Mitä virikkeitä kissalle

Anonyymi

Meillä toinen kissoista kaipaa koko ajan tekemistä. Vapaapäivinä ei kissan mielestä saisi ollenkaan oleskella, tulee heti määkymään ja vaatimaan viihdytystä.

Ulkoillaan päivittäin, siitä tykkää paljon. Yritän leikittää mutta kissa yleensä vain katselee leluja. Kun lopetan, tulee se taas vaatimaan viihdytystä.
Kissa on äärimmäisen fiksu (osaa avata laatikoita ja ovia) ja omaa hyvän muistin sekä on herkuilla/ruoalla hyvin motivoitavissa.

Mitä virikkeitä siis tekisin/ostaisin kissalle?

Rahaa ei huvittaisi enää enempää laittaa, ostettiin pattereilla toimiva aktivointilelu jossa lentää perhonen narun päässä mutta sekään ei kiinnosta kissaa

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Piilota nameja tai muroja (maton alle, pahvilaatikkoon, hylly tasoille...), kissoille on paljon myös aktivointipelejä joista etsii nameja. Pahvilaatikoista saa muutenkin viihdykettä. Osta kissanminttusuihketta, saa usein kissat leikkimään keskenään! Opeta namin avulla temppuja, meillä paiskataan tassua, istutaan, mennään maate, hypätään, huidotaan...

    • Anonyymi

      Kissa ilmaisee sinulle, että tykkää touhuta kanssasi. Se viihtyy seurassasi. Itselläni on kissa, joka on suihkussakin mukana.
      Kissallani on pallorata, ja ruokinta-automaatti, mutta kumpikin on liian helppoja sille, joten teen omia lelujuttuja itse, erilaisista pakkauksista,kuten maitotölkeistä, laatikoista: mm houdinilaatikko on siitä kiva, jonka olen tietylä tapaa viritellyt, että pääsee pois kun itse keksii miten.
      Myös rahtipussit on kiva juttu, riittävän tukevaa kuitupaperia joka kestää jonkin aikaa jos ei riehaannu ihan.
      Myös teerensulat, leluhiiret, superpallot jne kuuluvat leluihin.
      Ja hauskaa on välillä ihan parvekkeellakin, jossa on itse rakentamani kiipeilyjuttu.
      En itse häädä kissaa pois, kun pyytää huomiota. Minusta se on paljon, kun eläin todellakin pitää jostain ihmisestä niin, että haluaisi aina olla tämän seurassa.

      Oma kissani erikseen pyytää jos tarvitsee jotain apua, esim on rumauttanut raksuautomaatin niin että ei saa kaatuneen alta syötyä.
      En oikein muuta osaa neuvoa, kuin että palkitse kissaa leikkimisestä, niin oppii leikkimän yksikseenkin. Ja nauti vain seurastaan niin kauan kuin sitä riittää. Vuodet kuluvat niin nopeasti.
      Edellinen kissani jotenkin oli ja oli vain, kunnes yhtenä vuotena se dementoitui. Lähellekään ei enää nähnyt hyvin, ja ei aina muistikaan toiminut kuten piti. Ja, sitten tuli se elämän viimeinen vaihe, jotenkin nopeasti.
      En kestänyt kauan olla ilman kissaa. Tämä nykyinen on täynnä elämän energiaa, keksii mitä huvittavampia ja ärsyttävämpiä pikku kujeita, mutta jos erehdyn liikaa niistä huomioimaan, niin sehän toistaa kujetta ihan urakalla.
      Yksi sellainen on kissanhiekan mättötalkoot. Eli saan siivottua lattialle mätetyn hiekan. Eipä aikaakaan kun kuuluu ponteva hiekan mättämisen ääni, ja kun tuon imurin se riehaantuu isottelemaan imurin lattiasuuttimelle.
      Sen mielestä imuri on inhottava. Ymmärrän kyllä, ja joskus nostan kissan parvekkeelle, että saan imuroitua, kun koko ajan imuroidessa saa muuten väistellä kissaa. Eli on kehittänyt tästä imurihommasta oikein ohjelmanumeron.
      Välillä nauran kotona siivotessa ihan mahalihakset kipeinä. ( ammattini on siivooja)
      Töissä jos siivoaminen olisi niin hankalaa, olisin työt jo lopettanut aikaa sitten.
      Kissan ja ihmisen suhteesta, että niin kauan kuin yhteistä hauskaa on, suhde on kunnossa. Sitä kannattaa tosiaan vaalia, ja siitä kertyy lukemattomia muistoja.

    • Anonyymi

      Ja, vielä. Kissahan ei ole tyhmä. Kyllä kissasi on selvästikin oppinut, että lelu ei ole syötävää. Miksi sen takia nähdä vaivaa, kun katsellakkin voi pelkästään, kun joku viihdyttää.
      Todennäköisesti lintu tai hiiri aiheuttaa pyydystysvietin esiintymisen.

    • Anonyymi

      Selvästi oot jo tehnyt paljon ja panostanut kissasi eteen, mutta pakko vielä kysästä että ootko kokeillut sellaisia onkileluja joihin voi vaihtaa lelua päähän? Kaikki kissat kiinnostuu niin erilaisista leluista, niin noissa on kätevä kun voi vaihtaa "syöttiä" jos kissa ei innostu. Meillä ei kissa esim. Välitä mistään pehmoista mutta kaikki sulkalelut toimii! Lemmikkitarvike Yugielta löytyy vaikka mitä erilaisia vaihtopäitä https://www.lemmikkitarvikeyugie.fi/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1686
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1186
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1061
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      997
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      864
    Aihe