Sofian fiktio- sarja

Anonyymi

Katso- lehdestä:

Tv-arvio: Fiktio nimeltä Sofian elämä

Sofia Belórfin oma tosi-tv-sarja paljastaa hyvin vähän mitään uutta, mutta näyttää paljon kauniita ja kalliita asioita.

Discovery +-suoratoistopalvelussa alkaa tänään uusi 16-osainen realitysarja Sofian salaisuudet. Siinä seurataan julkisuudesta tutun kohukaunotar Sofia Belórfin, 31, elämää ja arkea. Kamera seuraa hänen kintereillään arjessa ja juhlassa, kotona ja matkoilla Dubaissa ja Espanjassa sekä ystävien ja miesystävän, liikemies Stefan “Stefu” Thermanin, seurassa.

Joni Soilan kehittelemä sarja edustaa uudenlaista, ilmeisesti nuoremmalle some-kansalle suunnattua tv-ilmaisua, sillä jaksot ovat vain 13–15 minuutin mittaisia. Tuote-, hotelli- ja ravintolasijoittelu on ilmeistä.

Tämän vuoden tammikuusta alkavan sarjan avausjaksossa Sofia ja hänen koiransa Bambi Ranta-aho muuttavat hotelliin, vaikka Stefu on rakennuttanut Sofialle talon Espooseen. Lopulta Sofia lupautuu muuttamaan yhdessä Stefun kanssa 130-neliöiseen vuokralukaaliin, kunhan ensin voidaan käydä kahden viikon lomasella Dubaissa.

Kakkosjaksossa ollaan sitten siellä Dubaissa, eikä ole kivaa sielläkään. Uusi luksuskämppä on yllättäen viimeistelemättä, dyyneillä tulee huono olo ja kameli vaikuttaa arvaamattomalta. Sympaattisimman, ja ehkä aidoimman, hetken tarjoaa Sofian hikinen, mutta värikäs vierailu soukissa.

Kakkosjaksossa matkataan Sofian ja Stefun mukana Dubaihin.
Sofian salaisuudet-sarjan kantavana teemana tuntuu olevan se, kuinka raskasta ja kurjaa on ylläpitää parisuhdetta julkisuuden paineissa. Sofia ja Stefu ovat kuulemma päättänyt olla kommentoimatta värikkääksi tiedettyä yksityiselämäänsä julkisuudessa, ja sen todistaakseen he ovat tehneet tv-sarjan, jossa asioita avataan jopa tekstiviestien tasolla. Jep.

Sofian salaisuudet on tehty siksi, että sille riittää yleisöä. Eikä siinä mitään. Herää kuitenkin epäilys, mahtavatko Sofia ja Stefu sittenkään olla ihan niin kiinnostavia kuin itse uskovat olevansa. Kimaltelevassa bilemaailmassa kolmikymppinen on jo aika vanha, vaikkei väsymystään näyttäisikään. Toki Sofia on kuvankaunis ja sosiaalinen media on hänen työtään, mutta on siinä myös jotain surullista, kun aikuisen ihmisen elämä pyörii näin vahvasti ulkomuodon ympärillä.

Soukissa riittää kultaa ja kimallusta Sofialle ihasteltavaksi.
Varsinkin nuorempien katsojien soisi muistavan, ettei sarja todellakaan ole totta. Jokainen tyylikäs lokaatio ja “rento” kotoiluasu on tarkkaan mietitty ja stailattu. Sofia ei könyä meikittä ja tyynynkuva poskessa rouskuttamaan aamiaiseksi suklaamuroja. Nyt ollaan tukka hyvin ja laukkukin näkyy.

Se on kyllä totta, että Sofia sai huhtikuussa 80 päivän ehdollisen vankeustuomion huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Ja se, että hänen ex-miesystävänsä Niko Ranta-aho sai samaisessa Katiska-huumeoikeudenkäynnissä 11 vuoden vankeustuomion, ja lisää lienee tulossa parhaillaan käynnissä olevassa Katiska Kakkosessa.

Rikostuomio on sekin vain yksi puoli Sofiasta ja hänen elämästään. Ne muut todelliset puolet jäävät Sofian salaisuudet-sarjan jälkeenkin arvoituksiksi, ja oikeastaan hyvä niin. Pitää ihmisellä jotain omaakin olla. Jos kaiken oikeasti omansa myy, jää lopulta henkisesti tyhjin käsin.

Fiktiona sarja on korea, mutta ei kyllä juonellisesti lainkaan yllättävä.

8

390

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvin kiteytetty.
   Mitä voi odottaa , mikään ei kelpaa ja mikään ei riitä.

  • Anonyymi

   Sanokaapa te nuoremmat, mitä mieltä siitä topista? Siis ne rinnat olivat ihan kiusallisen näköiset pallot. Täällä on ilkuttu roikkuvista rinnoista, mutta harva aikuinen tuommoisia yli-isoja palloja himoitsee.

   • Anonyymi

    Näkyi selvästi pyöreät silikonirintojen rajat ihon läpi, todella vastenmielinen näky.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näkyi selvästi pyöreät silikonirintojen rajat ihon läpi, todella vastenmielinen näky.

    Vilahti kyllä moneen kertaan muutakin!!!


  • Anonyymi

   Tyylitön pissis.

   • Anonyymi

    Todella.


  • Anonyymi

   Tässä on nyt uusi hattaraelämää elävä tyrkky Stefanin rinnalle.
   Kulissit on taas komeat kun velkavetoinen ”miljonääri”ne kustantaa.
   Edellinen avokki postailee myrtyneitä kommentteja parin elämästä, vaikka itse eli samanlaista ”toksista”suhdetta yhdeksän vuotta.
   Kenelle ja miksi tämäkin farssi on suunnattu?
   Vaikea kuvitella kohderyhmää, kyseisten tollojen fanikunta kun on erittäin pieni ja suppea valikoima pissiksiä.

  • Anonyymi

   Erään työnkuvan roolivaatteet

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   42
   1509
  2. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1216
  3. Huh huh hellettä!

   Ja järvisydän tarjoili puitteet.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1166
  4. Mikä kaivatussasi on

   Parasta? Entä huonointa? Asiallista keskustelua kiitos. 💚
   Ihastuminen
   68
   1134
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1097
  Aihe