Ihmiskunta kuluttaa liikaa - meitä jyystää kasvuhokema!

Tosiasia on se, että kulutamme koko ajan liikaa

PROLOGI
"Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä"

Voimme puhua puhumasta päästyämme hyötysuhteista, kestävyydestä, kierrätettävyydestä kuin vähäpäästöisyydestä - emme kuitenkaan pääse eroon tosiasiasta, jossa ihminen - vain yhtenä eliökunnan edustajana - syö liikaa, käyttää liikaa resursseja kuin energiaa omiin itsekkäisiin materiamuutoksiin - suhteessa omaan osuuteensa Pallollamme vallitsevasta kokonaisbiomassasta!
--
HS: "Me ratkaisemme ilmastonmuutoksen

Ihmiskunta on tietoinen ongelmasta ja ryhtynyt toimeen. Kyse on enää globaalista keinojen yhteensovittamisesta" -kolumni Juho Romakkaniemi

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008033894.html -

..
On tunnettua, että meitä ihmisiä on elollisessa kierossa biomassaltaan suunnilleen sama määrä biomassaa kuin muurahaispopulaatioilla.

Mitä nämä populaatiomassat merkitsevät?

Sitä, että syömme muilta eliölajeilta eli hyödynnämme itseemme sellaista mikä ei meille kuulu, jos vähääkään ajattelemme kokonaisharmoniaa, kulutuksellista keskinäisjakaumaa kuin "oikeudenmukaisuutta kaikkia eliölajeja kohtaan.

Evoluutio, joka rakensi meistä kaltaisemme, ei näe mitään eroa eri lajien kesken - kaikki ovat yhtä arvokkaita tai arvottomia, mikään ei ole toistaan ylempänä tai alempana.

Elämän oikeus järjestyi kovassa kilpailussa lisääntyä -

.. kukin laji tapojensa puitteissa. Kaikille on tai oli oma lokero, lomittuminen tai järjestäytyminen kokonaiseliöstöksi, joiden elinpiiriä rajaa reviiri, mikä taas aika-ajoin joutuu sodan keskelle, kun täytyy vaeltaa "köyhtyneeltä alueelta rikkaammalle".

Ihminen otti asemansa - "menkää ja täyttäkää maa" - tämä loi meille väärin ymmärretyn oikeuden olla luomakunnan kruunu, jota emme ole.

Olemme lopulta biomassaltamme häviävän pieni osanen biologisessa kiertojärjestelmässä, joka alkoi jostain "madonreiästä tai pohjavireestä", josta evoluutio rakensi meille ymmärtämättömällä kaavalla | ohjelmalla systeemin, jossa miljoonat elivät sovinnaiskilpailullisessa asemassa luoden nykyisen Elämän monimuotoisuuden, jota me ihmiset kaikin kyvyin olemme kaventaneet - silmittömällä itsekkyydellä olla luomakunnan kruunu.

Meillä on kasvuhokema!

Kaiken pitää kasvaa, kaikki puhuvat kasvusta - kulutuksen pitää kasvaa "koronavähentymän" jälkeen, on tehtävä jaettavaa siten, että kaikille on enemmän. Tämä yhtälö on kohtalon yhteys romahdukseen. Sekin on tosiasia, ettei rajallisesta loputonta nyhdetä. Kasvulla on rajansa. Dinosauruksetkin kokivat kohtalonsa, kun liian suurina eivät enää sopeutuneet äkisti muuttuneisiin elinoloihin. Olemmeko nyt 100 vuodessa kiihtyvästi muuttaneet kasvua ihannoivalla tavalla elinoloja, eikä vai itsellemme vaan kaikille lajeille. Vastaus lienee kaikille selvää...?

Evoluutio loi näyttävyyttä, jota lisääntymiselle olisivat edellytykset kestävimmällä ja menestyksellisemmällä tavalla - lopulta aina haetaan sitä parasta kyvykkyyttä viedä evoluution omaa viestiä eteenpäin - sen "kuolemattomuutena". Evoluutio on itsekäs, se haluaa pysyä "hengissä" - ollen sitä jo pari miljardia vuotta, sieltä "madonreiästä tai h-hetkestä, jolloin Elämäntuli syttyi .. ?

Miksi elämme näyttö- ja vertailutaloudessa -ulkoisin kohokkein?

Se on sitä menestystä. Lisääntymiskamppailu käydään ihmiskunnan osalta paljolti ulkoisin näyttöreliikein - puhutaan hevosvoimailmiöstä, jossa useampi pakoputki tuottaa "näyttävämpää riikinkukon pyrstösulkailmiötä". Näyttö- ja vertailutalous lisää kulutusta ja kasvun hokemaa - pitää olla enemmän, useammin ja pidempi kestoisesti. Haluamme erottua, ollaksemme näkyvämpiä - siis tyydytystä huomioon otettuna, tärkeänä ja jopa esikuvallisena.

Herää lopulta kysymys millainen elämänkatsomus, yhteiskuntamalli kuin -järjestys olisi se sopeutuvin koko muuhun eliökuntaan nähden. Malleja on saatavilla ympäriltämme kosolti - kunhan vain avaamme silmämme, ymmärrämme osuutemme kuin heräämme näkemään elollisuuden keskinäistodellisuutta - omasta meille säädetystä lokerosta.

Suurin nykyajan ympäristöongelmien lähtökohta on meidän ihmisten oma itsekäs elolokeromme säätömekanismi. Koimme luomakunnan kruunuina ylivertaisuutemme, joka saattoi lopulta evoluution näkökulmasta olla harhaa ja mielikuvitusta omasta paremmuudestamme säätää itse. Evoluutio on se, joka säätää, koska se hallitsee kaikki eliölajit - tavallansa, jota me emme tahdo ymmärtää.

Milloin opimme vähentämään kulutustamme sellaisiin mittoihin, jotka ovat sopusoinnussa meidän biomassalliseen suhteeseen koko muuhun eliökuntaan. Ehkä täällä on se paras kiertotalouden tunnustus. Miten paljon Sinä vähentäisit, ja mistä aloittaisit?

PS. Ihmisen maailmassa vallitsee lähes täydellinen epätasajako ja vaarallisin yhteys on se, että se ylivertaisen suurin vähemmän kuluttajia haluaa nostaa tasoaan lähemmäksi sitä ylitsepursuavuutta mikä hyvin pienessä vähemmistössä päivittäin saavutetaan. Emme vain syö muiden eliölajien puurolautasilta, vaan osa meistä syö lajitoveriemme riisikupeilta - oikein vai väärin?>


..
32502

233

849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Melkoisen tyhjentävä kirjoitus. Sopisi Vihreiden oppikirjaksi biovastuusta.

      • Anonyymi

        Olisiko kirjoittaja vihreä maailmankatsomukseltaan?



      • Kiitos! :-)


      • Niin ---


        .
        TORSTAINA, SYYSKUUTA 24, 2020
        Biomassakiertojen herkkä vuosisatamiljoonainen harmonia on rikkoutunut

        Työpaikkoja karsiva Neste tekee miljardi­tulosta jätteistä tehdyllä poltto­aineella, mutta rahahana uhkaa pian ehtyä – ”Rajat tulevat vastaan”, arvioi professori
        --
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:25

        1 - Maapallollisessa bioelämässä ei ole tarkasti ottaen uusiutuvaa bioenergiaa - ei edes Auringosta, vaikka sitä riittää meille käytännössä loputtomiin. Itse bioenergian käyttö on aina pois jostain sellaisesta kierrosta, mikä on ylläpitänyt kaltaistamme hiileen ja juoksevaan veteen perustuvaa Elämää - jo satojen miljoonien vuosien ajan.

        Meitä hallitsee hyvin kapea Elollisen biologian mahdollistava lämpöikkuna, joka kohdistuu jäätymisen ja kiehumisen väliin (ollen hämmästyttävän olematon rako koko lämpöliikkeen janalla!), ja sielläkin vain keskimääräiseen noin 20-45 asteen kapeaan elolliskehollisuuden lämpörakoon. Tuolla välikössä Elää biologia ja kaltaisemme Elämä.


        Hiili C on tunnetusti orgaanista kemiaa - siis kaltaistamme Elämää

        Hiilivety-yhdisteet maan povesta ovat ammoin kuollutta biologiaa - kierron varastoituneena "päätepisteenä". Me ihmiset kaivoimme, pumppasimme ja tehtailimme tuon muinaisbiologian lähinnä liike- ja lämpöenergiaksi - vapauttaen samalla kymmenien miljoonien vuosikasvujen hiilidioksidit taivaan tuuliin. Me siis rikoimme hyvin pitkän jatkumon - ottamalla sieltä sellaista, mitä ei ollut "Elollisuuden tuotekehityssuunnitelmissa".

        Elolliset biomassat ovat paljolti hiiliyhdisteitä, jotka kiertävät 'evoluution tarkassa valvonnassa' - hitain muuttujin, joita kutsutaan biologisiksi sopeumiksi lopulta tasapainottavassa kilpailussa paikasta saada jatkaa sukua - siis ylläpitää lopulta biomassojen kiertoa.

        Biologisen aineksen käyttö ihmisen käyttöenergiaksi esimerkiksi liikkeeseen ja lämmittämiseen on Maapallon biologisessa historiassa vielä kapalovaiheessa, jos sitäkään - sillä bioenergiaa on käytetty ihmisen toimesta ulkoisten tekijöiden vaikutteisiin vasta noin 20-40 000 vuotta ja siitäkin massiivisesti vain muutama sata vuotta.

        Voimme arvata ettei evoluutio ole edes havainnut tätä parinsadan vuoden massiivista biomassojen käyttöä ihmisten omiin itsellisiin kasvupyrkimyksiin ja luotuihin näyttö- ja vertailutaloustarpeisiin >
        .
        | TIEDE | VU | 24 | FB | YMP |
        .
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:26
        2 - Kierrossa oleva biomassa on aina ravintotekijä uusille polville - kaikkien Elollislajien osalta

        Aiemmin satojen miljoonien vuosien aikana biomassat ovat olleet kierrossa, itseasiassa 100 prosenttisesti - sillä yksikään muu eliölaji ei hyödynnä biokierrosta massojen irrottamista omiin ulkoisiin tarpeisiin - kuin vain ihminen.

        Voimme lähes ääneen sanoa, että kierrossa olevien biomassojen käyttö apuvälineidemme liike-energiaksi on liki ympäristörikos muuta eliöstöä kohtaan.

        Muu eliöstö kuin ihminen käyttää lähinnä Elollista biomassaa vain ravinnoksi eli lopulta näin ylläpitäen miljoonia vuosia vanhaa biokiertoa, mahdollistaen näin Elämän monimuotoisuuden kehittymisen evoluution tuotekehitysputkessa - haettaessa kilpailullista sopeumaa - hitaiden muuttujien sykleistä.


        "Maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet palaamaan"

        -kertoo erinomaisesti mitä merkitsee biokierto massojen hetkellisenä Elämänä ja sen jälkeisenä luovuttamisena uuden kasvuvoimaksi.

        Olisiko aika keskittyä suoraan aurinkoenergiaan, jota vuosisatamiljoonainen biologia on hyödyntänyt aina aikojen alusta alkaen [~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006643533.html -]

        Joku viisas voisi laskea miten paljon irrotamme luontaisesta biomassakierrosta aineksia omiin ulkoisiin tarpeisiin - niiden ollen pois siitä kehityskaaresta, joka loi nyt voimallisesti kapenevat luonnon monimuotoisuuden.


        Bioenergia ei ole kestävä ratkaisu - se on Elämää vääjäämättömästi kaventava tie

        Jäljet näkyvät jo nyt - kuka tai ketkä tekevät kaiken kattavan biokiertojen mallinnuksen huomioiden eliöstön biomassat lajeittain sekä niiden keskinäisvaikutukset aina syy-seuraussuhteisiin saakka. Olisiko tämän mallinnuksen - eli Elämän pelin tuotekehitys tärkeämpää kuin niiden pelimaailmojen kehitys, jotka luovat vain ihmiskäsitteellistä viihdykettä.

        Btw. Ihmiskunnan biomassa on noin muurahaispopulaatioiden mittainen - entä lajikohtainen jäljenjättö Elollisuuden tasapainoon, jota evoluutio on hartaudella rakentanut yli miljardi vuotta. e

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/biomassakiertojen-herkka.html -

        ...


      • Anonyymi

        >>PROLOGI
        >>"Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä" =>

        Mutta ennen muuta, porrrvarit, ENtistäkin pienemmällä Työvoimalla !!!!!!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16972509/selva-juttu-jarjestelmaromahdus-eli-finanssikriisi-joka-yritetaan-virus-jallituksella-peitella-

        Tästä tulee hauskaa. Velat riisto-konkurssisysteemin pyörittämiseksi kasvavat kasvamistaan.
        Tästäkö "kasvusta" olikin kyse ? Sillä muutenhan homma on jo raskaasti NEGATIIVISTA nollasummapeliä !!!
        t. haans.sea

        Terveisiä tosikoille ja veitikoille, kakoille ja kusetetuille !!! Jälkimmäisiä riittää


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Niin ---


        .
        TORSTAINA, SYYSKUUTA 24, 2020
        Biomassakiertojen herkkä vuosisatamiljoonainen harmonia on rikkoutunut

        Työpaikkoja karsiva Neste tekee miljardi­tulosta jätteistä tehdyllä poltto­aineella, mutta rahahana uhkaa pian ehtyä – ”Rajat tulevat vastaan”, arvioi professori
        --
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:25

        1 - Maapallollisessa bioelämässä ei ole tarkasti ottaen uusiutuvaa bioenergiaa - ei edes Auringosta, vaikka sitä riittää meille käytännössä loputtomiin. Itse bioenergian käyttö on aina pois jostain sellaisesta kierrosta, mikä on ylläpitänyt kaltaistamme hiileen ja juoksevaan veteen perustuvaa Elämää - jo satojen miljoonien vuosien ajan.

        Meitä hallitsee hyvin kapea Elollisen biologian mahdollistava lämpöikkuna, joka kohdistuu jäätymisen ja kiehumisen väliin (ollen hämmästyttävän olematon rako koko lämpöliikkeen janalla!), ja sielläkin vain keskimääräiseen noin 20-45 asteen kapeaan elolliskehollisuuden lämpörakoon. Tuolla välikössä Elää biologia ja kaltaisemme Elämä.


        Hiili C on tunnetusti orgaanista kemiaa - siis kaltaistamme Elämää

        Hiilivety-yhdisteet maan povesta ovat ammoin kuollutta biologiaa - kierron varastoituneena "päätepisteenä". Me ihmiset kaivoimme, pumppasimme ja tehtailimme tuon muinaisbiologian lähinnä liike- ja lämpöenergiaksi - vapauttaen samalla kymmenien miljoonien vuosikasvujen hiilidioksidit taivaan tuuliin. Me siis rikoimme hyvin pitkän jatkumon - ottamalla sieltä sellaista, mitä ei ollut "Elollisuuden tuotekehityssuunnitelmissa".

        Elolliset biomassat ovat paljolti hiiliyhdisteitä, jotka kiertävät 'evoluution tarkassa valvonnassa' - hitain muuttujin, joita kutsutaan biologisiksi sopeumiksi lopulta tasapainottavassa kilpailussa paikasta saada jatkaa sukua - siis ylläpitää lopulta biomassojen kiertoa.

        Biologisen aineksen käyttö ihmisen käyttöenergiaksi esimerkiksi liikkeeseen ja lämmittämiseen on Maapallon biologisessa historiassa vielä kapalovaiheessa, jos sitäkään - sillä bioenergiaa on käytetty ihmisen toimesta ulkoisten tekijöiden vaikutteisiin vasta noin 20-40 000 vuotta ja siitäkin massiivisesti vain muutama sata vuotta.

        Voimme arvata ettei evoluutio ole edes havainnut tätä parinsadan vuoden massiivista biomassojen käyttöä ihmisten omiin itsellisiin kasvupyrkimyksiin ja luotuihin näyttö- ja vertailutaloustarpeisiin >
        .
        | TIEDE | VU | 24 | FB | YMP |
        .
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:26
        2 - Kierrossa oleva biomassa on aina ravintotekijä uusille polville - kaikkien Elollislajien osalta

        Aiemmin satojen miljoonien vuosien aikana biomassat ovat olleet kierrossa, itseasiassa 100 prosenttisesti - sillä yksikään muu eliölaji ei hyödynnä biokierrosta massojen irrottamista omiin ulkoisiin tarpeisiin - kuin vain ihminen.

        Voimme lähes ääneen sanoa, että kierrossa olevien biomassojen käyttö apuvälineidemme liike-energiaksi on liki ympäristörikos muuta eliöstöä kohtaan.

        Muu eliöstö kuin ihminen käyttää lähinnä Elollista biomassaa vain ravinnoksi eli lopulta näin ylläpitäen miljoonia vuosia vanhaa biokiertoa, mahdollistaen näin Elämän monimuotoisuuden kehittymisen evoluution tuotekehitysputkessa - haettaessa kilpailullista sopeumaa - hitaiden muuttujien sykleistä.


        "Maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet palaamaan"

        -kertoo erinomaisesti mitä merkitsee biokierto massojen hetkellisenä Elämänä ja sen jälkeisenä luovuttamisena uuden kasvuvoimaksi.

        Olisiko aika keskittyä suoraan aurinkoenergiaan, jota vuosisatamiljoonainen biologia on hyödyntänyt aina aikojen alusta alkaen [~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006643533.html -]

        Joku viisas voisi laskea miten paljon irrotamme luontaisesta biomassakierrosta aineksia omiin ulkoisiin tarpeisiin - niiden ollen pois siitä kehityskaaresta, joka loi nyt voimallisesti kapenevat luonnon monimuotoisuuden.


        Bioenergia ei ole kestävä ratkaisu - se on Elämää vääjäämättömästi kaventava tie

        Jäljet näkyvät jo nyt - kuka tai ketkä tekevät kaiken kattavan biokiertojen mallinnuksen huomioiden eliöstön biomassat lajeittain sekä niiden keskinäisvaikutukset aina syy-seuraussuhteisiin saakka. Olisiko tämän mallinnuksen - eli Elämän pelin tuotekehitys tärkeämpää kuin niiden pelimaailmojen kehitys, jotka luovat vain ihmiskäsitteellistä viihdykettä.

        Btw. Ihmiskunnan biomassa on noin muurahaispopulaatioiden mittainen - entä lajikohtainen jäljenjättö Elollisuuden tasapainoon, jota evoluutio on hartaudella rakentanut yli miljardi vuotta. e

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/biomassakiertojen-herkka.html -

        ...

        Kaksi oppikappaletta.


      • Anonyymi

        Tuo ensimmäinen sopii hyvin nykyiselle valtamedialle 🙄🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>PROLOGI
        >>"Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä" =>

        Mutta ennen muuta, porrrvarit, ENtistäkin pienemmällä Työvoimalla !!!!!!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16972509/selva-juttu-jarjestelmaromahdus-eli-finanssikriisi-joka-yritetaan-virus-jallituksella-peitella-

        Tästä tulee hauskaa. Velat riisto-konkurssisysteemin pyörittämiseksi kasvavat kasvamistaan.
        Tästäkö "kasvusta" olikin kyse ? Sillä muutenhan homma on jo raskaasti NEGATIIVISTA nollasummapeliä !!!
        t. haans.sea

        Terveisiä tosikoille ja veitikoille, kakoille ja kusetetuille !!! Jälkimmäisiä riittää

        Kokkareet ovat pahimpia kerskakuluttajia.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Niin ---


        .
        TORSTAINA, SYYSKUUTA 24, 2020
        Biomassakiertojen herkkä vuosisatamiljoonainen harmonia on rikkoutunut

        Työpaikkoja karsiva Neste tekee miljardi­tulosta jätteistä tehdyllä poltto­aineella, mutta rahahana uhkaa pian ehtyä – ”Rajat tulevat vastaan”, arvioi professori
        --
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:25

        1 - Maapallollisessa bioelämässä ei ole tarkasti ottaen uusiutuvaa bioenergiaa - ei edes Auringosta, vaikka sitä riittää meille käytännössä loputtomiin. Itse bioenergian käyttö on aina pois jostain sellaisesta kierrosta, mikä on ylläpitänyt kaltaistamme hiileen ja juoksevaan veteen perustuvaa Elämää - jo satojen miljoonien vuosien ajan.

        Meitä hallitsee hyvin kapea Elollisen biologian mahdollistava lämpöikkuna, joka kohdistuu jäätymisen ja kiehumisen väliin (ollen hämmästyttävän olematon rako koko lämpöliikkeen janalla!), ja sielläkin vain keskimääräiseen noin 20-45 asteen kapeaan elolliskehollisuuden lämpörakoon. Tuolla välikössä Elää biologia ja kaltaisemme Elämä.


        Hiili C on tunnetusti orgaanista kemiaa - siis kaltaistamme Elämää

        Hiilivety-yhdisteet maan povesta ovat ammoin kuollutta biologiaa - kierron varastoituneena "päätepisteenä". Me ihmiset kaivoimme, pumppasimme ja tehtailimme tuon muinaisbiologian lähinnä liike- ja lämpöenergiaksi - vapauttaen samalla kymmenien miljoonien vuosikasvujen hiilidioksidit taivaan tuuliin. Me siis rikoimme hyvin pitkän jatkumon - ottamalla sieltä sellaista, mitä ei ollut "Elollisuuden tuotekehityssuunnitelmissa".

        Elolliset biomassat ovat paljolti hiiliyhdisteitä, jotka kiertävät 'evoluution tarkassa valvonnassa' - hitain muuttujin, joita kutsutaan biologisiksi sopeumiksi lopulta tasapainottavassa kilpailussa paikasta saada jatkaa sukua - siis ylläpitää lopulta biomassojen kiertoa.

        Biologisen aineksen käyttö ihmisen käyttöenergiaksi esimerkiksi liikkeeseen ja lämmittämiseen on Maapallon biologisessa historiassa vielä kapalovaiheessa, jos sitäkään - sillä bioenergiaa on käytetty ihmisen toimesta ulkoisten tekijöiden vaikutteisiin vasta noin 20-40 000 vuotta ja siitäkin massiivisesti vain muutama sata vuotta.

        Voimme arvata ettei evoluutio ole edes havainnut tätä parinsadan vuoden massiivista biomassojen käyttöä ihmisten omiin itsellisiin kasvupyrkimyksiin ja luotuihin näyttö- ja vertailutaloustarpeisiin >
        .
        | TIEDE | VU | 24 | FB | YMP |
        .
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:26
        2 - Kierrossa oleva biomassa on aina ravintotekijä uusille polville - kaikkien Elollislajien osalta

        Aiemmin satojen miljoonien vuosien aikana biomassat ovat olleet kierrossa, itseasiassa 100 prosenttisesti - sillä yksikään muu eliölaji ei hyödynnä biokierrosta massojen irrottamista omiin ulkoisiin tarpeisiin - kuin vain ihminen.

        Voimme lähes ääneen sanoa, että kierrossa olevien biomassojen käyttö apuvälineidemme liike-energiaksi on liki ympäristörikos muuta eliöstöä kohtaan.

        Muu eliöstö kuin ihminen käyttää lähinnä Elollista biomassaa vain ravinnoksi eli lopulta näin ylläpitäen miljoonia vuosia vanhaa biokiertoa, mahdollistaen näin Elämän monimuotoisuuden kehittymisen evoluution tuotekehitysputkessa - haettaessa kilpailullista sopeumaa - hitaiden muuttujien sykleistä.


        "Maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet palaamaan"

        -kertoo erinomaisesti mitä merkitsee biokierto massojen hetkellisenä Elämänä ja sen jälkeisenä luovuttamisena uuden kasvuvoimaksi.

        Olisiko aika keskittyä suoraan aurinkoenergiaan, jota vuosisatamiljoonainen biologia on hyödyntänyt aina aikojen alusta alkaen [~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006643533.html -]

        Joku viisas voisi laskea miten paljon irrotamme luontaisesta biomassakierrosta aineksia omiin ulkoisiin tarpeisiin - niiden ollen pois siitä kehityskaaresta, joka loi nyt voimallisesti kapenevat luonnon monimuotoisuuden.


        Bioenergia ei ole kestävä ratkaisu - se on Elämää vääjäämättömästi kaventava tie

        Jäljet näkyvät jo nyt - kuka tai ketkä tekevät kaiken kattavan biokiertojen mallinnuksen huomioiden eliöstön biomassat lajeittain sekä niiden keskinäisvaikutukset aina syy-seuraussuhteisiin saakka. Olisiko tämän mallinnuksen - eli Elämän pelin tuotekehitys tärkeämpää kuin niiden pelimaailmojen kehitys, jotka luovat vain ihmiskäsitteellistä viihdykettä.

        Btw. Ihmiskunnan biomassa on noin muurahaispopulaatioiden mittainen - entä lajikohtainen jäljenjättö Elollisuuden tasapainoon, jota evoluutio on hartaudella rakentanut yli miljardi vuotta. e

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/biomassakiertojen-herkka.html -

        ...

        Epätasajako jatkuu myös ihmisten kesken!

        "Vaurain kymmenesosa omistaa jo liki puolet Suomen nettovarallisuudesta"

        https://yle.fi/uutiset/3-11970481


      • Anonyymi

        ?

        Sinällään sitaatit monin paikoin pitävät paikkansa näissä Ilkka Luoman avauksissa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiitos! :-)

        Itseäsi kiität


      • Anonyymi

        Paljon yhteistä - haetaan tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja hallitsemattoman ahneuden loppua.


      • Anonyymi

        On kuulemma esillä seuraavassa puolueen vuosikokouksessa?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Niin ---


        .
        TORSTAINA, SYYSKUUTA 24, 2020
        Biomassakiertojen herkkä vuosisatamiljoonainen harmonia on rikkoutunut

        Työpaikkoja karsiva Neste tekee miljardi­tulosta jätteistä tehdyllä poltto­aineella, mutta rahahana uhkaa pian ehtyä – ”Rajat tulevat vastaan”, arvioi professori
        --
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:25

        1 - Maapallollisessa bioelämässä ei ole tarkasti ottaen uusiutuvaa bioenergiaa - ei edes Auringosta, vaikka sitä riittää meille käytännössä loputtomiin. Itse bioenergian käyttö on aina pois jostain sellaisesta kierrosta, mikä on ylläpitänyt kaltaistamme hiileen ja juoksevaan veteen perustuvaa Elämää - jo satojen miljoonien vuosien ajan.

        Meitä hallitsee hyvin kapea Elollisen biologian mahdollistava lämpöikkuna, joka kohdistuu jäätymisen ja kiehumisen väliin (ollen hämmästyttävän olematon rako koko lämpöliikkeen janalla!), ja sielläkin vain keskimääräiseen noin 20-45 asteen kapeaan elolliskehollisuuden lämpörakoon. Tuolla välikössä Elää biologia ja kaltaisemme Elämä.


        Hiili C on tunnetusti orgaanista kemiaa - siis kaltaistamme Elämää

        Hiilivety-yhdisteet maan povesta ovat ammoin kuollutta biologiaa - kierron varastoituneena "päätepisteenä". Me ihmiset kaivoimme, pumppasimme ja tehtailimme tuon muinaisbiologian lähinnä liike- ja lämpöenergiaksi - vapauttaen samalla kymmenien miljoonien vuosikasvujen hiilidioksidit taivaan tuuliin. Me siis rikoimme hyvin pitkän jatkumon - ottamalla sieltä sellaista, mitä ei ollut "Elollisuuden tuotekehityssuunnitelmissa".

        Elolliset biomassat ovat paljolti hiiliyhdisteitä, jotka kiertävät 'evoluution tarkassa valvonnassa' - hitain muuttujin, joita kutsutaan biologisiksi sopeumiksi lopulta tasapainottavassa kilpailussa paikasta saada jatkaa sukua - siis ylläpitää lopulta biomassojen kiertoa.

        Biologisen aineksen käyttö ihmisen käyttöenergiaksi esimerkiksi liikkeeseen ja lämmittämiseen on Maapallon biologisessa historiassa vielä kapalovaiheessa, jos sitäkään - sillä bioenergiaa on käytetty ihmisen toimesta ulkoisten tekijöiden vaikutteisiin vasta noin 20-40 000 vuotta ja siitäkin massiivisesti vain muutama sata vuotta.

        Voimme arvata ettei evoluutio ole edes havainnut tätä parinsadan vuoden massiivista biomassojen käyttöä ihmisten omiin itsellisiin kasvupyrkimyksiin ja luotuihin näyttö- ja vertailutaloustarpeisiin >
        .
        | TIEDE | VU | 24 | FB | YMP |
        .
        Ilkka Luoma 23.9.2020 - 13:26
        2 - Kierrossa oleva biomassa on aina ravintotekijä uusille polville - kaikkien Elollislajien osalta

        Aiemmin satojen miljoonien vuosien aikana biomassat ovat olleet kierrossa, itseasiassa 100 prosenttisesti - sillä yksikään muu eliölaji ei hyödynnä biokierrosta massojen irrottamista omiin ulkoisiin tarpeisiin - kuin vain ihminen.

        Voimme lähes ääneen sanoa, että kierrossa olevien biomassojen käyttö apuvälineidemme liike-energiaksi on liki ympäristörikos muuta eliöstöä kohtaan.

        Muu eliöstö kuin ihminen käyttää lähinnä Elollista biomassaa vain ravinnoksi eli lopulta näin ylläpitäen miljoonia vuosia vanhaa biokiertoa, mahdollistaen näin Elämän monimuotoisuuden kehittymisen evoluution tuotekehitysputkessa - haettaessa kilpailullista sopeumaa - hitaiden muuttujien sykleistä.


        "Maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet palaamaan"

        -kertoo erinomaisesti mitä merkitsee biokierto massojen hetkellisenä Elämänä ja sen jälkeisenä luovuttamisena uuden kasvuvoimaksi.

        Olisiko aika keskittyä suoraan aurinkoenergiaan, jota vuosisatamiljoonainen biologia on hyödyntänyt aina aikojen alusta alkaen [~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006643533.html -]

        Joku viisas voisi laskea miten paljon irrotamme luontaisesta biomassakierrosta aineksia omiin ulkoisiin tarpeisiin - niiden ollen pois siitä kehityskaaresta, joka loi nyt voimallisesti kapenevat luonnon monimuotoisuuden.


        Bioenergia ei ole kestävä ratkaisu - se on Elämää vääjäämättömästi kaventava tie

        Jäljet näkyvät jo nyt - kuka tai ketkä tekevät kaiken kattavan biokiertojen mallinnuksen huomioiden eliöstön biomassat lajeittain sekä niiden keskinäisvaikutukset aina syy-seuraussuhteisiin saakka. Olisiko tämän mallinnuksen - eli Elämän pelin tuotekehitys tärkeämpää kuin niiden pelimaailmojen kehitys, jotka luovat vain ihmiskäsitteellistä viihdykettä.

        Btw. Ihmiskunnan biomassa on noin muurahaispopulaatioiden mittainen - entä lajikohtainen jäljenjättö Elollisuuden tasapainoon, jota evoluutio on hartaudella rakentanut yli miljardi vuotta. e

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/biomassakiertojen-herkka.html -

        ...

        Ihminenkö sen rikkoi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokkareet ovat pahimpia kerskakuluttajia.

        Näyttö- ja vertailutalouden kiihkeitä kannattajia!


    • Anonyymi

      Asia-avaus herättelemään ja ravistelemaan pusikoita. Kasvuhokema - hieno ilmaus näyttämisen tarpeesta.

      • Kasvuhokema

        HS: Miksi vaurastumisen hyöky nousi juuri Britanniasta? Koska siellä oli varaa ajatella, kuuluu uusi selitys

        ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006047758.html -

        ...

        Ilkka Luoma 28.3.2019 - 9:56:

        Eräs ravistelevimmista HS-jutuista! Monille saattaa olla pimennossa, miten juuri Eurooppa - lännestään, Venäjältä tsaarien "ihaillessa" - käynnisti kulutushokeman, siis kulutuskeskeisen yhteiskuntajärjestyksen. Piti saada kulutuskasvu uusien ihmisryhmien "eduksi" - teknologiaa keksien ja valjastaen suurempien tuotantomäärien eteen, jotta yhä useimmille riittäisi erilaisia entiseen nähden "turhuustarpeita". En ole tässä nyt luddiitti*, vaan toteamuksellinen arvioitsija vuodelta 2019, kun ympäristömuutokset hallitsemattomina syöksyvät kimppuumme - verkkokauppojen kiirastulessa.

        Edelleen tänään yleisin vaalipoliittinen huutojäsenns on kasvun hokema. Me haluamme lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa, ja tässä itäinen toveri liukuhihnoineen on tulossa apuun - saamme verkkokaupoista entistä enemmän ja entistä halvemmalla. Nyt tuuttien täydeltä tuota periaatteessa samaa "turhuustarpeita" lisää - edelleenkään olematta luddiitti! Miten me määrittelemme elintason ja elämisentason, varsinkin tilanteessa, jossa meitä kaikkia biosfäärillisiä elättää tuo biodiversiteetti (elämän monimuotoisuus), joka on monin osin romahtamassa ja miksi?

        Kulutushokema - kasvuhuudon mantra, miksi se on niin väkevän voimakas tekijä, joka määrää toimiamme? Miksi lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa? Mikä on liikaa, ja mikä on tarpeellista? Entä ympäristöjälkemme, kuka ja ketkä kantavat siitä huolta? Onko meillä se jo liian suuri ja miten tuo HS-jutun aihe sävyttää tätä päivää, kun piti jo 100-vuotta sitten saada lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa. Olisiko meillä sitkeä tarve osoittaa jotain sellaista, joka ilmentyy nykyajan näyttö- ja vertailutaloutena?

        *"Luddiitit olivat teollista vallankumousta vastustaneiden käsityöläisten protestiliikkeen edustajia 1800-luvun alun Britanniassa. Kertomuksen mukaan Ned Ludd -niminen mies oli vuonna 1779 tullut tehtaaseen Leicestershiressa ja tuhonnut raivoissaan kaksi sukkakonetta" -lainaus toisaalta - internetistä, joka loi muun muassa verkkokaupat!

        ...
        88 - 7898


      • Anonyymi

        Heh heh

        Ensin imartelet omaa kirjoitustasi ja sitten vastaat.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kasvuhokema

        HS: Miksi vaurastumisen hyöky nousi juuri Britanniasta? Koska siellä oli varaa ajatella, kuuluu uusi selitys

        ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006047758.html -

        ...

        Ilkka Luoma 28.3.2019 - 9:56:

        Eräs ravistelevimmista HS-jutuista! Monille saattaa olla pimennossa, miten juuri Eurooppa - lännestään, Venäjältä tsaarien "ihaillessa" - käynnisti kulutushokeman, siis kulutuskeskeisen yhteiskuntajärjestyksen. Piti saada kulutuskasvu uusien ihmisryhmien "eduksi" - teknologiaa keksien ja valjastaen suurempien tuotantomäärien eteen, jotta yhä useimmille riittäisi erilaisia entiseen nähden "turhuustarpeita". En ole tässä nyt luddiitti*, vaan toteamuksellinen arvioitsija vuodelta 2019, kun ympäristömuutokset hallitsemattomina syöksyvät kimppuumme - verkkokauppojen kiirastulessa.

        Edelleen tänään yleisin vaalipoliittinen huutojäsenns on kasvun hokema. Me haluamme lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa, ja tässä itäinen toveri liukuhihnoineen on tulossa apuun - saamme verkkokaupoista entistä enemmän ja entistä halvemmalla. Nyt tuuttien täydeltä tuota periaatteessa samaa "turhuustarpeita" lisää - edelleenkään olematta luddiitti! Miten me määrittelemme elintason ja elämisentason, varsinkin tilanteessa, jossa meitä kaikkia biosfäärillisiä elättää tuo biodiversiteetti (elämän monimuotoisuus), joka on monin osin romahtamassa ja miksi?

        Kulutushokema - kasvuhuudon mantra, miksi se on niin väkevän voimakas tekijä, joka määrää toimiamme? Miksi lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa? Mikä on liikaa, ja mikä on tarpeellista? Entä ympäristöjälkemme, kuka ja ketkä kantavat siitä huolta? Onko meillä se jo liian suuri ja miten tuo HS-jutun aihe sävyttää tätä päivää, kun piti jo 100-vuotta sitten saada lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa. Olisiko meillä sitkeä tarve osoittaa jotain sellaista, joka ilmentyy nykyajan näyttö- ja vertailutaloutena?

        *"Luddiitit olivat teollista vallankumousta vastustaneiden käsityöläisten protestiliikkeen edustajia 1800-luvun alun Britanniassa. Kertomuksen mukaan Ned Ludd -niminen mies oli vuonna 1779 tullut tehtaaseen Leicestershiressa ja tuhonnut raivoissaan kaksi sukkakonetta" -lainaus toisaalta - internetistä, joka loi muun muassa verkkokaupat!

        ...
        88 - 7898

        Kasvuhokema - hauska sanayhdistelmä, kuvastaa näköalattomuutta ja suoranaista sokeutta ymmärtää ympäristöä, joka meidät kaikki elättää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvuhokema - hauska sanayhdistelmä, kuvastaa näköalattomuutta ja suoranaista sokeutta ymmärtää ympäristöä, joka meidät kaikki elättää.

        Mutta kaikki poliitikot hokevat kasvua!


    • 2
      PS2. Lopulta se puutarhanhoitokaan ei ole niin tärkeää, sillä tulenpalava loppu joka tapauksessa häämöttää - meitä kaikkia. Loppu on varma, nyt on vain kysymys siitä minne asti me näemme - 50 vuoden päähän, 500 vai 5000 ellei peräti viiden miljardin vuoden päähän. Kaikki on niin suhteellista. Silti olisi kohtuullista, jos osasimme nähdä edes sinne saakka, missä lapsemme ja heidän lapset joutuvat elämään.
      ..
      EPILOGI
      Missä vaiheessa evoluutio koostaa meille kokonaisvaltaisen vastuunkannon ominaisuuden - vallitsevaksi ominaisuudeksi? e

      • Anonyymi

        "Missä vaiheessa evoluutio koostaa meille kokonaisvaltaisen vastuunkannon ominaisuuden - vallitsevaksi ominaisuudeksi? e"

        Koitahan ukkeli selvittää itsellesi ensin mitä sana evoluutio tarkoittaa.
        Olet pihalla kuin Putinin kasteluletku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Missä vaiheessa evoluutio koostaa meille kokonaisvaltaisen vastuunkannon ominaisuuden - vallitsevaksi ominaisuudeksi? e"

        Koitahan ukkeli selvittää itsellesi ensin mitä sana evoluutio tarkoittaa.
        Olet pihalla kuin Putinin kasteluletku.

        Evoluutiokin on koostanut sinut öyhöttäjäksi, mutta onko evoluutio "tyytyväinen" sinuun - jää arvattavaksi. Olet kuitenkin osasiesi summa, ehkä alkupurut olivat jo kastuneet ???


      • Anonyymi

        Kannatko Sinä vastuuta elollisympäristöstäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Missä vaiheessa evoluutio koostaa meille kokonaisvaltaisen vastuunkannon ominaisuuden - vallitsevaksi ominaisuudeksi? e"

        Koitahan ukkeli selvittää itsellesi ensin mitä sana evoluutio tarkoittaa.
        Olet pihalla kuin Putinin kasteluletku.

        Evoluutio on meille aukeamaton ohjelmisto?


    • Anonyymi

      Nykyisessä ajattelussa on ristiriitaista se, että maailma pelastetaan kuluttamalla, esimerkiksi hankkimalla valtion tukiaisin sähköpyöriä ja -autoja, tuulivoimaloita kauas asutuksesta ja niin edelleen.

      • Lopultahan on kysymys vain materian muuntelusta ja siihen liittyvästä energiankäytön määrästä - vieläpä per capita, jolloin tulee näkyviin tasapuolisuus- ja oikeudenmukaisuuskysymykset ...


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Lopultahan on kysymys vain materian muuntelusta ja siihen liittyvästä energiankäytön määrästä - vieläpä per capita, jolloin tulee näkyviin tasapuolisuus- ja oikeudenmukaisuuskysymykset ...

        Jokainen vaaliehdokas antaa oman äänensä itselleen.Tämä tarkoittaa että hän pitää itseään muita parempana.Itsensä pitäminen muita parempana on öykkäröintiä,ehdokas on siis öykkäri.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen vaaliehdokas antaa oman äänensä itselleen.Tämä tarkoittaa että hän pitää itseään muita parempana.Itsensä pitäminen muita parempana on öykkäröintiä,ehdokas on siis öykkäri.

        Kerran oli todistettavasti eräs kunnallisvaaliehdokas, jonka äänisaalis oli puhdas nolla.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kerran oli todistettavasti eräs kunnallisvaaliehdokas, jonka äänisaalis oli puhdas nolla.

        Olitko se sinä? Muuten juttu on epäuskottava ja vaikuttaa keksityltä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Lopultahan on kysymys vain materian muuntelusta ja siihen liittyvästä energiankäytön määrästä - vieläpä per capita, jolloin tulee näkyviin tasapuolisuus- ja oikeudenmukaisuuskysymykset ...

        Öyhötätkö jotain maailmanlaajusta sosialismia typerillä ja perustelemattomilla väitteilläsi?

        Saamelainen tarvitsee paljon enemmän energiaa eläkseen kuin vaikkapa intialainen kalastaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öyhötätkö jotain maailmanlaajusta sosialismia typerillä ja perustelemattomilla väitteilläsi?

        Saamelainen tarvitsee paljon enemmän energiaa eläkseen kuin vaikkapa intialainen kalastaja.

        Erilaisten eliölajien toimeentulo on aina lopulta ympäristöstä kiinni - ei kannata tosiaan mennä Etelänavalle asumaan.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kerran oli todistettavasti eräs kunnallisvaaliehdokas, jonka äänisaalis oli puhdas nolla.

        Miksi täällä äänestys on sitä mitä on? Mikseivät viisaat voi suoraan mennä testiin oisko heistä kansanedustajaksi, ja päästä sitä kautta? Missä on klaanisi, joka sinua suosittelisi?
        Miksi kansan pitää lukea kauniita lupauksia ja nähdä hymyileviä naamoja, ja äänestää lähes sokkona tyyppiä, jota hädintuskin edes tuntee?

        Kansanedustajia on tullut vuosikymmenet, mutta näinäkin päivinä poliisi hakee viikottain yksinäisiä kuolleita asunnoista! Mitä ne "kansanedustajat" ajattelee, kun eivät tuota asiaa ole ratkaisseet? Ei ole järjestelmää, joka tarkastaisi yksinäisten tilan!

        Entä yksinäisen omaisuus? Tietokone on yksi kullanarvoisista asioista, koska sinne saa tungettua tietoa, kuvia yms. vaikka mitä. Luova ihminen voi luoda tietokoneellaan uuteen parempaan yhteiskuntaan ratkaisut, tai varoittaa tulevasta, mutta tajutaanko sitä?

        Ei varmaankaan, koska tiettävästi kone menee kierrätykseen tai hävitettäväksi aivan kuin tietokoneen arvoa ei ymmärrettäisi! Jokainen luova ihminen tuottaa jotakin. Kuka on siitä kiinnostunut? Harva, koska ihmisiä on niin paljon?

        Missä on tunnustajani?
        Missä suosittelijani?
        Missä arvomerkkini?

        Missä ovat ne vähint. 10 lasta, jotka pitäisi vierelläni olla, koska A1 luokkaa oleva mieheni ymmärtää minun omaavan ainutlaatuiset geenit, jotka täytyisi saada leviämään?

        Sen sijaan, että tietäisin automaattisesti kenen kanssa olla tekemisissä (koska näen heidän luonteensa tatuoituna heidän otsaansa), joudun tekemisiin tuntemattomien tahojen kanssa, joista ei tiedä mitä luonnetta edustavat, ja ovatko sopivia minulle aviopuolisoksi.
        Suomessa kuulemma about puolet avioista päättyy eroon. Miksi? Olen lukenut, että Sri Lankassa avioeroprosentti on n. 5-7% luokkaa, ja siellä otetaan huomioon luonteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öyhötätkö jotain maailmanlaajusta sosialismia typerillä ja perustelemattomilla väitteilläsi?

        Saamelainen tarvitsee paljon enemmän energiaa eläkseen kuin vaikkapa intialainen kalastaja.

        Muut "öyhöttää", sinä et?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olitko se sinä? Muuten juttu on epäuskottava ja vaikuttaa keksityltä.

        Sain enemmän ääniä ;-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Öyhötätkö jotain maailmanlaajusta sosialismia typerillä ja perustelemattomilla väitteilläsi?

        Saamelainen tarvitsee paljon enemmän energiaa eläkseen kuin vaikkapa intialainen kalastaja.

        Miten perustelet tuon "perusteettomuuden"?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Miten perustelet tuon "perusteettomuuden"?

        TYHMÄ!

        Et perustele faktalla väitteitäsi, mikä todistaa niiden olevan valheita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi täällä äänestys on sitä mitä on? Mikseivät viisaat voi suoraan mennä testiin oisko heistä kansanedustajaksi, ja päästä sitä kautta? Missä on klaanisi, joka sinua suosittelisi?
        Miksi kansan pitää lukea kauniita lupauksia ja nähdä hymyileviä naamoja, ja äänestää lähes sokkona tyyppiä, jota hädintuskin edes tuntee?

        Kansanedustajia on tullut vuosikymmenet, mutta näinäkin päivinä poliisi hakee viikottain yksinäisiä kuolleita asunnoista! Mitä ne "kansanedustajat" ajattelee, kun eivät tuota asiaa ole ratkaisseet? Ei ole järjestelmää, joka tarkastaisi yksinäisten tilan!

        Entä yksinäisen omaisuus? Tietokone on yksi kullanarvoisista asioista, koska sinne saa tungettua tietoa, kuvia yms. vaikka mitä. Luova ihminen voi luoda tietokoneellaan uuteen parempaan yhteiskuntaan ratkaisut, tai varoittaa tulevasta, mutta tajutaanko sitä?

        Ei varmaankaan, koska tiettävästi kone menee kierrätykseen tai hävitettäväksi aivan kuin tietokoneen arvoa ei ymmärrettäisi! Jokainen luova ihminen tuottaa jotakin. Kuka on siitä kiinnostunut? Harva, koska ihmisiä on niin paljon?

        Missä on tunnustajani?
        Missä suosittelijani?
        Missä arvomerkkini?

        Missä ovat ne vähint. 10 lasta, jotka pitäisi vierelläni olla, koska A1 luokkaa oleva mieheni ymmärtää minun omaavan ainutlaatuiset geenit, jotka täytyisi saada leviämään?

        Sen sijaan, että tietäisin automaattisesti kenen kanssa olla tekemisissä (koska näen heidän luonteensa tatuoituna heidän otsaansa), joudun tekemisiin tuntemattomien tahojen kanssa, joista ei tiedä mitä luonnetta edustavat, ja ovatko sopivia minulle aviopuolisoksi.
        Suomessa kuulemma about puolet avioista päättyy eroon. Miksi? Olen lukenut, että Sri Lankassa avioeroprosentti on n. 5-7% luokkaa, ja siellä otetaan huomioon luonteet.

        Yksinolo on valinta. Eikä se tarkoita yksinäisyyttä. Yksin asumisesta seuraa, että voi myös kuolla yksin. Suurin osa yksin asujista ei siitä huolimatta halua tarkistusjoukkoja koteihinsa. :D:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi täällä äänestys on sitä mitä on? Mikseivät viisaat voi suoraan mennä testiin oisko heistä kansanedustajaksi, ja päästä sitä kautta? Missä on klaanisi, joka sinua suosittelisi?
        Miksi kansan pitää lukea kauniita lupauksia ja nähdä hymyileviä naamoja, ja äänestää lähes sokkona tyyppiä, jota hädintuskin edes tuntee?

        Kansanedustajia on tullut vuosikymmenet, mutta näinäkin päivinä poliisi hakee viikottain yksinäisiä kuolleita asunnoista! Mitä ne "kansanedustajat" ajattelee, kun eivät tuota asiaa ole ratkaisseet? Ei ole järjestelmää, joka tarkastaisi yksinäisten tilan!

        Entä yksinäisen omaisuus? Tietokone on yksi kullanarvoisista asioista, koska sinne saa tungettua tietoa, kuvia yms. vaikka mitä. Luova ihminen voi luoda tietokoneellaan uuteen parempaan yhteiskuntaan ratkaisut, tai varoittaa tulevasta, mutta tajutaanko sitä?

        Ei varmaankaan, koska tiettävästi kone menee kierrätykseen tai hävitettäväksi aivan kuin tietokoneen arvoa ei ymmärrettäisi! Jokainen luova ihminen tuottaa jotakin. Kuka on siitä kiinnostunut? Harva, koska ihmisiä on niin paljon?

        Missä on tunnustajani?
        Missä suosittelijani?
        Missä arvomerkkini?

        Missä ovat ne vähint. 10 lasta, jotka pitäisi vierelläni olla, koska A1 luokkaa oleva mieheni ymmärtää minun omaavan ainutlaatuiset geenit, jotka täytyisi saada leviämään?

        Sen sijaan, että tietäisin automaattisesti kenen kanssa olla tekemisissä (koska näen heidän luonteensa tatuoituna heidän otsaansa), joudun tekemisiin tuntemattomien tahojen kanssa, joista ei tiedä mitä luonnetta edustavat, ja ovatko sopivia minulle aviopuolisoksi.
        Suomessa kuulemma about puolet avioista päättyy eroon. Miksi? Olen lukenut, että Sri Lankassa avioeroprosentti on n. 5-7% luokkaa, ja siellä otetaan huomioon luonteet.

        "Olen lukenut, että Sri Lankassa avioeroprosentti on n. 5-7% luokkaa, ja siellä otetaan huomioon luonteet."

        Roskaa. Siellä vain kärsitään. Kuten ennen länsimaissakin. Onneksi nykyään ei ole pakko. Kuka sinä olet määrittelemään muiden elämää? Jokainen päättää itse mikä hänelle on hyväksi.


      • Anonyymi

        Pitää saada lisää, useammin ja suuremmissa erissä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öyhötätkö jotain maailmanlaajusta sosialismia typerillä ja perustelemattomilla väitteilläsi?

        Saamelainen tarvitsee paljon enemmän energiaa eläkseen kuin vaikkapa intialainen kalastaja.

        Jenkki seasta paljon energiaa tarvitsee, jopa tuhlaa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Sain enemmän ääniä ;-)

        Valehtelet.


      • Sinulla on yllättäen ihan hyviäkin ajatuksia selvästi, mutta koeta tiivistää.

        Infoähkyssä ei kukaan pysty lukemaan A4 arkkia.


      • Anonyymi

        Kaikki tietävät, että kehittyvä talous kasvaa eniten. Ne saattavat kasvaa jopa kaksinumeroisin luvuin. Kehittyneissä talouksissa kasvu sen sijaan jämähtää noin 1-2% tienoille. Länsimaissa taistellaan itse asiassa tämän tason ylläpitämisestä. Miksi? No siksi, että länsimaiseen elintasoon tottunut ei halua palata kehitysmaan tasolle.


      • Anonyymi

        Ei voi, vain henkisesti.


      • Anonyymi

        Tuoko on ainoa lähteesi taloustieteissä?

        Otan osaa.


    • Anonyymi

      Kaikki tämä kulutushysteria ja -hype on ollut vain ja ainoastaan kapitalismin ja markkinatalouden syytä. Eli loppupeleissä kaikki johtajat jotka kannattaa tuollaista yhteiskuntajärjestystä ovat syyllisiä planeetan ennenaikaiseen ja siten myös ihmisten väistämättömään tuhoon. Muuta johtopäätöstä asiasta ei oikein voi tehdä.

      Mutta jos noita syyllisiä aletaan syyllistää asiasta niin heillä on erittäin ovela puolustus että niin kaiken kuuluu olla,maailma ja kenenkään elämä ei muuten pyöri vaan kaikki ajautuu johonkin hulluun kommunismiin ,missä kukaan ei halua tehdä mitään .
      Mutta mikä ei suinkaan pidä paikkaansa vaan on nimenomaan oikeisto on saanut aivopestyä kaikki ajattelemaan niin ja tuhoamaan planeetan sitä itse edes ymmärtämättä ympäriltään.

      Vois sanoa jo että on erittäin ovela juoni jota on mahdoton muuttaakaan mitenkään,nauttikaa nyt elämästänne kun vielä voitte,seuraaville sukupolville se ei enää ole mahdollista.

      • Anonyymi

        1960-luvulla autoissa oli noin 65 hevosvoimaa - tänään 120 ... kaikki kasvaa näyttö- ja vertailuefektin tahdissa. Kokoomus on kiihkein näyttöpuolue.


      • Anonyymi

        Evoluutio on toistaiseksi kuolematon, "se nauttii polvesta toiseen ja välillä syntyy sutta ja sekundaa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1960-luvulla autoissa oli noin 65 hevosvoimaa - tänään 120 ... kaikki kasvaa näyttö- ja vertailuefektin tahdissa. Kokoomus on kiihkein näyttöpuolue.

        1960-luvun 65-heppainen imaisi satasella helposti yli 10 litraa korkeaoktaanista lyijytettyä bensaa.

        Tämän päivän 120-heppainen haukkaa helposti alle 6 litraa matalaoktaanista lyijytöntä bensaa satasella.
        Edistystä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1960-luvun 65-heppainen imaisi satasella helposti yli 10 litraa korkeaoktaanista lyijytettyä bensaa.

        Tämän päivän 120-heppainen haukkaa helposti alle 6 litraa matalaoktaanista lyijytöntä bensaa satasella.
        Edistystä?

        Ajetut kilometrit per auto, per perhe per vuosi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutio on toistaiseksi kuolematon, "se nauttii polvesta toiseen ja välillä syntyy sutta ja sekundaa"

        "Epäonnistunutta tuotekehityskokeilua" - yritä, erehdy, mutta lopulta onnistu?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ajetut kilometrit per auto, per perhe per vuosi?

        Suomessa oli vuonna 1964 noin 300.000 henkilöautoa, nyt niitä lienee noin 3.00.000 ...


      • Anonyymi

        Kuulostat niiltä, jotka luulevan rahaa tulevan seinästä.:D Valitettavasti se raha ja hyvinvointi on työllä tehtävä. Se vaatii tsemppaamista, sillä kehittyvät valtiot hengittävät niskaan. Mitä luulette tapahtuvan Suomelle, jos täällä ei olisi bisneksiä ja työtä. Ei olisi niitä sosiaalietuuksiakaan, joilla voisi lepäillä.


    • Anonyymi

      Nykyään vannotaan paljon ns. clean tech teknologian nimeen ratkaisuna ympäristöongelmiin.Itse näenkin että lopulta "ydinvoimaa" käytetään "clean techinä" "ympäristöongelmien " "hoidossa"

      • Anonyymi

        Luoma on asiassa erityisasiantuntija onhan hän tutustunut Venäjään luonto edellä ajatteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma on asiassa erityisasiantuntija onhan hän tutustunut Venäjään luonto edellä ajatteluun.

        Kyllä - ukkelin peräkammarissa on ikkunatkin itään päin.


      • Anonyymi

        Paras ratkaisu on vähentää kulutusta. Reilusti vielä ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä - ukkelin peräkammarissa on ikkunatkin itään päin.

        On luonteita, joiden luontainen ilmansuunta on itä. Toisilla se on länsi, etelä, tai pohjoinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luoma on asiassa erityisasiantuntija onhan hän tutustunut Venäjään luonto edellä ajatteluun.

        No joo ... Pietarissa, Kuolan niemimaalla ja Moskovassa - unohtamatta laajemmin Leningrad oblastia ---


      • Anonyymi kirjoitti:

        On luonteita, joiden luontainen ilmansuunta on itä. Toisilla se on länsi, etelä, tai pohjoinen.

        Miten on natottajien ikkunoiden suunta? ;-)


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        No joo ... Pietarissa, Kuolan niemimaalla ja Moskovassa - unohtamatta laajemmin Leningrad oblastia ---

        Hoh hoh hoh - et ymmärrä v*ttuiluani ja yrität kehittää puutaheinällä uskottavuutta itsellesi!


      • Anonyymi

        Kaikenlaisia satusetiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma on asiassa erityisasiantuntija onhan hän tutustunut Venäjään luonto edellä ajatteluun.

        Minäkin olen tutustunut siihen Nliiton luonto edellä ajatteluun Kaukasiassa ja Keski-Aasiassa. Siellä on paljon siivottavaa venäläisten jäljiltä.


    • Anonyymi

      Ihmisiä on aivan liikaa, mutta minkäs teet kun asiasta ei ole edes korrektia puhua.

      • Anonyymi

        Mikä olisi meidän oikea kulutusjälki osuutemme mukaisesti versus osuuteemme kokonaisbiomassasta, joka on kiertänyt pari miljardia vuotta. Tuleeko luontobiomassaa koko ajan lisää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olisi meidän oikea kulutusjälki osuutemme mukaisesti versus osuuteemme kokonaisbiomassasta, joka on kiertänyt pari miljardia vuotta. Tuleeko luontobiomassaa koko ajan lisää?

        Milloin evoluutiota on kiinnostanut biomassat ja oikeudenmukaisuus? Evoluutio on päättänyt että kuluttajat voittaa kaikki kilpailijansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin evoluutiota on kiinnostanut biomassat ja oikeudenmukaisuus? Evoluutio on päättänyt että kuluttajat voittaa kaikki kilpailijansa.

        Voi hyvät hyssykät näitä peräkammarien filosofeja: evoluutio ei päätä yhtään mitään - asian ymmärtämiseksi riittää peruskoulun oppimäärä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin evoluutiota on kiinnostanut biomassat ja oikeudenmukaisuus? Evoluutio on päättänyt että kuluttajat voittaa kaikki kilpailijansa.

        Kokonaisuus "kiinnostaa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hyvät hyssykät näitä peräkammarien filosofeja: evoluutio ei päätä yhtään mitään - asian ymmärtämiseksi riittää peruskoulun oppimäärä.

        Oi että, luuliko hyvä hyssykkä nyt, että kun ihmiset on kehittynyt voittajiksi, niin minä luulin että herra evoluutio on nyt sen päättänyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokonaisuus "kiinnostaa"

        Enemmänkin pseudotiede, diipadaapa ja huuhaateoriat.
        Luoman öyhötyksissä tyhmyys tiivistyy.


      • Anonyymi

        Lannoitteet tuhosivat väestönkasvun hallittavuuden?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin evoluutiota on kiinnostanut biomassat ja oikeudenmukaisuus? Evoluutio on päättänyt että kuluttajat voittaa kaikki kilpailijansa.

        Evoluutio on kulutuksen säätäjä, jos saa tehdä "työnsä" ilman ulkoisia arvaamattomia tekijöitä - mm. vatsalaukkumme elävät edelleen kivikaudella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enemmänkin pseudotiede, diipadaapa ja huuhaateoriat.
        Luoman öyhötyksissä tyhmyys tiivistyy.

        Putositko kärryiltä?


    • Anonyymi

      vittu mä ainakin ostan kamaa ja elämyksii kun saa nettona yli 3000 egee kuussa. huippu tutkija esko valtaoja lohduttaa ekohippejä et maailmaloppu ei tule ja et luonnonvaraa piisaa jatkossakin ja et tekniikka kehittyy ja ihmis kunta tulee onnelliseks. mä uskon tohon!

      • Anonyymi

        Puheesi on outoa. Suorastaan käsittämätöntä. Sitä ei ymmärrä se, jolla rahaa ei ole, eikä valtaa. Ja niin kauan kun tämä jatkuu, saadaan odotella tulevia Hitlereitä ja Stalineja.


    • Anonyymi

      Pystyykö Kiina tuhoamaan Telluksen järjettömällä saastuttamisellaan?

      • Anonyymi

        Pahimmat saastuttajat ovat he, joilla on ollut eniten aikaa massiiviseen kulutukseen - puhutaan kumuloituvuuden ilmiöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahimmat saastuttajat ovat he, joilla on ollut eniten aikaa massiiviseen kulutukseen - puhutaan kumuloituvuuden ilmiöstä.

        Ei tietenkään. Ongelma on Kiinan järjetön kivihiilen käyttö .


      • Anonyymi

        Ei pysty, koska Suomen tekemät ilmastotoimet pelastavat maailman!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään. Ongelma on Kiinan järjetön kivihiilen käyttö .

        Saksa käyttää enemmän kivihiiltä per asukas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksa käyttää enemmän kivihiiltä per asukas.

        KIINA POLTTAA 50% MAAILMAN KIVIHIILESTÄ
        World
        Country MMcF Share % CuF/c
        1 China 4,319,921,826,000 50.5 % 3,055.00
        2 India 966,288,692,600 11.3 % 729.54
        3 United States 731,071,000,000 8.5 % 2,263.27
        4 Germany 257,488,592,900 3.0 % 3,132.70
        5 Russia 230,392,143,100 2.7 % 1,585.90
        6 Japan 210,559,949,300 2.5 % 1,648.05
        7 South Africa 202,298,474,200 2.4 % 3,599.13
        8 South Korea 157,124,158,500 1.8 % 3,081.87
        9 Poland 148,799,901,400 1.7 % 3,916.90
        10 Australia 129,642,679,100 1.5 % 5,343.29
        11 Turkey 116,877,929,300 1.4 % 1,464.12
        12 Indonesia 102,623,737,100 1.2 % 392.36
        13 Kazakhstan 86,633,849,830 1.0 % 4,858.64
        14 Taiwan 72,649,581,410 0.8 % 3,076.00
        15 Ukraine 59,357,188,880 0.7 % 1,327.49
        16 Vietnam 56,641,097,040 0.7 % 604.88
        17 Czech Republic (Czechia) 49,418,771,720 0.6 % 4,653.87
        18 Serbia 43,189,608,110 0.5 % 4,878.00
        19 Canada 42,907,416,750 0.5 % 1,179.33
        20 Thailand 42,674,985,870 0.5 % 618.74
        21 United Kingdom 41,459,830,190 0.5 % 625.36
        22 Greece 38,077,094,330 0.4 % 3,587.04
        23 Bulgaria 35,234,236,840 0.4 % 4,926.52
        24 Malaysia 33,022,853,070 0.4 % 1,076.20
        25 Brazil 27,275,972,010 0.3 % 132.30
        26 Romania 26,886,238,620 0.3 % 1,358.15
        27 Mexico 22,478,332,230 0.3 % 182.26
        28 Philippines 22,372,483,760 0.3 % 215.82
        29 Spain 21,948,094,410 0.3 % 470.64
        30 Italy 18,787,634,320 0.2 % 309.70
        31 Netherlands 18,203,547,340 0.2 % 1,071.98
        32 Chile 14,077,601,010 0.2 % 773.11
        33 France 12,900,349,260 0.2 % 199.49
        34 Hong Kong 12,303,072,610 0.1 % 1,698.49
        35 Hungary 11,663,542,110 0.1 % 1,195.90
        36 Colombia 11,385,457,170 0.1 % 236.34
        37 North Korea 10,707,839,340 0.1 % 423.11
        38 Pakistan 10,199,674,430 0.1 % 50.09
        39 Israel 10,167,719,520 0.1 % 1,253.88
        40 Bosnia and Herzegovina 9,466,163,184 0.1 % 2,795.46
        41 Mongolia 8,823,723,592 0.1 % 2,887.00
        42 Morocco 7,153,991,900 0.1 % 203.66
        43 Slovakia 6,708,666,633 0.1 % 1,232.76
        44 North Macedonia 5,987,017,899 0.1 % 2,877.35
        45 Finland 5,310,768,554 0.1 % 966.00
        46 Portugal 5,290,177,075 0.1 % 512.34
        47 Laos 5,247,933,857 0.1 % 766.59
        48 Uzbekistan 4,770,797,680 0.1 % 151.73
        49 Slovenia 4,143,583,290 0.0 % 1,997.67
        50 Belgium 4,035,556,910 0.0 % 355.42
        51 Denmark 3,985,952,960 0.0 % 697.90
        52 Austria 3,886,745,060 0.0 % 444.34
        53 Zimbabwe 3,388,555,286 0.0 % 241.52
        54 Sweden 2,857,190,916 0.0 % 290.48
        55 New Zealand 2,765,589,930 0.0 % 593.57
        56 Ireland 2,474,685,950 0.0 % 527.00
        57 United Arab Emirates 2,454,173,243 0.0 % 262.17
        58 Kyrgyzstan 2,447,128,200 0.0 % 402.86
        59 Sri Lanka 2,295,009,420 0.0 % 109.18
        60 Bangladesh 2,099,900,000 0.0 % 13.29
        61 Afghanistan 1,871,722,380 0.0 % 52.90
        62 Guatemala 1,751,570,590 0.0 % 105.62
        63 Cambodia 1,625,907,250 0.0 % 103.13
        64 Puerto Rico 1,565,870,822 0.0 % 476.95
        65 Tajikistan 1,511,267,010 0.0 % 174.44
        66 Montenegro 1,500,243,910 0.0 % 2,391.73
        67 Iran 1,472,686,160 0.0 % 18.51
        68 Argentina 1,403,477,115 0.0 % 32.26
        69 Botswana 1,356,943,610 0.0 % 628.24
        70 Peru 1,267,656,500 0.0 % 40.99
        71 Dominican Republic 1,215,241,660 0.0 % 116.88
        72 Croatia 1,179,627,009 0.0 % 280.29
        73 New Caledonia 1,155,220,880 0.0 % 4,213.20
        74 Norway 824,527,880 0.0 % 157.02
        75 Mauritius 772,967,330 0.0 % 612.56
        76 Egypt 769,412,380 0.0 % 8.15
        77 Singapore 761,679,182 0.0 % 134.72
        78 Belarus 681,227,580 0.0 % 72.12
        79 Madagascar 566,337,256 0.0 % 22.75
        80 Ethiopia 539,255,173 0.0 % 5.20
        81 Kenya 537,358,860 0.0 % 10.95
        82 Myanmar 536,769,855 0.0 % 10.12
        83 Senegal 448,640,170 0.0 % 29.92
        84 Georgia 419,462,024 0.0 % 104.46
        85 Kuwait 387,108,873 0.0 % 97.83
        86 Panama 330,693,000 0.0 % 81.91
        87 Tanzania 327,860,928 0.0 % 6.18
        88 Nepal 283,302,995 0.0 % 10.39
        89 Lithuania 272,313,067 0.0 % 94.24
        90 Niger 261,247,470 0.0 % 12.57
        91 Jordan 242,508,200 0.0 % 25.38
        92 Switzerland 199,518,110 0.0 % 23.81
        93 Nigeria 193,329,582 0.0 % 1.04
        94 Zambia 183,692,986 0.0 % 11.23
        95 Honduras 180,778,840 0.0 % 19.50
        96 Venezuela 180,696,035 0.0 % 6.05
        97 Togo 161,047,737 0.0 % 21.44
        98 Eswatini 159,863,179 0.0 % 143.50
        99 Moldova 137,788,750 0.0 % 33.89
        100 Iceland 136,686,440 0.0 % 411.45
        101 Lebanon 135,975,839 0.0 % 20.25
        102 Yemen 133,379,510 0.0 % 4.91
        103 Saudi Arabia 122,986,931 0.0 % 3.79
        104 Bhutan 96,000,000 0.0 % 130.31
        105 Albania 95,900,970 0.0 % 33.22
        106 Oman 94,990,251 0.0 % 21.21
        107 Luxembourg 89,198,115 0.0 % 153.99
        Sources

        Statistical Review of World Energy - British Petroleum
        U.S. Energy Information Administration (EIA)


      • Anonyymi

        NYT ON KUNNON FAKTAA!!!!

        Tarkastellaan väitettä:

        "Saksa käyttää enemmän kivihiiltä..."

        Saksa tilaston mukaan polttaa 3% ja Kiina 50,5 % maailman kivihiilestä.


      • Anonyymi

        Millaista osuutta Kiina edustaa ihmispopulaatiosta ja miten käy, jos kumuloimme hiilen käytön energialähteenä viimeiseltä 150 vuodelta?

        "London's smog"


      • Anonyymi

        Miten käy jos suhteutamme väkilukuihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NYT ON KUNNON FAKTAA!!!!

        Tarkastellaan väitettä:

        "Saksa käyttää enemmän kivihiiltä..."

        Saksa tilaston mukaan polttaa 3% ja Kiina 50,5 % maailman kivihiilestä.

        Entä jos laskemme per asukas? Ja huomioimme kumuloituneen käytön viimeiseltä 200 vuodelta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään. Ongelma on Kiinan järjetön kivihiilen käyttö .

        Onko amerikkalaisilla yksilöillä suuremmat oikeudet tuhota ympäristöä kuin kiinalaisilla veljillä ja sisarilla?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Onko amerikkalaisilla yksilöillä suuremmat oikeudet tuhota ympäristöä kuin kiinalaisilla veljillä ja sisarilla?

        Taas harvinaisen typerä kysymys - nyt oikealla nimellä!
        Luoman avauksissa on sekä anonyymeinä imartelija että tyhmän kyselijä.
        Nyt selvisi myös tuo tyhmän kyselijä.

        Typerää kysymyksessä on se, että Kiina on maailman pahin saastuttaja - taas vedetään whataboutistisesti jenkit syyllisten penkille. Eihän USA tuhoa luontoa kuten Kiina!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Onko amerikkalaisilla yksilöillä suuremmat oikeudet tuhota ympäristöä kuin kiinalaisilla veljillä ja sisarilla?

        Ei ole, eikä minkään muunkaan valtion asukkailla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas harvinaisen typerä kysymys - nyt oikealla nimellä!
        Luoman avauksissa on sekä anonyymeinä imartelija että tyhmän kyselijä.
        Nyt selvisi myös tuo tyhmän kyselijä.

        Typerää kysymyksessä on se, että Kiina on maailman pahin saastuttaja - taas vedetään whataboutistisesti jenkit syyllisten penkille. Eihän USA tuhoa luontoa kuten Kiina!

        Et ehkä ymmärtänyt mitä merkitsee oikeudenmukaisuus käsitteenä per asukas, et varmaan myöskään mitä tarkoittaa kumuloituvuus. Jos olet toista mieltä, niin perustele tuo per asukas näkemys ja kumuloituvuuden määrite.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Onko amerikkalaisilla yksilöillä suuremmat oikeudet tuhota ympäristöä kuin kiinalaisilla veljillä ja sisarilla?

        Ei ole, vaikka käytäntö tilastoina on juuri tuo "etuoikeus"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään. Ongelma on Kiinan järjetön kivihiilen käyttö .

        Kiinan maaseudulla asuu köyhää porukkaa, jolle kivihiili on ainoa vaihtoehto. Eihän kaikkialla ole edes sähköjä. Kaupungeissa sen sijaan kiinnitetään jo huomiota ympäristönäkökohtiin. Kiinassa on jopa ilmanlaatupoliiseja. Kiina on ostanut myös Suomelta puhtaan teknologian tuotteita, mm. voimalaitoksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas harvinaisen typerä kysymys - nyt oikealla nimellä!
        Luoman avauksissa on sekä anonyymeinä imartelija että tyhmän kyselijä.
        Nyt selvisi myös tuo tyhmän kyselijä.

        Typerää kysymyksessä on se, että Kiina on maailman pahin saastuttaja - taas vedetään whataboutistisesti jenkit syyllisten penkille. Eihän USA tuhoa luontoa kuten Kiina!

        Yhdysvallat on ylivoimaisesti suuri kuluttaja / ympäristösaastuttaja, kumuloiden ja per asukas, jo lähes 100 vuoden ajan. Tämän ymmärtäminen on monille aika vaikeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhdysvallat on ylivoimaisesti suuri kuluttaja / ympäristösaastuttaja, kumuloiden ja per asukas, jo lähes 100 vuoden ajan. Tämän ymmärtäminen on monille aika vaikeaa.

        Sulla on taas samat lähteet öyhötyksellesi!

        Ai mitkä? No ei yhtään mitään!


      • Anonyymi

        Totta hitossa sivistyneet maat kuluttavat "koska meillä on oikeuksia"...? Minä voisin juoksuttaa vettä niin paljon kun haluan, koska vesi sisältyy vuokraan! Sellainen pitäisi lailla kieltää!


      • Anonyymi

        Eipä tuohon mitään epäselvää jää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuohon mitään epäselvää jää!

        KIINA !!!
        VENÄJÄ !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta hitossa sivistyneet maat kuluttavat "koska meillä on oikeuksia"...? Minä voisin juoksuttaa vettä niin paljon kun haluan, koska vesi sisältyy vuokraan! Sellainen pitäisi lailla kieltää!

        Niin sivistyksellä on oikeutensa tuhota biologista maailmaa.


    • Anonyymi

      Oikeisto jatkuvine talouskasvuinenn tuhoaa koko galaksin.

      • Anonyymi

        En ole ennen kuullut sanottavan maapalloa galaksiksi. Niinhän ne USAlaisetkin julisti, että avaruus oli valloitettu, kun ihminen kävi kuulemma kuussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole ennen kuullut sanottavan maapalloa galaksiksi. Niinhän ne USAlaisetkin julisti, että avaruus oli valloitettu, kun ihminen kävi kuulemma kuussa.

        Ei ehkä galaksia, mutta Telluksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ehkä galaksia, mutta Telluksen.

        Näille niuvanniemeläisille Tellus sijaitsee muurien sisäpuolella ja ulkomuurinen on galaksi.


    • Anonyymi

      Moni asia voidaan suoraan yhdistää maapallon ihmismäärään.

      Miljardin asukaan rajan ylitys:

      1. miljardi --- 1800-luvun alkupuoli
      2. miljardi --- 1920-luku
      3. miljardi --- 1960
      4. miljardi --- 1974
      5. miljardi --- 1987
      6. miljardi --- 1999
      7. miljardi --- 2012
      8. miljardin ennuste --- 2025

      Maailman väkiluku ja sen suuri kasvu on oikeasti iso ongelma.

      • Anonyymi

        Maailman väkiluku on käsite, joka ei näe puita metsältä. Ongelma ovat teollisuusmaat, jotka ovat antaneet sellaista tavaraa alemman älykkyysosamäärän omaaville maille, joilla ei kierrätys ole vielä kohdillaan. Mutta ei hätää. Lässyhumanismi on ottamassa jo toista tai kolmatta vaihdetta päälle. Mitä enemmän ruokaa, sitä enemmän "oikeuksia".


      • Anonyymi

        Mikä onkaan viruksien tuleva "tehtävä"??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä onkaan viruksien tuleva "tehtävä"??

        Mikä onkaan öyhöttäjien tuleva "tehtävä"??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailman väkiluku on käsite, joka ei näe puita metsältä. Ongelma ovat teollisuusmaat, jotka ovat antaneet sellaista tavaraa alemman älykkyysosamäärän omaaville maille, joilla ei kierrätys ole vielä kohdillaan. Mutta ei hätää. Lässyhumanismi on ottamassa jo toista tai kolmatta vaihdetta päälle. Mitä enemmän ruokaa, sitä enemmän "oikeuksia".

        EU:ssa on maailman napa älykkyys!


    • Anonyymi

      Sotimista ja sen harjoittelua voisi vähentää. Kyseinen toiminta kun ei tuota mitään hyvää.

      • Anonyymi

        KIINA!!!!
        VENÄJÄ !!!!


      • Anonyymi

        Ei taida Trump saada kehuja siitäkään ympäristöteosta ettei sotinut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida Trump saada kehuja siitäkään ympäristöteosta ettei sotinut.

        Kiina sotii ja saastuttaa!!!
        Venäjä sotii ja saastuttaa!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KIINA!!!!
        VENÄJÄ !!!!

        USA on pahin saastuttaja, kumulatiivisesti ja per asukas mitattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina sotii ja saastuttaa!!!
        Venäjä sotii ja saastuttaa!!!!

        USA on eniten sotinut valtio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA on eniten sotinut valtio.

        Ainakin Luoman vihakirjoituksissa - ukkeli ei osaa kuitenkaan perustella asiaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin Luoman vihakirjoituksissa - ukkeli ei osaa kuitenkaan perustella asiaa.

        Missä viha, muualla kuin sinun omassasi.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sivulla ole sanaakaan "eniten sotineesta valtiosta" vaan sivulla kerrotaan jenkkien sotahistoria.

        Tästä sen sijaan näkee, että kuka sotii ja tappaa ihmisiä: KIINA

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll

        Nyt voi verrata näitä wiki-sivustoja, erityisesti viimeiseltä 60 vuodelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt voi verrata näitä wiki-sivustoja, erityisesti viimeiseltä 60 vuodelta.

        Tappotilastoa johtavat Kiina ja Venäjä.


    • Anonyymi

      Harva täällä puhuva on tuonut yhtä älykästä juttua esiin. Ei tarvita kun sota, poikkeustila ja nälänhätä, ja kaikki tietävät ketkä ruokitaan, ja ketkä jätetään, ja ketkä ovat arvollisia mitenkin paljon enemmän, kuin toinen.

      Kun rahat loppuu, lentää rakkaus ikkunasta ulos.
      Kun ruoka loppuu, lentää uskonto ikkunasta ulos.

      • Anonyymi

        Rakkaus ja uskonto ovat jo lentäneet ikkunasta.


    • Anonyymi

      kulutus, hiilijalanjälki jne,
      Nyt pitäisi vaimentaa kaupungistumista, ruuhka keskuksia, tuhlaileva kuluttava elämä seis!!
      Esim matu turismin hiilijalanjälki on liian korkea ja aiheutta liikaa kuluja veronmaksajille.

    • Anonyymi

      Laittoi ajattelemaan. Entä Sinut?

      • Anonyymi

        Oma öyhötyksesi laittoi sinut ajattelemaan? Olisiko kannattanut ajatella ennen kirjoittamista?


    • Anonyymi

      Maailman suurin ilmastolle myönteinen laki on ollut Kiinassa yhden lapsen politiikka . Nyt sekin on murtunut ollen tappio ilmastolle .

      • Anonyymi

        Huumoria...ei taida kiinalaiskakaroiden määrä vaikuttaa Kiinan kivihiilen polttoon.


      • Anonyymi

        Ja tappio nuorille kiinalaismiehille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huumoria...ei taida kiinalaiskakaroiden määrä vaikuttaa Kiinan kivihiilen polttoon.

        Kiinin kivihiilen käyttöä vähentää vain maaseudun vaurastuminen ja kehittyminen. Köyhä kiinalainen maalainen ei voi valita elämäntyyliään. Kivihiili on ainoa vaihtoehto, jos haluaa pysyä lämpimänä. Muuta ei ole tarjolla tai siihen ei ole varaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinin kivihiilen käyttöä vähentää vain maaseudun vaurastuminen ja kehittyminen. Köyhä kiinalainen maalainen ei voi valita elämäntyyliään. Kivihiili on ainoa vaihtoehto, jos haluaa pysyä lämpimänä. Muuta ei ole tarjolla tai siihen ei ole varaa.

        Paskanmarjat - keskuslämmitys kinuskellakin on:

        Are Chinese homes heated?
        Northern Chinese cities operate with a centrally controlled public heating system, with most cities cranking up the heat in mid-November, though the time frame can be adjusted due to an early winter or late spring, while many southern provinces are left with no heat at all.20.10.2020


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huumoria...ei taida kiinalaiskakaroiden määrä vaikuttaa Kiinan kivihiilen polttoon.

        Vaikuttaa tuotekehitykseen, valmistuu eniten korkeasti koulutettuja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa tuotekehitykseen, valmistuu eniten korkeasti koulutettuja!

        Joku ongelma kiinalaisilla on koulutuksessaan: eivät pysty tekemään laadukkaita tuotteita.
        Jokainen tietää, että Kiinassa valmistettu on silkkaa sitä itseään.


    • Anonyymi

      Kuka hemmetti täällä hokee muille, että "öyhöttävät", mutta hän itse ilmeisesti ei omaa mitään vikaa? Onko kyse siitä helvetin trollista joka hakee itsetunnon kohotusta haukkumalla muita?

      • Anonyymi

        "Öyhöttäjä" on vain yksi pietarin trolleista, jonka ainoa päämäärä on aiheuttaa vastakkainasettelua.


    • Anonyymi

      Mikä ajoi ihmiset ylittämään reilusti oman osuutensa luontobiologiassa?

      • Anonyymi

        Hanki lapsukainen ensin itsellesi perustietoa luonnonopeista. Biologia heijastaa tieteenalansa rankennetta; biologiassa opitaan elollisen luonnon rakennetta ja toimintaa eri organissaatiotasoilla molekyylitasolta biosfääriin.


      • Anonyymi

        Ahneus, eli sama voima joka tulee tuhoamaan koko sivilisaatiomme.


    • Anonyymi

      Betonista ei saa rakentaa taloja tulee päästöjä, eikä puustakaan. Jäljelle jää vain savimaja olkikatolla.

      • Anonyymi

        Missä maantieteellisesti ihmisen tulisi vakituisesti asua!? Ehkä se oleellisin kysymys!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä maantieteellisesti ihmisen tulisi vakituisesti asua!? Ehkä se oleellisin kysymys!

        Suositteletko kotikaupunkiasi, joka on Pietari?


    • Anonyymi

      Miksi pitää valehdella joka asiassa - esim:

      "On tunnettua, että meitä ihmisiä on elollisessa kierossa biomassaltaan suunnilleen sama määrä biomassaa kuin muurahaispopulaatioilla."

      Luoman pitäisi väitteen esittäjänä perustella faktalla väitettään, mutta trollina alkaa varmasti riekkumaan "todista, että olen väärässä" ja tietysti anonyyminä.

      • Anonyymi

        Patologinen valehtelija - siitä se johtuu


      • Anonyymi

        Ei ole väitteen esittäjän asia alkaa valistamaan jokaista idioottia yleistiedon osalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole väitteen esittäjän asia alkaa valistamaan jokaista idioottia yleistiedon osalta.

        Väitteen esittäjän asia on todistaa väitteensä todeksi.

        Avauksen väitteistä ei ole todennettu millään muotoa, mutta lukijat ovat ne kumonneet faktalla


    • Anonyymi

      Kiitos Ilkka fiksusta kirjoituksesta, palstan järkevimpiä henkilöitä. Juuri noin on asiat. Pahinta on kammottava maapallon väestöräjähdys sekä aivan väärä kehitysapu, jolla halutaan mahdollistaa luonnonkulttuurikansojen siirtyminen länsimaiseen kulutus- ja näyttämiskulttuuriin. Tällaista menoa ei biosfääri kauaa kestä.

      • Anonyymi

        Höh höh höh...oma kehu haisee.


    • Anonyymi

      Miten arvioit oman ympäristöjälkesi.

      • Anonyymi

        Muuten meni Ilkka oikein koko lause, mutta kysymyslauseeseen tulee vielä kysymysmerkki loppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten meni Ilkka oikein koko lause, mutta kysymyslauseeseen tulee vielä kysymysmerkki loppuun.

        Loistava argumenttikommentti!


    • Anonyymi

      Jos ilmasto aiotaan "pelastaa" ihmisen vaikutuksen osalta, on vanhahtava sanonta menneiltä ajoilta, taotaan aseet auroiksi. Sitä ei ole missään näkynyt laskettavan mikä on sotavarustelun ilmastokuormitus ilmansuunasta riippumatta. Oletettavasti "sotakoneen" ilmastokuormitus on mittava.

      • Anonyymi

        Mittavin on Kiinan ilmastopäästöt - 30% koko maailman päästöistä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mittavin on Kiinan ilmastopäästöt - 30% koko maailman päästöistä!!!

        Ja kiina valmistaa krääsän lähes koko muulle maailmalle, ts. ne eivät ole vain kiinan päästöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kiina valmistaa krääsän lähes koko muulle maailmalle, ts. ne eivät ole vain kiinan päästöjä.

        Kiinan päästöjä ne ovat. Eihän koko muu maailma voi kovin helposti puuttua Kiinan kivihiilenpolttoon.
        Jos Kiinalle laitettaisiin jotain ympäristöveroja, niin kaiken maailman ilkkaluomat öyhöttäisivät sisäisiin asioihin puuttumisesta ja syylliset ovat USA, CIA, NSA, FBI ja Jerry Cotton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mittavin on Kiinan ilmastopäästöt - 30% koko maailman päästöistä!!!

        Entä per asukas, entä Kiinassa olevat ulkomaalaiset yhtiöt? Miksi menivät Kiinaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kiina valmistaa krääsän lähes koko muulle maailmalle, ts. ne eivät ole vain kiinan päästöjä.

        Jäljenjättäjä on aina kuluttaja. Ei ole pakko ostaa kiinalaista tavaraa!


      • Anonyymi

        Sotateollisuus on maailman suurin teollisuus, joten todennäköisesti kyseessä on myös maailman saastuttavin bisnes. Tietenkään sitä ei oteta huomioon missään tilastoissa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäljenjättäjä on aina kuluttaja. Ei ole pakko ostaa kiinalaista tavaraa!

        Maapallon ilmastoa kuitenkin myrkyttää Kiina. Se on ongelma.


    • Anonyymi

      Mitä on näyttö- ja vertailutalous? Olen kysynyt Luomalta asiasta lukuisia kertoja eikä hän ole koskaan vastannut.

      • Anonyymi

        Pösilö kirjoittaa avauksessaan jostain pakoputkista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pösilö kirjoittaa avauksessaan jostain pakoputkista.

        Etkö lukenut avausta kokonaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö lukenut avausta kokonaan?

        Samaa "pakoputkisoopaa" se on alusta loppuun.


    • Anonyymi

      Olet oikeassa.

    • Anonyymi

      Jokainen jolla on vähänkään älliä päässä ymmärtää kyllä tilanteen mielettömyyden. Ollaan muka huolissaan maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuudesta, mutta kuitenkin samaan aikaan loputtoman talouskasvun havittelu vie kohti vääjäämätöntä tuhoa.

      Tämä touhu on jotain aivan sairasta, mutta kun reilu 90% ihmisistä on kuin onkin tyhmiä lampaita niin tuhoa ei käytännössä voi estää.

    • Anonyymi

      Yllättäen 11 eliminoitua anonyymiöyhötystä.

      • Anonyymi

        Itätrollit!!!


      • Anonyymi

        Tommi Turmiolat poistettu. katso TIEDE-keskustelut myös, sillä tuo "turmoila" esiintyy.


    • Anonyymi

      Kasvuhokema on ähkyporvarien mielihokema.

      • Anonyymi

        Onko sanaa käyttävä avaaja ähkyporvari?


      • Anonyymi

        "Näyttö- ja vertailutalous" ajatuksien pääpromoottorina.


    • Anonyymi

      Palatkaamme 50 luvulle parempi olisi 30 luku . Siltikin ilmasto lämpenisi sillä jääkauden loppu on vääjämätön , jos ei jokin tulivuori poksahda ja muutaman vuoden pimeys valtaisi maan .

    • Anonyymi

      Litisevä ja liukas… mikä se on?

      • Anonyymi

        Etana, kun se jää kengän alle.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ongelma on se että niiltä riisikupeista syöjiä on miljardeja enemmän kuin puuroa mättäviä.

    • Anonyymi

      Tässä kohdin tosiasiat olisivat viisauden alkuna pelastaa ihmiskunnankin tulevaisuus.

    • Anonyymi

      Milloin oli meidän vuoden 2022 vuosittaisen ylikulutuspäivän päivämäärä? Entä milloin Afrikasta vaikkapa kenialaisten?

    • Anonyymi

      kuluttaa ja kuluttaa, kulutus höpinää kuulee ussein, mut siinä enemmänkin mä itte mietin sen enemmän keskustalaisittain eli keskustalaisittain tarkoitan etten vejä överiksi eli ussein vihreä aate vetää sen överiksi, ei toki aina, sil oon nähäny myös realistisempiakin vihreän aatten mielipiteitä mitkä liittyy esim kulutukseen ja ilmastoon. Ei voi olettaa että kulutus loppuisi, koska se on mahdotonta. Ihan rohkeesti voi ihmiset kuluttaa. Niin myös valtiot pyörii paremmin kun ihmiset kuluttaa.

    • Anonyymi

      Ketkä me? Maapallo jatkaa kulutusjuhlaansa, kun ihmiskunta poistuu öljyn loppuessa. Pallolla ei ole hätäpäivää, ellei joku lentävä murikka satu kohdalle.

    • ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009132935.html -

      HS: "Ihminen on eläin, joka kuvittelee itsestään liikoja

      Ihmisen ainutlaatuisuuden korostaminen on antanut oikeutuksen riistää ja hyväksikäyttää planeettaamme. Meidän pitäisi kuitenkin nöyrtyä ja hyväksyä olevamme eläimiä toisten joukossa, kirjoittaa dokumentaristi, kirjailija Riikka Kaihovaara."

      • Anonyymi

        Mikään eläin ei nöyrry taistelutta. Ns. luonto yrittää päästä meistä eroon kaikin tavoin heti synnyttyämme. Vihreistä vihrein luonnonystäväkin ryntää heti lääkäriin, kun luonto uhkaa eliminoida ystävänsä.


      • Anonyymi

        tuollainen johtaisi lähinnä kivikauteen eli valtiot köyhtyisi huomattavan paljon, etenkin jos mentäisiin äärivihreälle linjalle. Toinen mitä tulee varoa äärivihreän lisäksi on kommunismi ja kolmas mitä tulee varoa on nationalismi jossa nationalismi vannoo koti-uskonto-isänmaahan kuten Venäjän vladimir putin vannoo juuri noihin kolomeen eli tuo on täyttä paskaa ja aiheuttaa vain ongelmia.


      • Anonyymi

        miten kävisi esim sossuturvan ihmisille? ootko yhtään ajatellut sitä?! Et varmaankaan. Eipä se yllättäisi.


      • Anonyymi

        valitettabva kyllä olen pahoillani eli näen sinun postauksesi turhan kovina. yrität perustella kantojasi mut niillä ei ole pohojaa useinkaan. Perusongelma on niijen onttoudessa kun yrität perustella. Mihin johtaisi esim se jos alettas ihimiset ellään siten että emme kuluttaisi juuri ollenkaan? perusfiksu ja jopa tyhmäkin tietää mihin se johtaisi eli köyhyyteen. Tyhmäkin tietää myös sen mihin johtaisi minimitasolla olevat verot eli se johtaisi siihen että rikkaat ja suuryritykset pärjäisi ja muut kärsijöinä. tyhmäkin tietää sen että vihreä aate äärimmillään ei toimi ja aiheuttaa liikaa riskejä. Esim ruokapuolella jos tehhään liikaa kovia vihreitä liikkeitä niin se voi vaarantaa ruokaturvan. Ootko yhtään miettiny sitä kun niin kovasti tunnut kehuvan vihreitä? Ja sitten tuntuu myös että sinä olet myös kova persufani toisaalta? maailman historia osoittaa heleposti että tietyt poliittiset jutut on vaarallisia koska ne pystytään todistamaan 100% absoluuttisiksi faktoiksi eli viittaan nyt mm nationalismiin, kommunismiin ja kovaan vihreään ajatteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuollainen johtaisi lähinnä kivikauteen eli valtiot köyhtyisi huomattavan paljon, etenkin jos mentäisiin äärivihreälle linjalle. Toinen mitä tulee varoa äärivihreän lisäksi on kommunismi ja kolmas mitä tulee varoa on nationalismi jossa nationalismi vannoo koti-uskonto-isänmaahan kuten Venäjän vladimir putin vannoo juuri noihin kolomeen eli tuo on täyttä paskaa ja aiheuttaa vain ongelmia.

        Eikö ihminen onnellisempana ja työteliäämpänä kivikaudella kuin nykyisyydessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        valitettabva kyllä olen pahoillani eli näen sinun postauksesi turhan kovina. yrität perustella kantojasi mut niillä ei ole pohojaa useinkaan. Perusongelma on niijen onttoudessa kun yrität perustella. Mihin johtaisi esim se jos alettas ihimiset ellään siten että emme kuluttaisi juuri ollenkaan? perusfiksu ja jopa tyhmäkin tietää mihin se johtaisi eli köyhyyteen. Tyhmäkin tietää myös sen mihin johtaisi minimitasolla olevat verot eli se johtaisi siihen että rikkaat ja suuryritykset pärjäisi ja muut kärsijöinä. tyhmäkin tietää sen että vihreä aate äärimmillään ei toimi ja aiheuttaa liikaa riskejä. Esim ruokapuolella jos tehhään liikaa kovia vihreitä liikkeitä niin se voi vaarantaa ruokaturvan. Ootko yhtään miettiny sitä kun niin kovasti tunnut kehuvan vihreitä? Ja sitten tuntuu myös että sinä olet myös kova persufani toisaalta? maailman historia osoittaa heleposti että tietyt poliittiset jutut on vaarallisia koska ne pystytään todistamaan 100% absoluuttisiksi faktoiksi eli viittaan nyt mm nationalismiin, kommunismiin ja kovaan vihreään ajatteluun.

        Uusimpana -isminä: natoismi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään eläin ei nöyrry taistelutta. Ns. luonto yrittää päästä meistä eroon kaikin tavoin heti synnyttyämme. Vihreistä vihrein luonnonystäväkin ryntää heti lääkäriin, kun luonto uhkaa eliminoida ystävänsä.

        Näinkö sitten ihmiskunta taisteleekin itsensä sukupuuttoon?


      • Anonyymi

        Meillä kaikilla on yhteinen esi-isä - lopulta, jossain 200-300 miljoonan vuoden päässä nykyisyydestä, menneisyydessämme. Mutta milloin alkoi itsekkyys, lähtikö se liikkeelle lisääntymisestä, jonka evoluutio loi omaksi ikuiseksi "elossa olevaksi" kuvakseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuollainen johtaisi lähinnä kivikauteen eli valtiot köyhtyisi huomattavan paljon, etenkin jos mentäisiin äärivihreälle linjalle. Toinen mitä tulee varoa äärivihreän lisäksi on kommunismi ja kolmas mitä tulee varoa on nationalismi jossa nationalismi vannoo koti-uskonto-isänmaahan kuten Venäjän vladimir putin vannoo juuri noihin kolomeen eli tuo on täyttä paskaa ja aiheuttaa vain ongelmia.

        Biologinen luonto selviää ilman ihmistäkin, itseasiassa "paremmin", jos tuollaista adjektiivia voidaan yleensä edes käyttää.


    • Anonyymi

      Mistä Sinä vähentäisit?

    • Anonyymi

      On siinä jotain asiaakin, mutta miksi Venäjän pitää laajentua ja kasvaa, kun se nytkin pullistelee heikoista liitoksistaan niin, että hajoaa valloitusahneutensa seurauksena?

      Miksi Venäjän pitää laajentaa aluettaan kymmenien ja satojen tuhansien tai miljoonien ihmiselämien hinnalla, ja miksi se pommittaa ohjuksin tavallisia ihmisiä ja uhkailee koko ihmiskunnan ja samalla melkein kaikkein eläinlajien ja kasvilajienkin ydinasetuholla? Muilta ryöstävä ahneus on jo erittäin itsekästä, mutta tuhotessaan elollista se on hirvittävä sairaus!

    • Anonyymi

      Ja miksi Venäjälle ei riitä maailman suurin pinta-ala, kun se ei ole asukasluvultakaan lähellekään maailman suurin, vaan sen asukastiheys on harvaan asutun Suomen asukastiheyttäkin pienempi? Sehän on erittäin egoistista ahneutta ryöstää toisilta, vaikka ei mitään järkevää osaa tehdä nykyiselläkään alueellaan.

      • Anonyymi

        Onkin oikein, että USA saa pilkkoa tätä maailman suurinta raaka-ainevaltiota!


    • Anonyymi

      Ja kun Venäjä pommittaa ohjuksin ja ties minkälaisin tulipommein aluieta, siellä ei kuole "vain" ihmisiä, vaan kuolee lisäksi lemmikkieläimiä, villieläimiä, kasveja, puistoja, viheralueita, villiä luontoa ja muuta elävää. Syttyy tulipaloja ja tulee valtavia savu- ja hiilidioksidi- sekä monenlaisia myrkkypäästöjä, jotka saastuttavat luontoa ja edistävät ilmastonmuutosta entisestään. Kaikki tuo tuho aiheutuu egoistiseta ahneudesta ja valloitushalusta.

      • Anonyymi

        Ajatlekaa, mikä määrä esimerkiksi ajoneuvojen kumirenkaita sodassa palaa päästöinä ilmaan ja kuinka paljon fossiilisia polttoainetta palaa öljysäiliöiden paloissa ja räjäytyksissä? Eivätkä nämä muodosta kuin vain osan kaikista sodan massiivisista päästöistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatlekaa, mikä määrä esimerkiksi ajoneuvojen kumirenkaita sodassa palaa päästöinä ilmaan ja kuinka paljon fossiilisia polttoainetta palaa öljysäiliöiden paloissa ja räjäytyksissä? Eivätkä nämä muodosta kuin vain osan kaikista sodan massiivisista päästöistä.

        Kuinka paljon pienhiukkasia ja mikromuovia niin typerästä ja niin turhasta sodasta pölähtää ilmoille, kuinka paljon myrkkyjä erilaisten materiaalipalojen savupäästöissä sekä räjähdyksissä rikkoutuvien materiaalien pölyissä vapautuu ilmaan ja laskeutuu sateiden mukana maaperään kerääntyen kasvaviin kasveihin ja edelleen ravintoketjuihin?

        Aloittajalla oli kerrankin hyvä avaus. Toivottavasti se pistää aloittajankin ajattelemaan asiaa laajasti ja objektiivisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka paljon pienhiukkasia ja mikromuovia niin typerästä ja niin turhasta sodasta pölähtää ilmoille, kuinka paljon myrkkyjä erilaisten materiaalipalojen savupäästöissä sekä räjähdyksissä rikkoutuvien materiaalien pölyissä vapautuu ilmaan ja laskeutuu sateiden mukana maaperään kerääntyen kasvaviin kasveihin ja edelleen ravintoketjuihin?

        Aloittajalla oli kerrankin hyvä avaus. Toivottavasti se pistää aloittajankin ajattelemaan asiaa laajasti ja objektiivisesti.

        Ja sitten "aktivistit" heittävät ruokaa tai liimaavat päänsä johonkin satoja vuosia sitten maalattuun kasviöljypohjaiseen taideteokseen mielenosoituksena. On se suhteellista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatlekaa, mikä määrä esimerkiksi ajoneuvojen kumirenkaita sodassa palaa päästöinä ilmaan ja kuinka paljon fossiilisia polttoainetta palaa öljysäiliöiden paloissa ja räjäytyksissä? Eivätkä nämä muodosta kuin vain osan kaikista sodan massiivisista päästöistä.

        USA on muutoinkin se suurin päästäjä, per asukas ja kumuloituvuutena tämä sotaisuus, nytkin vuodesta 2001 vuoteen 2021 yhtä mittaista hyökkäyssotaa.


      • Anonyymi

        Näin kävi myös jenkkipommituksissa Afganistanista Syyriaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin kävi myös jenkkipommituksissa Afganistanista Syyriaan.

        Ja silläkö voi puolustella nykyistä Venäjän ahneuttaan aloittamaa Ukrainan alueiden veristä ryöstövalloitusyritystä ja Ukrainan siviliien ja siviilikohteiden massiivista pommittamista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA on muutoinkin se suurin päästäjä, per asukas ja kumuloituvuutena tämä sotaisuus, nytkin vuodesta 2001 vuoteen 2021 yhtä mittaista hyökkäyssotaa.

        Venäjä päästää nyt täysin turhaa ja valtavaa myrkkysaastepieruaan Ukrainassa. Missä järki? MISSÄ JÄRKI?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä päästää nyt täysin turhaa ja valtavaa myrkkysaastepieruaan Ukrainassa. Missä järki? MISSÄ JÄRKI?

        Aikanaan Vietnamista ja Laosista - USAF-pommitusten seurauksena, kyllä - olet oikeassa.


    • Anonyymi

      Yksi sana, joka kertoo kaiken -- kasvuhokema.

    • Anonyymi

      60 prosenttia Suomen kansasta ilmoitti aloittaneensa säästämisen EU-pakotteiden aikaansaamien ongelmien ja niukkuuksien vuoksi.

    • Anonyymi

      Oletko valmis vähentämään kulutustasi?

    • Anonyymi

      Luoma vaatii meitäkin vähentämään kulutusta Kiinan tasolle per capita koska se on se ihannetaso. Samaan aikaan hän ylistää kuinka Kiinan väestöstä yhä suurempi osa kuluttaa jakuvasti enemmän

      • Anonyymi

        Hän sanookin kuinka maailma tuhoutuu ellemme vähennä kulutusta. Kiinan kohdalla hän sanoo että se ottaa vaan väestömääränsä edellyttämän osuuden eli voi lisätä huoletta kulutusta vielä pitkään. Veikkaan että hän itse kuluttaa ainakin kaksi kertaa enemmän kuin kiinalainen keskimäärin eli siitä vaan meille malliksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän sanookin kuinka maailma tuhoutuu ellemme vähennä kulutusta. Kiinan kohdalla hän sanoo että se ottaa vaan väestömääränsä edellyttämän osuuden eli voi lisätä huoletta kulutusta vielä pitkään. Veikkaan että hän itse kuluttaa ainakin kaksi kertaa enemmän kuin kiinalainen keskimäärin eli siitä vaan meille malliksi!

        Kaiken lisäksi ukkeli ei ole tehnyt palkkatyötä tällä vuosituhannella.
        Me veronmaksajat kustannamme riekkuvan trollin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän sanookin kuinka maailma tuhoutuu ellemme vähennä kulutusta. Kiinan kohdalla hän sanoo että se ottaa vaan väestömääränsä edellyttämän osuuden eli voi lisätä huoletta kulutusta vielä pitkään. Veikkaan että hän itse kuluttaa ainakin kaksi kertaa enemmän kuin kiinalainen keskimäärin eli siitä vaan meille malliksi!

        Olet oikeassa! Meidän tulee tarkastella päästöjä per asukas ja huomioida lännen Kiinaan siirtämät saastuttavat tehtaat.

        Kiintoisaa on katsoa per asukas päästöt! USA johtokaartissa ja Kiinaa ei edes 10 joukossa näy, Luulot sikseen ja todellisuus täältä:

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa! Meidän tulee tarkastella päästöjä per asukas ja huomioida lännen Kiinaan siirtämät saastuttavat tehtaat.

        Kiintoisaa on katsoa per asukas päästöt! USA johtokaartissa ja Kiinaa ei edes 10 joukossa näy, Luulot sikseen ja todellisuus täältä:

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan

        Kiinan laki sallii saastuttamisen että älä syytä länsimaisia tehtaita. Ja saahan Kiina saastuttaa sillä sen on saatava väkiluvun mukainen osansa elintasosta. Mikä ettei se jo ole ottanut sitä aikaisemmin?


    • Anonyymi

      Ilmastonmuutosta, ei saada kuriin muuten kuin vähentämällä koko maailman syntyvyyttä ja erityisesti kehitysmaissa. Väestön hallitsematon liika lisääntyminen
      lisää kaikkea kulutusta ja tarvikkeiden valmistusta. On pakko viimein tunnustaa mistä, se todellisuudessa johtuu.

      • Mistä maista aloitetaan, ja miten heille sen perustelemme?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mistä maista aloitetaan, ja miten heille sen perustelemme?

        Kiinasta tietysti - pahin saastuttaja tällä hetkellä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos haluaa oikeasti tietää, lukee täältä todellisuuden, eikä turvaudu luuloihin!

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan

        " .. vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. .. "

        Kiina on kuitenkin pahin saastuttaja tällä hetkellä ja se pitää saada kuriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on kuitenkin pahin saastuttaja tällä hetkellä ja se pitää saada kuriin.

        Huomasitko säikeestä yle-linkin? Katso todellisuutta, älä luule. Luulo ei ole tiedon väärtti.


    • Anonyymi

      Aloittaja on oikeassa, kasvua ja luonnon tuhoamista pitää hillitä.
      Jospa aloitetaan maailman suurimmasta saastuttajasta tällä hetkellä, eli Kiinasta. Lyödään heidän valmistamiinsa tuotteisiin sellaiset tuontitullit, että meininki tuossa maassa muuttuu...

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " .. vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. .. "

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan

        Heh heh. Tietämättömän typerää huutelua.

        Oleellista on TÄMÄNHETKISET PÄÄSTÖT, joihin voidaan vaikuttaa Ne ovat liian suuret ja kasvihuonekaasut kumuloituvat ilmakehään - näin ei ollut vielä 50 vuotta sitten.
        Kiina on pahin saastuttaja - se pitää saada kuriin. Toinen ongelma on Intia.


        Jenkkien takavuosien kasvihuonekaasut ovat menneet hiilen kiertoon aikoja sitten. Lisäksi tuolloin hiilidioksiida ei ollut liikaa ilmakehässä.
        Tätä et selvästi tiedä: kasvien elinehto on, että hiilidioksidia on riittävästi ilmakehässä. Kasvit käyttävät ilmakehän hiilidioksidia fotosynteesiin. Hiiliatomi pysyy ilmakehässä keskimäärin kolme vuotta. Eli se poistuu ilmakehästä kasvien fotosynteesin kautta, mutta liukenee myös veteen tai poistuu rapautumalla maa-ainekseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh. Tietämättömän typerää huutelua.

        Oleellista on TÄMÄNHETKISET PÄÄSTÖT, joihin voidaan vaikuttaa Ne ovat liian suuret ja kasvihuonekaasut kumuloituvat ilmakehään - näin ei ollut vielä 50 vuotta sitten.
        Kiina on pahin saastuttaja - se pitää saada kuriin. Toinen ongelma on Intia.


        Jenkkien takavuosien kasvihuonekaasut ovat menneet hiilen kiertoon aikoja sitten. Lisäksi tuolloin hiilidioksiida ei ollut liikaa ilmakehässä.
        Tätä et selvästi tiedä: kasvien elinehto on, että hiilidioksidia on riittävästi ilmakehässä. Kasvit käyttävät ilmakehän hiilidioksidia fotosynteesiin. Hiiliatomi pysyy ilmakehässä keskimäärin kolme vuotta. Eli se poistuu ilmakehästä kasvien fotosynteesin kautta, mutta liukenee myös veteen tai poistuu rapautumalla maa-ainekseen.

        Täällä ketjussa on asiantuntijoiden toimesta tosiasiat linkkinä, jonka alta faktat. Ei luuloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh. Tietämättömän typerää huutelua.

        Oleellista on TÄMÄNHETKISET PÄÄSTÖT, joihin voidaan vaikuttaa Ne ovat liian suuret ja kasvihuonekaasut kumuloituvat ilmakehään - näin ei ollut vielä 50 vuotta sitten.
        Kiina on pahin saastuttaja - se pitää saada kuriin. Toinen ongelma on Intia.


        Jenkkien takavuosien kasvihuonekaasut ovat menneet hiilen kiertoon aikoja sitten. Lisäksi tuolloin hiilidioksiida ei ollut liikaa ilmakehässä.
        Tätä et selvästi tiedä: kasvien elinehto on, että hiilidioksidia on riittävästi ilmakehässä. Kasvit käyttävät ilmakehän hiilidioksidia fotosynteesiin. Hiiliatomi pysyy ilmakehässä keskimäärin kolme vuotta. Eli se poistuu ilmakehästä kasvien fotosynteesin kautta, mutta liukenee myös veteen tai poistuu rapautumalla maa-ainekseen.

        Päästöjen kumuloituvuus 20-150 vuodelta ja per asukas tarkastelu on tämän päivän erityisasiantuntijoiden puheenaihe, sen hyytävässä vakavuudessaan. Nämä seikat ovat asiaa tuntemattomille vaikean ymmärryksen kohde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päästöjen kumuloituvuus 20-150 vuodelta ja per asukas tarkastelu on tämän päivän erityisasiantuntijoiden puheenaihe, sen hyytävässä vakavuudessaan. Nämä seikat ovat asiaa tuntemattomille vaikean ymmärryksen kohde.

        Älä jauha paskaa.

        Tämänhetkiset kokonaispäästöt ovat oleellisin asia - siihen kun voi vaikuttaa. Kokonaispäästöt eivät pienene yhtään, jos jaat sen maan populaatiolla paitsi näiden vähä-älyisten itätrollien propagandassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä ketjussa on asiantuntijoiden toimesta tosiasiat linkkinä, jonka alta faktat. Ei luuloja.

        Ja se "asiantuntija" on typerääkin typerämpi itätrolli. 😆😆😆😆😆😆


    • Anonyymi

      Odottaako ympäristötuho?

      • Anonyymi

        Kyllä, ellei nyt ala tapahtumaan jotain radikaalisti jotain konkreettista!


    • Anonyymi

      Katseet kohdistuvat ilmastokokoukseen Egyptissä, jonka väestö kasvaa huimaa vauhtia ja sammalla sen kulutuskin!

    • Anonyymi

      Tapahtuuko nyt Egyptissä jotain kestävää - siellähän on Ilmastokokous maailmanlaajuisena kokoontumisena?

    • Anonyymi

      Pystyisimmekö puolittamaan kulutuksemme Suomessa?

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe