Kone hajoamassa vai Win10-päivityksistä johtuvaa

Anonyymi

Toukokuun puolelta lähtien pöytäkoneeni toiminnassa on ollut jatkuvaa häikkää. Windows10 käyttiksenä, ja microsofthan on tuohon tehnyt nyt keväällä päivityksiä, joita ona asiakkaille tullut asennettavaksi pikku hiljaa edeten.
Sanottakoon tässä nyt vielä sekin, että hieman ennen kuin tämä koneeni alkoi temppuilla, taisin saada puhelimeeni yhden niitä huijauspuheluita, joista tietoturvaviranomaiset ovat yleisöä varoitelleet. Siis puhelimeen tuli soitto suomalaisesta numerosta, vastattuani toisessa päässä oli hiljaista, kyselin kuka soittelee, sitten sieltä naisen äänellä kyseltiin "puhutko englantia", kysyin vielä kuka soittaa, jolloin puhelu katkaistiin. Numerohakupalveluista numero josta soitettiin ei löytynyt nimeä soittajalle.

No, tämä koneen häikkä: Kesken kaiken, netissä ollessa, näyttö pimenee ja kone menee jumiin. Jumia kestää ja kestää loputtomiin. Näyttö on myös saattanut jäädä tilaan, jossa siitä ei saa edes virtaa katkaistua, muuten kuin johdon irti ottamalla. Pakko tehdä tämä, kun ei mitään näytä tapahtuvan ja tilanne jatkuu.
Keskusyksikön suhteen käy niin, että kovalevyn keltainen valo jää päälle, joskus senkin suhteen näyttää, ettei mitään olisi tapahtumassa, koska valo ei mitenkään vilku mikä yleensä tarkoittaa että jokin prosessi on menossa.
Toissa iltana kävi niin, että kun avasin koneen, heti ennen kuin lähti edes käyttistä latamaan, jämähti keltainen valo päälle, mitän vilkettä ei tapahtunut, tässä tilassa annoin koneen jäädä auki ja tilaa kesti kolme tuntia, jonka jälkeen oli pakko pistää kone pakolla kiinni, koska oli käytävä jo nukkumaankin!
Seuraavana aamuna koneen avaaminen onnistui kuitenkin hyvin.
Mutta jälleen käytön aikana näyttö pimenee joko hetkeksi tai pidemmäksi aikaa. Jos jaksaa odotella, niin jossain vaiheessa kuitenkin kone menee lepotilaan, eli on jälleen avattavissa.

Viimeiset päivitykset windowsiin: Laatupäivitys KB5003173, ja muuna päivityksenä päivityksen esiversio .NET Framework KB5003244.

Onko mun koneeni siis menossa lopullisesti rikki, vai ovatko kaikki nämä ongelmat nyt mahdollisesti Windows-päivityksestä aiheutuneita.
Kuulemma yleisesti päivityst on aiheuttanut ongelmia käyttäjille!

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tarkistain ensin kiintolevyn kunnon. Googlen hakusana "hard disk check"

  • Anonyymi

   Windowsin uudelleenasennus on kokeiemisen arvoinen juttu.
   Sen saa tehtyä myös toiselle kovalevylle.
   Silloin mahdolleiset haittaohjelmat katoavat.

   • Anonyymi

    Miksi kirjoitat noin huonosti?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi kirjoitat noin huonosti?

    Siksi että sinäkin ymmärtämätön parka osaisit kommentoida edes jotain.


  • Anonyymi

   En usko haittaohjelmien olevan ongelmien aiheuttajia. Hard disk check - meinaatko että levyn eheytys jne. pitäisi ajaa....

  • Anonyymi

   Ei ne päivitykset aina konetta sekoita.
   Kuvauksesi perusteella kannattaisi ensin poistaa laitevian mahdollisuus. Ensimmäisenä tarkista, että kaikki kaapelit ovat kunnolla kiinni. Eli kova- tai ssd levyn/levyjen virta, ja datakaapelien kiinnitys myös emolevyn puolelta. Myös emolevyn atx virtakaapelin kiinnitys kannattaa tarkistaa. Kokeile, että ram muistimoduulit ovat kunnolla liittimissään.

   Aja levylle kuntotesti. Googlaa "hard disk health testing software" ja valitse joku vaihtoehdoista. Crystal disk info on yksi parhaista. Myös Windowsista löytyy työkalu tähän hommaan. https://www.diskpart.com/windows-10/hard-drive-test-windows-10-4125.html

   Aja memtest vaikka Windowsin omalla työkalulla. Kirjoita hakuriville mdsched.exe ja paina enter. Se aukaisee ikkunan, jossa kehotetaan käynnistämään kone uudelleen, jolloin memtest käynnistyy. Huomaa, että memtest voi kestää.

   Jos näistä ei ole apua, etsitään seuraavaksi Windowsista ongelmia. Sen voi tehdä Windowsin omalla SFC ja DISM apuohjelmilla. Nämä ovat helppo käynnistää komentoriviltä.
   Ohjeet löytyvät tuolta: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/system-file-check-sfc-scan-and-repair-system-files/bc609315-da1f-4775-812c-695b60477a93

   Jos vieläkään ei ole selvillä mikä mättää, ei voi muuta kuin asentaa Windows uusiksi. Hae asetuksista palauttaminen ja suojaus, ja valitse kuin perusteellisen palautuksen haluat tehdä, tai tee usb tikulta kokonaan uusi asennus.

  • Anonyymi

   Tarkista ettei kiintolevyssä olisi vikaa...?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi perhe ei puutu Stefun ongelmiin?

   Vaikka onkin suvun musta lammas ja häpäissyt kaikki niin silti, miksi suku ei halua auttaa häntä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2440
  2. Maisa lomalla yksin?

   Yhdessäkään kuvassa ei näy edes vilahdusta miehestä..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2101
  3. Joko Sofia löytää tänään uuden rakkaan

   On varmaan aika jättää entisen parisuhteen savuavat rauniot taakse ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nyt varakkaiden helsinkiläismiesten vaimojen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1167
  4. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

   Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
   Ikaalinen
   23
   1141
  5. Sofialle, luet kumminkin

   Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1012
  Aihe