Hong Kongin lähialueet

Tintti

Olisimme lähdössä Hong Kongiin pariksi viikoksi. Varmaan siinä ajassa ehtii nähdä kaupungin aika hyvin, mietinkin mitä muuta näkemisen arvoista siellä lähialueella olisi? Olen kuullut, että jonkun matkan päässä olisi myös ranta-alueita.

Mikäköhän on hotellien hintataso Suomeen verrattuna? Kannattaisiko majoitus varata kokonaisuudessaan etukäteen?

6

1138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelle

      macao on ainaki mukava paikka vierailla. meillä oli n.10 päivän loma joista, 4 oltiin causeway bayssä, 2 macaossa, 4 kowloonissa. ja kaikissa olisin viihtynyt pidempään, etenkin lyhyt aika macaossa harmittaa.
      kiinan puolelle pääsee kätevästi lähijunalla, mutta muista viisumi!

      • MPC

        Kyllä sinne Macaoon kannatta varata pari päivää. Kiinan puolelle saa Honkkarista viisumin muutamassa tunnissa. Honkkarista Kiinan puolelle Shenzeniin pääsee junalla.


    • Huhtikuu 2005

      Parissa viikossa ehtii paljon. Ehdottaisin vähintään päivän reissua Shenzheniin (KCR east rail Lo Wuhun). Guangzhouhun (Kanton) voi käyttää muutaman päivän, mutta päivässäkin ehtii jo nähdä jonkun verran. Junamatka Guangzhouhun kestää n. 1 h 45 min, ja maksaa 190 HK$. Näihin kaupunkeihin tarvitaan viisumi. Macaoon pääsee laivalla, ja sinne ei tarvita viisumia.

      Hong Kongin saaren eteläreunalla on rantoja. Koko HK on hyvin kuljettavissa metrolla/bussilla, joten voi hyvin asua koko matkan ajan samassa hotellissa. Kowloonin eteläosasta (Tsim Sha Tsui) pääsee helposti metrolla/bussilla/lautalla joka paikkaan, ja siellä on tod. näk. hieman edullisemmat hotellihinnat kuin saarella. Tämä alue vastaa hyvin matkailijan mielikuvaa Hong Kongista. Kannattaa ostaa hyvä opaskirja avuksi (esim. Lonely planet).

    • Xili

      Shenzhen Xili-parkissa on iso eläintarha ja lähenpänä keskustaa on Window of the World ja Window of China Cultural Villages. Window of Chinassa näkee kaikki Kiinan merkittävimmät nähtävyydet minikoossa, suosittelen!

      Hyvällä ilmalla voi mennä Shekou:n kaupunginosaan, koko kaupungin paras biletysalue! Meren rannalla, josta näkee kaukana siintävän Hongkongin!

    • Asukas

      Hintataso 500 HKD/yö halvimmillaan (muista että listahintoihin lisätään 10% palvelumaksu ja verot). Parempia hintoja saa netistä varaten. Tämäm hintatason paikkoja sesongista riippuen ovat HK Islandin puolella esim. Novotel Century Harbourview, Bishop Lei International House ja Cosco Hotel; myös äskettäin avatussa Ramada Hotel Hong Kongissa on ainakin tällä hetkellä edullisia tarjouksia.

      Tässä yksi linkki ajankohtaisiin tarjouksiin;

      http://www.asiarooms.com/hong_kong/hong_kong.html

    • Asukas

      Unohtuikin kertoa yksi paikka. Tsim Sha Tsuissa, Kowloonin ytimessä, on suorastaan legendaarinen Chungking Mansion, joka on täynnä halpoja HKD 200-300/yö huoneita. Sijainti Nathan Roadilla (Kowloonin pääkatu) aivan Holiday Inn Golden Milen naapurissa.

      Täytyy nyt kuitenkin kertoa, että paikalla on viimeaikaisesta siistiytymisestä huolimatta edelleen "maine". Et voi ohittaa rakennusta kuulematta huutoa "copywatch sir!". Yöaikaan repliikki vaihtuu kuiskaukseen "hashiiiish". Sisällä on majoittuneena monenlaista elinkeinonharjoittajaa..

      Mutta jos siis harrastat elämysmatkailua, tämä talo on hongkongilainen legenda, josta on tehty elokuvakin (Wong Kar Wai:Chungking Express)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe