Pyörätien jatkeen merkinnät

Anonyymi

Tästä on varmasti keskusteltu täällä, mutta olen nyt meinannut muutamaan kertaan meinannut jalankulkijana törmätä sitkeästi ajolinjaansa pitävään fillaristiin niin kysyn asiasta.

Tieliikennelaki kertoo pyörätien jatkeen merkinnästä seuraavaa:

Pyörätien jatke osoitetaan kahdella valkoisella katkoviivalla. Merkintää käytetään osoittamaan pyörätieltä tulevalle polkupyöräilijälle ja mopoilijalle ajoradan ylityspaikka.

Osa fillareista tulkitsee tuon niin, että heidän tulee ajaa fillarilla tiestä yli siitä kohtaa, missä on tuo katkoviivojen välinen, maalaamaton alue.

Tuohan tarkottaisi käytännössä sitä, että jalankulkijoiden ja fillaristien ja mahdollisten mopojen tulisi ryhmittyä uudelleen jokaisen risteyksen kohdalla, aina sen mukaan, missä reunassa tuo maalaamaton alue sattuu olemaan.

Aikamoista siksakkia olisi siis tiedossa.

Mitä mieltä arvon raati on asiasta. Ja pitää vielä muistuttaa että nythän tuollaista maalausmerkintää ei edes tarvitse enää olla laisinkaan.

Olenko siis oikeassa, väärässä tai jotakin muuta, jos joudun fillarin kolhimaksi tuolla maalaamattomalla kohdalla kävellessäni. Tieliikennelaissa ei tuossa kohtaa kävelemistä ole ainakaan suoranaisesti mitenkään kielletty.

1

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Itse itselleni vastaten.

   Kyllä se taitaa niin olla, että tuo maalaamaton "raita" on tarkoitettu nimenomaan siksi pyörätien jatkeeksi. Olisihan sen voinut eksaktimminkin tuolla tieliikennelaissa sanoa.

   Aikamoinen pässinpää idea tuo on kyllä. Ennen risteystä fillaristit siirtyy toiseen laitaan ja sitten palaavat risteyksen jälkeen, samaten jalankulkijat tekevät sivusiirron jossa he risteävät fillaristien kanssa.

   Jos ja kun tuo maalaamaton paikka on todellakin se jatke niin siihenhän ei ole jalankulkijalla asiaa, sehän on pyörätietä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   14370
  2. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1812
  3. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   73
   1523
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   56
   1220
  Aihe