Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

chilipaprikat

jaana

Olen jo muutamana vuotena laittanut chilipaprikoita siemenistä kasvamaan ja satoakin on tullut. Olisi kiva tietää miten kasvista saisi tuuheamman ja tukevamman, ettei se kasvaisi vain pituutta ja muutamaa hedelmää. Liika auringonvalo tietääkseni aiheuttaa tuon liian pitkäksi kasvamisen?!

Osaako joku kertoa, tarviiko chilin taimia koulia?

kiitän!

5

2657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chilipaprikan siemeniä????

      kiitos jo etukäteen vastauksesta!Itse en ole löytänyt MISTÄÄN niitä!!!Heilp!!!niin ja vieläkö ehdin laittaa kasvamaan vai onko myöhäistä?

      • Nelsonin

        siemenvalikoimassa useita F1-hybridejä, sekä Stocka että Bauhaus myyvät, jälkimmäisellä laajempi valikoima


    • tuuheutuivat

      kun kahden vuoden jälkeen jaoin neljä kasvia omiin ruukkuihinsa. Aikaisemmin olivat kasvaneet samassa ruukussa ja ilmeisesti lisääntynyt tila ja valo innostavat tuuheutumaan. Leikkaamisella ei ole ollut vaikutusta. Liiasta auringonvalosta tuskin on kysymys, sillä tuuheutuminen on tapahtunut erittäin valoisella, melkein paahteisella eteläikkunalla. Sanoisin enemminkin, että syynä venymiseen on valon puute.

      Olen sekä koulinut että ollut koulimatta. Nuo edellä mainittua neljä chiliä kasvoivat kaksi vuotta itämisruukussaan. Toisaalta tänä vuonna olen kasvattanut taimet kennostossa, joten koulinta on pakko tehdä. Tärkeintä tuntuu olevan riittävän vahvan, muttei liian vahvan mullan (eivät viihtyneet yhtä hyvin kylvö-kuin kukkamullassa) sekä kasvutilan takaaminen. Tilaa saa jo pelkästään taimia harventamalla, joten jos multa on alusta asti riittävän vahvaa aikuisille kasveille (saattaa vaikuttaa/haitata/tuhota itämisen), en pidä koulimista välttämättömänä. Kasveille kannattaa kuitenkin ehkä lisätä tyvelle multaa niin, ettei vartta olisi ylettömästi sirkkalehtien alapuolella.

    • Chilien kasvatus onnistuu myös kesällä kasvihuoneessa tai lämpöisellä eteläseinustalla, kuten paprikoidenkin kasvatus. Kasvatin useita chililajikkeita kesällä 2003, mutta kun niitä tuli aivan mahdottomasti, kuivasin loput ja olen käyttänyt kuivattua chiliä sen jälkeen. En ole varsinainen chilifani, joten ainoa edelleen viljelemäni chili on Unkarilainen "mieto" pyöreä chilipaprika, jota voi syödä vaikka sellaisenaan. Unkarin chilistä ja paprikoista enemmän: http://www.cedunet.com/~rte47 . Myös kasvatusvinkkejä.

    • minänen

      Eli chilit tarvitsevat tuuletusta, jotta siitä tulisi tarpeeksi vankka. Mitä enemmän tuulettaa sitä enemmän se kasvaa voimakkuutta ja sitä enemmän tuee satoakin. Esimerkiksi tuuletin olisi hyvä vaihtoehto chilille näin kesäisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe