Antioksidanttiklinikka

mahavaivainen

Onko kenelläkään kokemuksia antioksidanttiklinikoista esim. Helsingistä?
Oliko 1h aika rahan arvoinen? Rauli Mäkelästä tarkempaa tietoa?

11

23484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tinna

      Kävin itse Rauli Mäkelän vastaanotolla vatsavaivojen vuoksi. Vastaanotolla käynti on hyvä, jos ei ole paljon tietoa vatsavaivojen hoidosta. Itse olin kuitenkin melkoisen valveutunut, lukenut ihan mielettömästi ko. aiheesta, enkä saanut oikein mitään irti. Ja lääkäri veloitti tunnista, mutta olin siellä vain parikymmentä minuuttia. Ja oli vielä aikamoisen epäkohtelias. Mutta tosiaan, jos haluat ko. klinikalle, niin mene ihmeessä. Mutta netistäkin samat tiedot löytyy. Ja suosittelen, että menet sille naislääkärille, en muista hänen nimeään, mutta varmaan netistä löytyy. Laitan tähän alle vielä oman kertomukseni vatsavaivoista, jos tästä olisi jotain apua:

      -----------------------

      Selvitymistarina

      Halusin kirjoittaa oman tarinani siitä, miten pääsin suurimmaksi osaksi eroon vatsavaivoista. Toivottavasti joku saa tästä vinkkejä omaan taisteluunsa.

      Vatsavaivani alkoivat n. 12-vuotiaana ilmavaivoilla, ripulilla, ummetuksella, turvotuksella, kivulla ja mikä pahinta, todella kamalalla mahan möyrinnällä. Vaivat pahenivat niin hankaloiksi, että jouduin 23-vuotiaaksi asti olemaan todella paljon pois koulusta näiden takia. Yleensä ottaen pystyin olemaan koulussa 2-5 tuntia, sen jälkeen olo muuttui niin tukalaksi, että oli pakko lähteä kotiin. Tutkimuksissa minusta ei löytynyt mitään vikaa, vaan vaivat laitettiin ärtyneen suolen piikkiin. Ohjeeksi sain syödä enemmän ruisleipää, koska siitä saa kuituja.

      Olin masentunut. Yritin syödä todella terveellisesti, mutta siitä ei tuntunut olevan mitään apua. En voinut käydä koulua täysinpainotteisesti, ei puhettakaan, että olisin päässyt harrastuksiin.

      22-vuotiaana olin jälleen tutkimuksissa, niistä ei löytynyt mitään. Tähystyksen suorittanut lääkäri kuitenkin mainitsi, että kannattaa kokeilla ruisleivän poisjättämistä, se aiheuttaa monille oireita. Kokeilin sitä, ja se helpottikin alkuun melko hyvin, mutta pian oireet tulivat takaisin lähes yhtä pahoina kuin aiemminkin. Kiinnostuin kuitenkin siitä, voisinko sittenkin saada apua jonkunlaisesta ruokavaliosta, vaikkei allergioita mulla ollut todettukaan. Pääsin ravintoterapeutille, joka kaatoi pohdintani täydellisesti. Hän sanoi, että terveellisen ruokavalion perusta on syödä paljon ruisleipää, juoda paljon maitoa jne. Eli näitä perusjuttuja mitä koulussakin opetetaan.

      Olin jonkun aikaa taas masentunut, en millään olisi jaksanut mennä kouluun. Yleensä ottaen kun kävin koulussa, jouduin keskittymään vatsaani, en opetukseen. En näin jälkeenpäin edes käsitä, miten pääsin kouluista läpi niin pienellä työmäärällä.

      Reilu vuosi sitten löysin netistä sivuston: www.maitotauti.net. Sivustolla kerrotaan yliherkkyydestä, joka johtuu joko maidosta tai sitten homogenoidusta maidosta. Kokeilin aluksi jättää homogenoidun maidon pois. Ruokavalio auttoi hetken, mutta pian vatsavaivat palasivat jälleen. Tämän jälkeen jätin – kaikkien lääkäreiden oppien vastaisesti, kokonaan maidon pois. Tämä tuntui auttavan jo jonkin verran asiaa, mutta ei läheskään kokonaan.

      Valmistuin viime keväänä, ja todellinen ongelma iski päälle. En voinut kuvitellakaan, että menisin töihin vatsavaivojeni takia. En yksinkertaisesti pystynyt tekemään töitä kahdeksaa tuntia putkeen. Aloin epätoivoisesti etsimään netistä ratkaisua ongelmilleni. Jossain vaiheessa olin varma, että mulla on hiivasyndrooma, mutta dieettiä kokeiltuani se ei toiminut mulla. Jossain vaiheessa löysin nettisivut (http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/framet.htm), jotka kertoivat arominvahventeiden (E620-E640) jättämisestä pois ruokavaliosta. Kiinnostuin asiasta, ja jätin arominvahventeet pois. Vähensin myös muita lisäaineita. Ruokavalio (joka siis yhä oli maidoton) auttoi taas vähäksi aikaa, mutta jostain syystä oireet palasivat taas jonkin ajan kuluttua.

      Viime marraskuussa menin antioksidanttiklinikalle, josta löytyy lääkäreitä, jotka ovat perehtyneitä näihin ruokavalioasioihin. Petyin vastaanottokäyntiin, mutta joitain tiedonmurusia sain sieltäkin. Lääkäri ehdotti, että jätän maidon, kotimaiset viljat ja sokerin pois ruokavaliostani. Tiesin, ettei ruokavalio auttaisi, mutta kokeilin silti. Ruokavalio auttoi vähän, mutta jatkuva netistä uusien tiedon murusten etsintä opetti mua jättämään pois ruokavaliosta myös muut viljat paitsi riisin. Myöskään raakoja kasviksia en pystynyt käyttämään enkä niitä lisäaineita.

      Ruokavalioni viime joulukuussa oli siis: viljoista riisi, liha ja kala (ei missään nimessä valmismarinadeja tms.), kasvikset, hedelmät, pähkinät.. hmm. jäiköhän joku pois. Tällöin minulla meni jo kohtuullisesti, mutta ei kuitenkaan hyvin. Surffailin netissä etsimässä lisää vinkkejä, ja aloin miettimään, pitäisikö mun sittenkin saada jotenkin enemmän kuituja. Kuiduistahan jokainen lääkäri ja ravintoterapeutti oli mua muistuttanut, ja käskenyt syödä enemmän ruisleipää. Koska ruisleivän vetäminen vain pahensi tilannetta, meni kauan, ennen kuin rupesin soveltamaan tuotakin tietoa.

      Eli tajusin, että kuidut ovat minunkin suolistolle elintärkeitä, mutta en missään nimessä saa ottaa niistä kaurasta, rukiista, tai edes tattarista, mitä mulle on suositeltu hyvinä kuidun lähteinä. Lisäsin ruokavaliossani kasvisten ja hedelmien määrää, koska niistä saa vesiliukoisia kuituja (ne ovat mm. Paula Heinosen mukaan tosi hyviä kuidun lähteitä suolisairaille). Lisäksi löysin pellavansiemenrouheen.

      Pellavansiemenrouhe on suoranainen ihmetuote. Olen jonkun verran käyttänyt luontaistuotekaupasta saatavia kuitulisiä. Pellavansiemenrouhe osoittautui kuitenkin kuitulisiä paljon paremmaksi tuotteeksi, ja hintaakin tulee vain alle kaksi euroa kuukaudessa (käytän maksimiannoksen, eli ruokalusikallinen aamuin illoin). Itse nautin rouheen niin, että sekoitan kuumaan veteen ruokalusikallisen rouhetta ja annan turvota vartin verran. Liemi on inhottavan makuista kylmänä, mutta lämpimänä siitä tulee jotenkin puuro mieleen.

      Tällä hetkellä ruokavalioni on samainen kuin joulukuussa, mutta kovia juustoja olen lisännyt ruokavaliooni niiden aiheuttamatta ongelmia. Lisäksi sokeriin ja lisäaineisiin sorrun joskus, mutta jos niitä syö yhtään liikaa, oireet tulevat heti takaisin. Toiveissani on, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa suoliston parannuttua lisää voisin ottaa muitakin viljoja ruokavaliooni. Antioksidanttiklinikan lääkärin mukaan riisi on nimenomaan se, mikä sopii suolisairaille parhaiten, yleensä kuitenkin riittää, että jättä pelkät kotimaiset viljat pois. Erityisen tärkeää on myös saada tarpeeksi kuituja ja muita vitamiineja.

      Nyt kun tarkastelen jälkikäteen tätä salapoliisityötäni, olen melkein kiukkuinen siitä, etten löytänyt sopivaa ruokavaliota aiemmin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämän ruokavalion löytäminen edellytti todella paljon tiedon etsintää, samalla kun yritin luovia koululääketieteen ja ”ei-niin-virallisen” tieteen joskus jopa täysin ristiriitaisten tietojen keskellä.

      Hyviä linkkejä:
      http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/framet.htm
      http://www.maitotauti.net/
      http://www.ccafin.org/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=ravin toasiat_area
      http://www.google.fi/search?hl=fi&q=elimination diet&me ta=
      http://www.scd-fi.info/
      http://www.antioxidant.fi/art_artyva.html
      http://www.leipatiedotus.fi/default.aspx?path=4;177

      • Netta

        Hei, luin viestisi tänään, aika tarkalleen 2 vuotta sen jälkeen, kun olit sen kirjoittanut. Toivottavasti huomaat tämän viestin vielä joskus.

        Täytyy vain sanoa, että kiitos valtavasti tarinasi kirjoittamisesta, siitä oli valtavasti apua minulle. Se antoi toivoa, sillä tarinasi on lähes prikulleen kopio omastani. Itse "sairastuin" n. 14-vuotiaana ja nyt olen 25 ja opintojeni loppusuoralla, aloittelemassa työuraa ja samanlaisia mietteitä pyörii päässäni: mm. kuinka selvitä täyspitkistä työpäivistä tällä vatsalla. Koulu on ollut minulle kuin eräänlainen "suojatyöpaikka", jonka olen pystynyt kahlaamaan läpi joten kuten lyhyine päivineen. Olen itsekin juossut lääkärillä jos toisella, mutta ainoastaan erilaiset dieetit ovat tuoneet hetken helpotuksia vaivaani: tähän kuplivaan, poreilevaan, möyryävään ja kramppailevaan vatsaani. Lääkärissä käynnit, päästä varpaisiin-tutkimukset ja ravitsemusterapeuttien hyvää tarkoittavat, mutta turhat neuvot ovat vain lisänneet ahdistusta ja epätoivoani: "eikö kukaan voi auttaa minua"... Itsekin olen etsinyt netistä tietoa vuosikaudet ja se on ollut ainoa lohtuni ja hengissä pitävä voimavarani.


        Kiitos siis, että jaoit kokemuksesi ja annoit hyviä ruokavaliovinkkejä, luultavasti parhaita, joita netistä löytyy. Jaksan vielä uskoa, että minullakin on toivoa...


      • ex-colitis
        Netta kirjoitti:

        Hei, luin viestisi tänään, aika tarkalleen 2 vuotta sen jälkeen, kun olit sen kirjoittanut. Toivottavasti huomaat tämän viestin vielä joskus.

        Täytyy vain sanoa, että kiitos valtavasti tarinasi kirjoittamisesta, siitä oli valtavasti apua minulle. Se antoi toivoa, sillä tarinasi on lähes prikulleen kopio omastani. Itse "sairastuin" n. 14-vuotiaana ja nyt olen 25 ja opintojeni loppusuoralla, aloittelemassa työuraa ja samanlaisia mietteitä pyörii päässäni: mm. kuinka selvitä täyspitkistä työpäivistä tällä vatsalla. Koulu on ollut minulle kuin eräänlainen "suojatyöpaikka", jonka olen pystynyt kahlaamaan läpi joten kuten lyhyine päivineen. Olen itsekin juossut lääkärillä jos toisella, mutta ainoastaan erilaiset dieetit ovat tuoneet hetken helpotuksia vaivaani: tähän kuplivaan, poreilevaan, möyryävään ja kramppailevaan vatsaani. Lääkärissä käynnit, päästä varpaisiin-tutkimukset ja ravitsemusterapeuttien hyvää tarkoittavat, mutta turhat neuvot ovat vain lisänneet ahdistusta ja epätoivoani: "eikö kukaan voi auttaa minua"... Itsekin olen etsinyt netistä tietoa vuosikaudet ja se on ollut ainoa lohtuni ja hengissä pitävä voimavarani.


        Kiitos siis, että jaoit kokemuksesi ja annoit hyviä ruokavaliovinkkejä, luultavasti parhaita, joita netistä löytyy. Jaksan vielä uskoa, että minullakin on toivoa...

        Hyvä kertomus on. Aika lähellä omaani. Mulla on myös vatsa veivannut kouluajoista lähtien. Parinkympin puolivälissä alkoi sitten asetyylisalisyylihapon käytön takia (tulehduskipulääkkeet) krooninen suolistosairaus. Juoksin kaikenmoiset hoidot ortodoksisesta koululääketieteestä ayurvedaan läpi. Mikään ei pidemmän päälle auttanut.

        Lääkkeitä en syönyt kuin pari kuukautta, koska totesin, että niiden maskatessa oireet pois (sikäli kun maskausteho riittää), en voi tietää lainkaan missä tilassa suoleni/vatsani ns. oikeasti on.

        Lopulta vuosien veivaamisen jälkeen törmäsin netissä käsitteeseen luonnonhygienia. Taino, natural hygiene. Suomessa sitä ei tunneta, joten on ihan turha edes puhua asiasta suomenkielisellä nimellä.

        Aloitin mehupaastoista (itselingotut mehut - ehdottomasti). Niitä vetelin lähemmäs kymmenen vuoden sisään. Paljon unta. Liuta asioita ulos elämästä, jotta stressitaso laskee. Ei MITÄÄN lisäravinteita, vitamiineja tai muutakaan purkkikamaa. No, joskus tuli otettua kalaöljyä - tosi satunnaisesti.

        En syö mitään viljoja. En edes sitä riisiä. Siinähän on tärkkelystä, joka mm. tuossa SCD-ruokavaliossa kipataan ulos heti ensimetreillä. Paljon vihreitä lehtivihanneksia. Alussa tosin suoli ei niitä kestänyt vaan höyryttelin porkkanoita ja parsakaalia.

        Vihanneksia, juureksia, hedelmiä, lihaa, kanaa, kananmunia. Joskus nautaa tai sikaa, mutta ne ovat julmetun huonosti sulavia noihin muihin verrattuna. Tärkeintä on kuitenkin että syö mahdollisimman harvoin, mahdollisimman pienen määrän ja mahdollisimman vähän ruoka-aineita kerralla - eli ei mitään sekoitteluja.

        Jäätelöönkin voi vuoden jälkeen sortua, jos seuraavan päivän kuittaa vesipaastona ja sitä seuraavana pitäytyy yhdessä ateriassa salaatinlehtiä. Mitään majoneeseeja tai kastikkeita ei kannata miettiä. Mutta kicksit saa ihan siitä, että voi kävellä parin tunnin lenkin miettimättä ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, ripuloiko housuun vai juokseeko takaisin kotiin. Siis sikäli kun enää jaksaa juosta.

        Itse yritin siis ensin eliminoida yksitellen ruoka-aineita dietistä, mutta se oli liian hidasta. Suoli oli kuitenkin huonossa kunnossa ja tarvitsi lepoa. Tuloksia alkoi tulla paastojen myötä. Ja kyllä: ihminen jää henkiin yli 3 vuorokautta kestävästä mehupaastosta, vaikka muuta väitetään. Minä jopa imetin samaan aikaan. Maksimimehuiluni kesti 12 vuorokautta. Vatsan turvotus ja ihottumat hävisivät samalla.

        Parhaat sivustot olivat ehdottomasti
        http://www.drbass.com
        http://goldberg.getwebspace.com/
        ja
        http://www.colitis-crohns.com/
        josta tietämykseni keruun aloitin, vaikka viimeksi mainitun sivuston sisältö on näin jälkikäteen todettuna kaikkein heikointa.

        Se, että ei voi syödä kaikkea mitä marketissa myydään, ei tee sinusta sairasta. Emmehän syö sokeroituja ja leivitettyjä kengänpohjiakaan - paitsi jos ne pakataan värikkäisiin pakkauksiin ja...

        Tsemppiä kaikille elämän retkillä!


      • autan jos voin

      • kunto

        Olipa kerrankin tosi tiedontäytteinen ja apua antava viesti


      • viljaton.

      • Terhiq

        Missä RauliMäkelä ottaa vastaan?


    • sair.hoit

      Hei
      Olen sairaanhoitaja ja käynyt asiakkaideni kanssa muutamia kertoja antioksidanttiklinikalla sekä seurannut/noudattanut asiakkaideni kanssa heidän hoito-ohjeitaan ja tuloksia tulee nopeasti.

      En ole saanut konsultti- enkä muuta apua julkisen sektorin ammattilaisilta. He ovat edustaneet aina koululääketiedettä.

      Olen kuullut, että R Mäkelän hoitotulokset hyviä.

      sh

    • nummela

      Mitä kokemuksia teillä on Taina Harjumaaskolasta?..Tampereella. Sinne aivan valtavat jonot.
      Anne

    • Pieninainen8

      Kannattaa antaa edes mahdollisuus perinteiseselle akupunktiolle... tai vaikka vatsa-akupunktiolle.

    • Anonyymi

      En voi suositella. Tuli ongelmia Helsingin antioksidantti klinikan lääkärin ja toimistohenkilökunnan kanssa. Lääkäri ei tiennyt mitä lääke muotoa määräsi, väitti muun toimisto henkilökunnan kanssa, että Yliopiston Apteekki johon lääkäri määräsi lääkkeen valmistaa "oikeaa" ja "puhdasta" lääke muotoa ja laskutti minua tästä lääkärin käyttämän ajan + toimistomaksun ym. Ja kuitenkin väittivät että lääke jota olin hankkinut on väärää muotoa, koska lääke ei sopinut minulle. Sain hyvin töykeää asiakaspalvelua ajanvarauksen ja toimisto henkilökunnnan puolesta yrittäessäni selvittää asiaa. He eivät uskoneet mitä sanoin, eivät suostuneet kuuntelemaan, väittivät farmaseutin antaneen väärää tietoa minulle, väittivät, että huudan vaikka olin asiallinen ja löivät luuria korvaan. Heidän äänensävy ja sanallinen viestintä oli narsistista ja epäkohteliasta. Jouduin itse ottamaan selvää usean eri Yliopiston Apteekin tahon kanssa mitä muotoa lääkkeestä valmistavat ja he varmistivat asian kirjallisesti minulle ja soittivat lääkärille, että eivät valmista "puhdasta" muotoa ollenkaan, ja sain YA kautta tiedon, että lääkäri myönsi heille, että lääke muoto olisikin sittenkin oikea vaikka ei olekaan puhdasta. Eli turhaa kuormitusta ja ylimääräistä laskua minulle potilaana. Toinen asia mikä loi ristiriitaa ja epäluottamusta oli se, että olin käyttänyt puhdasta luonnon tuotetta nostamaan serotoniinia, lääkäri kielsi tämän minulta ilman perusteluja. Lopetettuani sen oireilin ikävästi, ilmoitin lääkärille asiasta jolloin lääkäri vastasi että ei ole syytä lopettaa valmistetta. Eli onko vain haku ammuntaa näiden luontaistuote lääkkeiden määrääminen ja lopettamisien määräykset??? Missä on lääketieteelliset perustelut ja ammattitaito -ja tieto?????

      Heillä joko ei ole johtajaa tai ainakaan sellaisen yhteistietoja ei ole saatavilla, vaikka maksoin siitä että saisin tiedot. Henkilökunta ei suostu esittelemään nimellään itseään. En saanut tietoa onko heillä potilasasiamiestä tai potilasvakuutusta, mikä normaalisti on terveysasemilla ym lääkäriasemilla myös yksityisillä terveyden huollon asemilla luomaan turvaa potilaan ja terveydenhuollon välille. Olen jättänyt sähköpostia ja soittopyyntöjä lääkärille, mutta niihin ei reagoida. Tein viralliset reglamaatiot lääkärille ja antioksidantti klinikan sähköpostiin, jos edes lukevat niitä ja seuraavaksi olisi edessä kantelu hoidosta tai sen liittyvästä kohtelusta ja pyyntö laskun mitätöimisestä. Halpaa ei ole tähän asti ollut ja keräsin rahaa lisä verikokeita varten, mitä odotin ja pidin tärkeänä. Mutta voinko luottaa että lääkäri todella tietää mitä tekee jos meni jo näin heti alkuun sekoiluksi + en halua asioida enään töykeän, epäkunnioittavan ja epäammattimaisen muun henkilökunnan kanssa.

      Huomasin myös heti ekalla käynti kerralla kun olin odottanut 1,5h oman varatun ajan yli, että lääkäri juoksuttaa aikaa pölpöttämällä aiheiden yli ja jouduin mainitsemaan, että pysyttäisiin asiassa. Lääkäri ottaa maksun siis ajasta. Minulle luvattiin myös, että sairauteni tulee hoidetuksi tai tulen kuntoon, eikä tilanteessani oikein voi kukaan lääkäri sellaista luvata. Olen itse hyvin perehtynyt ravinto tekijöihin ja perillä jo valmiiksi terveyden tilastani ja mitä huomiota se vaatisi. Annoin mahdollisuuden ja halusin uskoa ja luottaa, mutta niin törkeästi on minua kohdeltu että luottamus meni täysin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe