. Juopon ymmärtäessä, että olen HäKen kanssa puhelimessa niin tämä lähti myös pois tilanteesta säikähtäneen näköisenä. Pelkäsi varmaan joutuvansa itse koppiin seuraavaksi. Pakko sanoa, että olin kyllä ihan helvetin pihalla siitä, että ulkopuoliset tulevat puuttumaan tilanteeseen häiriköiden eduksi.

Kun odottelin poliisia niin kakarat tulivat tuulikaappiin sisälle ja aloin taas poistamaan heitä. Olin jo aikaisemmin varoittanut, että takaisin ei ole tulemista. Toinen alkoikin pistämään vastaan ja vein kohdehenkilön maahan ja ilmoitin hänelle, että hän on kiinniotettu järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Toinen teinipoika juoksi paskat housussa karkuun, kun tajusi, että nyt alkoikin ihan oikeasti tapahtumaan.

Lähdin juljettamana kiinniotettua valvomoon. Sanoin useasti, että älä laita käsiä taskuun, mutta eihän tämä äpärä selvästi kuunnellut mitään mitä sille sanoin, joten jouduin repimään sen kädet pois taskusta. Koko matkan tämä huusi, että minulla ei ole oikeutta koskea häneen, koska hän on alle 15 vuotias. Tätä samaa se sitten yritti poliisillekin selittää myöhemmin. Hohhoijaa.

Viereisestä Subwaystä lähti viisi vanhempaa n. 16-18v apinaa seuraamaan ja tulivat huutelemaan valvomon oven taakse, että vartija ei voi tehdä noin. Kysyin, että haluvatko hekin tulla odottamaan poliisia kiinniottotilaan. Lähtivät sitten pois. Luulin, aluksi, että nämä on jotain sen kavereita ja kysyin siksi, että haluavatko he tulla kiinniottotilaan. Myöhemmin kun katsoin tilanteen kameroilta niin tajusin, että nehän oli jotain satunnaisia poikia, jotka eivät liittyneet mitenkään tilanteeseen. Eli siis vanha nainen, keski-ikäinen mies ja viisi teini-ikäistä poikaa kaikki tulivat lässyttämään paskaa tilanteeseen, joista heillä ei ollut mitään käsitystä!

Ollessaan ilman kavereita yksin kiinniottotilassa tämä perseeseen pantava poikapillu alkoikin sitten itkeä. Poliisi joka tuli paikalle suhtautui onneksi tilanteeseen, kuten minäkin olin suhtaunut, eli jos perseilet niin seuraamuksia kuuluukin tulla.

Mutta mikä siinä on, että aina sivustaseuraajat tulevat paikalle aukomaan päätään? Ovatko suomaloiset niin suvakkeja ja rikollisia? Sivistysmaissa sivulliset tulevat auttamaan vartijoita. Vanha suvakki mummo, keski-ikäinen juoppo mies ja teini-ikäiset kakarat niin kaikki olivat näiden kahden 14 vuotiaiden sikailijoiden puolella. Myöhemmin vielä kiinniotetun muksun isä tuli kyselemään tyhmiä sinne myymälään.

Tästä pari kuukautta eteenpäin olin vapaalla menossa Mc Donald'siin ja odottelin vuoroani Drive Inissä niin tämä sama kiinniottamani urpo ja hänen 7-10 kaveriaan olivat drive inin viereisellä nurmikolla makoilemassa ja sotkemassa paikkoja. Huomasivat minut autojonossa niin alkoi hirveä uhoaminen ja huutaminen ja videokuvaaminen. Istuin vain autossani ja en reahoinut asiaan mitenkään.

Sitten vielä omat työkaverit kyselevät miksi minua vainotaan vapaa-ajalla ja autoani on vandalisoitu työpaikalla ja kotipihallani. Vastaus on selvästi siksi, että teen työtäni. Kollegat eivät olisi tuossa tilanteessa puuttuneet ennen kuin henkilökunta olisi käskyttänyt heitä puuttumaan asiaan ja silloinkin valvomosta lähdetään hitaasti ja pelokkaasti ja kävellään ympyrää ja toivotaan, että ongelma poistuu itsestään kun vartijatakki päällä kävellään vierestä pari kertaa pää painuksissa. Työkaverit kertoivat, että ei heille ole koskaan käynyt niin, että joku vandalisoisi heidän autoaan tai että huutelisi heille vapaalla jotain. Itselle on nyt käynyt useastikin näin. Yksi aikuinen hamppi tuli jopa 300km päässä uhkailemaan ja jahtasi minua autolla.

Jos vain yksi vartija tekee ja puuttuu asioihin ja muut kohteessa eivät niin narkit, nuorisorikolliset yms. ottavat sen yhden "kusipää stevarin" kiusanteon kohteeksi, kun muut vartijat on "mukavia ja reiluja".

Tuli mieleen kun luin alla olevan uutisen:

"... muut tilannetta seuraavat pyytävät vartijaa lopettamaan. Kun vartija alkaa painaa asiakasta selkäpuolelta, hän ajautuu sanaharkkaan sivustaseuraajien kanssa. Vartija pyytää heitä siirtymään pois."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9e719092-2912-4af5-ad8b-b6f2fcbc9f01

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pavan elämä on tuskaa, peitänkin ensikerran pääninpipolla ja maskilla. En ole onneksi kaupan
      pava.

    • Anonyymi

      Näihin myymälävartijan hommiin on paljon tulioita, vaihda työkohdetta välillä,

    • Anonyymi

      *****Miksi sivustaseuraajat ovat aina rikollisten puolella?*****

      Syynä on kyseisten henkilöiden poliittinen suuntautuminen. Rikollisten puolelle asettuvat vasemmistolaiset, punikit. Oikeistolaisesti ajattelevat sen sijaan pitävät Suomen rangaistuksia liian lievinä, vaativat kovempia rangaistuksia ja viranomaisille enemmän valtuuksia.
      Toistakymmentä vuotta sitten Englannissa nuoret mellakoivat, ryöstivät kauppoja, sekä rikkoivat näyteikkunoita. Kiinni jääneet saivat 3-4 vuotta vankeutta, Suomessa he olisivat selvinneet sakoilla, koska Suomessa alle 18 -vuotiasta ei saa tuomita vankeuteen, kuin erittäin törkeästä rikoksesta, lähinnä taposta, tai murhasta.

      • Anonyymi

        Jos alle 18 vuotias tuomitaan murhasta, niin enimmäisrangaistus on 12 vuotta. Alle 21 vuotiaana tehdystä rikoksesta tekijä istuu 1/3 eli 4 vuotta. Ennen tuomion päättymistä hän pääsee 6 kk aikaisemmin valvottuun koevapauteen, eli murhasta tulee enintään 3 v. 6 kk ehdotonta vankeutta.


    • Anonyymi

      Kuulostaa aika tutulta.

      Osa vartijoista (ja myös poliiseista) pelkää niin pahasti, etteivät uskalla puuttua mihinkään.

      Tuo tilanteisiin puuttumattomuus sitten selitetään "vähimmän haitan periaatteeksi" tai vaikka "puhejudoksi".

      Tilanne on erityisen vaikea jos kohteen muut vartijat vain katselevat sormien välistä touhuja. Aikoinaan myymälässä eräs myyjä kertoi vartijasta, joka aina "kovemman tyypin" saapuessa liikeeseen meni vartijakoppiin suorittamaan "kameravalvontaa".

      Kannattaa jutulla työantajan kanssa tilanteesta ja pyytää, että saat jonkun oman kohteen tai sitten pääsisit vaikka johonkin isompaan kohteeseen missä on tiukka myymäläpäällikkö/kohde-esimies. Tuollaisessa paikassa hyvä työmotivaatiosi ja rohkeutesi pääsisi oikeuksiinsa.

      Älä lannistu tapahtumista. Alalla on kysyntää sellaisille Miehille, jotka tekevät hommansa kunnolla ihmispaskoja tai niiden paapojia kunnioittamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe