Kone hajoamassa vai Win10-päivityksistä johtuvaa

Anonyymi

Toukokuun puolelta lähtien pöytäkoneeni toiminnassa on ollut jatkuvaa häikkää. Windows10 käyttiksenä, ja microsofthan on tuohon tehnyt nyt keväällä päivityksiä, joita ona asiakkaille tullut asennettavaksi pikku hiljaa edeten.
Sanottakoon tässä nyt vielä sekin, että hieman ennen kuin tämä koneeni alkoi temppuilla, taisin saada puhelimeeni yhden niitä huijauspuheluita, joista tietoturvaviranomaiset ovat yleisöä varoitelleet. Siis puhelimeen tuli soitto suomalaisesta numerosta, vastattuani toisessa päässä oli hiljaista, kyselin kuka soittelee, sitten sieltä naisen äänellä kyseltiin "puhutko englantia", kysyin vielä kuka soittaa, jolloin puhelu katkaistiin. Numerohakupalveluista numero josta soitettiin ei löytynyt nimeä soittajalle.

No, tämä koneen häikkä: Kesken kaiken, netissä ollessa, näyttö pimenee ja kone menee jumiin. Jumia kestää ja kestää loputtomiin. Näyttö on myös saattanut jäädä tilaan, jossa siitä ei saa edes virtaa katkaistua, muuten kuin johdon irti ottamalla. Pakko tehdä tämä, kun ei mitään näytä tapahtuvan ja tilanne jatkuu.
Keskusyksikön suhteen käy niin, että kovalevyn keltainen valo jää päälle, joskus senkin suhteen näyttää, ettei mitään olisi tapahtumassa, koska valo ei mitenkään vilku mikä yleensä tarkoittaa että jokin prosessi on menossa.
Toissa iltana kävi niin, että kun avasin koneen, heti ennen kuin lähti edes käyttistä latamaan, jämähti keltainen valo päälle, mitän vilkettä ei tapahtunut, tässä tilassa annoin koneen jäädä auki ja tilaa kesti kolme tuntia, jonka jälkeen oli pakko pistää kone pakolla kiinni, koska oli käytävä jo nukkumaankin!
Seuraavana aamuna koneen avaaminen onnistui kuitenkin hyvin.
Mutta jälleen käytön aikana näyttö pimenee joko hetkeksi tai pidemmäksi aikaa. Jos jaksaa odotella, niin jossain vaiheessa kuitenkin kone menee lepotilaan, eli on jälleen avattavissa.

Viimeiset päivitykset windowsiin: Laatupäivitys KB5003173, ja muuna päivityksenä päivityksen esiversio .NET Framework KB5003244.

Onko mun koneeni siis menossa lopullisesti rikki, vai ovatko kaikki nämä ongelmat nyt mahdollisesti Windows-päivityksestä aiheutuneita.
Kuulemma yleisesti päivityst on aiheuttanut ongelmia käyttäjille!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkistain ensin kiintolevyn kunnon. Googlen hakusana "hard disk check"

      • Anonyymi

        Kyllä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä!

        Kuten jo aiemmin on todettu, Blue Screen Of Deathin mullistava itsekäynnistyvyys pitää huolen, että peliä saa pelata juuri silloin, kun se järjestelmälle sopii. Pelaamisen aloittamiseksi tietokonetta täytyy käyttää aivan normaalisti. Pelin käynnistymistä voi nopeuttaa käsittelemällä erittäin tärkeitä dokumentteja Wordissa ilman automaattitallennusominaisuutta.

        Kun sininen ruutu ilmestyy, peli on alkanut. Tarkoituksena on ratkaista annettu heksadesimaalipätkä ennen kuin pelaajan hermot käskevät luovuttaa. Pelaamisessa on hyvä käyttää apukeinoja. Esimerkiksi tarttuminen molemmilla käsillä hiuksista ja viimeisen tallennusajankohdan miettiminen ovat tavallisin aloitusrituaali. Pidemmälle ehtineet voivat keskittyä suoritukseensa hakkaamalla näppäimistöä tai paiskomalla hiirtä ympäri huonetta. Peli päättyy, jos pelaaja painaa mitä tahansa näppäintä.


    • Anonyymi

      Windowsin uudelleenasennus on kokeiemisen arvoinen juttu.
      Sen saa tehtyä myös toiselle kovalevylle.
      Silloin mahdolleiset haittaohjelmat katoavat.

      • Anonyymi

        Miksi kirjoitat noin huonosti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kirjoitat noin huonosti?

        Siksi että sinäkin ymmärtämätön parka osaisit kommentoida edes jotain.


    • Anonyymi

      En usko haittaohjelmien olevan ongelmien aiheuttajia. Hard disk check - meinaatko että levyn eheytys jne. pitäisi ajaa....

    • Anonyymi

      Ei ne päivitykset aina konetta sekoita.
      Kuvauksesi perusteella kannattaisi ensin poistaa laitevian mahdollisuus. Ensimmäisenä tarkista, että kaikki kaapelit ovat kunnolla kiinni. Eli kova- tai ssd levyn/levyjen virta, ja datakaapelien kiinnitys myös emolevyn puolelta. Myös emolevyn atx virtakaapelin kiinnitys kannattaa tarkistaa. Kokeile, että ram muistimoduulit ovat kunnolla liittimissään.

      Aja levylle kuntotesti. Googlaa "hard disk health testing software" ja valitse joku vaihtoehdoista. Crystal disk info on yksi parhaista. Myös Windowsista löytyy työkalu tähän hommaan. https://www.diskpart.com/windows-10/hard-drive-test-windows-10-4125.html

      Aja memtest vaikka Windowsin omalla työkalulla. Kirjoita hakuriville mdsched.exe ja paina enter. Se aukaisee ikkunan, jossa kehotetaan käynnistämään kone uudelleen, jolloin memtest käynnistyy. Huomaa, että memtest voi kestää.

      Jos näistä ei ole apua, etsitään seuraavaksi Windowsista ongelmia. Sen voi tehdä Windowsin omalla SFC ja DISM apuohjelmilla. Nämä ovat helppo käynnistää komentoriviltä.
      Ohjeet löytyvät tuolta: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/system-file-check-sfc-scan-and-repair-system-files/bc609315-da1f-4775-812c-695b60477a93

      Jos vieläkään ei ole selvillä mikä mättää, ei voi muuta kuin asentaa Windows uusiksi. Hae asetuksista palauttaminen ja suojaus, ja valitse kuin perusteellisen palautuksen haluat tehdä, tai tee usb tikulta kokonaan uusi asennus.

    • Anonyymi

      Tarkista ettei kiintolevyssä olisi vikaa...?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe