Erilaiset aamiaiset

Anonyymi

Nyt kun ministeritason aamiainen on päivän kuuma puheenaihe, voisikin keskustella erilaisista aamiaisista. Minulle tulee mieleen pettymys, jonka koin ranskalaisessa aika hienossa ja kalliissa hotellissa, kun olin melkein ekalla ulkomaan matkalla. Esitteessä luki #mannermainen aamiainen# ja odotin jotain hienoa ja monipuolista. Se sisälsi vain kahvia, lantrattua tuoremehua, rasvaisen voisarven ja imelää marmelaadia.

93

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama kokemus aikoinaan tuli osaksemme, se rasvainen voisarvi inhotti erikoisesti, vaikka en silloin vielä tiennytkään gluteiinista, joka. meillä monilla on vehnään ja muihinkin kotimaisiin viljoihin paitsi kauraan.
      Se rasvaisuus , rasva kuumennettuna korkeisiin kuumuusasteisiin ) lisättynä vehnän gluteiiniin. teki vatsan kipeäksi.
      Siinä sitä mannermaista aamiaista vielä marmelaadilla lisättynä sitten oli.
      Ei mitään kunnollista ravintoa.

    • Anonyymi

      Minulle riittää mukillinen kahvia ja kaksi voileipää. Jos on leikkelettä leivälle, hyvä on, mutta pelkkä voileipäkin on riittävä. Puuroa en suostu syömään. Monien mielestä se on aamuruuaksi välttämätön.
      Jos olen matkalla, en hotellin aamiaispöydästä halua sen runsaampaa aamupalaa, korkeintaan otan lisäksi keitetyn kananmunan. Ihmettelen aina sitä mässäilyä, jotka monet hotellivieraat harrastavat aamíaispöydässä. Kai he sitten kuittaavat sillä päivän muut ateriat.

    • Olet saanut perusmannermaisen aamiaisen kyseisessä hotellissa.

      Buffet lie suosituin maailmalla matkatessa. Parhaat aamiaiset olen syönyt Singaporessa ja HongKongissa sekä risteilijöiden buffetpöydissä.

      Kaukoidässä valikoima on paikallisia täytettyjä nyyttejä, tuoretta leipää, munakkaita, jotka paistetaan valintasi mukaan, löytyy puuroja, hedelmiä ja puristettuja hedelmämehuja eikä länsimaisiakaan herkkuja ole buffeteista unohdettu.

      Suomessa hotellien aamiaiset ovat laadukkaita.

      No, kotona syön puuron marjoilla ja hedelmillä, sämpylän kahteen osaan leikattuna, graavilohta ja kalkkunaleikettä, tomaaatti, salaattia, kahvia.

      Keittiön pöydällä isossa yrttikulhossa ja mökillä yrttilaatikossa on aina salaattia, villirukolaa, basilikaa, tinjamia ja tilliä.

      Pitääkin nousta ja lähteä aamiaisen tekoon. Syön runsaan aamiaisen sillä edessäni on parin kuution klapikasan siirto saunan räystään alle.

      Seuraava suuhunpantava kello 14.00 -15.00 välillä kaakao/kahvi täytetty sämpylä ja jotain makeaa.

      Aamiainen on kuten terveysasiantuntijat painottavat on päivän tärkein ateria.

      • Anonyymi

        Joku menee ulkomaille syömään ja ennenkaikkea tarve niitä syömisiä kertailla palstoilla vuodesta toiseen. Sitten on otsaa valistaa terveellistä ruokailua, etkös itse ole ollut suuren osan elämääsi ylilihava ja divertekkelien takia oli pakko muuttaa syömistapoja ihan vastikään.
        Ei kiinnosta pätkääkään, mitä leipäläpeesi olet tunkenut reissussa tai korvessa.
        Joku taas kertailee jatkuvalla syötöllä sitä brunssiaan ja kymmenen sortin valinnanvaraa leikkelevatiaan niin että pursuu jo korvista ne suolarasvamyrkyt, cchorizzot ja muut prosciuttot ja salamit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joku menee ulkomaille syömään ja ennenkaikkea tarve niitä syömisiä kertailla palstoilla vuodesta toiseen. Sitten on otsaa valistaa terveellistä ruokailua, etkös itse ole ollut suuren osan elämääsi ylilihava ja divertekkelien takia oli pakko muuttaa syömistapoja ihan vastikään.
        Ei kiinnosta pätkääkään, mitä leipäläpeesi olet tunkenut reissussa tai korvessa.
        Joku taas kertailee jatkuvalla syötöllä sitä brunssiaan ja kymmenen sortin valinnanvaraa leikkelevatiaan niin että pursuu jo korvista ne suolarasvamyrkyt, cchorizzot ja muut prosciuttot ja salamit.

        Olet hapankaali ; ) no, silläkin on paikkansa ruokavaihtoehtojen seassa.

        Tämä aloitus taisi olla aamiaisista ja jokainen kertoo omista kokemuksistaan. Sinulla on näkemys muiden ei omien aamiaisista.

        Omiahan sinulla ei.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joku menee ulkomaille syömään ja ennenkaikkea tarve niitä syömisiä kertailla palstoilla vuodesta toiseen. Sitten on otsaa valistaa terveellistä ruokailua, etkös itse ole ollut suuren osan elämääsi ylilihava ja divertekkelien takia oli pakko muuttaa syömistapoja ihan vastikään.
        Ei kiinnosta pätkääkään, mitä leipäläpeesi olet tunkenut reissussa tai korvessa.
        Joku taas kertailee jatkuvalla syötöllä sitä brunssiaan ja kymmenen sortin valinnanvaraa leikkelevatiaan niin että pursuu jo korvista ne suolarasvamyrkyt, cchorizzot ja muut prosciuttot ja salamit.

        Ja joku tulee keskustelupalstoille lyttäämään kaikkien ruuasta pitävien tavat ja tottumukset. On seurattu tarkkaan ja pantu korvan taa kaikki ne herkut mitä ne naamaansa työntää ja kehtaavatkit tulla tänne kehuskelemaan. Sappi kiehuu, mutta ei ravitse, joten meidän ruokaresensionisti on todennäköisesti laiha ja vihainen kukkakeppi naama irvessä. Mutta tiedäthän, että jos oikein kovasti harmittaa niin voi saada psykosomaattisia oireita tai ihan oikean sairaudenkin. Otapa pala mansikkakakkua kun aurinkokin paistaa ja linut laulaa kotikoivuissa.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Ja joku tulee keskustelupalstoille lyttäämään kaikkien ruuasta pitävien tavat ja tottumukset. On seurattu tarkkaan ja pantu korvan taa kaikki ne herkut mitä ne naamaansa työntää ja kehtaavatkit tulla tänne kehuskelemaan. Sappi kiehuu, mutta ei ravitse, joten meidän ruokaresensionisti on todennäköisesti laiha ja vihainen kukkakeppi naama irvessä. Mutta tiedäthän, että jos oikein kovasti harmittaa niin voi saada psykosomaattisia oireita tai ihan oikean sairaudenkin. Otapa pala mansikkakakkua kun aurinkokin paistaa ja linut laulaa kotikoivuissa.

        Vihanneksista puhuen:
        Veditkö herneet sieraimeen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vihanneksista puhuen:
        Veditkö herneet sieraimeen?

        Minäkö tänne olen tullut puhumaan potaskaa muiden ruokavalioista?


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Minäkö tänne olen tullut puhumaan potaskaa muiden ruokavalioista?

        Onko se potaska samaa kuin murkina?


    • Anonyymi

      Taitaa olla onneksi se aika ohi noista aamiaispuffeteista missä rasvassa paistettuja prinssinakkeja, pekonia, munakokkelia ja papuja. Se rasvan haju. Löytyihän sieltä se harmaa puuro ja hilloja. Kolmiosulatejuusto ja vehäistä leipää. Apua sitä aikaa.

      Itse syön ruisleipää, jonka päällä avokadoa pinnalla pippuria tai vaihtoehtoisesti itsetehtyä hummusta, tomaattia kurkkua ja salaattia. Maustamatonta jogurttia, johon lisään marjoja, siemeniä, tilkka hunajaa. Pari mukillista kahvia ja sitruunavettä.
      Välillä vähempikin riittää, riippuu päivän ohjelmasta.

    • Niin, tuollainenhan on perinteinen mannermainen aamiainen. Paitsi että minusta tuore, lämmin croissant (voisarvi) on herkullinen marmeladin kanssa. Oma varhaisaamiaiseni on melkein aina maitokahvi ja paahtoleipä (kokojyväleipää), sipaisu appelsiinimarmeladia ja juustosiivu. Lasillinen beroccaa. Keitän täyden pannun kahvia, koska menekki on todella suuri nyt kun varsinainen kahvimonsteri on muuttanut taloon.
      Mannermaisen aamiaisen täydellinen vastakohta on täysi englantilainen aamiainen. Siihen kuuluu paljon pekonia, paistettuja kananmunia, purkkipapuja, käristettyjä herkkusieniä, kuumennettuja tomaatteja ja paahtoleipää marmeladin kera. Teetä. Tuoremehua.
      Kolumbialainen aamiainen voi olla esmeks "calentao", mikä on eilisen päivän riisi ja pavut kuumennettuna, paistettu kananmuna, tuoremehu, maitokahvi ja valkoinen leipä tai maissikakkara.
      Näitä aamiaisvariantteja laittelen ehkä kerran kuussa, brunssiksi, kuten kaikki hyvin tietää. Amerikkalainen aamiainen , englantilainen, kolumbialainen (joskus vain maissikakkuja ja chorizo tai salsiccia) tonnikalasalaattia pahhtoleipien välissä (tuna sandwich), eggs benedict tai fiorentine. Normaalipäivinä kaurapuuroa lisukkeineen, aamiaismuroja hedelmäjugurtin kanssa, sämpylöitä, tuoreita marjoja ja hedelmiä tuoremehua veteen lantrattuna minun lasissani, keitettyjä kananmunia, joskus kinkkumunakas tai pinaattimunakas. Savustettua lohta ajoittain.
      Myönnän sen että meillä syödään hyvin, pidän ruuanlaitosta ja runsaista, monipuolisista aamiaisista. Epäterveellisesti meillä ei kuitenkaan syödä, koska vaikka pöydässäni on monipuolisesti aamiaisherkkuja, syön itse vain ruokia jotka eivät nostata verensokeria liikaa. Mutta suon mielelelläni ilon muille nauttia ruuasta.

      • Lisäään vielä, että kyllä meidän kolmen brunssiin varmaan menee jos nyt ei kolmea sataa euroa kuussa niin ainakin puolet siitä. Iltaruoka tehdään sitten pienemillä kustannuksilla ja siinä on aina enemmän vihanneksia ja salaatteja.


      • Anonyymi

        Ai nytkö se brunssi onkin harventunut kerran kuussa tapahtuvaksi. Kyllä se Lego ja poika nyt laihtuu ja mielikin myrtyy , kun ennen sai sen runsaan valinnan vara makkarara-kinkku-paahtopaisti-juustovatinsa ja pannukakkunsa kera siirapin joka aamu, tai päivähän se on kun puolilta päivin vasta aamupalalle selviää. Ai se munakaskin vielä.


      • Anonyymi

        Länsimaisessa lääketieteessä kertomasi suolaiset ja rasvaiset leikkeleet ja pannukakakut siirapilla ovat epäterveellisten listalla ja vaikka itse et niitä voi syödä, miksi tarjoat niitä muille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Länsimaisessa lääketieteessä kertomasi suolaiset ja rasvaiset leikkeleet ja pannukakakut siirapilla ovat epäterveellisten listalla ja vaikka itse et niitä voi syödä, miksi tarjoat niitä muille?

        Joku oli saanut nyt päähänsä että jos luettelen kuukauden brunssisuuat jota vaihtelen päivittäin yhteen kommenttiin että meillä tarjotaan kaikkea tätä joka päivä, voi pyhä yksinkertaisuus!
        Pannukakut vaanhterasiirapilla ja letut mansikkahillolla olivat usein sunnuntain brunssimenyssa kunpojat olivat pieniä. Nykyisin harvinaisia...joskus teen kyllä vohveleita ja tarjoan tuoreiden mansikoiden kera ja ehkä vähän kermavaahtoa.
        Leikkelevati on joka päivä brunssipöydässä (minä sanon brunssiksi päivän ensimmäistä varsinaista ateriaa, kohta puolenpäivän jälkeen, jonka tarjoan keittiön pyöreässä pöydässä. Siitä syystä että mies on tottunut syömään leikkeleitä voileivän päällä joka aterialla. Luulen että tapa tulee hänellä kotoa, lapsuudesta, kun suurperheen aterioita täydennettiin voiuleivällä ja nyt sitten myöhemmällä leikkeleet (salamit, metwurstit, kinkkuleikkeleet, paahtopaisti, prosciutto, jamon serrano jne. ) tulivat jossain vaiheessa elintason noustessa vakioksi.
        Voin kyllä syödä leikkeleitä, ei ne ole minulle kiellettyjen ruokien listalla, mutta en erityisesti pidä niistä. Voin ottaa jonkun kalkkunan rintaleikkeleen tai venäläisen metwurstin siivun leivälleni, mutta mieluummin sitten juuston tai kurkkua. Kävin juuri hiljakkoin lääkärillä vuosikontrollissa ja veriarvoni ovat erittäin hyvät. Sokerikin jo hyvin lähellä normaalia. Miehelläni ei ole ylipainoa eikä hän ole lihomiseen taipuvainen ja viimeisimpien verikokeiden mukaan hänellä on kolestoroli, triglyseridi jne. veriarvot aivan kohdallaan.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Joku oli saanut nyt päähänsä että jos luettelen kuukauden brunssisuuat jota vaihtelen päivittäin yhteen kommenttiin että meillä tarjotaan kaikkea tätä joka päivä, voi pyhä yksinkertaisuus!
        Pannukakut vaanhterasiirapilla ja letut mansikkahillolla olivat usein sunnuntain brunssimenyssa kunpojat olivat pieniä. Nykyisin harvinaisia...joskus teen kyllä vohveleita ja tarjoan tuoreiden mansikoiden kera ja ehkä vähän kermavaahtoa.
        Leikkelevati on joka päivä brunssipöydässä (minä sanon brunssiksi päivän ensimmäistä varsinaista ateriaa, kohta puolenpäivän jälkeen, jonka tarjoan keittiön pyöreässä pöydässä. Siitä syystä että mies on tottunut syömään leikkeleitä voileivän päällä joka aterialla. Luulen että tapa tulee hänellä kotoa, lapsuudesta, kun suurperheen aterioita täydennettiin voiuleivällä ja nyt sitten myöhemmällä leikkeleet (salamit, metwurstit, kinkkuleikkeleet, paahtopaisti, prosciutto, jamon serrano jne. ) tulivat jossain vaiheessa elintason noustessa vakioksi.
        Voin kyllä syödä leikkeleitä, ei ne ole minulle kiellettyjen ruokien listalla, mutta en erityisesti pidä niistä. Voin ottaa jonkun kalkkunan rintaleikkeleen tai venäläisen metwurstin siivun leivälleni, mutta mieluummin sitten juuston tai kurkkua. Kävin juuri hiljakkoin lääkärillä vuosikontrollissa ja veriarvoni ovat erittäin hyvät. Sokerikin jo hyvin lähellä normaalia. Miehelläni ei ole ylipainoa eikä hän ole lihomiseen taipuvainen ja viimeisimpien verikokeiden mukaan hänellä on kolestoroli, triglyseridi jne. veriarvot aivan kohdallaan.

        Siis se leikkeleVATI joka päivä kuitenkin. Onko siinä yhtä makkaraa koko vadin täydeltä vai montaa eri laatua? Nehän pitää syödä kerralla jotka on lämpimään levitetty, ei niitä voi välillä panna jääkaappiin ja taas seuraavana päivänä esille. Johan ne eltaantuu ja pilaantuu! Eikö arkena riitä yksi laji leikkelettä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siis se leikkeleVATI joka päivä kuitenkin. Onko siinä yhtä makkaraa koko vadin täydeltä vai montaa eri laatua? Nehän pitää syödä kerralla jotka on lämpimään levitetty, ei niitä voi välillä panna jääkaappiin ja taas seuraavana päivänä esille. Johan ne eltaantuu ja pilaantuu! Eikö arkena riitä yksi laji leikkelettä?

        Oikeesti ei se mikään VATI olekaan, alunperin kai tapas-astiaksi tarkoitettu, neliosainen. Kahta lajia salamia, ilmakuivattua kinkkua ja neljännessä osiossa voi olla esim. paprikaa, kurkkua tai siivutettua paistia. Määrät ovat harkitusti pienet, mutta salamit ja metwurstit eivät kärsi vaikka ne ovatkin poissa välillä jääkaapista. Monia salameja ja kinkkuja jopa säilytetään viileässä huoneenlämmössä tai kellarissa.
        Tavallinen savukinkku tai keittokinkku ja paahtopaisti pilaantuvat nopeammin ja niiden kanssa olen tarkempi. Erityisesti puuroaamiaisella pikkusuolainen antipasto täydentää ateriaa sopivasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis se leikkeleVATI joka päivä kuitenkin. Onko siinä yhtä makkaraa koko vadin täydeltä vai montaa eri laatua? Nehän pitää syödä kerralla jotka on lämpimään levitetty, ei niitä voi välillä panna jääkaappiin ja taas seuraavana päivänä esille. Johan ne eltaantuu ja pilaantuu! Eikö arkena riitä yksi laji leikkelettä?

        Voi hyvät hyssykät, tunnustan, että minullakin on vähintään kahdenlaisia leikkeleitä , ja lisäksi kurkkua ja tomattia..eikä ne mihinkään pilaannu kun laittaa tuorekelmun niitten päälle.

        Pirre


    • Anonyymi

      Meikä aikoinaan lomamatkoilla Buffe ravintoloissa sai aina
      monipuolisia aamiaisia,
      ei ikinä ollut moittimista, valinnan varaa oli mielikuvituksella ei ollu rajoja, aamupala lajikkeita kymmeniä kymmeniä,
      erikoisesti pidi ja pidän edelleen eteläeuroopan aamia sämpylöitä maailman parhaimpana, maukkaimpina ,
      suomessa ei osata leipoa vastaavia herkullisia, maistuvaisia tuoteita,
      se ihmetyttää suuresti,

      • Anonyymi

        Ne olivatkin ihania. Rapeakuorisia. Nuorena perheenä yövyttiin aina huoneistohotelleissa. Lähileipomosta kipastiin juuri leivotut hakemassa.
        Itse teen yliyön sämpylätaikinaa usein. Niihin onnistun rapeaa pintaa ja pohjaa saamaan, vaikka in lisänä ruisjauhoja ja grahamjauhoja. Ihme!


      • Milloin viimeksi söit suomalaisessa hotellissa kahviaamiaisen?

        Sokosketjun hotelliaamiaisilla saa rapeakuorisia aamiaissämpylöitä.

        Kotiin voi ostaa rapeita sämpylöitä, niitä saa isompien kauppaketjujen leipäosastoilla toimivista leipomoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne olivatkin ihania. Rapeakuorisia. Nuorena perheenä yövyttiin aina huoneistohotelleissa. Lähileipomosta kipastiin juuri leivotut hakemassa.
        Itse teen yliyön sämpylätaikinaa usein. Niihin onnistun rapeaa pintaa ja pohjaa saamaan, vaikka in lisänä ruisjauhoja ja grahamjauhoja. Ihme!

        Kyllä Keski-Eurooppakin on sämpylämaa, Saksan ja Itävallan Brötchenit jäivät ensimmäiseltä automatkalta erityisesti mieleen. Retkiautona oli VW-Kleinbuss, jonka saattoi silloin melkein 50 vuotta sitten parkkeerata vaikka kyläkirkon parkkipaikalle yöksi. Aamulla oli mukava kipaista paikalliseen leipomoon hakemaan lämpimät Brötchenit, eri puolilla maata omalla mallillaan leivotut. Rapea kuori ja pehmeä sisus, eipä siihen kaivannut kuin sipaisun voita ja hiukan juustoa päälle. Paprikat olivat silloin Suomessa vielä lähes tuntemattomia, paprikarengas viimeisteli ihanuuden. Peltojen laidoilla myytiin alkukesästä parsaa, ja pieneen retkikeittimen kattilaan laitoin ensin kypsymään kovemmat alaosat, sitten nuppupäät ja voinokareen kanssa nautittiin. Hedelmiä ja mansikoita kaupattiin suoraan puutarhoista, kun ajeli pikkuteitä. Marketeista sai siellä jo grillattuja broilerinkoipia, vihannes- ja hedelmävalikoimat runsaat, joten söimme varmaan retkioloissa laadukkaammin ja ennen kaikkea paljon halvemmalla kuin monessa ravintolassa. Ulkokeittiöistä sai ihania juurivalmistettuja friteerattuja turska- ja pommes frittes -annoksia. Pyysin ravintolassa ensin Französiche Kartoffeln, mutta tarjoilija pyöritteli päätään, eihän muualla ranskalaisista perunoista puhuta.

        Tätä omaa päivän ensimmäistä murkinaamme (murkina on jossain päin Suomea käytetty aamiaisen synonyymi, tulee lainasanoista morgon, Morgen) kutsumme vaatimattomasti aamupalaksi, aamiainen on ehkä vähän suurempi juttu. Aamupalalla on leipää juuston tai kananmunan kera tai puuroa marjojen ja maidon kera , joskus jugurttia marjojen ja myslin kera. Maitokahvia iso mukillinen ja hedelmä, siinä se. Lihaleikkeleitä harvoin ostan, koska ne myydään turhan isoissa pakkauksissa ja kestävät liian kauan, varsinkaan kun minä en niihin koske. Sunnuntaipaistin lopusta saa hyvää leikkelettä ja minäkin suosin graavikaloja, pakastan pieniä kevyesti suolattuja paloja ja niistä saa kohmeisina ohuita siivuja. Graavisiika ja graavattu kirjolohi maistuvat meillä parhaiten. Muutamassa tunnissa ohueksi viipaloitu kala vadilla raakakypsyy myös limen tai sitruunan mehulla esimerkiksi iltapalaleiville ihanaa särvintä, tapa tunnetaan nimellä ceviche. Aamiaista syödään vähän pitemmän ja runsaamman kaavan mukaan viikonloppuina tai erityispäivinä, jolloin lounas on myöhäisempi. Varsinaista brunssia en juurikaan itse ole järjestänyt, sellaisella minua kyllä silloin tällöin hemmotellaan.

        Omatoimimatkoilla paikallisuus on valttia, ja leirintäalueillakin on tuoreiden sämpylöiden tilauspalvelu. Hotellilomilla tietenkin pitää ottaa ilo irti buffet-aamiaisen valinnanvarasta, silloinhan syödään yleensä vasta illalla seuraavan kerran.

        Keitin eilen raparperikiisseliä, ja siitä tuli ruokamuistona mieleen tallimestarin kiisseli, jota äiti keitti . Ruisleipäjauhelmaa, fariinisokeria ja kaakaojauhetta paahdetaan pannulla ja laitetaan tarjolle pieniin kulhoihin kerroksittain kiisselin kanssa. Vaniljajäätelöä pitää raparperikiisselin ja- piirakan kanssa olla!


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Milloin viimeksi söit suomalaisessa hotellissa kahviaamiaisen?

        Sokosketjun hotelliaamiaisilla saa rapeakuorisia aamiaissämpylöitä.

        Kotiin voi ostaa rapeita sämpylöitä, niitä saa isompien kauppaketjujen leipäosastoilla toimivista leipomoista.

        Ei olla kuultukkaan, että Suomen hotelleista ja kaupoista saa rapeakuorisia sämpylöitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei olla kuultukkaan, että Suomen hotelleista ja kaupoista saa rapeakuorisia sämpylöitä!

        Kyllä niitä saa!
        Ne ovat niin vanhoja, kuivuneita tuotteita, että rapisevat käsiin.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Milloin viimeksi söit suomalaisessa hotellissa kahviaamiaisen?

        Sokosketjun hotelliaamiaisilla saa rapeakuorisia aamiaissämpylöitä.

        Kotiin voi ostaa rapeita sämpylöitä, niitä saa isompien kauppaketjujen leipäosastoilla toimivista leipomoista.

        Mitä ihmettä?
        Voiko kaupoista tosiaan ostaa sämpylöitä?
        Tämä onkin minulle täysin uusi ja tuntematon tieto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä saa!
        Ne ovat niin vanhoja, kuivuneita tuotteita, että rapisevat käsiin.

        Suomessa ei ole pieniä leipomoita, jotka olisivat jo varhain aamulla auki. Kaikki on bulkkikamaa muovipussissa ja pakastettua.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Milloin viimeksi söit suomalaisessa hotellissa kahviaamiaisen?

        Sokosketjun hotelliaamiaisilla saa rapeakuorisia aamiaissämpylöitä.

        Kotiin voi ostaa rapeita sämpylöitä, niitä saa isompien kauppaketjujen leipäosastoilla toimivista leipomoista.

        Kaikilla ei ole citymarkettia tai prismaa lähettyvillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikilla ei ole citymarkettia tai prismaa lähettyvillä.

        Eikö ole, sitten pitää leipoa itse sämpylänsä.


    • Italialainen hotelliaamiainen Veronassa oli minulle uusi tuttavuus ja kaikkien leivonnaisten ja kakkujen ja suklaa/nutellatäytteisten makeiden croissanttien ja biscottien joukosta ei tahtonut löytyä mitään meikäläisen askeettiseen makuun sopivaa. Jugurtit olivat aivan liian sokerisia ja kaurapuuro loisti poissaolollaan. :))

      • Kumppanini aamiaiseen kuuluu mm. maustamaton jugurtti, pähkinät, myslit, leseet ja marjat, onneksi niitä löytyy niin kotimaisista kuin ulkolaisista hotelleista.


    • Anonyymi

      Viikkossa vakio viisi kappaletta juustosämpylöitä kahvin kanssa jos en puuroa, ei sen kummempaa.

      Arvaten aloitus liittyy Mariniin vaikka pääministerillä ei mitään tekemistä asian kanssa, pahansuovat ilkeät narsistiset tomittajat pekkä haulu olla omasta mielestään kansakunnan vahtikoirana.

      https://yle.fi/uutiset/3-11952633

      • Anonyymi

        Pääministerillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, vaikka kyse on hänen ruoka-avustuksestaan???


    • Kiva aloitus. Ettei aina tarvitse puhua pääministerin aamiaisesta..))

      Joskus jooga-aikaan noudatin sieltä saatua ohjeistusta: "ihminen ei ole vielä ansainnut aamuateriaansa", eli en juuri kiinnittänyt huomiota aamiaiseeni. Voileivät, kahvi, vaihtoehtoisesti puuro, niillä mentiin...

      Vasta kun täällä on ollut puhetta asiasta - niistä brunsseistakin paljon ja vuolaasti..)) - olen mieluusti ottanut niistä itselleni vinkkejä ja alkanut suhtautua aamiaiseeni melkeinpä hartaudella ja huolehtinut sen monipuolisuudesta.

      Kylpylöissä ja kurssikeskuksissa vieraillessa olen tietysti tutustunut näihin runsaisiin aamiaisiin, mutta enpä ole niissäkään ahmatiksi alkanut, kohtuudella kaikkea.
      Mannermaisista aamiaiaista minulla on enää kalpea muisto, kun en ole vuosiin matkustellut kuin kotimaassa.

      Ihan omasta päästä muistui mieleeni Pajalan puuro, jota laitoin joka aamu äidille, kun hänen liikuntansa oli jo vähäistä ja vatsa löi jumiin. Siitä näkyy olevan useitakin versioita, googletin juuri. Itse tein sitä kokonaisista viljanjyvistä, jotka itse jauhoin käsimyllyssä. Mustelen sen maistuneen koko perheelle...

      • Anonyymi

        Aika tuhtia syötävää se Pajalan puuro.


      • Anonyymi

        Kiitos demeter, että mainitsit tuon Pajalan puuron. Sehän on hyvinkin ravintorikasta. Muistelen oman äitini keitelleen minulle umpparileikkauksen jälkeen.
        Otankin sen ruokalistalle. Täyttävääkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos demeter, että mainitsit tuon Pajalan puuron. Sehän on hyvinkin ravintorikasta. Muistelen oman äitini keitelleen minulle umpparileikkauksen jälkeen.
        Otankin sen ruokalistalle. Täyttävääkin.

        Aivan, tuhtia tavaraa, mutta kuivahedelmät ja liotus tekevät siitä mielestäni maukkaan. Kiva kuulla, että on tuttu muillekin..))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan, tuhtia tavaraa, mutta kuivahedelmät ja liotus tekevät siitä mielestäni maukkaan. Kiva kuulla, että on tuttu muillekin..))

        siis demeterin kommentti tuo edellinen. Ei aina jaksa kirjautua...


    • Anonyymi

      Tosi hyviä aamiaisruokia. Kootaampas nyt täydellinen brunssi eri kirjoittajilta. Aloitetaan demeteristä, Pajalan puuroa. Jatkakaa te muut!

      • Anonyymi

        Mulle riittäisi tuo Pajalan puuro ja pari mukia
        kahvia, joten en lisää tuhon mitään. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle riittäisi tuo Pajalan puuro ja pari mukia
        kahvia, joten en lisää tuhon mitään. :)

        En minäkään lisää tuohon sapuskapuoleen mitään. Nautin demeterin ja kaltaistensa seurasta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.martat.fi/reseptit/pajalan-puuro/

        Ummetuksee, kakan-irrotuspuuroa, hyvä kovalle massulle.

        Kyllä, siinä on paljon kuitua. Jos ei pääse jostain syytä liikkumaan, niin helpottaa. Mukaan kun heittää siemeniä tai pähkinöitä saa proteiiniakin. Tai taejuustoa pinnalle:)


      • Anonyymi kirjoitti:

        En minäkään lisää tuohon sapuskapuoleen mitään. Nautin demeterin ja kaltaistensa seurasta.

        No voi ! Tässähän liikuttuu heti aamusta, kiitos Ano 21.20. Jospa seura on tehnyt kaltaisekseen ! ..)) Kehut kuuluvat kaikille, yhteinen yrityshän tämäkin palsta on.


    • 1-Amerikkalaiset bagelit, keskeltä halkaistut ja paahdetut. Täytteenä kalkkunasiivuja, avokadoa, tomaattia, paahtopaistia ja chilihiutaleita
      2- Kaurapuuro keitetty omenarenkaiden ja kanelitangon kera. Kanelitangon voi käyttää uudelleen jos sen keittää ennen hiutaleiden lisäämistä. Tarjotaan chiasiemenien, omenavoin, kurpitsansiemenien ja saksanpähkinärouheen kera. Täysmaito.
      3- Tonnikalasalaatti paahtoleivällä. Smoothie.

    • Anonyymi

      Minulla on taloudellinen maha. Kaikki aamupalat kelpaavat hotellissa, myös ne rasva-groisantit, makkarat ja mitä siinä onkaan. Minä en marise. Otan aina puolihoidon joten tällä pärjään päivälliseen asti, päivällä jossain baanalla kahvit hörpäten.
      Kotona sitten terveelliseti, tuon Pajala-puuron tyyppistä, laitan aineet illalla likoamaan jugurtti-piimän sekoitukseen, ja syön aamulla keittämättä. Maha toimii ja minä.

      • Juuri kahviaamiaisen nautittuani, totean tähän ikään on koettu monenlaisia aamiaisia matkoilla. En ole valmistanut brunsseja, enkä ole edes Vappuna niitä tarjonnut, nauttinut kylläkin vieraana.

        Eräs muisto on omakotirakennusvaiheesta, jolloin osa talkoolaisista yöpyi saunaillan jälkeen. Tarjosin aamulla vadillisen muhkeita tartar voileipiä juuri jauhetusta paisti jauhelihasta, missä ripaus suolaa, mustapippuria ja sipulisilppua riitti mausteeksi.

        Vati tyhjeni alta aikayksikön, ja lupaus tulla uudelleen, jos tarjoilu toistuu 😊)) ( opin kyllä itsekin arvostamaan tartaria)

        Tämän aamun lataukseni koostui hedelmä smoothiesta, 2 ohuesta cashewpähkinäleivstä, jossa sipaisu Oivariini herkkua, punasipulia babypinaattia, ja viipale suolalihaa.
        Kirsikkatomaattia ja kurkunviipaleita asetilla, ja meneillään on parast'aikaa taikamukillinen hyvää kahvia!

        Hauskaa lämpenevää viikonloppua!


    • Tuorepuuroja marjoin, siemenin, pähkinöin ja hedelmin höystettynä tulee joskus tehtyä jääkaappiin illalla aamua odottamaan ja oikeaa ne ovatkin oikeaa superruokaa. Pajalan puuro taitaa olla edelläkävijä, vaikka se kai keitetään. Sinisirun aamiaista voi syödä silmilläkin, ja monta vinkkiä olen napannut vuosien varrella Sinulta ja muiltakin kirjoittajilta. Raaka keltasipuli ei sovi minulle, mutta tuo punasipuli on miedompaa ja varsinkin pikkelöitynä sopii moneen. Teen sitä teineillekin , on kuulemma mahtavan hyvää burgerien yhtenä höysteenä. Nyt on kevätsipulia kaupoissa, kirsikkatomaatit ovat suosikkejani , kestävät hyvin myös lämpimissä ruuissa, enkä itse enää muita tomaatteja itse kasvatakaan. Pinaattikin on herkkua varsinkin fetaan yhdistettynä ja näin viikonlopun kunniaksi laitoin aamiaista vähän arkista hienommin. Tein uunissa pienet pinaatti-feta -munakkaat annosvuokiin, koristelin kirsikkatomaateilla. Samalla uuninlämmöllä paistui pari raakapakastettua croissanttia, ihan kelvollisia tuli. Luonnonjugurttia ja vadelmia , maitokahvia. Oli vielä viileää ja kasteista aamulla, joten ulkona ei vielä nautittu aamiaista. Santsikupit kahvia juotiin eteläpuolen kuistin portailla, jonne aurinko jo osui ja linnunlaulu tuli bonuksena.

      Jos on vieraita (enimmäksen omia nuoria) yökylässä voin tehdä aamiaiselle tai iltapalalle italialaisen foccaccioleivän , se on mukava piknik-eväskin ja keiton kaveri. Taikinan teen jo etukäteen jääkaappiin esimerkiksi yön yli, levitän pellille, voitelen hyvällä oliiviöljyllä, koristelen yrteillä ja paistonkestävillä kasviksilla, esimerkiksi oliiveilla, kevätsipulin varsilla, punasipulilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatut tomaatit sopivat erityisen hyvin myös. Maun viimeistelee sormisuola. Leivistä voi sommitella ihan taideteoksia.

      https://www.meillakotona.fi/reseptit/kukkafocaccia-ohje

      Tänään mennään veneellä ystäviä tervehtimään saarimökille ja vien kuuluisalla maisemakahvilan reseptillä leivotun raparperipiirakan tuliaisiksi, uunissa on jo! Ohje on kokonaista uunipellistä varten, puolitin ja tein nyt pienempään vuokaan

      https://kotiliesi.fi/resepti/maisemakahvilan-raparperipiirakka/

      Viihtyisää kesäpäivää!

      • Tuosta maisemakahvilan raparperipiirakasta vain että siinä on valitettavasti minulle aivan liian paljon sokeria ja muruseos on vehnäjauhosta, joten teen kerran keväässä raparperi-mansikkapiirakan johon tulee kauraryynimuruseos ja korvaanosan sokerista stevialla. (Olen käynyt maisemakahvilassa ja saanut sitä herkkua itsensä puuhakkaan Katariinan tarjoamana ja sitten vielä opastetun kierroksen F.E. Sillanpään kotimaisemissa. Siskollani oli akvarelleja esillä kahvilan seinillä ja tutustuin Katariinaan sitä tietä.)
        Tänään on tulossa kaunis, mutta ei ehkä yhtä lämmin kevätkesän päivä, mitä oli toivottu. Jatkamme kasvimaan kunnostamista, kaikki ovat myöhässä ja omenapuussa ei ole kuin kaksi kukkaa. Uusissa omenapuissa onjokuinen kukka, mutta omenavuotta ei tästä tule, eikä varmasti kirsikoitakaan; luumuja mahdollisesti jokunen. Kylmä kevät on karkoittanut kaikki pölyttäjät vaikka olen niitä yrittänyt houkutella värikkäillä kukkaistutuksilla. Nyt viimeiset kasvihuonekurkut ja kirsikkatomaatit multasäkkeihin, osa tomaateista avomaalle ja kesäkurpitsan taimet myös penkkiin nyt, jos tulee hallaöitä ne täytyy suojata. Vene on joen rannassa ja iirikset kukkivat pihassa, mutta ei vielä joella.
        Hyvää viikonloppua.


    • Minä en ole mikään kotikokki. Olen oppinut tekemään arkiruokaa, mutta kotonani ei aikanaan sen kummempia pitoja pidetty, eikä omassakaan huushollissa ole kovin mutkikkaisiin aterioihin opeteltu. Lapsuus ja nuoruus meni pula-ajan ruokataloudessa, kaikessa oli säästettävä ja joka pala laskettava, että korttiannokset riittivät. Ja kun ruokaa vähitellen rupesi väljemmin saamaan, ei kukaan erityisemmin laatuun katsonut. Iloittiin siitä mitä kaupasta sai. Muistan, että siinä pikkukaupungissa, jossa asuin, oli tarjolla paloina emmentaljuustoa. Se leikattiin isoista kiekoista tiskillä. Mistään muusta juustosta ei ollut tietoakaan, ja makkara oli mainiota lauantaimakkaraa, tai teemakkaraa, jossa oli rasvapaloja mausteena.
      Kun oli oltava tarkkana talousmenoissa aikanaan, ja myöhemmin pitkän työpäivän päätteeksi keittiöhommat tehtävänä, ei ateriakokonaisuuksiin edes osannut paneutua.
      Olen monta kertaa ajatellut, kuinka tylsää ja mautonta ruokaa olemmekaan syöneet puolet elämästämme, kun mausteinakin oli vain suola ja ehkä pippuri. Lihakeittoonkin pantiin korkeintaan 5-6 pippuria makua antamaan! Ei sipuliakaan paljon käytetty, Yhä vielä on ikätovereitani, jotka eivät syö ruokaa, jossa on sipulia. Kun siihen ei nuorena tottunut, on se ilmeisesti vastenmielisen makuista yhä.
      Valkosipulia ei vielä 60-70-luvuillakaan syöty. Kun se alkoi yleistyä, sen jälkihaju kuvotti muita ihmisiä. joille sipulin maku oli vieras. Muistan, että tv-mainoksissa mainostettiin uusia, jännittäviä makuja, kuten basilikaa.
      Muistelette eri hotellien aamiaistarjoiluja. Kyllä ne monelle matkalaiselle ovat olleet suuri houkutus liikasyöntiin, samoin Ruotsinlaivojen buffetit.

      Mitä tulee Marinin aamiaisruokiin, niin jos kolmelle hengelle hankitaan aamiaistarjoilut 300 eurolla/kk, niin se tuntuu aika kohtuulliselta summalta. Oma aamiaiseni ei kyllä maksa kovinkaan paljon, koska en ole aamulla nälkäinen. Kahvia kuitenkin pitää olla, muuten en käynnisty .

      • Anonyymi

        Kyllä se 300 on paljon kahden aikuisen aamiaistarpeista, se kolmas on vielä taapero ja syö vähän puuroa. Aamiainen on ehkä 1/4 päivän kulutuksesta, joten ruokaan menisi 1200/kk. Marin saa varmaan ilmaisia lounaitakin, mutta ei tavallinen 3-henkinen perhe voi kuluttaa ruokaan noin paljon. Kyllä minäkin noita joidenkin leikkelemääriä samalla aterialla ihmettelen. Kyllä se on minulla ollut joko juustoa tai makkaraa/kinkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se 300 on paljon kahden aikuisen aamiaistarpeista, se kolmas on vielä taapero ja syö vähän puuroa. Aamiainen on ehkä 1/4 päivän kulutuksesta, joten ruokaan menisi 1200/kk. Marin saa varmaan ilmaisia lounaitakin, mutta ei tavallinen 3-henkinen perhe voi kuluttaa ruokaan noin paljon. Kyllä minäkin noita joidenkin leikkelemääriä samalla aterialla ihmettelen. Kyllä se on minulla ollut joko juustoa tai makkaraa/kinkkua.

        Syököön ministeri kunnon aamiaisen vaan. Kovin on pieni ja hentoinen niilläkin eväillä. Suon hänelle kunnon sapuskat, kyllä kalorit varmasti kuluu maamme asioiden hoitamisessa.
        Nyt en arvostele politiikkaa, vaan uskon, että meidän ministerisfrouvamme tekevät työtä ahkerasti kukin tahollaan.
        Mainoskin sanoo jotain sinnepäin, että "Hyvä ruoka, parempi mieli". Hyvän aamupalan jälkeen on mukava lähteä päivän koitoksiin, ja ehkä ottaa siitä sämpylä mukaan vähän kinkkua väissä.
        Hyvää ruokahalua!

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se 300 on paljon kahden aikuisen aamiaistarpeista, se kolmas on vielä taapero ja syö vähän puuroa. Aamiainen on ehkä 1/4 päivän kulutuksesta, joten ruokaan menisi 1200/kk. Marin saa varmaan ilmaisia lounaitakin, mutta ei tavallinen 3-henkinen perhe voi kuluttaa ruokaan noin paljon. Kyllä minäkin noita joidenkin leikkelemääriä samalla aterialla ihmettelen. Kyllä se on minulla ollut joko juustoa tai makkaraa/kinkkua.

        No niinhän se on että kyllä yksi ohut makkarasiivu leivällä pitää riittää. Kaikki siitä yli on vaan jumalatonta pröystäilyä. Ja jos on oikein kunnon kansalainen niin pelkkä ylähuuli leivän päällysteeksi on tarpeeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niinhän se on että kyllä yksi ohut makkarasiivu leivällä pitää riittää. Kaikki siitä yli on vaan jumalatonta pröystäilyä. Ja jos on oikein kunnon kansalainen niin pelkkä ylähuuli leivän päällysteeksi on tarpeeksi.

        Me ostettiin leikkelekone, kun kaupassa on ihan liian paksuja ne makkaran siivut. Saa HK:n sinisen lenkin joskus 1 eurolla ja siitä riittää kahdelle viikoksi leivän päällistä kun ohueksi leikkaa. Särkeä saan kalastajilta ilmatteeksi ja sitä tönkkösuolaan. Sitä syödään vuoroviikoin niin jopa on sitä vaihtelua leikkelevadilla. Munia syödään kun ovat tarjouksessa 10 kpl eurolla. Ja kaurapuuroa Lidlin hiutaleista hanavettä päälle.Kun käydään risteilyllä Tallinnassa kerran kymmenessä vuodessa, niin otetaan muovikassit ja pussit mukaan ja mätetään salaa kaikkea säilyvää herkkua kuten meetvurstia, kinkkua, juustoja. Tietysti syödään siellä niin että napa naukuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me ostettiin leikkelekone, kun kaupassa on ihan liian paksuja ne makkaran siivut. Saa HK:n sinisen lenkin joskus 1 eurolla ja siitä riittää kahdelle viikoksi leivän päällistä kun ohueksi leikkaa. Särkeä saan kalastajilta ilmatteeksi ja sitä tönkkösuolaan. Sitä syödään vuoroviikoin niin jopa on sitä vaihtelua leikkelevadilla. Munia syödään kun ovat tarjouksessa 10 kpl eurolla. Ja kaurapuuroa Lidlin hiutaleista hanavettä päälle.Kun käydään risteilyllä Tallinnassa kerran kymmenessä vuodessa, niin otetaan muovikassit ja pussit mukaan ja mätetään salaa kaikkea säilyvää herkkua kuten meetvurstia, kinkkua, juustoja. Tietysti syödään siellä niin että napa naukuu.

        Tuo Sini-Sirkun tartarleipä sai ostamaan saunaillaksi 200 rammaa paistilihaa, josta tein meille tartarit. Käytän kyllä sinappia voin päällä ja sipulit ja suolan sekotan jauhelihaan suoraan. Mies haluaa keltuaisenkin, ite en siittä huoli, sottasta vaan kuin mikä.
        Aamuisin riittää meille ruispalat ja juustosiivu kahvin kanssa, sunnuntaiksi ostetaan kinkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo Sini-Sirkun tartarleipä sai ostamaan saunaillaksi 200 rammaa paistilihaa, josta tein meille tartarit. Käytän kyllä sinappia voin päällä ja sipulit ja suolan sekotan jauhelihaan suoraan. Mies haluaa keltuaisenkin, ite en siittä huoli, sottasta vaan kuin mikä.
        Aamuisin riittää meille ruispalat ja juustosiivu kahvin kanssa, sunnuntaiksi ostetaan kinkkua.

        En uskaltaisi raakaa keltuaista syödä, siinä voi olla salmonellaa. Mutta muuten tuo tartar on herkkua iltapalana oluen kanssa. Pitää vaan olla tosi tuore naudanliha hienoksi hakattuna. Sinisirkulla on kyllä palstan parhaat sapuskat, käyn niitä nojatuolissakin vakoilemassa. Ramonan ohjeen italian leipää aion kanssa kokeilla , se on vähän kuin vegepitsaa jos lisäisi vielä juustoraastetta.
        Juustoa ruispalalla on tavallisin aamupala, vaihteluksi kaurapuuroa. Kahvia menee kyllä pari mukia.Ei montaa lajia jos lounas syödään tavalliseen aikaan. Brunssista en perusta, aamulla ei vielä tee mieli syödä paljoa eikä raskasta tai suolaista.


    • On se semmoista, että kun ei ole isompia ongeömia elämässä, niin tehdään jostakin kärpäsestähärkänen ja lyödään kämmentä yhteen, kun on keksitty loputon puheenaihe.
      Uskon, että Marinin aamiaiset on syöty pahaa aavistamatta ja hyvällä omallatunnolla.
      Poliittista näkemyseroistamme huolimatta en usko, että tuollainen summa on syy pysytellä virassa, joka ei työtä tehden lopu.
      Mietin, joutuvatko naiset helpommin silmätikuksi, kun ovat saavuttaneet paremmat asemat kuin yleensä. Onko todella niin, että miehien aamiaiset, matkat, shoppailut ja muut menot ovat kaikki pesunkestävästi arvostelun kestäviä? Pitäisi muistaa vanhan hokema: Ilmaisia lounaita ei ole.
      Kyllä se koskee kaikkia politiikan huipulla toimivia. Ovatko naiset liian huolettomia ja joutuvat siksi median hampaisiin helpommin? Vai eivätkö he ole oppineet selittelyn taitoa? Hyviä kestopuheenaiheita heistä ainakin saa, kuten nyt näistä viimeisimmistä, Räsäsestä ja Yli-Viikarista.

      • Anonyymi

        Älä Räsästä niputa näiden ahneitten akkojen joukkoon! Kyllä ministeritasoisella pitää olla niin korkea moraali, ettei käytä hyväksi lain porsaanreikiä oman edun tavoitteluun. Jokainen tajuaa, että aamupalaetu on silloin, kun ei ole kotona vaan ikäänkuin virkamatkalla . Eikä se koske koko perhettä ja se perhe tosiaan ASUU siellä koko ajan. Kai niillä jääkaappi ja hella on valtion puolesta. Törkeintä, ettei ole maksanut veroa ruokaedusta, muille on lastaamassa taas uutta kuntaveroa ilmeisesti kiinteistöveron noston muodossa. Sehän ei koske ilmaiseksi asuvia vaan niitä jotka ovat säästäneet verotetuista tuloistaan oman asunnon.


    • Anonyymi
      • Enpä nyt tarkoittanut aamiaisetuja, vaan puheenalaiseksi joutumista.
        Näistä puhutaan ja puhutaan, samat asiat, samat väittämät, kuka syönyt, kuka sanonut, kuka meikannut jne. Seuranta jatkuu.
        Miesten edesottamuksista ja toimista ei niin paljon puhetta pystytä pinnistämään. He voivat ajella taksilla korttelinvälit, he voivat ottaa puolisonsa virkamatkalle, he osallistuvat mielenosoituksiin, vastustavat periaatteesta maskipakkoa jne. Ei heidän toilailuistaan jakseta puhua pitkään, mutta odotas, kun kyseessä on silmäätekevä naisihminen, niin . . .
        Minä en pidä naispoliitikkoja yhtään sen huonompina ja moitittavampina kuin miespoliitikkoja.
        Myötätuntoni on heidän puolellaan.


      • Anonyymi
        Mak-Ris kirjoitti:

        Enpä nyt tarkoittanut aamiaisetuja, vaan puheenalaiseksi joutumista.
        Näistä puhutaan ja puhutaan, samat asiat, samat väittämät, kuka syönyt, kuka sanonut, kuka meikannut jne. Seuranta jatkuu.
        Miesten edesottamuksista ja toimista ei niin paljon puhetta pystytä pinnistämään. He voivat ajella taksilla korttelinvälit, he voivat ottaa puolisonsa virkamatkalle, he osallistuvat mielenosoituksiin, vastustavat periaatteesta maskipakkoa jne. Ei heidän toilailuistaan jakseta puhua pitkään, mutta odotas, kun kyseessä on silmäätekevä naisihminen, niin . . .
        Minä en pidä naispoliitikkoja yhtään sen huonompina ja moitittavampina kuin miespoliitikkoja.
        Myötätuntoni on heidän puolellaan.

        Omasta halustaan tämä Marin on mennyt esim. Voguen kansikuvaan ja julkaisi häistäänkin kuvia lehdissä, antaa haastatteluja vaatteistaan ymym. On mediatyrkky, mutta vain itselleen edullisissa asioissa. Käski salata nämä ruokakuitit. Käski häpeämään, kun eduskunnasta jotkut kyseenalaisti ylimääräistä maturahtia. Nämä eivät sitten olleet niitä Marinin lupaamia taaperoita vaan aikuisia tai lähes aikuisia miehiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omasta halustaan tämä Marin on mennyt esim. Voguen kansikuvaan ja julkaisi häistäänkin kuvia lehdissä, antaa haastatteluja vaatteistaan ymym. On mediatyrkky, mutta vain itselleen edullisissa asioissa. Käski salata nämä ruokakuitit. Käski häpeämään, kun eduskunnasta jotkut kyseenalaisti ylimääräistä maturahtia. Nämä eivät sitten olleet niitä Marinin lupaamia taaperoita vaan aikuisia tai lähes aikuisia miehiä.

        Osoitat sanani oikeiksi.


      • Anonyymi
        Mak-Ris kirjoitti:

        Osoitat sanani oikeiksi.

        Voivoi makris! Nyt se summa on jo todettu olevan 850 e. Taitaa olla koko päivän sapuskat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voivoi makris! Nyt se summa on jo todettu olevan 850 e. Taitaa olla koko päivän sapuskat.

        Pyöristettynä 15 000 €.


    • Nyt on mielenkiintoni todella herännyt.
      Perheessä on kaksi aikuista ja lapsi. Kyllä ruokaan menee enemmän kuussa. Ilmeisesti luontaispalkkiot ovat laajemmat pääministerille kuin arvasimmekaan.
      Nyt on jännä seurata, mihin summiin päästään, ja liittyykö ostoksiin jotain muutakin taloustavaraa lisäksi.

      • Anonyymi

        Lisäksi kaikille eduskunnan ja hallituksen jäsenille tarjotaan meidän piikkiin kokouskahvit ja pullat, pikkujouluviinat ja ostettiingan niille kalliit torkkupeitotkin.
        Outoa että Marin muisti ensin vain ne aamiaisjutut. Mutta siis kylmiä ruoka-annoksia on toimitettu,, joku pykälä päästy kiertämään kun ei ole lämmintä ruokaa toimitettu. Onko tosiaan siinä 800:ssa nyt kaikki, ehkä tihkuu uutta kulunkia, kauneuspalveluita ja vaatejuttuja. Kulmuni maksoi tai ainakin sanoi maksaneensa esiintymiskurssinsa ja otti lainan sitä varten, menetti myös ministerin paikkansa. Tuskin hänkään itse itselleen järkkäsi sitä etua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi kaikille eduskunnan ja hallituksen jäsenille tarjotaan meidän piikkiin kokouskahvit ja pullat, pikkujouluviinat ja ostettiingan niille kalliit torkkupeitotkin.
        Outoa että Marin muisti ensin vain ne aamiaisjutut. Mutta siis kylmiä ruoka-annoksia on toimitettu,, joku pykälä päästy kiertämään kun ei ole lämmintä ruokaa toimitettu. Onko tosiaan siinä 800:ssa nyt kaikki, ehkä tihkuu uutta kulunkia, kauneuspalveluita ja vaatejuttuja. Kulmuni maksoi tai ainakin sanoi maksaneensa esiintymiskurssinsa ja otti lainan sitä varten, menetti myös ministerin paikkansa. Tuskin hänkään itse itselleen järkkäsi sitä etua.

        Kyllä nyt meni viimeistään maku Mariniin. Tuo 850 € ja mukamas aamiaistarpeisiin.

        Viheliäisiä nuo edut. Saavat edustuslounaita virkansa puolesta neuvotteluissa eri alojen päättäjien kanssa. Taksikortteja vinguttavat ihan turhaan.

        Nuo kahvit ja pullatkin turhia työpaikkaneuvotteluissa. Jäävesi riittäisi. Pystyisivät keskittymään itse asiaan eikä nyppimään rusinoita pullasta.

        Kiukuttaa 😡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä nyt meni viimeistään maku Mariniin. Tuo 850 € ja mukamas aamiaistarpeisiin.

        Viheliäisiä nuo edut. Saavat edustuslounaita virkansa puolesta neuvotteluissa eri alojen päättäjien kanssa. Taksikortteja vinguttavat ihan turhaan.

        Nuo kahvit ja pullatkin turhia työpaikkaneuvotteluissa. Jäävesi riittäisi. Pystyisivät keskittymään itse asiaan eikä nyppimään rusinoita pullasta.

        Kiukuttaa 😡

        Eli samalla viivalla kaikki, istua tökättää eduskuntasalissa syömättä ja juomatta yhtä soittoa, yhden persun puhuessa 8-tuntia pashaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli samalla viivalla kaikki, istua tökättää eduskuntasalissa syömättä ja juomatta yhtä soittoa, yhden persun puhuessa 8-tuntia pashaa..

        Onhan heillä kuten työläisilläkin madollisuus ottaa Kossupulloon maitoa ja voipaperiin kääräistä eväät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan heillä kuten työläisilläkin madollisuus ottaa Kossupulloon maitoa ja voipaperiin kääräistä eväät.

        Sanoppa muuta. Uusavuttomuutta ellei osaa eväitä kääriä mukaan. 😖


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi kaikille eduskunnan ja hallituksen jäsenille tarjotaan meidän piikkiin kokouskahvit ja pullat, pikkujouluviinat ja ostettiingan niille kalliit torkkupeitotkin.
        Outoa että Marin muisti ensin vain ne aamiaisjutut. Mutta siis kylmiä ruoka-annoksia on toimitettu,, joku pykälä päästy kiertämään kun ei ole lämmintä ruokaa toimitettu. Onko tosiaan siinä 800:ssa nyt kaikki, ehkä tihkuu uutta kulunkia, kauneuspalveluita ja vaatejuttuja. Kulmuni maksoi tai ainakin sanoi maksaneensa esiintymiskurssinsa ja otti lainan sitä varten, menetti myös ministerin paikkansa. Tuskin hänkään itse itselleen järkkäsi sitä etua.

        Kulmuni suunnitteli itse rikoksensa, Pääministerin aamiaisen suunnittelu
        oli viranomaisten käsialaa.

        Itse olen lukuisia aamiaisia jopa päivällisiä ekstroineen syönyt työnantajien
        laskuun.


    • Anonyymi

      Dodi..nyt on tullut jymypaljastus: Marin häät ja samalle päivälle "jostakin kummallisesta" syystä VNK catering 23 tuhannen euron lasku?

      Onhan hän suosittu kyllä, mutta omien hääpäivällistensä maksattaminen veronmaksajilla on jo niin "Demaria,,niin demaria"

    • Miten ihmeessä suomalaisia voi kiinnostaa näin paljon mitä kukakin suuhunsa laittaa ja kenen kustannuksella?
      En ole kokenut vastaavaa missään muualla maailmassa jossa kansa kuohuisi pätevän ja osaavan pääministerin aamiaistarvikkeista, kylmistä aterioista jne. tai olisiko niin että ongelmat ovat suurempia ja tällaiset lillukan varret ei jaksa kiinnostaa?

      • Anonyymi

        Suomessa on paljon päteviä työntekijöitä, joilla on myös ruokaetu, mutta he joutuvat siitä edusta maksamaan verot.

        Uskon toki, että sinä tiedät kaikkien maiden kuohumiset, mutta anna nyt kuitenkin meidän tuosta narista, koska meillä on demokratia.


      • Anonyymi

        Ei meitä sinun suuhun panemiset kinnostakkaan, eikä Marininkaan syömiset kiinnostaisi, ellei hän maksattaisi niitä veronmaksajilla. Sitäpaitsi ihan itse sinä niitä runsaita leikkelevatejasi esittelet jatkuvasti, kai niitä saa kommentoida. Sinä tarjoilet niitä arkenakin, mitä mahtaakaan olla juhlaruoka, varmaan kaviaaria ja hummeria. Siellä Ruotsissa on kyllä lievempi verotus, tarhatätin eläkkeellä voi niitä ostella.

        Kyse on moraalista, kyllä pääministerin pitää olla hyvin tarkka siitä, vaikka pystyykin porsaanreikiä laissa käyttämään hyväksi. Kuvottavaa, ettei itse ole maksanut edes veroa ruokaedusta, mutta on koko ajan korottamassa jo ennestään veroilla lastattua kansaa. Nyt Marin ajaa lisäystä kuntaveroon, ja jo keskituloiset siinä joutuu tiukille. Myös kiinteistöveroa hän on nostamassa, eli jo kertaalleen verotetuista palkkatuloista oman asunnon säästänyt saa taas raippaa. Tyypillistä vasemmistolaisuutta.


      • Anonyymi

        Lillukanvarsi nimeltä päättäjien moraali ja yhteiskunnan varojen avoin käyttö on suomalaisessa demokratiassa hyvin tärkeä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lillukanvarsi nimeltä päättäjien moraali ja yhteiskunnan varojen avoin käyttö on suomalaisessa demokratiassa hyvin tärkeä.

        Merkityksettömien pikkuasioiden käyttäminen poliittisena aseena hyökätä omaa, pätevää ja rehellistä hallitusta vastaan ja etsiä vikoja, virheitä ja olematonta lainvastaisuutta on mielestäni epämoraalista ja arveluttavaa. Marin ja Rinne ja ao instanssit ovat antaneet täysin tyydyttävän selityksen miksi ja miten. Jatkaa tätä pöyristyttävää farssia on todellinen moraalinen rimanalitus.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Merkityksettömien pikkuasioiden käyttäminen poliittisena aseena hyökätä omaa, pätevää ja rehellistä hallitusta vastaan ja etsiä vikoja, virheitä ja olematonta lainvastaisuutta on mielestäni epämoraalista ja arveluttavaa. Marin ja Rinne ja ao instanssit ovat antaneet täysin tyydyttävän selityksen miksi ja miten. Jatkaa tätä pöyristyttävää farssia on todellinen moraalinen rimanalitus.

        Mitä hittoa se sulle ruotsalaiselle kuuluu, mistä suomalaiset on näreissään.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Merkityksettömien pikkuasioiden käyttäminen poliittisena aseena hyökätä omaa, pätevää ja rehellistä hallitusta vastaan ja etsiä vikoja, virheitä ja olematonta lainvastaisuutta on mielestäni epämoraalista ja arveluttavaa. Marin ja Rinne ja ao instanssit ovat antaneet täysin tyydyttävän selityksen miksi ja miten. Jatkaa tätä pöyristyttävää farssia on todellinen moraalinen rimanalitus.

        Sinä olet siis sitä mieltä, että varakkaille kuulu kaikki edut, pienituloisten pitää maksaa niistä veroja.

        Tää taas näyttää tämän sinun kaksinaismoraalin.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Merkityksettömien pikkuasioiden käyttäminen poliittisena aseena hyökätä omaa, pätevää ja rehellistä hallitusta vastaan ja etsiä vikoja, virheitä ja olematonta lainvastaisuutta on mielestäni epämoraalista ja arveluttavaa. Marin ja Rinne ja ao instanssit ovat antaneet täysin tyydyttävän selityksen miksi ja miten. Jatkaa tätä pöyristyttävää farssia on todellinen moraalinen rimanalitus.

        Suomalaisille vallan hyväksikäyttö ja verojenkierto ei ole merkityksettömiä pikkuasioita. Oman kaksinaismoraalisi olet todella taas paljastamut.


      • Anonyymi

        Synnyin aikoinaan Suomeen, jossa asui tunnetusti rehellinen kansa. Olimme ylpeitä rehellisyydestämme.
        Vaaleilla valitsemamme edustajat oletamme olevan rehellisiä vaikka politiikassa ympäri pyöreitä puhutaan.
        Se, että salattujen kuittien 350 € muuttui 850 € antaa aihetta epäilyksille, että on epärehellisyydestä kysymys. Sitähän ei siedetä.

        Jos Marinin perhe olisi saanut ruokaetua vain niinä aamuina, kun olivat Kesärannassa ja niistä eduista olisi verot maksettu olisi asia ok. Mutta nyt näyttää siltä, että Marinilla on ollut "Jokisen eväät; levinneet".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisille vallan hyväksikäyttö ja verojenkierto ei ole merkityksettömiä pikkuasioita. Oman kaksinaismoraalisi olet todella taas paljastamut.

        ”Silloin täsmennettiin, että siihen kuuluvat aamiaistarvikkeet ja kylmänä toimitettavat tarvikkeet. Tätä siis silloin täsmennettiin niukemmaksi. Aikaisempi ohje oli, että virka-asunnolla saa yleisesti ruokailuun liittyviä palveluja. Nyt voi siis tilata aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettavia aterioita.”
        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008014654.html

        Valtioneuvoston kanslia on anatanut asiasta täsmentävän selvityksen. Asiassa ei ole mitään hämärää vaikka koko persulauma nousisi pöydälle ja tanssisi ripaskaa.
        Moraalinen rappio ja moraalisen kompassin puuttuminen näkyy selkeästi poliittisessa ajojahdissa jonka kohteeksi Sanna on joutunut. Ja se ei ole Marinin eikä hallituksen .


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        ”Silloin täsmennettiin, että siihen kuuluvat aamiaistarvikkeet ja kylmänä toimitettavat tarvikkeet. Tätä siis silloin täsmennettiin niukemmaksi. Aikaisempi ohje oli, että virka-asunnolla saa yleisesti ruokailuun liittyviä palveluja. Nyt voi siis tilata aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettavia aterioita.”
        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008014654.html

        Valtioneuvoston kanslia on anatanut asiasta täsmentävän selvityksen. Asiassa ei ole mitään hämärää vaikka koko persulauma nousisi pöydälle ja tanssisi ripaskaa.
        Moraalinen rappio ja moraalisen kompassin puuttuminen näkyy selkeästi poliittisessa ajojahdissa jonka kohteeksi Sanna on joutunut. Ja se ei ole Marinin eikä hallituksen .

        Ruokapalvelut oli tarkoitettu satunnaisiin käynteihin, mutta Marin asuu siellä perheineen vakituisesti.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        ”Silloin täsmennettiin, että siihen kuuluvat aamiaistarvikkeet ja kylmänä toimitettavat tarvikkeet. Tätä siis silloin täsmennettiin niukemmaksi. Aikaisempi ohje oli, että virka-asunnolla saa yleisesti ruokailuun liittyviä palveluja. Nyt voi siis tilata aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettavia aterioita.”
        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008014654.html

        Valtioneuvoston kanslia on anatanut asiasta täsmentävän selvityksen. Asiassa ei ole mitään hämärää vaikka koko persulauma nousisi pöydälle ja tanssisi ripaskaa.
        Moraalinen rappio ja moraalisen kompassin puuttuminen näkyy selkeästi poliittisessa ajojahdissa jonka kohteeksi Sanna on joutunut. Ja se ei ole Marinin eikä hallituksen .

        Asia on vasta selvityksen alainen, juuri äsken sanottiin uutisissa. Omassa päässäsi koko ajan joku ajojahti, jonka kuvittelet heti, kun joku on eri mieltä kuin sinä. Äläkä moralisoi sillä kompassillasi suomalaisia, jotka haluaa selvyyden etuun, jota ei muilla suomalaisilla huippupoliitikoilla ole, ei edes presidentillä. Pysy siellä oman maasi palstoilla!!!!


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Merkityksettömien pikkuasioiden käyttäminen poliittisena aseena hyökätä omaa, pätevää ja rehellistä hallitusta vastaan ja etsiä vikoja, virheitä ja olematonta lainvastaisuutta on mielestäni epämoraalista ja arveluttavaa. Marin ja Rinne ja ao instanssit ovat antaneet täysin tyydyttävän selityksen miksi ja miten. Jatkaa tätä pöyristyttävää farssia on todellinen moraalinen rimanalitus.

        Niin, eihän he syö sinun verorahoillasi.

        "Uskon että tulojen kartuttaminen siihen pisteeseen saakka kun oma ja perheen hyvinvointi on turvattu on tervettä talousajattelua. Kaikki mikä menee siitä yli ja johon tarvitsee "verosuunnittelua" on riistoa. Missä se raja kulkee riippuu ihmisen henkilökohtaisista tarpeista ja elämäntyylistä. Valinnan mahdollisuus on hyvä olemassa mutta ei minun verorahoillani. Jos haluaa yksityistä hoitoa, yksityisiä palveluja, yksityistä opetusta niin enmene kieltämään, mutta ei yhteisistä verorahoista tuettuna. Käsi vain taskuun ja syvälle. Siinä vaiheessa kun joillakin ihmisillä on liikaa, enemmän kuin mitä he ehtivät tai jaksavat kuluttaa, ja joillakin tosi huonosti, yhteiskunnallinen kehitys on pelkkää dekadenssia."

        Näinhän kirjoitat naapuripalstalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, eihän he syö sinun verorahoillasi.

        "Uskon että tulojen kartuttaminen siihen pisteeseen saakka kun oma ja perheen hyvinvointi on turvattu on tervettä talousajattelua. Kaikki mikä menee siitä yli ja johon tarvitsee "verosuunnittelua" on riistoa. Missä se raja kulkee riippuu ihmisen henkilökohtaisista tarpeista ja elämäntyylistä. Valinnan mahdollisuus on hyvä olemassa mutta ei minun verorahoillani. Jos haluaa yksityistä hoitoa, yksityisiä palveluja, yksityistä opetusta niin enmene kieltämään, mutta ei yhteisistä verorahoista tuettuna. Käsi vain taskuun ja syvälle. Siinä vaiheessa kun joillakin ihmisillä on liikaa, enemmän kuin mitä he ehtivät tai jaksavat kuluttaa, ja joillakin tosi huonosti, yhteiskunnallinen kehitys on pelkkää dekadenssia."

        Näinhän kirjoitat naapuripalstalla.

        Tuttu kaava. Ei muista mitä missäkin julistaa, paasaa ja opettaa. Pääasia että saa aina suomalaiset halveksituksi ja kuvittelee tietävänsä Suomen asiat paremmin kuin me. Kaksinaamaisuuden huippu!


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        ”Silloin täsmennettiin, että siihen kuuluvat aamiaistarvikkeet ja kylmänä toimitettavat tarvikkeet. Tätä siis silloin täsmennettiin niukemmaksi. Aikaisempi ohje oli, että virka-asunnolla saa yleisesti ruokailuun liittyviä palveluja. Nyt voi siis tilata aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettavia aterioita.”
        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008014654.html

        Valtioneuvoston kanslia on anatanut asiasta täsmentävän selvityksen. Asiassa ei ole mitään hämärää vaikka koko persulauma nousisi pöydälle ja tanssisi ripaskaa.
        Moraalinen rappio ja moraalisen kompassin puuttuminen näkyy selkeästi poliittisessa ajojahdissa jonka kohteeksi Sanna on joutunut. Ja se ei ole Marinin eikä hallituksen .

        "koko persulauma"

        Tulihan se sieltä, kun vähän potkii!


    • Anonyymi

      Mielestäni on ollut varsin törkeää, että Sanna Marin käytti valtion arvorakennusta, Kesärantaa, omien yksityisten häidensä juhlapaikkana elokuussa 2020. Oliko muka lupa?

      Kesärantaan kutsuttiin oma puolueporukka juhlimaan koko päiväksi. Tuo 40 vieraan hääseremonia järjestettiin siis pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa, vaikka sen pitäisi olla "puolueetonta tilaa."

      Marin ei tietenkään maksanut tilavuokraa valtiolle hääpäivästään.

    • Minkin kerkesin turpakäräjille kun tänne kirkolle ajoin roskakuorman. Mökillä on tuota tekemistä eikä jaksa kiinnostaa mitä suomalaiset päättäjät syövät.

      Me suomalaiset emme voi kuvitellakaan paljonko
      kuningaskuntien kuninkaiden, kuningattarien sekä prinssien ja prinsessojen elämiseen käytetään rahaa ja kaikki kansan verovaroilla.
      Kuninkaallisten omaisuuskin on mielettöntä kuvitella.

      Näissä maissa kansa ei halua luopua kuninkaallisista, pitäähän köyhällä kansalla olla sirkushuveja.

      Meillä Suomessa päättäjien rahojen käytön kyttäys on sirkushuvia köyhälle kansalle.

      • Anonyymi

        Ja höpöhöpö sen sirkushuvisi kanssa. Mikä olet köyhiä pilkkaamaan, ei tuo omakaan omaisuutesi ja eläkkeesi taida kummonenkaan olla.!

        Rehellisyys on meillä Suomessa sekä köyhien että rikkaiden etuoikeus. Meidän ei tarvitse sietää periytymällä saatuja kuninkaallisten oikeuksia, koska meillä on vaaleilla valitut päättäjät, joilta voi odottaa nuhteettomuutta.


    • Anonyymi

      Mannermainen aamiainen on käsite eikä sen sisältö riipu puitteista.
      Olisit etsinyt englantilaisen aamiaisen niin olisit saanut syödäksesi. Ainakin tuhtia ja täyttävää.

    • Olenkohan ainoa outolintu täällä, joka ei ole kiinnostunut aamiaismenyistä eikä paljon muustakaan tarjoilusta.
      Kuten jo eilen taisin mainita, en ole mikään kotikokki, ja se ei minua haittaa muulloin, kun niinä kaameina hetkinä. jolloin on keksittävä tarjoilut johonkin tilaisuuteen. Ei minusta ole siihen. Luotan ammattilaisten apuun ja otan kiitollisena vastaan ehdotukset ja suostun maksumieheksi.

      Ministerin ruokatalous on syynissä ja selitystä on saatu. Verotusta tarkistetaan, käytäntöjä hiotaan, voimme olla huolettomat. Kyllä asia hoidossa on, ja tänä aamuna varmaan pääministerin pöydässä on muki teetä ja näkkileipävoileipä. Paparazzit ikkunan takana.

      • Anonyymi

        Selitystä on saatu ja Marin sysäsi taas vastuun virkamiehille. Aamun haastattelussa ylimielisesti totesi, että hänellä on isompia ja tärkeämpiäkin asioita hoidettavana. Olisi toiminut alunperin avoimesti, ei olisi tarvinnut jälkikäteen selitellä ja väistellä vastuitaan. Kyllä ministerin pitää olla esimerkillinen varsinkin veroasioissa, kun on taas suunnittelemassa uusia veroja jo verojen näännyttämille palkansaajille. Sosiaalituet kyllä nousee koko ajan.
        Anna toisten nauttia aamiaisistaan, ei kummoista kokkia tarvitse, kun ostaa tuoreita aineksia ja näkee vähän vaivaa. Pakkoko on näkkileipää järsiä, kun on pakastimet jos ei usein kauppaan pääse. Miten sait kaikki joulut, pääsiaiset, ristiäiset, rippijuhlat, lasten synttärit ja ylioppilasjuhlat aikaan, taisi mennä pitkä penni kun kaikkeen ammattilaiset tilasit?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Selitystä on saatu ja Marin sysäsi taas vastuun virkamiehille. Aamun haastattelussa ylimielisesti totesi, että hänellä on isompia ja tärkeämpiäkin asioita hoidettavana. Olisi toiminut alunperin avoimesti, ei olisi tarvinnut jälkikäteen selitellä ja väistellä vastuitaan. Kyllä ministerin pitää olla esimerkillinen varsinkin veroasioissa, kun on taas suunnittelemassa uusia veroja jo verojen näännyttämille palkansaajille. Sosiaalituet kyllä nousee koko ajan.
        Anna toisten nauttia aamiaisistaan, ei kummoista kokkia tarvitse, kun ostaa tuoreita aineksia ja näkee vähän vaivaa. Pakkoko on näkkileipää järsiä, kun on pakastimet jos ei usein kauppaan pääse. Miten sait kaikki joulut, pääsiaiset, ristiäiset, rippijuhlat, lasten synttärit ja ylioppilasjuhlat aikaan, taisi mennä pitkä penni kun kaikkeen ammattilaiset tilasit?

        Minä henkilökohtaisesti pidän näkkileivästä. Juustoviipale päälle, niin maistuu.

        Älä ota turhia huolia minun ruokataloudestani.
        Omasta kukkarostani olen hankinnat maksanut, enkä ole yhteiskunnan tukea siihen pyytänyt.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      197
      3164
    2. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      96
      1738
    3. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      91
      1396
    4. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      194
      1268
    5. Huomenna taitaa

      Päästä selvittelee ja kyselee vähän asiota. Sun verisukulaisten kanssa🤣 naiselle
      Ikävä
      18
      1023
    6. En mä mies tiedä

      Missä mennään, mitä me toisillemme ollaan. Pyörit mielessä, mutta kuitenkin pelkään jotain. Pelkään myös sitä, että olin
      Ikävä
      25
      992
    7. Jokos olet nainen

      Päässyt sinuiksi tämän palstan kanssa ja huomannut miten turhaa tänne on mitään kirjoitella. Yhteys meillä kyllä löytyy
      Ikävä
      91
      968
    8. Menikö sulla

      Jutut liian pitkälle?
      Ikävä
      45
      965
    9. Rehellisesti vieläkö toivot

      Että löydämme yhteyden uudelleen välillemme vai onko nykyinen tilanne hyvä? Tietäisitpä kuinka paljon olen kaivannut sin
      Ikävä
      44
      960
    10. Okei, mä ymmärrän...

      Et halua mitään. Mutta mikä juttu tää oli? Sun taholta? 49 vuotiaalle.
      Ikävä
      11
      952
    Aihe