Pihatakka sytytti talon tuleen

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/b3e4bbfd-756e-4dff-877e-0664529496b1
"Pihatakka tai puulämmitteinen palju voi sytyttää tulipalon, kertoo Tukes.
Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tietoon on tullut tapaus, jossa liian lähelle taloa rakennettu pihatakka aiheutti talon palamisen. Takan asennusohjeissa ei ollut mainittu mitään suojaetäisyyksistä ympäröiviin rakenteisiin.
Myös puilla lämmitettävä kylpytynnyri voi aiheuttaa tulipalovaaran, jos sen asennuksessa ei huomioida turvaetäisyyksiä. Tukes on löytänyt puutteita pihatakkojen ja kylpytynnyreiden käyttö- ja asennusohjeista, joissa ei aina kerrota suojaetäisyyksistä."

Tämäkin on vähän erikoinen asia, jos muuraat pihallesi pizzauunin, joka ei ole edes isokoinen, niin siihen täytyy olla toimenpidelupa/rakennuslupa ja lisäksi paloviranomaisen hyväksyntä.
Pihatakan, grillin yms. saat laittaa pihallesi, eikä tarvi rakennuslupaa tai paloviranmaisten tarkastuksia, vaikka niissä tuli on, kuten pizzauunissakin.
Jos tulisijan asennat katettuun terassiin, niin silloin oli oltava rakennuslupa ja paloviranomaisten hyväksyntä.

Kyllä maalaisjärki jo sanoo, ettei grilliä, pihatakkaa tai muuta, joka kuumenee ja jossa tuli on, niin ei pidä rakennuksen viereen laittaa, vaan riittävä etäisyys.
Näiden muutamien aivokääpiöiden takia lakeja kiristetään ja hankaloitetaan kaikkien muiden ihmisten arkea.
Tuokin henkilö, jonka talon pihatakka poltti oli varmaan asentanut pihatakan kiinni talon puuseinään tai kenties pihatakka oli talon sisällä, mahtoin savuhaitat olla suuret.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

    Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
    Kotimaiset julkkisjuorut
    47
    10014
   2. Ehdokkaana kiusaaja

    Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
    Kankaanpää
    56
    1161
   3. Yllätyin Sofian ohjelmasta

    Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    87
    984
   4. En malta odottaa että nähdään

    Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
    Ihastuminen
    50
    924
   5. Koita rakas jaksaa

    Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
    Ikävä
    61
    828
   Aihe