Metsähehtaarin keskihinta

Anonyymi

Mihin perustuu, että metsämaan keskihinta Varsinais-Suomessa on reilut 5 000 euroa hehtaarilta ja vaikkapa Kainuussa 1 500e? Miksei siis reilusti enemmän? Eikö jos puut myy, niin voi saada helposti vaikka 20 000e - jopa enemmänkin?

9

153

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mene ihmeessä ostamaan äkkiä 20 000 euron puut 1500 eurolla. Saat äkkiä kasapäin rahaa tosi helposti. Kerro sitten miten kävi.

   • Anonyymi

    En minä sitä tarkoittanut, mutta voisiko joku asiallisemmin avata miksi metsäpalstojen keskihehtaarihinnat on noin maltillisia? Myydäänkö ne niin usein ilman puita tai hyvin nuorena taimikkona?


  • Anonyymi

   Alueelliset erot koskevat muutakin kuin metsämaata. Ylipäänsä Varsinaissuomessa on muutkin kiinteistöt kalliimpia, samoin asunnot yms. Kyllä syyt metsähehtaarien hintaeroihin ovat jokseenkin samat kuin noihin muihinkin.

   Eihän metsänomistaminen ole vain puunmyynnin tuloista nauttimista kerran 50-100 vuodessa. Kun nyt myyt metsän puista tyhjäksi, niin seuraavan kerran saat vähänkään merkittävää tuloa metsästäsi, metsästä riippuen, ehkä juuri 50-100 vuoden päästä. Tai lapsesi. Tuon odotusajan aikana siitä kertyy lähinnä kustannuksia, jos vähänkin hoidat metsääsi. Ja jos et hoida, niin tulot vähenevät oleellisesti sitten 50-100 vuoden päästä.

  • Anonyymi

   Kyllä ne kainuussakin maksaa nykyisin reippaasti yli 1500€/ha.

   Karuja kasvupaikkoja, vrt. Etelämpänä. Kiertoaika 1,5-2 kertainen.
   Sijainti näin ylipäätään, etelä on etelä ja Kainuu on Kainuu.

  • Anonyymi

   Ei kai kukaan ole niin hölmö että möisi tukkipuuta täynnä olevaa metsää pilkkahinnalla. Tämän tajuaa jokainen. Siksi ekana myydään puut ja lopuksi aukea maapohja. Ostajan suku kasvattaa metsää sen 80-100 vuotta ja maksaa valtiolle 4 kertaa samasta alueesta perintöverot. Laskekaa siitä kuinka kannattavaa on metsänomistaminen.

   • Anonyymi

    Moni tekee sen virheen, että hakkauttaa aukeaksi ennen myyntiä, verojen ja kulujen jälkeen jää vähemmän rahaa, kuin jos olisi myynyt metsänä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Moni tekee sen virheen, että hakkauttaa aukeaksi ennen myyntiä, verojen ja kulujen jälkeen jää vähemmän rahaa, kuin jos olisi myynyt metsänä.

    Ei muuten jää. Aina kannattaa puut myydä ekana pois. Tässä yksinkertainen esimerkki.
    4 kertaan perintöverotettu 1 ha mäntymetsä päätetään myydä. Ulkomaan jobbari tarjoo 7 tonnia koska se on keskihinta. MH mies toteaa puuta löytyvän 15 000 eestä. Myyt puut ja yllätys oli että sieltä tulikin se 20% normaali ylitys mikä tulee aina arvioihin verrattuna. Sitten vaan alue "puuhapalstoiksi" pilkottuna myyntiin ja jätät istutusvelvoitteen ostajalle.


  • Anonyymi

   En mäkään tajua miksi metsää saisi alle 5 000e/ha.

   • Anonyymi

    Oltava todella nuorta, harvaa tai muuten huonoo mehtää jos alle 5K hinta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   4505
  2. No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."

   Asioissa kannattaa nähdä positiivisia puolia ja tämän vauvaa odottava Jannika B. tuntuu osaavan! https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-toni-wirtanen-ke
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   4024
  3. Lokki liiteli taivaalta Hankoon

   Show sen kun jatkuu 😂😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   2286
  4. Wow! Uhkea Sointu Borg sensuellisti yläosattomissa - Janni Hussi täräyttää "Härreguud ku hieno..."

   Diili-voittaja Sointu Borg ei peittele muotojaan somessa. Nyt vuorossa aikas rohkea otos vai mitä mieltä olet? Insta ehkä poistaa kohta, joten kannatt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1965
  5. Korkeammat lämpötilat alkavat maksaa ihmishenkiä

   Monipäiväiset lämpöjaksot ovat nousemassa tasolle, josta on viime vuosina tullut ihmisille vaarallista. Ongelma syntyy, kun lämpötila ylittää kehomme
   Ilmastonmuutos
   52
   1558
  Aihe